Skilled Migration Visasta

Aloittaja K?ssi, maaliskuu 30, 2004, 05:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

K?ssi

:roue ei rönsyily minua haittaa...


Eevis:
Tuleepi asiassa vesiperä tai ei, kirjailen siitä tänne.

******************************

Kieliasian voinee ainakin toistaiseksi unohtaa. Keskusteltuani tovin tämän britin kanssa (kys. TRE:nen kieli-instituutti) ja hänen katsottua hakemuskohtaa totesi että kirjaa minulle kyllä tähän kohtaan sopivalla sanamuodolla lisädokumentin. Vaikkei ole virallinen, niin liitän sen mukaan. Parasta kuitenkin että keskustelutovi antoi itselle varmuuden siitä että kielitaidon pitäisi riittää tuohon kategoriaan. Näin ainakin Richard asian tulkitsi. Niin...sitä kun vain tapaa useasti töissä lähes täydellistä engalantia puhuvia  ihmisiä niin oman vieraan kielen tason arviointi tahtoo välillä mennä hiukka alakanttiin. :D

****************************

Joops...aloitin katsomaan tuota kaavaketta 47SK. Eikä tämä nyt aivan mahdottomalta tunnu...liitteitä kyllä joutuu hakemaan/todentamaan.
Kysyisin noista 'militaria/armed forced' asiaan viittavista kysymyksistä? Onko ne parempi jättää suosiolla tyhjiksi jottei vain kaiva turhaan verta nenästä vai täyttää? Ainakin 'asenteellisesti' yleinen asevelvollisuuspalvelus ja töissä armeijassa eivät ole ihan sama asia. Jos olette täyttäneet nämä asevelvollisuuden pohjalta niin onko asioita joutunut suuremmin 'selventämään'? :??

Toinen typerä kysymys ja mihin pitäisi toki löytyä jostakin tietoa: Eli jos Skilled Migration hakemus menee läpi niin kuinka kauan tämän jälkeen saatu viisumi on voimassa? Onko maahan pakko mennä jossakin määrätyssä ajassa viisumin saannin jälkeen? Muistelen että jossain täällä foorumissa olisi puhuttu noin vuodesta...siis maahan menoviiven suhteen. Muistanko väärin?

Voitte hyvin laittaa vastauksen jossa
viitaten johonkin sivuun/kohtaan jossa näitä puolia olisi käsitelty.

Jaaks

Kossi :D

Tayta vaan ne asevelvollisuus/armeija kohdat aivan totuuden mukaisesti.  Ei Suomi ole lainkaan ainoa maa missa on asevelvollisuus ja mita enemman annat heille tietoa kysymyksiin (ei niiden ulkopuolelta) niin sita vahemman tulee tarvetta lisakysymyksiin, jotka sitten taas hidastaa koko prosessia.

Viisumin myontamisen jalkeen saat aikaa yleensa noin vuoden maksimissaan.  Voi olla jonkin verran lyhyempikin.  Sinun ei kuitenkaan tarvitse heti muuttaa tanne pysyvasti vaan voit vaikka tulla tanne lomalle ensin ja tutustua paikkoihin.  Kun sitten lahdet maasta pois ensimmaisen "passinleimauksen" jalkeen on viisumisi voimassa seuraavat 5 vuotta.

Kati

Eihän tämä nyt tämän otsikon alle varsinaisesti kuulu, mutta Jaaks tässä ketjussa aiemmin kirjoitti

quote:

"Seka 309 ,etta 820 ovat ns "temporary" viisumeita jotka kahden vuoden koeajan jalkeen vaihdetaan ehdot taytettaessa viisumeihin 100 (migrant) tai 801 (residence).  

