Kerpeleen pesukoneet!

Aloittaja Merja, maaliskuu 13, 2007, 18:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Merja

Onkohan nyt vika käyttäjässä, aineissa, koneessa vai pallonpuoliskossa kun pyykit eivät tunnu tulevan MILLÄÄN puhtaaksi?????

Ollaan kokeiltu eri pesuaineita ja jopa 'tahranpoistajaa' jota voi laittaa boostaamaan pesuainetta (kertooko se jotain pyykinperuaineiden tehosta), mutta tahrat eivät vaan tunnu lähtevän pyykistä. Meillä on uusi ja kallis pesukone, joka on 'eurooppalaista' mallia (edestä täytettävä), mutta joku saamarin vika tuntuu olevan kun puhdasta ei tule millään. Pyykit haisevatkin lähes tunkkaiselle kuivuttuaan. Ja nukkasihti jne on syynätty satoja kertoja läpi.

Että menee hermo!!!!!!!

Onko kellään  siististi pukeutuneella, tahrattomalla henkilöllä kertoa vinkki pulmaani?? Onko niin että pitää tilata BioLuvilit Suomesta vai ostaa vaan paskanruskeita vaatteita???

nimimerkillä alasti töihin huomenna...

Aikis

Tohtorilta nyt lienee turha kysyä että oletko varmasti ostanut front loaded pesuainetta...nehän ovat eri sarjaa kuin päältätäytettäviin koneisiin tarkoitetut. Yhtään en tosin tiedä, onko sillä merkitystä mutta tuli mieleen. Nimittäin kun oma kokemukseni on että ainakin muut puhdistusaineet ovat suorastaan väkevämpiä kuin mihin Suomessa olin tottunut.

Tuon saman valituksen muuten olen kuullut joltain muultakin, että pyykki ei tule puhtaaksi ja haisee...Että kyllä siinä jokin mysteeri nyt on.

Leokatti

Olisiko vedenlaadussa parantamisen varaa?? Onko pesukone liitetty pelkkään kylmään veteen, jolloin lämmittää veden itse (ei ole näihin aussilan lämminvesisysteemeihin aina luottaminen...)? Kannattaa hakea pyykki sisään välittömästi, kun se on kuiva (jos siis kuivaat ulkona). Auringossa siihen tulee tunkkainen tuoksu.

Käytän Omon nestemäistä pesuainetta ja pesen 40 asteessa tavan kirjopyykin. Valkoiset 60 asteessa. Mutta meillä ollaan kyllä sadevedellä. Puhdasta tulee  ;).

Kiitos nauruista. Hyvin kirjoitettu viesti ;D.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Merja

Juu, tämä viimeisin oli ilmiselvää unisexiä, annostus molempiin, toploadereihin 2x frontloaderin määrästä.

Mies sanoo että tämä nykyinen pesukone kuluttaa vettä enemmän kuin Suomen vastaavat mutta kun katson pyykkejä siellä koneessa, ne näyttävät lähinnä KOSTEILTA. no okei, toi meni jo vähän liioittelun piikkiin... Vettä ei ole koskaan ikkunan alareunaan saakka kuten Suomessa oli.

Ja samaan syssyyn kirottakoon että tiskikonekaan ei pese ihan kunnolla, sen iästä ei ole tietoa, mutta aika lailla saa nuolla lautaset jotta käytön jäljiltä on hohtavaa. *huokauuuuus*

EN MALTA ODOTTAA että pääsen takaisin eurooppalaisen laatutavaran ääreen... Jos siis ikinä pääsen - tai siis lähden...

Kati,
kiitos vinkeistä, meillä käytetään pulveriomoa. Kylmävedessä ollaan kiinni. Täällä selvästi kovempaa vettä, sadevettä voisin käyttää kernaasti jos täällä ikinä sataisi... Auringosta tunkkainen tuoksu??????? Oletko ihan tosissasi? Tämä ei ihan tutkijajärkeeni käy, mutta olen valmis vaikka seisomaan päälläni jotta työkaverit eivät nyrpistä nenäänsä joka kerta ohi kulkiessani...




Jaaks

Merja,

OMOMATIC
on nimenomaan noihin frontloaderiehin kehiteltyä, eli "Lowsudsing" vähän vaahtoavaa.

