Pitääkö meduusoja aina varoa vedessä?

Aloittaja Silppu, joulukuu 08, 2006, 15:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Silppu

Vesien lämmetessä ainakin täällä Sunshine Coastilla meduusoja on suhteellisen paljon myös uimarantojen läheisyydessä. -Sekä pieniä että vähän isompia hyytelömöykkyjä.

Pitääkö meduusan kosketusta varoa kovastikin myös viileämmillä vesillä? Päästävätkö myrkkyä vielä kuolleenakin?

Tiedustelee,

Silppu

Sara&Pete

Hyvähän niitä meduusoja on varoa...tosi ikävä nimittäin tuo "polttojälki" ...mutta eikös ne yleensä laita rannoille varotuksia jos niitä on vaarallisen paljon.  Suosittelisin ottaamaan kaiken varalta rannalle mukaan jonkun meedusojen polttamia varten olevan voiteen. Kipu ja polte on nimittäin tosi, tosi ikävä. Yleensä niitä taitaa saada apteekista tai hyvin varustetuista kemikaalioista.

Itse olen ihmetellyt kuolluta päänikokoista meduusaa käsissäni eikä mitään tapahtunut. Aikas hassun tuntuinen otus :P

Viisaammat varmaan tarkentavat lisää.. mutta tässä näin ensi alkuun.

Tony

Moro Silppu:D

Vastaan näin Suomesta käsin, mutta eiköhän nuo vaarallisemmat meduusat esiinny lähinnä vain pohjoisemmassa Queenslandissa, joten Sunshine Coastilla on tuskin syytä huoleen.

ps. oletko jo kivunnut kaikkille vuorille?

epe

Meduusoista tuli mieleen: Pari kertaa ollaan nähty Batemans Bayn tienoilla rannoilla vesirajassa sellaisia tumman sinisiä/läpinäkyviä pallukoita, jotka näyttää ihan poltetulta kaupan muovikassilta :? Ehkä about 1-5cm pituudeltaan ja leveydeltä max pari pari senttiä. Ei olla tohdittu ottaa tarkempaan tutkiskeluun, kengällä vaan kokeiltu polkea. Onko tietoa mitä ne ovat ja ovatko haitallisia? Lähistöltä löytyi myös "järvistä" pikkumeduusoita ... mutta nämä ei ole näöltään samanlaisia.

jounij

Näitä meduusoja kutsutaan nimellä "Blue Bottle". Ne ovat melko yleisiä näillä leveysasteilla. En ole kuullut kenenkään ainakaan kuolleen niiden myrkkyyn, jos niillä edes on myrkkyä. Varmuuden vuoksi kuitenkin välttäisin suoraa ihokosketusta niin kuin sinäkin olet tehnyt.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Jouko

Pohjoisessa on paljon rantoja jotka on suojattu verkoilla jossa voi uida meduusavalloituksesta huolimatta. Queenslandin hallituksella on mainio  sivu josta löytyy video ja tietoa eri meduusoista.

Noita Silpun mainitsemia hyytelömöykkyjä me ainakin on kutsuttu virheellisellä blue bottle jelly fish vaikka tiedossa on ollut että se tarkoittaa toista lajia. Veneillessä niitä tosiaan näkee suurina lauttoina lähes kaikkialla Queenslandin rannikolla tähän aikaan vuodesta (Vuodenvaihde).

Pari kertaa olen joutunut niiden kanssa kosketuksiin mutta ainakaan noilla kerroilla siitä ei aiheutunut pientä kihelmöintiä lukuun ottamatta mitään vammoja.

