Tulossa, mutta miten paras...

Aloittaja soldia, joulukuu 27, 2004, 06:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

soldia

Niin, olen jonkinlainen maailmanmatkaaja ja seikkailija jolla yksi reissu vielä tekemättä. Asuin ulkomailla pikalähdöllä 3 vuotta -96-99. Brasilia, thaimaa ym. Täällä suomessa nyt perhe ja kaksi lasta. Ulkomaisen Vaimon toin tullessani suomeen -99 ja toinen lapsi syntyy 02/05. Nyt haluamme lähteä vielä kerran ja kaikki yhdessä. Australia oli haaveeni jo 18-vuotiaana ja myöhemminkin mutta käymättä jäi. Kaikki täällä suomessa hyvin eli työ, raha ym. asiat kunnossa mutta veri vetää... Miten kannattaa tulla ja missä turvallinen alkupiste sillä perhe ja lapset mukana. Viisumit, omakotitalojen vuokrat, auton osto, hintataso, kk-kulut normaalisti, suomalaisyhteisöt, työtilanne ym. ym. Alkuun lomaa 3-6kk ja sen aikana tarkoitus löytää tekemistä. Kuka vois auttaa? Vastauksia odotellen, Kiitos.

MH

Jos tosiaan aiot työsekennellä Australiassa olisi ehkä syytä tutustua ensin näihin sivuihin http://www.immi.gov.au vai onko sinulla kenties olemassa jo jonkin tyyppinen viisumi?


Asumiseen löydät tietoja esim. täältä: http://www.realestate.com.au/cgi-bin/rsearch?a=bhp&t=res


Alkuun ei kyllä kannata murehtia noista muista, sitten kun olet viisumin saanut niin senjälkeen on noiden muiden asioiden vuoro.

Viisumissakin on alkuun aika paljon tekemistä

RUU

Kuten MH:kin jo totesi, tuo viisumijuttu kannattaa katsoa ensin läpi. Teidän eka lapsenne on ainakin kohta kouluiässä Australian käytännön mukaan, joten kannattaa tähdätä viisumiluokkaan, jossa saatte Permanent Resident -aseman tai vastaavan statuksen --> koulut ovat ilmaiset. Samoin terveydenhuolto- ja muut sosiaaliedut vaihtelevat eri viisumeissa, joten käy huolella ne läpi ja hae teille sopivin.
Joidenkin viisumien myöntäminen kestää kauan, joten varaa aikaa sen odotteluun...

Työnsaanti ei ole ongelma ja asuntoja on pilvin pimein. Kannattaa varmaan lähteä siitä, että vuokraatte ensin pariksi kuukaudeksi jonkun pikkupaikan ja katsotte sinä aikana sitä pysyvää asuntoa / taloa itsellenne.
www.realestate.com.au ja www.domain.com.au auttavat alkuun pysyvän asunnon haussa.

Unelmallisia suunnitteluaikoja ;)
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates