Parramatta,Beecroft?

Aloittaja sanneli, joulukuu 31, 2007, 09:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sanneli

Hei!

Olemme kesäkuussa muuttamassa Sydneyiin. Meillä on neljä lasta 9v., 8v., 3v., ja 1,5v. Onko kellään kokemusta/tietoa Parramatasta tai Beecroftista, ovatko hyviä asuinalueita ja millasia ovat koulut?? Tai yleensäkin voi suositella jotain aluetta,josta olisi hyvät kulkuyhteydet Sydneyn keskustaan. Kaikki vinkit otetaan ilolla ja kiitollisuudella vastaan! Missäpäin asutte lapsiperheet?

-Satu-

Aikis

Parramatta on lähempänä kerran viikossa kokoontuvaa Suomikoulua, jos kiinnostaa luoda kontakteja lapsiperheisiin sitä kautta. Aika yleisesti ottaen voisi sanoa, että Beecroftissa on rauhallisempaa ja ehkä väljempääkin, mutta tietysti riippuu... Molemmista pääsee sujuvasti junalla tai autolla keskustaan (jos luulee sinne kovin usein lasten kanssa haluavansa). Suosituksia voisi antaa niin monesta upeasta ja hyvästä asuinalueesta...mutta enemmän sanelevat perheen työssäkäyvän työpaikka ja asumisen hintataso. Mitä kauempana merestä, sitä halvempaa asua. Mutta jos tarkennat toivettasi, niin täältä pesee.

Kouluista on yleisesti käyty lukuisia keskusteluja aiemminkin, niiitä kannattaa katsoa. Koulujen kotisivut löytyvät yleensä netistä schools.nsw.edu.au, mutta tietysti vasta itse käymällä paikanpäällä saa todellisen kuvan. Pääsääntoisesti teidän lasten ikäisten kohdalla ihan ok.

sanneli

Hei! ja kiitos vastauksesta;-) Mieheni tuleva työpaikka sijaitsee Sydneyn central business districtillä ja hänen olisi aikomus mennä yleisillä kulkuneuvoilla. Olemme ajatelleet että viikkovuokra saisi olla max. 500 AUD... Löysin taasen yhden alueen lisää...Meadowbank?  On tämä niin jännää...  :D

usia

Me asutaan Rhodesissa, joka on yksi asema ennen Meadowbankin pysakkia. Meadowbankissa ja Rhodesissa rakennetaan talla hetkella paljon uusia kerrostaloja. Lahella on uudehko shopping center, josta loytyy kaikki tarvittava (mm Ikea :god:). Junalla Rhodesista keskustaan menee n. 20-25 min ja junia kulkee ruuhka-aikoihin 3-4 tunnissa ja muuten 2 tunnissa. Olen toissa tassa lahistolla, joten commuting keskustaan ei ole tuttu. Meadowbankista paasee muuten mukavasti keskustaan myos julkisen liikenteen lautalla (korkeintaan sama aika kuin junalla - jopa nopeammin). Laita vaikka private viesti, jos haluat tarkempaa tietoa alueesta. Tyokaveri asuu Meadowbankissa, ja on ollut tyytyvainen. Niin ja se Suomi-kouluhan on sitten ihan Meadowbankin ja Rhodesin kulmilla nain lapsia ajatellen.
Mutta, kuten Aikis jo sanoi, mita enemman lanteen menette (pois meresta ja keskustasta) sita edullisempaa asuminen varmasti on. Vaikka Rhodes on jo "kaukana" meresta (n 40 min ajomatka), niin Rhodesin ja Parramatan valillakin on huima ero talojen hinnoissa ja vuokrissa.

pirre

Itse kun kateltiin asunto-alueita, niin poissulkeutui koko etelä-Parramatta ja Granville kokonaisuudessaan, kurjaa aluetta. North-Parramatta saattaa olla ok. Beecroftista en tiedä mitään.

st2

Me asutaan kingsfordissa. Tasta on varttitunnin bussimatka keskustaan ja viela lyhyempi rannalle, joten sijainti on  loistava (jos ei ota huomioon laheista lentokenttaa)..  Vuokraa pienesta talosta (3h+keittio) maksamme vahan alle 500 viikossa, mutta teidan kokoonpanolla pitaisi olla varmaan isompi talo.. ?

RUU

Lainaus käyttäjältä: st2 - huhtikuu 24, 2008, 13:26
Me asutaan kingsfordissa. ... Vuokraa pienesta talosta (3h+keittio) maksamme vahan alle 500 viikossa
Ihan mielenkiinnosta hintavertailun suhteen: mitäs tuo on paikallisissa yksiköissä? Asutteko siis 2 bdr taloa, vai?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

limonator

Hei Pirre!

Olemme muuttamassa (3 lasta, 1,4 ja 5 v) Sydneyhin kesällä 2008 ja olemme myös etsineet asuntoa Baulkham Hills alueelta. Mieheni tulee työskentelemään Liverpool Hospitalissa joten työmatka olisi pitkä, mutta mahdollinen.

Yritin lähettää sinulle henkilökohtaista viestiä mutta ei onnistanut.

Ole yhteydessä, mielellään kuulisin kokemuksiasi.

Kariina Lehtovaara
kariina.lehtovaara@helsinki.fi

Raiwå

Kariina,

Lainaus käyttäjältä: limonator - huhtikuu 27, 2008, 05:27
Olemme muuttamassa (3 lasta, 1,4 ja 5 v) Sydneyhin kesällä 2008 ja olemme myös etsineet asuntoa Baulkham Hills alueelta. Mieheni tulee työskentelemään Liverpool Hospitalissa joten työmatka olisi pitkä, mutta mahdollinen.