Mutta sen sijaan IRUKANDJIa ja muita lajeja kannattaa varoa henkensä kaupalla.


http://www.marinestingers.com/marinestingers/default.htm


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Silppu

Taitaa niitä blue bottle meduusoja olla tähän aikaan vuodesta täällä kaakkois-Queenslandissakin, kuten tästä linkistä voi lukea

arixmel

joskus tuossa joulun aikaan oltiin rainbow beachilla ja sinne tuli parin kilsan leveydelta noita blue bottle jelly fisheja,,,ei niita kukaan siella pahemmin ottanut nokkiinsa, muutaman sadan metrin paassa oleva lippujen kanssa oleva valvottu ranta jatkoi toimintaansa ihan normaalisti,,,eika ketaan huutaen viety, vaikka se on aika ikava tuo kirvely,,,joku taisi sanoa etta tappavat lajit elelee enemman jossain reefilla ja pohjoisemmassa. (josta ne loytivat taas uuden tappavan lajin jouluna) nuo sinipullot tuli muuten pohjois ita tuulten mukana, ja ne naki rannalla selvasti veden rajaan jaaneina noin sormen paan kokoisina sinisina jutskoina,,,(niita aikani ihmeteltya paatin uida hiukan kauempana ja luikerrellen),,eri asia ne on sitten nahda vedessa???

itse luotan hyvaan tuuriin (tama ei kylla pade sinne pohjoiseen) ja jos alkaa liiaksi nakymaan rannoilla aiemmin tunnistamattomaksi jaanytta elamaa, niin vaihdan paikkaa mielellaan sellaiseen jossa voi pidella huurteista kadessa ja hyytelot jalkiruuassa.

ja seuraavana paivana paremmalla onnella.

itselle suurempana huolena perheelisena on nuo Ripit,,,"kun ei se niin vaaralliselta tunnu ja sitten vietiin"

joo ja mitka hiton hait,,,eihan niita ole koskaan meidan biitsilla, niita on vain jossain muualla brb

:nuttu:
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

muuvaara

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij
Näitä meduusoja kutsutaan nimellä "Blue Bottle". Ne ovat melko yleisiä näillä leveysasteilla. En ole kuullut kenenkään ainakaan kuolleen niiden myrkkyyn, jos niillä edes on myrkkyä. Varmuuden vuoksi kuitenkin välttäisin suoraa ihokosketusta niin kuin sinäkin olet tehnyt.

Bluebottlen (toiselta nimelta portuguese) pistos on ihmisesta ja osumakohdasta riippuen jotakin nokkosenpolttaman ja ampiaisenpiston valilta. Keljulta tuntuu, kuolemaa ei juuri tarvi pelata - mutta jos loytaa itsensa meresta sadantuhannen bluebottlen kanssa pelkat simmarit jalassa, niin kannattaa kylla ottaa hatkat, koska niiden vaistely on vaikeaa. Olin elamani ekalla sukelluksella Gold Coastilla juuri tuolloin 13.1. jolloin bluebottle-parvi ajautui rannikolle, eika se kovin iloinen kohtaaminen ollut:

http://satu.nahkuri.net/blog/tammikuu2007.html#bluebottle

Jaaks

LainaaOriginally posted by Jouni
En ole kuullut kenenkään ainakaan kuolleen niiden myrkkyyn, jos niillä edes on myrkkyä.


LainaaIf a tentacle attaches itself to a human, it releases a poison (through the use of nematocysts), and if you continue to rub the skin after the tentacle has been removed more poison or venom will be released. If you are stung, it is best to wash the area without touching. A cold pack should be used to relieve the pain. If stung, please consult a doctor immediately. No fatalities have ever been reported within Australia or New Zealand from the sting of a blue bottle.

Blue Bottle Jellyfish


LainaaOriginally posted by muuvaara
Bluebottlen (toiselta nimelta portuguese) pistos on ihmisesta ja osumakohdasta riippuen jotakin nokkosenpolttaman ja ampiaisenpiston valilta.

Niinpä :D

LainaaMore people (21 v. 1.6) die each year in Australia from horse riding related accidents than snakebite. We do not go around hitting horses on the head with a shovel!

Nor do we have as negative an attitude to Australia's deadliest venomous animal: the honeybee, an exotic introduced from Europe!! It causes an average of ten deaths per year.

Brian Bush, Manager of Snakes Harmful and Harmless in WA