tinanvalanta

Aloittaja iisukka, joulukuu 28, 2007, 18:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

iisukka

heissan taas!

onpas mul nyt taas paljo nait kysymyksii et mista loydan mitakii. Joten talla kertaa kysynkin etta mista voin loytaa tinaa uudeksivuodeksi Perthista? Tietty hevosenkenganmuotosta, mut joku palanenki kelpaa.. :) aattelin ensin Ikeaa, mut niita ei ollu siella, tai sit en vaa loytany!!! :(

eevis

Villi arvaus että jostain rakentajan mekasta, Bunningsilta tms? Eri asia sitten miten isoina möykkyinä... :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

Tinaa saa ainakin isoimmista rautakaupoista. Ei kuitenkaan tietääkseni hevosenkengän muotoisena, vaan sellaisina pikkusormen paksuisina puikkoina. Ihan hyvin se kelpaa valamiseen, jos vain jostain löytyy sopiva sulatuskauha. Itse ollaan joskus sulateltu tinaa vanhalla kuparisella löylykauhalla.


Onnellista uutta vuotta toivottaen
Jouni
Canberra

Haagalainen

Uudenvuoden "tina" on itse asiassa melkein pelkkää lyijyä, jossa on vähän tinaakin seassa. Puhdas tina on järjettömän kallistakin.
Australiankin rautakaupoissa ja sähkötarvikeliikkeissä on saatavilla ainakin juotostinaa (soldering tin) tankoina ja eri paksuisuna lankoina. Nekin on lähes järestään tinan ja lyijyn sekoituksia, eikä ole tinanvalannan kannalta mitään käytännön merkitystä paljonko niissä on tinaa tai lyijyä.
Ainoa millä on merkitystä on, että siinä EI saa olla juoksutetta eli fluxia (koska se savuaa ikävästi), eli sen pitää olla "without flux". Paksummat tangot on yleensä aina ilman fluxia, langoissa taas flux on yleinen.
Eli kyllä "tinaa" löytyy helposti :pepsodent