Tiskikoneet ja myöskin pesukoneet tulisi aina silloin tällöin "puhdistaa" laittamalla koneeseen noin cup (250 ml) tai vaikka kaksi valkoista viinietikkaa (vinegar) ja täysiohjelma päälle. Sama toimii myöskin höyry silitysraudassa.

MH

Sähkömiehenä tulee mieleen sellainen että veden sisääntulo on ajastimella yleensä, joten jos syöttöpaine on liian pieni tai tuloputki liian ohut tai tukossa niin kone ei täyty riittävästi säädetyssä ajassa ja pesutulos jää huonoksi kun vettä on liian vähän. Meillä esim kun on oma kaivo josta tulee hieman hiekkaa joskus mukana niin se tukkii sen sihdin joka on koneessa siinä reiässä johon tulovesi putki liitetään ja silloin kone ei täyty kunnolla. Vedenlaatu vaikuttaa myös pesutulokseen. Muistaakseni työtehoseuran sivuilla on juttua noista miten menetellä eri tilanteissa.


Leokatti

Lainaus käyttäjältä: Merja - maaliskuu 13, 2007, 19:33
Auringosta tunkkainen tuoksu??????? Oletko ihan tosissasi?

Juu, kyllä olen ihan tosissani. En tiedä, onko asia toinen siellä Brisbanessa, mutta kyllä täällä Perthissä aurinko tehokkaasti "polttaa" sellaisen vähän palaneen tunkkaisen hajun vaatteisiin narulla. Samalla lähtee sitten väritkin kyllä  >:(.

Niinpä... saisi sataa ensi talvena vähän enemmän täälläkin. Muuten jää pian pyykit kokonaan pesemättä tässä huushollissa... En ole uskaltanut edes kurkata tankkiin. Sormet on kyynärpäitä myöten ristissä, että vesi riittäisi koko loppukesäksi/kevääksi. Ei edes nuo pohjoisen myrskyt viitsineet vettä tänne asti heittää perrr... >:(

MH: meidän kone on ainakin sen verran fiksu, että ei edes ala yrittämään pesua, jos ei paineet ole kohdallaan ;).
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Aikis

Tiskareista: minulla on ollut kolme eri merkkistä (siis Australiassa) - yksikään ei 'tunnettu'. Kaikki surkeita. Aivan kuten kuvailit. Nyt täällä pohjoisempana on kansainvälinen isolla ässällä oleva laatumerkki...ja tiski käy kuin tanssi, vaikket huuhtelis etukäteen etkä mitään. Kaikki puhdasta ja kiiltää...Alkuviikkoina vain istuin ja tuijotin puhtaita iittalan kartioita ihastuneena. Kun ne olivat aussivuosina joka pesun jälkeen kirjavia ja sumeita...Ei siihen auttanut edes koneen puhdistuskaan. Eli että tässä suhteessa mielestäni on kyllä kysymys ihan vehkeiden laadusta.


RUU

Tuo MH:n vastaus toi mieleen asian, joka taisi entisestään kulminoida tätä ruskettuvien vaatteiden onnea: pesukone oli lähtenyt tehtaalta eurooppalaisella ohjelmoinnilla (lue: piirilevyllä) ja valmistaja kierrätti huoltomiehet juottamassa yhden mikä-lie-vastus-sitten-olikin piirilevylle, jotta vedenkulutus saatiin alennettua aussi-tasolle (mikä se sitten ikinä onkin tässä läträyksen ja lotrauksen paikassa, jossa ihmiset kuluttaa vettä uskomattomia määriä ??? ). Niitä vaatteita melkein kehtasi käyttää edes kaupassa ennen muutosta mutta kohta pitää siirtyä ökyrikkaiden tavoille ja heittää vaatteet käytöstä suoraan roskiin...  :P
Kukaan ei muuten tunnut tietävän, miten vedenkulutus muuttui koneessa. LG kertoo paria eri tarinaa ja pari eri huoltoliikettä omia lukujaan. Uskomatonta tietämättömyyttä tai ylenkatseisuutta niiltä, joiden ammattiasioista puhutaan!

