Sponsorship ausseihin

Aloittaja Dinsq, tammikuu 17, 2008, 22:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Dinsq

Hei osaisko kukaan auttaa tällaisessa parissa kysymyksessä.
Olin tossa vuoden 2007 Ausseissa Wh viisumilla ja nyt palasin suomeen ja eihän mua nää suomen kurjat ilmat innosta :D
Niin sellanen tuli mieleen, että onko mitään mahdollisuutta saada enään jo suomeen palanneena sponsorship viisumia? vai  olisiko se  sponssaava yritys pitänyt hankkia jo ausseissa ollessa? Ja pystyykö sponssaava  yritys olemaan lähes mikä tahansa yritys vai täytyykö sen olla esim. sairaala tai joku terveyden huoltoon liittyvä yritys?

mistä voisi lähteä hakemaan sellasta sponsorship yritystä, joka tukisi, että saisi pysyvän viisumin ausseihin?
olenko oikeassa,jos väitän,että sponsorin kanssa pitäisi tehdä yhteistyötä 4 vuotta, jotta saa pysyvän viisumin?

ikävä jo  nyt ausseihin :(


eevis

Dinsq lueskelepa vanhoja keskusteluja samasta aiheesta. Kukaanhan ei voi tietää, saatko sponsorin Ausseista, se on kiinni siitä mitä hommia teet (käytännössä onko sinulla joku haluttu ammatti) ja löydätkö työnantajan, joka haluaa juuri sinut itselleen töihin. :) Jos sellaisen löydät, työnantajan täytyy hankkia (jos ei jo ole) itselleen sponsorointioikeus, ja sitten nimetä sinut haluamakseen työntekijäksi. Tästäkin löytyy keskusteluja aiemmin. Ja tuo 4 vuotta, ei tule äkkiä mieleen, mistä se tulisi, sillä ainakin työnantajan sponssaamassa pysyvän oleskeluluvan viisumissa pitää tuon sinulle tarjotun työpaikan olla ainakin 3 vuodeksi tarjolla.

Käypä lukemassa työnantajan sponssaamista viisumeista lisää täältä. :XXXX
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

Sponssatussa viisumissa ei periaatteessa ole mitään ammattirajoituksia, eli ei tartte olla esim. terveydenhoitoalan hommaa. Perusteeksi riittää, jos ko. työnantaja ei ole voinut täyttää avointa työpaikkaansa pätevällä australialaisella työnhakijalla. Työnantajan etsimiseksi ei tarvitse olla Australiassa, mutta epäilemättä se on helpompaa täältä käsin.

Neljän vuoden raja (saattaa vaihdellakin) tullee siitä, että sponsoroimalla saatu viisumi on sidottu siihen nimenomaiseen työpaikkaan, eli jos lähtee ko. duunista, joutuu myös poistumaan maasta. Jonkun tietyn ajan päästä (ehkä juuri tuo 4 vuotta?) sponssattuna maahan tullut saa hakea permanent resident viisumia, jonka jälkeen työpaikan vaihdoskin onnistuu ongelmitta.


Selventää
Jouni
Canberra

R?yh?

Sponssattuja viisumeitakin on erilaisia. Voi siis saada temporary, tai niinkuin me haettiin heti permanent. Paperisota on vahan suurempi ja kestaa kauemmin, mutta kannatti, nyt on permanent visa takataskussa, eika tartte siita enaa huolehtia. Tuo eeviksen laittama linkki immin sivuille on oikein hyva paikka aloittaa tutkiminen vaihtoehdoista. Meilla on permanent visa subclass 121, eli oltiin Aussien ulkopuolella haettaessa. Ensin haettiin miehelle Skills Assessment, jonka tarvitsee joka tapauksessa, jos toihin mielii ja viisumia hakee ammattitaitoon perustuen. Sitten tyonantaja hakee lupaa sponssata ja perustelee esim, ettei ole etsinnoista huolimatta loytanyt ammattitaitoista porukkaa australialaisten joukosta. Ja sen jalkeen varsinainen viisumianomus sisaan.
Vielakin tulee hiki muistellessa.

Rayha

hardflip

Meidän tapauksessa sponssatun viisumin päättyminen (joko minun tai työnantajan puolesta) tarkoittaa sitä, että minulla on:

-28 päivää aikaa lähteä maasta
-Hakea uusi sponsori
-Hakea WH viisumi
-Tai jäädä turistiksi (max 3kk?)

Sopimuksessani oli myös selkeästi kerrottu että työsopimukseni on 4 vuotta ja tämän jälkeen niin minä kuin työnantaja yhteisymmärryksessä oletamme että palaan kotimaahani. Ilmeisesti myös tuo väliaikainen (Temporary) viisumi on voimassa max 4 vuotta. Samaten minulle kuuluva LAFHA-komponentti on mahdollinen 4 vuoden ajan. Tämän jälkeen tuota kyseistä veroetua en saisi jos sopimus jatkuu.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Milka

Hardflip,

Muutama tarkennus.