Jos anoit viisumisi Australian ulkopuolelta (kuten Riina - jos oikein ymmarran) niin voit heti maahan tullessasi anoa myos Medicare korttia johon olet Australiassa anoneena oikeutettu vasta kun saat sen permanent viisumin"  



Tämä tuli ihan uutena tietona, että en voisikaan anoa uutta Medicare korttia, kun haen 820 spouse viisumia täältä Australiasta käsin. Eikö Suomen ja Australian välinen reciprocal health agreement koske tätä 820 luokan 2 v. temporary resident aikaa? Tällä hetkellä minulla on WH viisumi ja Medicare kortti. Medicaren sivuilta ainoa aihetta sivuava tieto mitä löysin oli tälläistä:

You are eligible to enrol for Medicare if you are living in Australia and:
 have been granted permanent resident status; or
 have applied for certain permanent resident visas, and you:
 hold a valid visa with permission to work in Australia; or
 hold a valid visa and your parent, spouse or child is an Australian citizen; or
 hold a valid visa and your parent, spouse or child is the holder of permanent
resident status.
You might not be eligible for Medicare if you:
 have a current parent visa application being considered; or
 have a current application for a protection visa and have previously applied for a parent
visa.
If you have a temporary prospective marriage visa (fiance?subclass 300), you are not
eligible for Medicare until you have had an application for a permanent resident visa
accepted by the Department of Immigration and Multicultural and Indigenous Affairs.

Eli lasketaankohan 820 spouse viisumin ekat 2 vuotta jo kuuluvaksi permanent resident kategoriaan ja/tai kattaako reciprocal agreement tämän ajanjakson. Ihan vaan mietin, että täytyykö tässä nyt ottaa yksityinen vakuutus.

Jos jollain on omakohtaisia kokemuksia, olisin kiinnostunut kuulemaan miten asia on. Varmaan asia selviää, kunhan viisumista tulee päätös, mutta kysyn silti.

Kati

Timo

Kati :)
Minulla on omakohtaisia kokemuksia kun oli 820 hakemus sisällä.  Kävelin medicaren toimistoon ja kysyin asiaa. Pyysivät tekemään hakemuksen ja antoivat paperin, jossa oli tuo Medicaren sivuilta kaivamasi tieto. Minulle myönnettiin tilapäinen Medicare-kortti, joka on voimassa vuoden. Ja se tosiaan myönnettiin ennen kuin olin saanut päätöstä viisumiasiassa. Perusteena oli puolison Permanent Resident -status.

Jaaks

Kati :D

Booklet 1:  http://dima.cardgate.net/Partner_Migration/1127.pdf  
 

sivu 21:

"If you lodged your application overseas you will be able to apply for a Medicare card - see http://www.hic.gov.au  tai mene suoraan: http://www.hic.gov.au/yourhealth/our_services/am.htm#b  

"Am I eligible?
People who reside in Australia excluding Norfolk Island are eligible if they meet any of the following four criteria:

they hold Australian citizenship
they have been issued with a permanent visa
they hold New Zealand citizenship, or
they have applied for a permanent visa, restrictions apply to persons who have applied for a parent visa (other requirements apply). "

Sina olet anonut temporay viisumia, etka permanent, joka myonnetaan sen kahden vuoden jalkeen, mutta onhan kai tuossakin jalleen kerran tulkinnan varaisuutta :D

Tietysti poikkeus aina vahvistaa saannon, niinkuin Timon tapauksessa :D

Kati

Kiitoksi nopeasta vastauksesta.  Eli varmaan saan uuden Medicare kortin, kun vanha menee umpeen samaan aikaan kun WH viisumi umpeutuu toukokuun lopulla. Siihen mennessä on toivottavasti jo 820 spouse viisumi passissa ja kun poikaystävä on australian kansalainen, niin eiköhän asia järjesty.:D

Jaaks

Kati :D

Jos sinulla on jo Medicare Card, niin ei sitten ole varmaan mitaan ongelmia.

Onko nykyisessasi voimassaoloaika ??
Ne on yleensa voimassa vuosia.  Sain uuden itse viime vuonna ja se on voimassa vuoteen 2010 :D

Timo

Noissa Jaaksin esittämissä linkeissä näkyy myös se asia, minkä kyllä huomaan viisumistanikin.  Ei se olekaan enää spouse migration tai spouse visa vaan partner migration ja partner visa.  Muutenkin tuota partner-sanaa kuulee käytettävän  ihan säännönmukaisesti sanojen "spouse" "husband" "wife" "boyfriend" "girlfriend" sijasta. Omaan puheeseen se ei vielä tarttunut, mutta kaipa se jossain vaiheessa on pakko tuokin omaksua. Vaikka muuten ovat vanhoillisia täällä, ovat silti omaksuneet tuollaisen "demokraattisen" puhetavan. Partnerhan ei kerro mitään kumppanin sukupuolesta eikä siitä ollaanko virallisesti aviossa vai ei.