Ja juu, vedenpainetta lie alennettu putkistossa, kone on kiinni vain kylmäliitännässä (tai on se molemmissa asentajan jäljiltä mutta käytämme vain kylmää). Peusaineita on vähän vaihdeltu, viimeksi oli sitä Radiantin upeaa UV-suoja-pulveria, nyt reilusti Omoa (kun ajattelimme vanhan kokemuksen perusteella että se tehoaa ainakin kohtuudella). Eipä ole tullut ennen mieleenkään, että eri pesukoneille pitäisi olla omat aineensakin - ennen on vain mietitty että Coloria vai ei ja tilataanko sukulaisen kautta Professional-ainetta vai ostetaanko kaupasta. Täällä on ihan uusia muuttujia pelissä.

Nimimerkillä "Olisi vaan pitänyt roudata vanha Upo tänne"
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Leokatti

Juu, ei kannata laittaa toploaderille tarkoitettua pesuainetta frontloaderiin.

Nimimerkillä "luuttusin kodinhoitohuoneen pesuainevaahdosta ja kohautin vain olkapäitäni käytävän kokolattiamaton kohdalla". Mistä tulikin mieleeni, että minkä hiton takia lattiakaivot on niin jumalattoman pienet?? Yhdeksän vuotta olen asiaa miettinyt ::).
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

RUU

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - maaliskuu 13, 2007, 21:14
Mistä tulikin mieleeni, että minkä hiton takia lattiakaivot on niin jumalattoman pienet??

Ja miksi se on meidänkin laundryssä juuri lattian korkeimmassa kohdassa?
Ja miksi ne eivät pihalla vedä vettä ensimmäiseen 15 minuuttiin, sitten ne imaisevat yllättäin taloa ympäröivän vallihaudan kitusiinsa.

Tää maa on ihmeitä täynnä!  ;)
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

Lainaus käyttäjältä: Merja - maaliskuu 13, 2007, 18:40
Onkohan nyt vika käyttäjässä, aineissa, koneessa vai pallonpuoliskossa kun pyykit eivät tunnu tulevan MILLÄÄN puhtaaksi?????
.....
nimimerkillä alasti töihin huomenna...

niin mika olikaan se tyomatka reitti, voisi vaikka tehda mutkan niin voisi rapsia kuvia hulluista suomalaisista toihin menossa heh heh. ;D

mutta asiaan eli annan oman arvovaltaisen kommenttini tekstiiilipuhdistamon ylikonemestarin ominaisuudessa, (eli meiran perreen pyykkarina)

ensin pitaa kylla sanoa etta ei niilla ole eri tehtaita euroopan vientia ja muiden maiden koneita varten. suurin ero taitaa olla noiden tahtien maarassa ei energian mutta vedensaasto tahtien,,,ja sen minka vedessa saastaa joutuu kompensoimaan jossain muussa, joka pitaisi olla pesuohjelmien pituus ei vaatteiden puhtaus.

1. MH:n kommentti oli asiaa, kannattaa katsoa huoltokirjasta sulkeeko kone itsensa liian vahaisen veden paineen aikana vai yrittaako vain pesta puolikuivana,,,nykyisten vesi saannosten (Brisbanessa on Level 5= 140 litraa/paiva/henki) aikana on jo voitu laskea joidenkin lahioiden vedenpainetta, josta oli mediassa puhetta jonkun aikaa sitten???)

2. tunkkainen haju, itsella on kaynyt niin jos olen unohtanut pyykit koneeseen, tai olen unohtanut pyykit narulle ja ne ovat kastuneet uudelleen sateeessa, olen havainnut etta silloin on parasta vain pesta ne uudelleen.

3. Nyt kun kaikki (toivottavasti) miettii eri keinoja saastaa luonnonvaroja ja muuttaa omia tottumuksiaan vedenkayton suhteen niin moni on ehka asentanut harmaaveden poistoputken menemaan puutarhaan, Siihen liittyen on semmoinen ongelma etta jos siihen poistoputkeen tulee liikaa vastapainetta niin se ei toimi vaan se likainen huuteluvesi jaa koneeseen ja pahimmassa tapauksessa kone rikkoutuu, eli normaalisti poistoputki toimii kivasti kun se on siina alkuperaisessa mitassaan ja ei nouse liian korkealle (eli lattialla olevasta koneesta se nousee esim pesualtaan paalla olevaan viemari liitantaan eli putki tekee mutkan koneen ylatason ylapuolella. Itsella kavi kerran niin etta oman koneen poistoputki menee semmoiseen vanhaan 3 sinkkiseen QLD sementti sinkkiin, no joku oli siirtanyt putken "vaaraan" joka oli poissa kaytossa, sinkin tayttyessa tayden sinkin tuoma vastapaine oli riittava lopettamaan koneen toiminnan.

