Muuttamassa Brisbaneen tammikuussa 2014

Aloittaja vespelto, marraskuu 19, 2013, 01:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vespelto

Hei kaikki down underlaiset!
Olemme perheen kanssa muuttamassa Brisbaneen tammikuussa. Ahkerasti olen lukenut tätä sivustoa, mutta olisi pari kysymystä joihin kaipaisin (lisä)tietoa ja mielipiteitäkin.

1. Pankkitili
1.1 mitkä pankit ovat parhaat?
1.2 Voiko tilin avata jo Suomesta käsin ja siirtää rahaa valmiiksi sinne?

2. Auto
2.1 mitkä merkit ovat suosittuja Aussilassa ja säilyttävät arvonsa?  Minkälainen on australialainen Holden? Ovatko japanilaiset yhtä hyvässä maineessa kuin esim. Toyota Suomessa?
2.2 Saako 10K AUS $:lla kohtuu hyvää perheautoa ( vm > 2007, wagon/SUV)
2.3 Dealer vai yksityinen? Onko dealeriltä ostamisessa jotain etuja (takuu, tms)?

3. Asunto
3.1 Mikä on paras kaupunginosa Brisbanessa lapsiperheelle? Jostain luin, että Aussilassa on tosi paljon leikkipuistoja. Päteekö tämä vain tietyihin aluesiin? Väliaikainen majoitus (4 vkoa) on varattu Cannon Hillistä.
3.2 Minkälaisia eroja on vuokratasossa asumismuodon kannalta? Esim. n. samankokoinen omakotitalo vs. rivitalo?

Kiitos vastauksista!
- vesa

Haagalainen

Oheisen linkin takaa löytyy tieto mitä autoja australialaiset nykyisin ostaa. Valmistajana Toyota on Australiassa vielä suositumpi kun Suomessa.
Joitakin henkilöautomalleja Australiassa valmistaa nykyisin Holden, Toyota ja Ford, joista Ford on ilmoittanut lopettavansa tuotannon Australiassa.
Holdenin Australiassa valmistamat mallit on Cruze'n ja Commodoren eri versiot. Fordin vastaavasti Falcon, jonka suosio on viime vuosina romahtanut, sekä Territory. Toyota valmistaa Australiassa ainakin seuraavia, Camry, Camry hybrid ja Aurion.

http://bestsellingcarsblog.com/2013/11/11/australia-october-2013-holden-commodore-at-highest-in-two-years/


sim

Vastailenpa pikaisesti muutamaan pointtiin:

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:561.1 mitkä pankit ovat parhaat?

Mielipidekysymys. CBA:lla on kuitenkin esim. hyvä verkkopankki joka on kätevä myös kansainvälisten asioiden hoitoon. Kts https://www.commbank.com.au/

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:561.2 Voiko tilin avata jo Suomesta käsin ja siirtää rahaa valmiiksi sinne?

Voi

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:562.1 mitkä merkit ovat suosittuja Aussilassa ja säilyttävät arvonsa?  Minkälainen on australialainen Holden? Ovatko japanilaiset yhtä hyvässä maineessa kuin esim. Toyota Suomessa?

Eräs näkökanta jälleenmyyntiarvoista: http://news.drive.com.au/drive/motor-news/resale-heroes-cars-that-hold-their-value-20120629-216yu.html

Holden on General Motorsin Aussibrändi; Opelia vastaava siis. 

Suosituimmat merkit: http://www.caradvice.com.au/259267/new-car-sales-figures-october-2013/

Japanilaisilla on hyvä maine.

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:562.2 Saako 10K AUS $:lla kohtuu hyvää perheautoa ( vm > 2007, wagon/SUV)

Riippuu minkä kukakin laskee hyväksi. Katso hintoja esim. http://www.carsales.com.au/

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:562.3 Dealer vai yksityinen? Onko dealeriltä ostamisessa jotain etuja (takuu, tms)?

Diilereiltä saa usein käytetyillekin autoille muutaman kuukauden takuun, yksityisiltä tietysti ei.


jounij

Lainaus käyttäjältä: sim - marraskuu 19, 2013, 07:28
Vastailenpa pikaisesti muutamaan pointtiin:

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:561.1 mitkä pankit ovat parhaat?

Mielipidekysymys. CBA:lla on kuitenkin esim. hyvä verkkopankki joka on kätevä myös kansainvälisten asioiden hoitoon. Kts https://www.commbank.com.au/

Mielipidekysymyspä hyvinkin! Luulenpa, että kaikilla neljästä isosta (CBA. ANZ, NAB & Westpac) on hyvin samankaltaiset veppipalvelut. Itse käytän ANZ:ia ja kyllä ulkomaanmaksut osallistuvat sieltäkin. Tosin yleensä suosin ulkomaanmaksuissa www.xe.com:ia, joka veloittaa ulkomaan maksusta noin $25 (ANZ veloittaisi siirrosta muistaakseni noin $40).