uusille sivupoluille harhailee :D

Kati

Kiitos linkistä Jaaks, tuolta samalta sivulta 21 löytyy myös teksti:

If you lodged your application in Australia, you will be eligible to apply for Medicare immediately on lodgement

Että selvisihän se.;)

Kati

Kati

Ja vielä vastaus Jaaksille, että jos tulee maahan WH viisumilla, niin Medicare korttin voimassaoloaika on sama kuin viisumin, eli vuoden ja umpeutuu kun viisumikin umpeutuu. Siitä on merkintä Medicare kortissa.

;)

Jaaks

Timo :D

Booklet 1 sanoo nain:

"To be eligible for a spouse visa as defacto spouse you must be of opposite sex to your sponsor"

"Same sex marriages some restrictions apply"

:??:??:??

Kati :D

No niin kaikki selviaa lukemalla - eiko niin :D:D  noita sivuja on vaan niin pahuksen paljon :D

headwind

Kössi

Asepalvelus kannattaa laittaa hakemukseen ilman muuta. Omaan hakemukseeni laitoin jotain tämän suuntaista;

"Completed 11 months of compulsory military service in the Finnish Army, Infantry. Honourably discharged as 2nd Lieutenant 22.9.1992." Ei kannata alkaa nähdä vaivaa käännättämään palvelustodistusta englanniksi, sillä sitä ei vaadita liitelistassa. Tätäkin nimittäin itse josain vaiheessa mietin: todistan piruvie joka väittämän jollain proopushkalla oikeaksi! Mutta en sitten mennyt ihan niin pitkälle. Onnea matkaan Kössi. Liityn edellisiin kirjoittajiin, ryhdy hommaan etunojassa, pistä 115 pisteen tulos pistetestiin ja ole kärsivällinen. Kun hakemus on lähetetty ja jos se hyväksytään, näet kun VISA-tliltäsi häviää n. 1000 euroa. Siitä innostuu: hei siellä tapahtuu jotain! Sitten voi olla että puoleen vuoteen ei kuulu mitään, ja ajoittain se syö miestä ja naista.

Jaaks: keskusteluumme maahanmuuton lakipykälistä lisäisin seuraavaa: Dundernews on tältä osin korvaamaton media ja tietolähde. Mistään muualta ei näin helposti saa tietoa esim. siitä miten asioita paikallisesti hoidetaan. Lisäksi, et ole Jaaks ajatellut pistää pystyyn Migration Agent toimistoa? Hih, monet tekevät sillä mykky-paljon rahaa. Osa niistä on huijareitakin. Eivaan hieno juttu ja kättä lippaan ja lippu salkoon kaikille niille jotka täällä ihmisiä auttavat.

illanjatkoja
HW
Riku Aho

Jaaks

HW :D

"...et ole Jaaks ajatellut pistää pystyyn Migration Agent toimistoa?..."

No siihen tarvitaan luvat, jotka on kylla helppo saada, mutta kuitenkin......
:??  Ehka joku paiva :??

Muuten tama tiedon valitys on vaan ihan ilo itselle :D  ja niinkuin nakyy virheitakin tapahtuu eika mitaan kannata ottaa "as gospel' , mutta yritetaan :D

MH

HW,  Mä soitin oman sotilasläänin esikuntaan ja pyysin sieltä palvelustodistuksen suoraan englanninkielisenä ja onnistui muutamassa päivässä eli kannattaa kyllä hakea ja laittaa viisumihakemuksen liitteeksi.

Marko

arixmel

ja vihjeenä YK faittereille, ei tarvi soittaa libskeihin tai quneitran kyttikkselle. soitto niinisaloon ja saatte todistuksen englanniksi (poliisi checkiä varten piti antaa todistus jos on ollut jossain pitemmän aikaa kuin vuoden)
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Reijo

Tämän päivän  Sydney Morning Heraldista kopioitua

Government had decided to raise the entry bar for skilled migrants, from 115 to 120 points.