4. Noista pesuaineista en paljoa tieda, ostetaan aina samaa Aldista ja hyvin toimii,,,yksi mielenkiintoinen juttu muiden kommenttien lisaksi on etta sita on myos kylmaan ja kuumaan veteen tarkoitettua...eli teidan tapauksessa pitas sitten olla front loaderiin ja kylmalle vedelle..

5. ja sitten tietenkin yksi hyva ongelma lahde on aina tenavat, eli jos on joku moderni kone (tai yleensakin kone jossa on enemmankuin 1 nappi) niin on hyvin todennakoista etta joku asiallinen nuoremman sukupolven edustaja on saanut mieleensa kayttaa sita tietokoneena ja painanut vaaraa nappia,,,tuloksella etta esim siita samasta napista kuin aina ennekin sen kaynnistat ei tapahdukkaan juuri sita mita haluat (esim joku "ei huuhtelu" ei linkousta on paalla)

6. joskus muistan heittaneeni sisaantulevasta putkesta semmoisen putken paahan asennetun sihdin huis nevadaan, en muista tarkemmin mutta jos muistikuvani on oikea ja jollakin semmoinen sihti on joko koneen tai seinan paassa, niin ei paljoa tarvi kalkkeutumista sen tukkeutumiseen.

hmmm raikkaampia mutta ei laheskaan yhta tapahtumarikkaita tyomatkoja :)
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

MH

[quote Leokatti]MH: meidän kone on ainakin sen verran fiksu, että ei edes ala yrittämään pesua, jos ei paineet ole kohdallaan ;).
[/quote]

Onhan niissä altaassa tunnistin, mutta ongelma onkin siinä että kun laitat kuivaa pyykkiä rummun täyteen ja kone alkaa ottaa vettä, sitten anturi katkaisee veden tulon ja pesuohjelma alkaa. Seuraavaksi tapahtuu se että kun rumpu pyörähtää parikertaa niin kuiva pyykki imaisee veden ja sitten sitä vettä onkin jo liian vähän. ;D ;D

Itellä on Upon paras malli ja siinä ohjelma pyörittää rumpua jo veden ottovaiheessa jolloin vesimäärä tulee oikeaksi kun pyykki esikastuu.

Merjan kannattaisi kokeilla sitä että kastelet pyykit altaassa ennen koneeseen laittoa niin silloin vesimäärä tulee isommaksi.

Merja

MH,
hyvä idea tuo pyykin kasteleminen, meillä Suomessa oli koneessa "sumea logiikka", eli se tarkkaili veden määrää myös pesun aikana. Ilmeisesti tässä ei ole...
Arixmel,
kyllä ne vähän katsoivat perään, mutta täällä nyt on totuttu kaikenlaisiin... Töissä ne muutenkin ovat sitä mieltä että "crazy finn"...

pesuohjelma on 40C lähes 2h, kyllä sillä mylläyksellä pitäisi olla perkules pyykit puhtaita. Ajattelin vielä suorittaa kalkinpoiston etikalla (kuten Jaaks mainosti) ja jos ei rupea homma pelittämään, marssin LG:lle puimaan nyrkkiä pöytään.

Merja - jo vähän rauhoittuneena

Leokatti

40C melkein 2 h! No huh! Meillä selvitään tuosta kuitenkin 40 minuutissa... Kyseessä saksalainen Bosch joka mittaa veden määrän aina vaatteiden määrän mukaan. Life's good :P
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

Kylla minuakin vahan ihmetyttaa tuo 2h ja 40C. Meilla menee samaan aikaa juuri tuo Leokatin mainitsema 40 min. Meilla uskotaan skandinaaviseen laatuun ja hankittiin edesta taytettava Asko. Sen  jalkeen ei ole tarvinnut valitella likaisista pyykeista. Pesuaine nayttaa meilla olevan Omo Matic:ia, joka on tarkoitettu edesta taytettaviin pesukoneisiin.