Ensiksikin LAFHA:lla ei ole mitaan tekemista viisumin kanssa. Living away from home allowance on tarkoitettu ihmisille jotka joutuvat tyopaikan lahettamana tyoskentelemaan eri paikkakunnalla Australiassa kuin heidan pysyva koti Australiassa on.

Toiseksi varoitus. Mita todennakoisemmin Australian veroviranomaiset tulevat tulkitsemaan sinun olevan ns. resident verotukseen littyvissa asioissa ja sinun pysyvaksi ns. kodiksi tullaan tulkitsemaan pysyva asuinpaikkasi AUSTRALIASSA ei Suomessa ja nain ollen et voi verotuksessa perustella etta elinkustannuksesi taalla vakituiseksi asuinpaikaksi tulkitussa paikassa olisivat tyosta johtuvia menoja.  :peukkua

Muista etta ei kannata valttamatta uskoa kaikkea mita tulevan tyonantajan taholta sanotaan veroasioista. Usein he eivat ole veroasioiden ammattilaisia ja huomaa etta sina (ei tyonantaja) olet loppukadessa vastuussa siita etta maksat oikean maaran veroja. Matkyt tullaan karhuamaan sinulta ei tyonantajalta.  :peukkua Jos sinulle on luvattu joku palkka silla perusteella etta saisit siita osan verottomana, niin jata ihmeessa kommentti omaan arvoonsa ja varaudu maksamaan verot ns. taulukon mukaan,  jonka loydat seuraavilta webbi-sivuilta. http://www.ato.gov.au/individuals/content.asp?doc=/content/12333.htm&mnu=5464&mfp=001/002

Jos sitten kay hyva tuuri ja saatkin jostain syysta osan tulosta verottomana niin se on sitten plussaa,  :peukkuy mutta tietaen verottajan sen varaan en laskisi menojani ja tulojani.

Dinsq

kiitos paljon kaikille.
noista sain ihan hyviä vinkkejä jatkoa miettien.
en sitten tiedä onko järkevämpää yrittää hakea permanent viisumia vaiko tuota sponsorship viisumia.
kummassakin luultavasti joutuu paperisotaa käymään jos puolin ja toisin.

hardflip

Lainaus käyttäjältä: Milka - tammikuu 20, 2008, 21:50
Muutama tarkennus.

Ensiksikin LAFHA:lla ei ole mitaan tekemista viisumin kanssa. Living away from home allowance on tarkoitettu ihmisille jotka joutuvat tyopaikan lahettamana tyoskentelemaan eri paikkakunnalla Australiassa kuin heidan pysyva koti Australiassa on. 

Kiitos tarkennuksesta, ehkä ilmaisin itseni hieman huonosti, viisumiin liittyvä tuo LAFHA ei toki ole.

Entinen työkaverini vietti vuoden Australiassa ja hänellä oli myös mahdollisuus LAFHA komponenttiin. Hänen kuten minunkin tapauksessa asuminen (vuokrasopimuksen mukaan) + kuukauden ruuat (3 hlö arvio perustuu  ATOn ohjeisiin) "vähennetään" palkasta ja tuosta jäljelle jäävästä osasta lasketaan sitten verot. Hänellä tämä järjestely toimi ihan ok eikä mitään ongelmia tullut.

Sopimuksessa tuosta LAFHA komponentista mainitaan että se on mahdollinen 4 vuodeksi kansainvälisissä siirroissa ja 2 vuodeksi maan sisäsissä siirroissa.

Tuosta LAFHAsta löytyy aika paljon kaiken näköistä ja kokoista kirjoittelua netissä, esim:
"This allowance is frequently used by temporary overseas skilled workers, working holiday makers and Australian citizens working interstate. Confusion abounds as to what can or cannot be claimed.

The class of visa a worker is on should not be used as a determining factor for the eligibility of LAFHA, purely the intention of the worker to return to the vicinity of their primary residence. This intention should be reassessed every 12 months.
"

Siis loppupeleissähän minä olen vastuussa mutta toistaiseksi niillä tiedoilla mitä olen saanut tuon pitäisi olla ihan ok, eikä minun pitäisi siitä kärsiä lisäverotuksella...*kop kop kop puuta* =)
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Milka

Hardflip,

Yrittanyttahan ei laiteta. :pepsodent Joten ihmeessa yrita edes. Jos et joudu verotarkastukseen asian pitaisi olla okay. Mutta taalla saa verottaja tulkita asiaa oikeastaan miten lystaa.  >:(

Mina nimittain tiedan eraan tata yrittaneen. Firma itse asiassa hanellekin asiaa mainosti. Hanella kaksi ensimmaista vuotta meni kaikki hyvin, kun ei joutunut verotarkastukseen, mutta jostain syysta kolmantena vuonna verottaja paatti, etta oli hanen vuoronsa joutua syynaykseen. Todannakoisesti erittain suuri verovahnnysten maara verrattuna muihin samassa ammattissa tyoskenteleviin heratti heidan mielenkiinnon.  >:(