Linkki kyseiseen artikkeliin:
http://www.smh.com.au/articles/2004/04/01/1080544631282.html

Tosin oli myös maininta että jos lähdet syrjäseudulle niin tämä uusi pisteytys ei ole voimassa
Reijo

headwind

Reijo

Artikkelissa ei sanottu sita milloin tuo hallituksen paatos nostaa pisterajaa 120 pisteeseen tulee voimaan. SK47-hakemukset jotka on jatetty ennen voimaantulopaivamaaraa testataan 115 pisteen rajaa vastaan.

Siirtolaisten ohjaaminen syrjaseuduille ja pisterajan nostaminen on ollut aktiivisemmin esilla jo parisen viikkoa ainakin Sydneyn paikallisradiossa. Ilmeisesti NSW ja erityisesti Sydney tuntuu karsivan siirtolaisten suuresta maarasta, johtaen asuntojen hintojen jatkuvaan nousuun yms.

cheers
HW
Riku Aho

Silppu

Toisin sanoen, jos pisteet on siinä "hilkulla" niin eikun äkkiä paperit sisään. :roue

Mutta... Arvaan että muutama muukin kiirehtii maailmalla, ja se taas tietää piikkiä hakemuksiin ja venyviä käsittelyaikoja kaikille. :mad:

Eikös tästä voisi tehdä vaikka Dunder-uutisen, tuonne dundernewsin etusivulle...

Silppu

Silppu


Jaaks

Silppu :D

"...the total migration target for 2004 -05 ..."

Se tarkoittaa 1. heinakuuta 2004 - 30. kesakuuta 2005.

Jos on hakemus sisalla ennen 1. heinakuu 2004, niin vanhat saannot patee :D

Se on sitapaitsi vain "target" (eli tavoite) ja jos ei ole saavutettavissa niin rimaa tietysti alennetaan :D

Taytyypa katsoa tuolta ACT Gov sivuilta onko koko esitys edes mennyt viela lapi vai onko viela esitys asteella :??

K?ssi

:nuttu:  :nuttu:

APUA!

Paljonkohan tuo posti kulkee Saksaan (eli arvio dealine, jolloi paparut pitäisi viimeistään lähettää jotta ehtisivät sisään ennen 14.4. astuvia pykäliä)? Paras pikakirjeenä, loppupeleissä jopa
UPS:lla tai DHL:llä....

Hakemuksen vastanottoaika siis ratkaisee päiväyksen osalta tässä asiassa? Eli kun paperit on toimitettu. Jos hakemus ei mene ensimmäisellä kerralla läpi (virkailijat vaativat tarkennuksia) onko tuo alkuperäinen lähetysaika silti voimassa (ja myös sen aikaiset pisterajat)?

Kiirusta tulee, kun olen töissä päivät.
Vaan yritetään saada hakemus lähetettyä. On tuo lääkärinaikakin varaamatta, saas nähdä mille päivälle sen saa.

Oletteko maksaneet hakemusprosessin lähinnä Visalla (uskaltaen antaa kortin tiedot hakemuksessa)?

Jaaks

Silppu :D

Siina jo Kossi ehti ensin tutkimaan tilanteen ja tulee voimaan 14.4.2004 :(

http://www.immi.gov.au/migration/skilled/points_test.htm#x3

paitsi sub class 880 1.4.2005

Jaaks

Kossi :D

Eikohan se pika kuriiriposti mene paivassa.
Ainakin taalla on takuu mihinka tahansa Australiassa seuraavana "businesspaivana" ja on sentaan vahan isompi kuin manner Eurooppa :D

Jos jotain taytyy tarkentaa niin se alkuperainen hakemusten jattopaiva yleensa patee :D
Ei muutakuin menoksi nyt Kossi :D:D:D

Jaaks

Silppu :D

Johan se olit sinakin jo siella valissa samojen tietojen kanssa :??:??

