Mopo/kevytmoottoripyörä OZ/NZ?

Aloittaja texxex, joulukuu 15, 2005, 02:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

texxex

Selailemalla törmäsin yhteen prätkäkeskusteluun, mutta siitäkään ei oikein ollut apua, toivottavasti joku täällä tietää jotain uudesta seelannistakin..

Elikkä ainakin täällä suomessa vielä oma ikäluokkani saa ajaa pappatuntureilla sun muilla mopoilla kortitta, tai mopokortti on vapaaehtoinen. 85 syntyneillehän se on pakonsanelema juttu. Miten maailman toisella laidalla? täytyykö olla jonkinlainen ajolupa taskussa ennenkö pääsee hurjastelemaan?

Kuinka kauan tuollainen kevytmoottoripyörä/mopokortin hankkiminen siellä kestää? Hintaa? Tietäisikö kukaan onko vanhempien pröystäilettömään huvi/käytäntöajoon soveltuvien pyörien hintoja? Tarkoitan nyt esim jotain eteenpäin kulkevaa vanhaa farmipyörää etc.

Itsellä ei ole ajokorttia, mutta jonkinlainen menopeli olisi kiva olla alla. Varsinkin jos lähden uuteenseelantiin vuodeksi olisi maastoa kiva käydä katsastamassa kaksipyöräisellä.

Kiitos etukäteen:)

Timo

Uudessa Seelannissa mopoilusta sanovat täällä  http://www.landtransport.govt.nz/roadcode/other-road-users/mopeds.html
että pitää olla auton tai moottoripyörän  ajokortti.  Mistään mopokortista en ole täällä päin maailmaa kuullut.

Australian, tai oikeastaan vain kotivaltio Queenslandin, osalta selvittelin asiaa pari vuotta sitten ja tulin nettihakujen kautta siihen tulokseen, että ilman korttia ei voi ajaa kuin mottoroitua polkupyörää, jonka nopeus on alle 30 kilometriä tunnissa ja kuutiotilavuuskin sen verran pieni (alle 40 kuutiosenttiä ??), ettei  sillä voi ajella juuri kuin tasaisella maalla tai alamäessä.  Joitain malleja katselin ainakin täältä  http://www.moped.com.au/  

Omat haaveet laillisesta pappatunturista ovat jo karisseet ja se laitonkin on vielä laittamatta, joten en tämän tarkempaa tietoa osaa antaa.
Hakukoneita varmaan osaat käyttää itsekin. Siellä voisi olla avuksi vaikkapa termi "motorised bicycle" ja se "moped" tietysti.