Arvelen, että pienempienkin pankkien verkkopalvelut toimivat asiallisesti, mutta isoimmissa pankeissa on se etu, että konttoreita ja automaatteja on enemmän. Tämä on siksi tärkeää, että australialaiset pankit velottavat lisämaksun, jos nostat rahaa vieraan pankin automaatista. Itsestäni tuntuu, että ANZ:illa olisi enemmän automaatteja kuin muilla pankeilla, mutta se voi tosin olla kuvitteluakin, sillä kenties huomaan "oman" pankkini logon muita herkemmin.


Tuumaa
Jouni
Canberra

sim

Lainaus käyttäjältä: jounij - marraskuu 19, 2013, 07:38
Mielipidekysymyspä hyvinkin! Luulenpa, että kaikilla neljästä isosta (CBA. ANZ, NAB & Westpac) on hyvin samankaltaiset veppipalvelut. Itse käytän ANZ:ia ja kyllä ulkomaanmaksut osallistuvat sieltäkin. Tosi yleensä suosin ulkomaanmaksuissa www.xe.com:ia, joka veloittaa ulkomaan maksusta noin $25 (ANZ veloittaisi siirrosta muistaakseni noin $40).

Mitä olen alan ihmisiltä kuullut niin verkko- ja mobiililiipankeissa on kyllä pankkien välillä suuriakin eroja.

Sivuhuomautuksena CBA:n ulkomaanmaksujen hinta on $22 ;)

RUU

Lainaus käyttäjältä: vespelto - marraskuu 19, 2013, 01:56
3. Asunto
3.1 Mikä on paras kaupunginosa Brisbanessa lapsiperheelle? Jostain luin, että Aussilassa on tosi paljon leikkipuistoja. Päteekö tämä vain tietyihin aluesiin? Väliaikainen majoitus (4 vkoa) on varattu Cannon Hillistä.
3.2 Minkälaisia eroja on vuokratasossa asumismuodon kannalta? Esim. n. samankokoinen omakotitalo vs. rivitalo?
Pankin ja auton kanssa pitaa ensin kysya, mita haluat. Mika on "paras"? Saman voisi kaantaa toisinpain: mika Suomessa operoiva pankki on paras - OP, Nordea, Danske, Handelsbanken, saastopankit, Alands, jne...?
$10K riittaa ihan kelpo sedanin ostamiseen, mutta jos haluat tila-auton tai maasturin, niin kannattaa harkita budjetin kasvattamista.

Asuinpaikan sopivuus riippuu monesta tekijasta. Missa tyot ovat, minka ikaisia lapsia teilla on, kuinka paljon asumisvaljyytta ja omaa pihaa haluatte, kuinka rauhallisella / vilkkaalla alueella haluatte asua? Haluatteko "lenkkipolun kotiovelta" vai ajaa autolla kauemmas leikkipuistoon? Budjetti? Haluatteko leudompaa mutta kosteampaa ilmastoa (rannan viereiset alueet) vai vahan kuivempaa mutta kesalla kuumempaa & talvella kylmempaa (sisamaan suunta)?

Cannon Hill on hyva tukikohta monen ymparoivan alueen tutkimiseen. Lasten kanssa majoittuisin Norman Park / Morningsideen tai siita ulospain, vaihtoehtoisesti Carina / Carina Heights ja siita ulospain. Meidan perhe aloitti Wynnumissa ja siita sitten edennyt hiljalleen kauemmas, ja homma toimii oikein kivasti paitsi etta tyomatka junalla on reilusti yli tunnin ovelta ovelle.
Voit laittaa yksityisviestin, jos haluat tarkentaa naita, niin annan vihjeita milta ilmansuunnalta kannattaa lahtea asuinpaikkaa katselemaan.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

vespelto

Kiitos kaikille vastauksista so far! Mielipide asioitahan noi monet kysymykset ovat. Parempi on lähteä niistä liikkeelle, kun ihan tyhjän päältä. Jos multa kysyttäis Suomen pankeista, niin OP tietysti! ja saa olla eri mieltä :)

vespelto

CBA tuntui ihan hyvältä, kiitos vinkistä!
Eilen avattiin tili netissä ja tänään soittivat Australiasta tänne pohjolaan. Lupasivat 1. vuoden ilman tilihoitomaksuja ja mahdollinen luottokortti maksutta myös vuodeksi. Tilisiirto onnistunee (niinkuin sim kertoikin) ennen tilin aktivointia ulkomailta käsin. CBA:n veloitus on 11 $  (en tiedä paljon OP veloittaa tässä päässä). Netissä tehtynä tuskin kovinkaan paljon.


Pamsu

Kiitos tuhannesti vinkeistä! Me lähdemme myös vuodeksi Brisbaneen, tammikuussa niin ikään. Asunnon etsintä edessä meilläkin.

Sim-korteista: liittymiä ei varmaan pääse avaamaan (lieko edes pankkitileja?) kun ei ole osoitetta antaa - tulee varmaan alkuun vähän toisluokan kansalais-fiilis... no, nettiliittymät on pakko saada kännyköiden kautta että päästään asunnon etsintään ja auton ostoon mahdollisimman pian. Lienee sitten prepaid- liittymien kautta?