Laitoin jo sinulle vastausta toiseen ketjuun, mutta laitan pikaisen vinkin ajatellen miehesi työmatkoja aamuin/illoin.

Tässä kylässä ajatellaan matkat 'aika ei matka' käsityksellä.

Jos ajat esim Liverpoolista aamulla klo 6 jälkeen keskustaan vie se yleensä 1-2 tuntia. Kun taas ajat keskustasta Liverpooliin päin samaan aikaan, vie se noin 20-30 min riippuen kaasujalasta.

Jos siis miehesi työskentelee kokoajan Liverpool sairaalassa, kannattaa ajatella Itäänpäin majoittumista josta pääsee mahdollisimman helposti M5 moottoritielle, joka taas vie aamulla vastakarvaan 110km vauhdilla.

Voit laittaa pikaviestejä jos haluat tarkemmat tiedot asiaan liittyviin yksityiskohtiin.
Itse matkaan 45-55th km vuodessa Sydneyn iloisilla teillä, ja voin melko tarkasti kertoa siihen liittyvät edut/haitat.


Tuumaa


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

st2

RUU:n viestiin viela vastaus: meidan 3h+keittio -talossa on siis keittion lisaksi kolme samankokoista huonetta.. Ei aavistustakaan mika tama on paikallisissa yksikoissa... :)

Reijo

Reijo

sanneli

No niin!

Meillä on nyt sitten edennyt hommat siihen malliin,että päädytään 1.6 alkaen aluksi Hornsbyyn pariksi viikoksi kalustettuun asuntoon,kunnes löydämme sopivan kämpän...North shorelle tähtäämme. Täytyy varmaan mahduttaa tämä meidän kuusihenkinen komppania 3 makuuhuoneen asuntoon...kerrossänkyä vaan kehiin;-) Viisumeita vielä odotamme....tiukille menee. ovat kuulemma melko varmasti valmiita ennen tämän kuun loppua....talo on nyt myyty,joten jos viisumit ei  ole ajoissa niin mökille majoitumme odottelemaan ;-)

SeppoG

Lainaus käyttäjältä: sanneli - toukokuu 12, 2008, 08:19
No niin!

Meillä on nyt sitten edennyt hommat siihen malliin,että päädytään 1.6 alkaen aluksi Hornsbyyn pariksi viikoksi kalustettuun asuntoon,kunnes löydämme sopivan kämpän...North shorelle tähtäämme. Täytyy varmaan mahduttaa tämä meidän kuusihenkinen komppania 3 makuuhuoneen asuntoon...

http://www.131500.info/realtime/default.asp

Tämän sivuston varmaan jo tiedätkin mutta laitan nyt silti tänne. Oletteko miettineet Chattswoodia? Suht iso paikka josta löytyy kaikki mitä tarvii, ja noin puolen tunnin junamatkan päästä CBD:stä. Tosin vuokra-asuntojen hinnat kolmioiden osalta taitaa lähteä sieltä viidensadan paremmalta puolelta, mitä nyt Domainista nopeasti katselin.


Nimim. Toivottavasti muutaman vuoden päästä samassa tilanteessa.  :)
Kyll? Australiassakin vituttaa, mutta ei l?hesk??n yht? paljon kuin Suomessa...

sanneli

Juu Chatswood on ollut viimeaikoina tarkastelun alla ja ihan hyvin näyttäisi olevan asuntoja tarjolla;-) Löytyykö täältä ketään Chatswoodin alueella asuvaa?

Aikis

Sanneli, en asu itse valitettavasti Chatswoodissa, enkä ole asunutkaan...NOrth Shorella muualla tosin. Sen sijaan tunnen aika montakin jotka asuvat Chatissa tai siitä luoteeseen, Roseville, Pemble, Epping...en ole valituksia kuullut ja yhteydet etenkin keskustaan päin ovat hyvät autolla, junalla tai bussilla. Ah, North Shore...ihan vatsaa nipistää, siellä on niin paljon viihtyisiä kyliä. Ja Chatswoodissa tosiaan kivat shopparialueet. Ja hyviä koulujakin kuulemma.

sanneli

Katteltiin eilen taasen asuntoja ja Hornsbyssä olisi paljon halvemmalla asuntoja...enemmän tilaa ja pihaa samalla hinnalla...onko kokemuksia sieeltä päin? Siitä radan läheltä olisi nuokin asunnot.

TeroH

Moi

Itse asustelen Wavertonissa (North Sydneyn vieressa) paritalon puolikkaassa (2 makuuhuonetta, k, oh, rh, autotalli) viikkovuokralla 540 AUS.
Alue on rauhallinen ja peruspalvelut lahella. Asemalle 2 korttelia ja junalla CBD:hen, jossa itsekin olen toissa n. 15 min.

Tassa muutama vaihtoehto lahialueelta:
www.domain.com.au/Public/SearchResults.aspx?mode=rent&Refine=1&state=NSW&areas=North+Shore+-+Lower&sub=Lavender+Bay%2cMcmahons+Point%2cNorth+Sydney%2cWaverton&bedrooms=>2&bathrooms=>1&from=0&to=700&proptypes=H,S,X,T&ptdes=Houses&searchterm=Lavender%20Bay,%20Mcmahons%20Point,%20North%20Sydney,%20Waverton

Tama varsinkin nayttaa viehattavalta:
http://www.domain.com.au/Public/PropertyDetails.aspx?adid=5685073

Terveisin,

Tero
FSS-Tero(at)finnsinsydney.org.au