Hoitoalalle Ausseihin miten?

Aloittaja mayaliini, syyskuu 29, 2012, 02:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mayaliini

Saiskos neuvoa mtn helpoiten aloittaa työt/hakea permanent visa Ausseista röntgenhoitajana?
Ihan pyörryksissä näiden määräysten kanssa  :nuttu:
Ekana kielitestiin/rekisteröinti vai miten??
Paljonko on vähimmäistyökokemus alalta kun löysin netistä ristiriitaista tietoa?

feril

Kielitesti sun on hoidettava joka tapauksessa alta pois ennenku rekisterointi menee lapi, ja sen on 2 v voimassa eli sen voi kayda kylla suorittamassa ja sit vaan rekisteroinnin ja tutkinnon tunnistamisen (pysyvien viisuminen ehto) paperisota liitteineen kuntoon.  2 vuotta taitaa olla se minimityokokemus mita vaaditaan, riippuu varmaan mita viisumiluokkia olet katsellut.  Moni hakee ensin 4 vuoden business visaa sairaalan sponssaamana ja siis samalla kun sita tyopaikkaa. Etuina nopea kasittelyaika, vahemman paperitoita ja halpa hinta, miinuksia vaikka kuinka.. Pysyvia viisumeita varten taytyy kai ensin hoitaa se tutkinnon tunnistamisjuttu, sitten viisumi ja sen vikan rekisterointivaiheen saa lapi ymmartaakseni vasta taalla, kun on paikallinen osoite ja sita kautta paikallinen criminal record check suoritettuna. Nain ainakin vuonna 2010 sh:lle, ja ainakin sToked taitaa talla palstalla kayda samaa ruljanssia lapi.

mayaliini

Voiko viisumihakemuksen laittaa vireille ennenkuin mtn dokumentteja ym olemassa
ja toimittaa tarvittavia sitten jälkikäteen?
Miten tapahtuu tuo tutkinnontunnistamijuttu?
Apua miten monimutkaista tää on ://
Ja oletteko kuullut että ensi vuonna olisi SOL-listalta poistunut lääkärit ja hoitajat?

feril

Kyllahan sen EOI:n voi laittaa vireille, mutta sit jos ja kun kutsu hakemaan itse viisumia tulee, niin siina taitaa olla 60 paivaa aikaa jattaa varsinainen hakemus? kannattaa lukea tuolla viisumit-osiossa valmiita keskusteluja aiheesta. Ja huolehtia etta omat enkuntaidot on siina kuosissa, etta se IELTS menee lapi.
Noissa skilled-viisumeissa pitaa se ammatti/tutkinto siis tarkistaa aussilaisella alan viranomaisella, etta onko kelpoinen tyoskentelemaan ko. ammatissa taalla. Ei siis sama kuin sh-rekisterointi mita hoitaa AHPRA, vaan ANMC hoitaa ainakin sh:den  tarkistusprosessin. Ylimaarasta aikaa, rahaa ja paperisotaa siis. Ma en oo omaa tutkintoa tarkistuttanu, kun tulin 457:lla ja seuraava viisumi on spouse..

Aika outoa, jos hoitajat ja laakarit poistuu SOL-listalta, en oo tosiaankaan kuullut. Pulaa on nimittain paljon, hommia niin paljon ku jaksaa tehda ja etenkin maaseudulla. Ehka ne siirtaa niita jollekin regional-listalle saadakseen sinne enemman sita kaivattua tyovoimaa. Sunshine Coastin ja Perthin uudet, kohta avattavat supersairaalat reilun vuoden paasta ei ainakaan vahenna tyovoimapulaa? :O

mayaliini

Ilmeisesti Ausseissa ei ole hirveästi rtghoitajille vapaita paikkoja vähän vaikuttaisi..? Rtghoitajia rekisteröivä taho Ausseissa sanoi, että siellä on paljon meitä työtä etsimässä :(
Osaako joku nimetä Sunshine Coastin alueelta isoja julkisen puolen sairaaloita joista kysyä paikkatilanteita suoraan?
Kannattaako koko viisumia lähteä hakemaan jos ei ole mtn varmaa työpaikkaakaan tiedossa?
Tietääkö kukaan tarkkoja vuosilukuja milloin Perthin ja Sunshine Coastin uudet sairaalat valmistuvat (netissä luki että Sunshine C. sairaala valmistuisi 2016 ???)