Cool :XXXX

eevis

Kössi :)

Kyllä sen luottokortin nummeron uskaltaa antaa, periaatteessahan jos et ole itse allekirjoittanut laskua, et ole siitä vastuussa. Eli jos joku kesätyöläinen Berliinin lähetystössä tilaa netistä korttinumerollasi 200 pornokasettia, et joudu vastuuseen, vaan menee myyjän piikkiin kun ei ole varmistanut kuka ostaa. :D

Onnea hakuun! :peukkuy:peukkuy

eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


eevis

Niin ja lisänä edelliseen, että sitä vartenhan ne kortit on, että voi maksaa tällaisia toiseen maahan maksettavia jutskia helposti. Tuohan ei ole osaltasi minkäänlaista kortin käytön huolimattomuutta kun annat numeron laskutusta varten viralliselle taholle. Jenkkilässä sen joutuu antamaan joka huoltoaseman puotipuksulle ennen kuin saa edes tankata, ja joka hotellissa yms. aina sitä kysellään. Kunhan on varovainen ettei epämääräisille nettifirmoille tms. sitä anna (kuten et tietty tekisikään).

eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


riaapa

Kössi,

Laitoin oman hakemukseni ihan normaalissa postissa, tosin kirjattuna, Berliiniin ja kuitissani lukee että lähetin sen 26.1., mutta "Application received" oli 29.1. (tuolloin hävisi myös luottokorttitililtä 770 ?). Eli kannattaa ottaa huomioon myös se, että lähetystössä voi mennä päivä-pari siihen että hakemus löytää käsittelijänsä.

Älä hätäänny myöskään jos et saa tähän hätään niiltä "Panel doctoreilta" aikaa varattua. Voit kirjoittaa hakemukseesi sinne Additional Information -osioon että lääkäriaika varattu sille ja sille päivälle, ja että lääkärintodistus tulee siis perässä. (näin ainakin tein oman spouse visa -hakemukseni kanssa) Saat silti hakemuksen jo sisään, ja ennen tuota 14.4. Hakemustahan voi joiltain osin täydentää myöhemmin. He myös lähettävät kirjeen jos/kun haluavat lisää informaatiota tai dokumenttia jostain asiasta. Silti tuo päivämäärä jolloin koko prosessi on heidän kirjanpitonsa mukaan aloitettu on se millä on merkitystä.

Lycka till!

Riina.
Riina

K?ssi

Kiitos tiedoista.

Ajattelin pistämään hakemuksen menemään ensi tiistaina 6.4-04. Näin sen
pitäisi ehtiä kirjautua sisään ennen 14.4.
Ja toivotaan :peukkuy ettei virkailija ole mikään 'pikku-hitler' noissa päivämääräasioisssa. Sillä ei 700 euroa viitsisi aivan vessanpöntöstä vetäistä. Dokumentteja jää kyllä tällöin varmasti vielä sivuun (Police records check, Assessing Authorities lausunto jne.).

Kuittaan aukot kommenteilla a'la Riina. Ja täydennän hakemusta kun ne käsiinsi saan.

Lääkärin(panel doctor) ajan sain kuin
sainkin jo maanantaiksi. Muutenkin vauhti ollut aika hurjaa tuon 14.4 päivämäärän ilmaannuttua taivaalle synkkänä kuin tunnettu kaksipäinen kotka. Verbaalinen suoni virtaa => aika kalpsia kotia kohti viikonlopun viettoon.

:XXXX Amiraaliolut on palannut! :XXXX

headwind

Kössi

Jos Skilled Independent viisumia haet, oletko ihan varma että hakemus pitää jättää Berliinin lähetystöön eikä suoraan Adelaide Skilled Processing Centreen? Muissa viisumiluokissa asia voi niin ollakin että lähetystöön mutta ainakin vähän yli vuosi sitten Skilled Independent jätettiin ASPC:n.

Samoin kyseisessä viisumiprosessissa lääkärintarkastusta ei kannata tehdä ennkuin ASPC sitä pyytää. Syy yksinkertaisesti se, että sekä lääkärintarkastus että poliisin rikosrekisteriote on vain vuoden voimassa. Kun viisumi aikanaan myönnetään sinulle, "initial entry date" eli päivä jolloin sinun täytyy viimeistään saapua maahan on 6kk siitä päivästä milloin lääkärintarkastus tai rikosrekisteriote on voimassa, kumpi tahansa päivämäärä on aikaisemmin.

Rikosrekisteriotteen ja lääkäripaperit voi toki "front load:ata" eli lähettää etunojassa ennenkuin niitä pyytävätkään, mutta se kannattaa tehdä noin 4-5kk:n päästä hakemuksen jättämisestä.

Voit katsoa hakemusprosessini edistymistä http://www.austimeline.com/index.jsp ja hae käyttäjää headwind. Löytyy monien monien muidenkin prosessi ja komentteja prosessin kulusta.