Sen verran viela, etta meilla oli ennen sellainen Uusi Seelantilainen -mika lie- paalta taytettava. Nimen nyt unohdin, ehkapa Fisher pyckel???. Vai onko ne lasten lelu merkki? No jokatapauksessa sen edellisen koneen pitaisi kuulemma olla 'hyva' pesukone. Mutta kylla meilla vaan on niin paljon puhtaampaa pyykkia sen jalkeen kun Askoon vaihdettiin, etta en voi suositella kenellekaan sellaista paalta taytettavaa pesukonetta.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Merjamarssin LG:lle puimaan nyrkkiä pöytään.

LG aikaisemmin tunnettiin nimella "Goldstar", jota myytiin K Martissa ja muissa halpahalleissa.
Nimenvaihdon mukana oli valtava Katinkin mainitsema "Life's Good" mainoskampanja, mutta kylla omakohtaisestakin kokemuksesta se on lahinna "Lousy Goods"  8)

Heidi

No nyt paastiin muakin viime aikoina erittain paljon arsyttaneeseen asiaan!

Meilla on myos sellainen paalta taytettava Fisher Paykel (Milka se lasten lelumerkki on muuten Fisher Price) ja olen siihen tosi tyytymaton. Ostettiin se n. 6-7v. sitten ja sen piti olla "huippuhyva", mutta en vaan ole siihen ollut koskaan tyytyvainen. Valilla pesen kylmalla, valilla lampimalla vedella ja yleensa kaytan Omoa, mutta vaihtelun vuoksi olen kokeillut muitakin merkkeja. Lasten vaatteista eivat meinaa tahrat lahtea millaan ja mies kayttaa nykyaan tyopaikan pesukonetta, etta saa tyovaatteensa kunnolla puhtaaksi! Olen jo paattanytkin, etta kunhan saadaan pesutuvan remontti kayntiin niin hankitaan juuri sellainen edesta taytettava Asko meillekin, kun niista olen kuullut vain positiivisia kommentteja.  :)

Milka

Lainaus käyttäjältä: Heidi - maaliskuu 14, 2007, 12:42

Meilla on myos sellainen paalta taytettava Fisher Paykel (Milka se lasten lelumerkki on muuten Fisher Price) 

Heidi, No en mina sitten ihan vaarassa ollutkaan molemmat nimet alkavat ainakin sanalla Fisher P ;D

Tulevaisuudessa haamottavan keittioremontin yhteydessa meilla menee myos astianpesukone vaihtoon ja olen alustavasti ajatellut Askoa tai Boschia. Viitisitko Aikis sen verran rajoittaa salaisuutta etta minka merkkinen se teidan hyvaa pesujalkea aikaansaava astianpesukone on? Me emme ole tyytyvaisia tahan nykyiseen koneeseen, mutta se nayttaakin sen ikaiselta etta saattaa olla lahto lahella mina paivana hyvansa, kun nyt vaan kestaisi keittioremontin ajan. Sormet ristiin.

Aikis

Milka, mielellänihän minä tätä Siemensin lahjaa maailmalle mainostan, tarkalleen ottaen malli on SE65T370GB. Eri asia on sitten, mitä malleja mihinkin maahan tuodaan ja miten  helposti sellainen on hankittavissa Melbournessa...Mutta joka tapauksessa voit tiedustella taalta.

Tuon mainion pesutuloksensa lisäksi peli on myös hiljaisen käyntiäänen puolesta maineensa veroinen, ainakin integroituna.



RUU

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - maaliskuu 14, 2007, 12:05
LG aikaisemmin tunnettiin nimella "Goldstar"

No voi vitsit! Jos tuon olisi tiennyt, olisin tiukasti tuijottanut vain siinä vieressä ollutta Electroluxin pesukonetta. Sama hinta, samat ominaisuudet mutta piti kokeilla miltä se kovasti mainostettu LG sitten vaikuttaa. Jostain ihmeen syystä olen Suomessa kuullut LG:stä myös positiivisia kommentteja. Mutta ehkä ne puhuivat vain 7 kg pesurummun tilavuudesta...
Tämä osoittaa upeasti sen, minkälainen voima on markkinoinnilla ja imagonluontikampanjoilla. Varsin taidokkaasti on tuotemerkin historia vaiettu ja suuri edistyksellisyys ja modernius tuotu esiin. Ja halpaan menee väkeä kuin pipoa.