No 'ystavamme' verotaja sitten paattikin, etta han ei heidan tulkinnan mukaan ole oikeutettu vahantamaan noita menoja verotuksessa, silla he tulkitsivat hanen vakituisen asuinpaikkansa olevan Australiassa, ei Suomessa. Syyksi sanottiiin etta hanella oli perhe taalla ja hanella ei ollut vakituista asuinpaikkaa yms. Suomessa jne.  :peukkua

Mutta verottajan tulkinta riippuu asianhaaroista ja jokainen tapaus on yksilollinen, eli kukaan ei voi etukateen sanoa etta miten asiaa sinun tapauksessa tulkittaisiin, jos joudut verotarkastukseen. Joten kannattaahan sita edes yrittaa, jos firma tarjoaa tata mahdollisuutta.  :peukkuy

hardflip

Milka,

Aivan totta, tässä on omat riskinsä ja asiaa kuitenkin tutkittuani aika monella tuo järjestely on toiminut ihan hyvin useamman vuoden ajan. Aika härskisti tätä kuitenkin mainostetaan työntekijöille, esim. yhdessä esimerkissä oli suoraan sanottu että saat $4000 asumisvähennystä ja $1500 ruokavähennystä. Tuo asuminen periaatteessa on ihan ok mutta taas ruokavähennys ei mene läpi johtuen ATO:sta.

ATO:lla on selkeät ohjenuorat joita noudatetaan ruokavähennyksen kanssa, oiskohan ollut joku n. $400 per viikko perheelle jossa on kaksi lasta, taisi olla jopa allekin.

Noita kommentteja ja juttuja löytyy tosiaan yllättävän paljon, kirjoittajien joukossa on niin ammattilaisia/amatöörejä.

Suomeen meille jää omistusasunto ja näillä näkymin vaimo+kakara ovat suomessa osan ajasta, itse en vielä osaa sanoa kuinka paljon olen suomessa per vuosi.

Yritys johon olen menossa ei ole kuitenkaan mies+koira luokkaa ja uskoisin keskustelujen perusteella että heillä on tästä tarvittavat kokemukset...kuitenkin edessä on se "mitäpä sitten" tai "mutta".

:god:
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: hardflipAivan totta, tässä on omat riskinsä ja asiaa kuitenkin tutkittuani aika monella tuo järjestely on toiminut ihan hyvin.

Noita kommentteja ja juttuja löytyy tosiaan yllättävän paljon, kirjoittajien joukossa on niin ammattilaisia/amatöörejä.


Totta on: Toisilla toimii, toisilla ei ja toiset ovat ammattilaisia ja toiset taas amatöörejä ihan missä asiassa tahansa :D

Hanki hyvä ammattilainen Tax Agent heti maahan tultuasi, niin ei tarvitse huolehtia turhista.  He tietävät mikä onnistuu ja mikä ei, mutta siltikin lopullinen vastuu veroilmoituksestasi on sinun eikä agentin.

Tämän maan verolaki kun ei ikävä kyllä ole niin yksiselitteinen ja verotuksesi tulos voi riippua niin paljon siitä kuinka sinun ilmoitustasi lukeva henkilö sen tulkitsee, kuten Milkakin jo varoitti.
Yksi tapa on hankkia ennen veroilmoituksen tekemistä ns "private ruling", joka sitten pätee sinun tapauksessasi ja ainostaan siinä.  Se maksaa $120.00 + agentin työt.

Mikä on hyöty LAFHA vähennyksestä riippuu aivan bruttotuloistasi.  Sehän ei ole mikään "rahaa käteen" systeemi vaan pienentää verotettavaa tuloasi.  Pienimmillä tuloilla (< $100k) voit saada suuremman hyödyn  jos saat bruttotulosi putoamaan alle $75k jolloin veroprosenttisi putoaa huomattavasti.

Good luck  8)

Milka

Lainaus käyttäjältä: hardflip - tammikuu 22, 2008, 17:50
Aika härskisti tätä kuitenkin mainostetaan työntekijöille,, esim. yhdessä esimerkissä oli suoraan sanottu että saat $4000 asumisvähennystä ja $1500 ruokavähennystä.

Ehkapa sita mainostetaan harskisti sen takia etta tyonantajat voivat nain riskitta alentaa palkkakustannuksiaan  >:( Tuossakin yllaolevassa esimerkissa, jos tyontekija ei halua ottaa riskia LAFHA:n kanssa, han vaatisi tuon $4000,- ja $1500,- paalle verot maksettavaksi ja kustannukset olisivat firmalle suuremmat. Nythan kaiken riskin mahdollisista matkyjen muodossa tulevasta veron maksusta kantaa tyontekija.  >:(

Jaaksin neuvo tax agentista on hyva. He osaavat kertoa parhaan ratkaisun juuri sinun tilanteesi ja valtyt monelta murheelta.  8)