Olimme kovissa lapsentekopuuhissa hakemusprosessin aikaan ja ennen näiden touhujen alettua halusimme saada vaadittavat keuhkoröntgenit tehtyä, koska niitähän ei suositella missään raskauden vaiheessa. Kun lääkäripaperit oli kädessä, samana päivänä tuli ASPC:stä pyyntö lähettää rikosrekisteriote ja "medikaalit". Olipa uskomaton tuuri, joten seuraavana päivänä laitoin koko satsin liikkeelle. No tämä nopeutti prosessia ehkä kaksi viikkoa että oli lääkäripaperit valmiina.

Lääkärilomakkeet tilasin puhelimella Berliinistä ja ne tulivatkin postissa parissa päivässä. Huomaa Berliinin lähetystön soittoajat, taisi olla vain muutama tunti päivässä. Ja jonottaakin saa...

Luottokorttitietojen antaminen ASPC:lle ei ole omasta mielestäni ongelma.

Hakemuksesi tuntuu olevan kriittisessä vaiheessa aijan suhteen joten korostan että tämä oli tilanne ja menetelmät vuosi sitten, en takaa että näin on tänään joten jos käytät näitä tietoja, tarkasta niiden oikeellisuus.

Lopuksi, tuntuu oikealta ratkaisulta laittaa hakemus liikkeelle vaikka vallinaisin liittein jos sitä ei saa kokoon ennen sitä päivää kun pisteraja nousee. Ei siinä ainakaan mitään häviä.

cheers
HW
Riku Aho

K?ssi

Headwind:D kiitos kommenteista.

Täytyy ensitöikseen selvittää tuo lähetysasia. Kaavakkeessa 47SK lukee juuri niin kuin asian ilmaisit. Kiire sumentaa silmiä. Kysyn: email:adelaide.skilled.centre@immi.gov.au.
Jollei takaisin kuuli mitään maanantaiaamuksi niin soittelen sitten Berliiniin.

Toki jos näin on niin hakemuksen menomatka/aika käsittelijöille tällöin vain pitenee:nuttu: Täytyy todella selvittää eri lähetystapojen ajat ausseihin.

Perun lääkäriajan ja siirrän myös (puhtaan) rikosrekisterin hakua tunnemmaksi. Viittaan että tulevat myöhemmin niitä pyydettäessä. Johtuen dokumenttien lyhyistä voimassaoloajoista.

Työtodistukset eivät ole vielä kokonaan käännetty. Silti riittävästi että noita 10 pistettä voi tavoitella. Ja loput/vanhemmat lähtee jäljestä matkaan.

Ammatti/koulutodistuksissa löytyy käännös DI-tutkinnosta. Muut: peruskoulun ja lukion todistuksien käännökset lähetän myöhemmin.

Syntymä/virkatodistuksen- ja asevelvollisuuden palvelutodostuksen pitäisi tulla maanantain postissa. Haen ne ruokatunnilla ja sitten tavoite mennä postiin. Etenkin jos nyt on niin että lähetysosoite on todella tuonne Australiaan.

Täytyy tässä vielä nyt lauantaina suunnistaa tuonne työpaikalle  ja faxata papereita IEAust (yksi Assessing Body), jotta voisivat antaa pikaisesti sieltä lausunnon tai ainakin vastauksen liitteeksi hakemukseen että paperini ovat siellä jo käsittelyssä (Tässäkin: onneksi aikaero näin päin!).

Jos viisumi myönnetään niin sen fyysisen hakemisen toki kai sentään voi tehdä lähimmästä Australian suurlähetystöstä (Tukholma)?

Lämmin kiitoksia kaikille vastanneille. :D Tällä kiireellä kun näitä asioita on tehnyt niin apu on ollut hyvin hyödyllistä. Ja hienot sivut/ihmiset täällä! Joku tässä puhui leikillä toiselle konsultointityön aloittamisesta. Itse kuvaisin näitä sivuja hienon talkoohengen mukaisiksi.

PS: Kyllähän nettisivuilta väritulostetut kaavakkeet käyvät ihan hyvin hakemukseen?