Meille ilmestyi ½ vuotta sitten myös LG:n DVD-härveli eikä sekään rohkaise asiakasuskollisuuteen. Kovalevy rahisee jo nyt (laakerit?) ja meidän edellisessä, satasen maksaneessa halpissoittimessa Suomessa oli paremmat ominaisuudet kuin tuossa monen sadan hienoudessa.

Aikiksen ja muutaman muun tavoin liputan saksalaisten (ja ruåttalaisten) tuotteiden perään minäkin: AEG:n tiskikone teki työnsä hyvin, ei tarvinnut lakaista roskakerroksia astioista pois ja katsella samoja ja uusia tahroja pesujen jälkeen. Upo (Asko) taas teki vaatteista oman värisiään, ei tasapäisen harmaanruskeita. Ja siinä kuuluisassa 40 minuutissa...
Jos joku tulee minulle kehumaan että Aussilassa myydään maailman laadukkaimmat tuotteet, saatan virnistää pienen hetken...  :-X
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jurttamuori

Ai että teilläkin on ongelmia koneiden kanssa???

Ostin tullessani Samsungin sivustavedettävän-eikun avattavan. Vaatteet on tosiaan tasaisen tahraisia, pojan koulupaitojen kohdalla luovutin jo ja haen kiinakaupasta uusia sitä mukaa mitä vanhat menee sen näköseksi, että DOCS puuttuu kohta asiaan. Omat paidat menee nukkaiseksi ja pysyvät tahraisina. Omoon jo vaihdoin, ei auta. Lystiä, kun omaa uniformua pitäisi pestä päivittäin ja muutenkin ois kiva olla siisti.

LG:n imuri päätti lopettaa käymisen kun kuumenee tarpeeksi. Tämä tapahtuu pienen makuuhuoneen ja puolikkaan kulmasohvan jälkeen. Hermo menee näihin vehkeisiin. Ikää siis molemmilla se 9kk. >:(

Merja, you´re not alone!

Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

chilifinn

Onpas hyvää tietoa täällä! Meillä on täällä Siemens Siwamat pesukone ja Siemensin kuivausrumpu. Molemmilla on ikää nyt 8 vuotta ja pelaavat erinomaisesti. Rumpua on pitänyt kerran huollattaa. Aiomme silti jättää ne taaksemme ihan siksi että ovat jo noinkin iäkkäitä kodinkoneita. Kalliitahan nuo kodinkoneet ovat hankkia, mutta nykypäivänä en luota hyvienkään koneiden kestävän kymmentä vuotta kauempaa joten uudet tulee nyt hankittua. Pitääpä varoa tuota LG:tä ja katsella Siemensiä ja Askoa siellä perillä.

Onpas siellä muuten pesuaineviidakko! Menee varmaankin siirtolaisella tovi oppia millaisia aineita mihinkin puhdistusoperaatioon tarvitaan jos jo pelkästään pyykinpesuaineita on noin moneen lähtöön...

Millä te putsaatte kokolattiamatot ja tekstiilikankaat? Pesetin taannoin ison villamaton pesulassa eivätkä saaneet edes yksinkertaisia koiran kurajälkiä kokonaan pois. Kokeilin Korrek tekstiilipesuvaahtoa hankauksen ja imuroinnin kera vaan ei auta sekään. Saiskos tähän pesuketjuun jatkoksi kokemuksia mattojen ja huonekalujen kotipesuun hyviksi osoittautuneista aineista?

MH

Teknisessä mielessä parhaat koneet mitä on tullut vastaan ovat. Juuri tuo ASKO=UPO=ASEA SCANDIA(nykyään kaikki saman tehtaan koneita joista halvimmat mallit tehdään italiassa ja paremmat Ruotsissa ja Suomessa),MIELE ja tietyin varauksin BOSCH. Näiden parhaimmissa malleissa on pitkälle viety pesuautomatiikka ja riittävän kova kierroksinen linkous. Valitettavasti kaikki muut mitä on tullut vastaan ovat sitten ihan jotakin muuta. Pesukoneissa jos missä pätee sääntö että kone on juuri se mitä hinta edellyttää. Tämä siis puhtaasti tekninen osuus mutta uskoisin kyllä että se heijastuu myös pesutulokseen.