Silppu

Eräs tuttavani on röntgenhoitaja ja hänellä ei ole ollut ihan helppoa työllistyä Sunshine Coastille. Pätkätöitä ja muunkin alan hommaa aluksi ja jalkaa oven väliin jne. Tämä on tilanne täällä, mutta muuttuu ainakin väliaikaisesti paremmaksi kun sairaala valmistuu. Täällä homma ei ole yhtä laajasti julkista kuin Suomessa. Täällä on pieniä X-ray paikkoja joihin saa lähetteen yksityiseltä lääkäriltä (GP). Julkinen sairaala Nambourissa hoitaa lähinnä kiireelliset tapaukset ja päivystää viikonloppuna.

Maahanmuutto tapahtuu pääsääntöisesti niin, että tullaan maahan ja sitten aletaan etsiä töitä paikanpäällä. Käytännössä vain pahimmilla työvoimapula-aloilla voi saada työpaikan Suomesta käsin CV:n ja puhelinhaastattelun avulla. Eli voit varautua siihen, että pitää uskaltaa ottaa riskiä kun tulee maahan. Eikä ensimmäisen työpaikan löytyminen ole aina helppoa.

Tänne muuttaminen on pitkän aikavälin prosessi. Jos kerran täällä on paljon ihmisiä etsimässä alasi hommia, niin saat olla iloinen jos ylipäätään saat vielä viisumin. Nykyisessä viisumijärjestelmässä on ammattikohtaiset kiintiöt, joita muutellaan tarpeen mukaan. Kutsukiintiötä täytetään jonossa eniten pisteitä saaneiden päästä. Kun kiintiö on täynnä niin seuraavalla kierroksella sama juttu. Pisteitä kannattaa siis haalia enemmän kuin pelkkä minimi.  Kun viisumipäätös on kädessä, niin saatat haluta tulla tänne tyttäresi kanssa joko vain leimauttamaan passisi, tai pysyvästi samantien. Sitten hakemaan ja odottamaan rekisteröintiä.

Jos ja kun harkitset muuttoa Sunshine Coastille, niin ihan helppoa tietä työllistymiseen en ole lupaamassa. Kuten taisin jo mainitakin, niin tämä on halutuinta aluetta Australiassa, ja työttömyysaste on muuta maata korkeampi. Rahaa kannattaa ottaa mukaan kaikki mitä löytyy, jotta pystyy kattamaan elinkulut ainakin ensimmäisen puolen vuoden ajalta, mielellään pitemmällekin ajalle. Sitten pitää olla valmis ottamaan sitä työtä vastaan mitä saa (kaukaakin ja mahdollisesti toiselta alalta ja lyhyitä sijaisuuksia tms.), ja alkaa kärkkymään oman alan hommia lähempää. Näin kun on tehnyt jonkin aikaa niin sitä alkaa vähitellen hallitsemaan maan tavat ja olet hyvin valmistautunut uuden sairaalan paikkojen avautumiseen.

Toinen vaihtoehto voisi olla muuttaminen johonkin cityyn tai kaukaiseen ja ei niin haluttuun ja mukavaan paikkaan (Esim. Northern Territory). Sieltä saisi paikallista työkokemusta Sunshine Coastille muuttoa varten. Mutta tahtoo olla niin, että kun on kerran asettunut johonkin, niin sitä on silloin paljon vaikeampi irrottautua ja asettua uuteen paikkaan. Niin tai näin, niin kompromisseja saatat joutua tekemään joko sijainnin tai työn saatavuuden suhteen.