Jaaks

Kossi :D

Jos tarvitsee niin "posti" eli kuriiri kulkee Suomesta Australiaan n 30 tunnin sisalla (+/-) muutama tunti :D

Kokemusta on :XXXX

ps. eihan tassa mitaan konsultointihommaa voi edes ajatella aloittavansa kun nainkin on niin pirun hauskaa :D  Jos alat laskuttamaan siita niin sitten hauskuus haviaa :D

riaapa

Kössi,

me ainakin käytettiin netistä tulostettuja väritulosteita. Eikä tullut napinaa. Meille vaan ehti käydä niinkin, että kun oli jo tulostettu kahdet kappaleet kaikkia tarvittavia hakemuspapereita, joilla harjoiteltiin ja pistettiin muut dokumentit kasaan, niin sitten kun oltiin lähettämässä sitä hillitöntä nivaskaa, olikin hakemusta päivitetty! Onneksi tarkastin asian netistä vielä ennen paperien lähettämistä, nimittäin hakemuksiin oli tullut joitain pieniä muutoksia vuoden alussa. No, sitten tulosteltiin kaikkia hakemuksia uudet kappaleet ja täytettiin ne uudestaan...

Mutta sulla nyt on niin pikainen aikataulu että tuskin ehtivät tässä ennen maanantaita muuttaa niitä hakemuskaavakkeita... mutta jollekin muulle vinkiksi ja tiedoksi!

Riina.
Riina

headwind

Moron

Samaa mielta etta netista tulostetut kupongit toimivat ihan OK. Lähin instanssi johon passin voi lähettää tarroitettavaksi (viisumi on sivun kokoinen tarra) on Berliini, tai oli ainakin vuosi sitten. Se lähetetään sieltä kirjattuna kirjeenä takaisin eli ei passia tarvitse olla henkilökohtaisesti viemässä. Eikä se paljon hyödyttäisilään, sillä ensin passi kirjataan sisääntulleeksi, sitten pari paper pusheria työntää sitä virkamieheltä toiselle (tik tik aika kuluu) ja lopulta joku tarravirkamies liimaa tarran ja lähettää sen takaisin.

En halua lannistaa mutta yksi selvä riski tiukassa aikataulussa on, nimittäin tuo ammattitaitoarviointi (IEAust). Päätös tehdään ASPC:ssä paikallisella tasolla hyväksyvätkö hakemuksessasi sen että arviointiprosessi on käynnistetty (eikä valmis ja hyväksytty eli "positive skills assessment"), eli tässä on tuurista myös kysymys. Arvioinnin tuloshan voi olla ASPC:n näkökulmasta mikä vain ennen kuin se on valmis.

Arviointiprosessi IEAustissa meni läpi kuukaudessa edestakaiset postitukset mukaanlukien. Ja ainakin IEAust vaatii ammattitaitoarviointihakemuksen liitteeksi osoitusta kielitaidosta (esim IELTS), jonka järjestäminen Suomessa nopeimmillaan kestää pari viikkoa ilmoittautumisesta siihen kun on tulos kädessä. Tätä aikajanaa kun ynnäilee, menee viikko jos toinenkin ennenkuin SK47:si on vaatimukset täyttävä.

Joka tapauksessa yrittänyttä ei laiteta ja toivon onnea matkaan!!!

cheers
HW
Riku Aho

K?ssi

:(:(

Jep HW...juuri vierailtauani tuolla IEaust sivuilla sain aika samanlaisen kuvan asiasta. Hyväksyntä ei mahdoton mutta vie aikaa. 14.4 karkaa näin kyllä käsistä.

Taitaa olla järkevä katsoa ajan kanssa löytyisikö työpaikkaa, sponsoria tai saisiko vastaavuushyväksyntöjä (Australian qualification kohdassa) joiden pohjalta voisi yrittää saadalisäpisteitä hakemukseen. Omaa ikää kun ei ainakaan pysty muuttamaan.

Pisteytysrajoja tarkistetaan aika ajoin...onko suunta ollut lähinnä vain ylöspäin. :?

Reijo

Headwind ym,

Ei ollut tarkoitus pilata kenenkään päivää ilmoittamalla tästä uudesta pisteytyksestä, mutta se on hyvä kaikkien tietää jotka meinaavaat anoa kyseistä visaa.
Reijo

headwind

Reijo - Dundernews tarvitsee ajantasalla olevaa tietoa ajankohtaisista asioista joten mitä enemmän avoimia silmiä ja korvia postittamassa niitä tänne, sen parempi.