Vedensäännöstely tekee sen että koneet "viritetään" toimimaan pienellä vesimäärällä jolloin pesuajasta muodostuu pitkä, kun energiataloudellisesti olisi järkevää käyttää vettä enemmän ja suorittaa pesu nopeasti.

Aussikoneiden tekniseen puoleen en ole päässyt tutustumaan ainakaan vielä mutta eiköhän sekin aika koita ;D ;D

eevis

Lainaus käyttäjältä: MH - maaliskuu 14, 2007, 18:00
Aussikoneiden tekniseen puoleen en ole päässyt tutustumaan ainakaan vielä mutta eiköhän sekin aika koita ;D ;D

MH :) Ei voi kuin udella, että ilmeisesti lähtö on koittamassa lähitulevaisuudessa? Onnittelut vaan ja tsemppiä valmisteluihin!

mut mitäs nyt sanois pesukoneista? hmm en keksi mitään järkevää. :D
Dees - We will bloody bounce back!!!


Milka

Oppia ika kaikki. En tiennytkaan etta Upo ja Asko ovat itseasiassa sama peli.  ;D Hassua muuten etta Askon logo on aivan sama kuin suomalaisen huonekaluliike Askon logo.

RUU, kylla taalla saa ihan laadukastakin tavaraa. Joka kodinkoneliikkeessa (ainakin Mellussa) on  esim. Boschia, Askoa ja Electroluxia tarjolla ja sanoithan itsekin etta LG:ta myydaan myos Suomessa. Samalta tehtaalta ne tulevat Suomessa ja taalla myydyt koneet.

Jurttis, sinullahan on varmaan kuitti seka pesukoneesta etta imurista. Usein taalla on takuut 12kk, eli nyt kipin kapin kauppaan valittamaan. Kauppa on joko velvollinen korjaamaan tuotteet tai vaihtamaan ne uusiin tai antamaan maksamasi rahat takaisin.

MH

Lainaus käyttäjältä: RUU - maaliskuu 13, 2007, 21:05
Tuo MH:n vastaus toi mieleen asian, joka taisi entisestään kulminoida tätä ruskettuvien vaatteiden onnea: pesukone oli lähtenyt tehtaalta eurooppalaisella ohjelmoinnilla (lue: piirilevyllä) ja valmistaja kierrätti huoltomiehet juottamassa yhden mikä-lie-vastus-sitten-olikin piirilevylle, jotta vedenkulutus saatiin alennettua aussi-tasolle
Kukaan ei muuten tunnut tietävän, miten vedenkulutus muuttui koneessa. LG kertoo paria eri tarinaa ja pari eri huoltoliikettä omia lukujaan. Uskomatonta tietämättömyyttä tai ylenkatseisuutta niiltä, joiden ammattiasioista puhutaan!


Todennäköisesti piirilevyllä on "jumpperi" jonka paikkaa vaihtamalla saadaan vesimäärää muutettua eli piirikortti on aina sama mutta noilla jumppereilla tehdas "ohjelmoi" ;D koneet.

Usein jopa piirilevyillä on vaikeasti tulkittava informaatiota painettuna siihen korttiin kuten esim. Water level ;D ;D ;D

Merja

Minun on vaikea uskoa että koneessa itsessään on jotain ihmeellistä vikaa. Nääs Suomessa ystävillä oli halpiskoneita ja ne kyllä pesivät pyykin puhtaaksi, jopa lasten pyykit. Valitukset, jotka kuuluivat, olivat lähinnä sitä että kone hajosi vuoden kuluttua tai linkous oli liian tehoton tms. En muista että kukaan koskaan Suomessa olisi valittanut sitä että pyykit eivät tule puhtaaksi. Uskon että tässä pitää joku muu syy olla. Veden kovuus on varmaan yksi ongelmista, muunmaalaisetkin (siis ulkomailla asuvat) ystävät ovat myös valittaneet pyykkien "harmautta".