Tuntematta yhtään tilannettasi, niin itse saattaisin toimia niin, että laittaisin viisumiprosessin nopeasti aluilleen ja kun viisumi on kädessä niin tulisin tyttären kanssa käymään täällä leimauttamassa passin ja palaisin työpaikkaan Suomessa (rahan säästäminen, mahdollisen asunnon myyminen jne.). Vuosi tai puoli vuotta ennen sairaalan valmistumista palaisin takaisin tänne Sunshin Coastille. Tytär aloittaisi opinnot täällä, ja sinä olisit vapaa tekemään aluksi esim. yö- ja iltavuoroja tai viikonlopputöitä, joita perheelliset eivät mielellään tee. Sitten uuteen sairaalaan töihin.

Tietääkseni Sunshine Coastin yliopistosairaala valmistuu kahdessa eri vaiheessa. Ensiksi pienempi yksityinen puoli (2014?) ja sen jälkeen laajempi julkinen puoli (2016?).

feril

Silpulla olikin paljon hyvia pointteja. Paikallinen tyokokemus ja ennenkaikkea paikallinen suosittelija on avain siihen, miten niita kunnon tyopaikkoja irtoaa. Ekat duunit on helpointa saada keikkafirman listoilla, just niita ei-haluttuja vuoroja tehden, tai parin kk reissulla jonnekin keskelle-ei-mitaan ja hommata sielta kunnon suosittelijat.

Perthin Fiona Stanley Hospital valmistuu 2014, arvioitu ulkomailta palkattavien maara oli jossain pyoriny 2000 hoitajan tienoilla. Uusi lastensairaala valmistuu myos, mutta se vaan korvaa vanhan sairaalan eika sinallaan luo kauheasti uusia tyopaikkoja. Lisaksi valmistuu toinen iso sairaala Midlandsin alueelle parin vuoden paasta, osin julkinen, osin yksityinen. Minkatyyppisia rtg-hommia sa teet? Angiolabroja ollaan taalla nimittain rakentamassa uusia maakuntiin, ja sita myoten paikkoja avautuu lisaa vanhoihinkin sairaaloihin.

Merja

Isoissa kaupungeissa on valtava määrä sairaaloita, joista löytyy töitä. Esim täällä Brisbanessa on kolme "suursairaalaa", Royal Brisbane Hospital, Mater Hospital ja Princess Alexandra Hospital, jotka vastaavat isosta osasta 2 miljoonan asukkaan suur-Brisbanen aluetta. Pieniä sairaaloita on kymmeniä, sekä yksityisiä että julkisia.

Täällä röntgenkuvia ottaa rutiinisti siihen spesialisoituneet palveluntarjoajat, joista suurin taitaa olla Queensland X-ray täällä Brisbanen seudulla. Pieniä yksityisiä löytyy varmaan kolmisenkymmentä. Kannattaa googlettaa niiden sivuja ja seek.comia.

Työllistyminen on sitä parempaa mitä suuremmalla paikkakunnalla asut. Suur-Bribanen alueella on noin 2 miljoonaa ihmistä, mutta Sydney ja Melbourne ovat paljon suurempia paikkoja, joista töitä tuntuu ainakin tuttaville löytyvän aina helpommin.

Mieti myös millaista asuinpaikkaa haluat. Jos tykkäät kävellä rannalla ja asua rauhallisessa paikassa (jossa myös löytyy paljon turisteja ilahduttamaan arkea), Sunshine ja Gold Coast Brisbanen lähellä ovat hyviä paikkoja. Jos tas tykkäät iltamenoista, teatterista, konserteista, tapahtumista, isot kaupungit ovat ehdottomasti must. Melbourne on hyvin eurooppalaisen tyylinen, paljon ihania ravintoloita ja sieltä löytyy lähes mitä vaan ja siellä työllistyminen on ehdottomasti helpointa. Ja löytyy siis jokaisesta kaupungista niitä biitsejä, tunnin parin ajomatkan päästä. Itse tykkään Brisbanen leppoisammasta elämänmenosta, mutta se on todella makukysymys.

Yksi työllistymiskanava voi olla yliopistot, mekin palkkasimme jokin vuosi sitten rtg-hoitajan brittein saarilta. Työpaikkailmoitukset löytyvät yliopistojen sivuilta ja seekistä.