Cheers
HW
Riku Aho

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
Taytyypa katsoa tuolta ACT Gov sivuilta onko koko esitys edes mennyt viela lapi vai onko viela esitys asteella :??

Ei kannata katsoa ACT:n Governmentin sivuilta mitään kansallista politiikkaa koskettavaa kysymystä. Meidän hallituksemme huolehtii vain ACT:n sisäisistä asioista (liikenne, terveydenhuolto. koulutus,...). Kansallisia ja kansainvälisiä asioita hoitaa Federal Government, jonka työskentelytilat eli parlamenttitalo kylläkin sijaitsee ACT:n alueella.


Täsmentää
Jouni
Canberra

Jaaks

Jouni :D

No sitahan mina tarkoitinkin - meni taas vahan pieleen kuten ennenkin

Selvisi kylla muualtakin, etta noita tiettyja muutoksia Regulationiin voidaan tehda Ministerin omasta toimesta ja sitten julkaista virallisessa Government Gazette -ja silla selva.  Ei mitaan turhia varoitusaikoja sen normaalin 14 vuorokauden lisaksi :o

MIGRATION ACT 1958
- SECT 96
Minister may set pool mark and pass mark

(1)
The Minister may, from time to time, by notice in the Gazette, specify, in relation to a class of visas, the pool mark for the purposes of this Act and the regulations.

(2)
The Minister may, from time to time, by notice in the Gazette, specify, in relation to applications for visas of a particular class, the pass mark for the purposes of this Act and the regulations.

(3)
A notice under subsection (1) or (2) operates to revoke the previous notice under that subsection in relation to the same class of visas and also operates as a variation of the mark specified in the previous notice.

(4)
The Minister shall cause copies of each notice under subsection (1) or (2) to be laid before each House of the Parliament within 15 sitting days of that House after the publication of the notice in the Gazette.

(5)
This Act does not prevent a pool mark and a pass mark from being equal.

(6)
This Act does not prevent a pool mark and a pass mark from being varied independently of each other.

Jaaks

Reijo :D

Hyvaa tiedonvalityspalveluahan tuo on.

Toisaalta tuo muutoksen tulo oli jo tiedossa 1.7.2003 lahtien kun tehtiin muutoksia viimeksi :o

MIGRATION REGULATIONS 1994
Schedule 6A General points test ? qualifications and points

(regulations 2.26A and 2.27A)



Ovelasti vaan siella Reg'sien lopussa mainitaan :

... applies for any of the visas on or after 1 July 2003 and before 1 April 2004:....

http://scaleplus.law.gov.au/html/pastereg/1/575/0/PR003550.htm


Taytyypa nyt vaan seurailla kuinka pitkaan nama uudet saannot ovat voimassa.

Se loytyy kylla sielta Gov Gazette, mutta on melkoinen urakka lukea ne kokonaan lapi.

eevis

Kun täällä kielitaidosta aiemmin puhuttiin, niin tässäpä linkki Dialangin sivuille, joiden testeillä voi testata kielitaitojaan ihan itse 14 kielessä:

http://www.dialang.org/

Kielet ovat englanti, espanja, hollanti, iiri, islanti, italia, kreikka, norja, portugali, ranska, ruotsi, saksa, suomi ja tanska. En ole vielä itse kokeillut, mutta mainostavat, että ohjelma antaisi jotain palautetta ja voisi seurata omaa kehittymistään. Ja ohjelman saa siis ladata ilmaiseksi (hyvä hinta).

Ja jos vielä jotakuta arveluttaa oma englannin taitonsa, niin tsekatkaa oikeasti muiden työnhakijoiden väittämät "fluent" ja "advanced" English-tasot lukemalla heidän hakemuksiaan esim. sivustossa:

http://www.bestjobsau.com/em-cvs.htm
 
"...working as a trainee sales manager in a private firm. I'm not satisfying with my salaries. So that I would like to have a career in abroad.I'm fluent in English..." "I am a New Zealand." Näillä siis "advanced" English.

Joukossa oli joku suomalainenkin, ja hänen hakemuksensa tuli kyllä hyvin esiin hyvän englannin ansiosta! Go us! :D
 
:XXXX

eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!