Käyntikohteita Brisbanen ja Rockhamtonin välillä

Aloittaja Karjala, syyskuu 30, 2006, 06:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Karjala

Hei, olemme (aikuisia) tulossa eka kertaa Australiaan, haluaisimme nähdä paljon mielkenkiintoisia asioita mutta aikaa on vain kaksi viikkoa käytettävissä.

Tukikohtamme tulee olemaan Gladstone, kiinnostaisi kovasti luonto ja nähtävyydet Brisbanen ja Rockhamptonin välisellä alueella.

Minkälainen luonto on maaliskuun puolessa välissä, onko kasvillisuus mitenkä "kulottunut" kun kesä on jo pitkällä.

Kiitoksia jos voit auttaa, odotamme innolla matkaa.

Terveisia täältä kylmästä, maa on jo ollut muutaman kerran keskisuomessa kuurassa ja Lapissa on sadellut jo luntakin.

Jouko

- Great Barrier Reef
- Mooloolaba Underwater world
- Big pine apple
- ettamogah pub
- Australia Zoo Edesmenneen Crock Huntteri Steve Irwinin eläintarha
- Glasshouse mountain http://walkabout.com.au/locations/QLDGlassHouseMountains.shtml
- Rannikon kylät
- Fraser Island
- Mon Repos  Kilpikonnat jos vuodenaika sattuu kohdalleen..

Ja niin edelleeeeennnnn


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Karjala

Hei, kiitoksia noista vinkeistä, olisiko kyseisellä alueella vesiputouksia tai muita luontoon liittyviä näkemisen arvoisia paikkoja?

jounij

Voi niitä vesiputouksia olla Brisbanesta pohjoiseenkin (en tiedä), mutta jos ulotat matkasi noin 100 km Brisbanen eteläpuolelle Gold Coastille, niin aluetta reunustavilta vuorilta - etenkin paikasta nimeltä Springbrook - löytyy paljon vesiputouksia. Jos sinne päin matkaat, niin kannattaa käydä myös Lamington National Parkissa, joko Binna Burrassa tai O'Reilly's -nimisessä paikassa. Molemmissakin, jos aikaa on. Natural Bridge on myös hieno kallion sisään putoavan vesiputoksen muovaama luola ja "silta". Brisbanen naapurisaarilla, joko North Stradbroke tai Moretonilla kannattaa myös käydä. Minä ja ystäväpiirini suosimme "Strädiä", mutta aivan yhtä monet pitävät Moreton-saarta mieluisampana käyntikohteena.


Ehdottelee
Jouni
Canberra

Tony

Jouni,

Samaiset 100km kun matkaa Brisbanesta pohjoiseen niin pääsee Kondolilla National Parkiin http://www.epa.qld.gov.au/projects/park/index.cgi?parkid=104 , jossa on komea 90 metrinen vesiputous. Rotkon ylätasanteella, ennen varsinaista putousta, on mainio lammikko, johon mielellään pulahtaa patikoinnin jälkeen.
Jos joku teistä sattuu tällä kyseisellä lammikolla käymään, niin kertokaapa kuinka monta aussimiestä näitte hyppäämässä kalliolta lammikkoon kaikista kieltotauluista huolimatta:confuse . Tuntuu siltä, että nämä kieltotaulut suorastaan vaativat paikallisia sankareita kiipeilemään ja hyppimän kallioilta, sillä sen verran monta kertaa törmäsimme tähän ilmiöön muissakin sademetsien uimapaikoissa:confuse .

Joka tapauksessa upea paikka kuten Sunshine Coastin hinterland muutenkin.

:)Tony