Meillä oli Suomessa LG:n mikroaaltouuni/kiertoilmauuniyhdistelmä, joka oli hyvin toimiva kapine, täältä ostettu samanmerkkinen mikro taas nitisee jo nyt. Juu, oli niillä hintaeroakin... Uskon että Suomeen ei viedä surkeimpia merkkejä ollenkaan - ne tuodaan tänne ;) Suomalaiset ovat tottuneet maksamaan laadusta, täällä tuntuu olevan vallalla ajatus että KAIKKI pitää saada halvalla, ainakin työkaverien mielestä. Esimerkkinä, nelikymppinen 3 lapsen äiti osti tyttärelleen marsun ja maksoi näyttelymallista (pedigree, ei pet) 20$. Ja hän valitti että tosi törkeän kallista, 5$ olisi ollut kuulemma sopivampi. Jumaliste, meinasi hermot mennä, Suomessa noista elukoista saa maksaa 40€ ja sitäpaitsi, aika pieni kustannus silti kun ottaa huomioon mitä sellaisen ylläpito maksaa... 

Jurttis, imurit ovat täällä todella ala-arvoisia, me olisimme ostaneet kunnon imurin, mutta mitään Suomesta tuttua kapinetta ei täällä kaupoissa ollut (samoja merkkejä kylläkin) ja kaikki imurit olivat imuteholtaan aika olemattomia verrattuna suomalaisiin. Volta-merkkinen imuri meillä oli Suomessa, täällä ei myyty yhtään niin tehokasta imuria kuin meillä oli Suomessa - ja omistamamme oli siellä vain keskinkertainen imuri! Samoja malleja ei yksinkertaisesti vain ole. Ehkä asiat ovat paremmin etelämmässä...

No joo, valittaminen sikseen. Muuten täällä on tosi kivaa, etenkin kun kelitkin alkavat olla viileämpiä :)



   

Aikis

Chilifinn, vaikka nuo vempaimet olisivatkin Australiassa kakkosluokan laatua, niin minulle jäi sellainen olo että juuri tekstiilipesuun tarkoitetut (ainakin pari kolme) aineet olivat erittäin hyviä. En nyt tietenkään millään muista nimeä, mutta punainen puteli etenkin ja samaan sarjaan kuului vielä 'kosteuspyyhkeetkin'. Niitä kun piti esim telkkarihuoneessa (jossa rakkaat lapsukaiset söivät iltapalaa ketsupilla ja kaakaolla...) käden ulottuvilla ja heti pyyhkäisi tuoreeltaan niin ei mitään jälkiä jäänyt. Ja jos ehti kuivua niin tuo mainittu suihke vaan, ja imurointi päälle, avot!

Lisäksi sellainen näytti myös toimivan hyvin, että lirautti ihan tavallista nestemäistä hienopesuainetta tahralle ja kevyesti tupsutteli, niin hyvin lähti tahrat.

Heidi

No en edes viitsi omalta osaltani jatkaa imurikeskustelua, meidan imuri on nimittain myos aivan surkea tapaus, mutta alkaa tulla melko kalliiksi, jos tassa alkaa kiukuspaissaan uusimaan kaikkia kodinkoneita kerralla!

Chilifinn kyseli kokolattiamaton puhdistuksesta, joka sekin on aika ajankohtainen asia meidan huushollissa talla hetkella, kun lapsi oksensi huoneensa lattialle, enka sita tahraa ja hajua saanut omin voimin hinkattua matosta irti... Meilla ainakin tulee postilaatikkoon koko ajan kaikenlaisia kokolattiamattojen puhdistukseen erikoistuneiden firmojen mainoksia ja halvalla nakojaan puhdistavat niita, mutta kasitykseni mukaan he eivat yleensa siirtele huonekaluja vaan siivoavat vain niiden ymparilta, ellet itse ole paikalla siirtamassa niita. Taytynee viela selvitella asiaa lisaa. Ollaan kylla kaytetty tallaisten firmojen palveluksia joskus muinoin vuokralla asuessamme ja nyt yritan paasta remontin yhteydessa eroon kokolattiamatoista kokonaan. Sellaisia kokolattiamatonpuhdistuskoneita (onko tama tosiaan yhdyssana?) saa myos vuokrata halvalla vaikka koko viikonlopuksi, mutta kun sen matoista lahtevan likamaaran nakee omin silmin alkaa vahan allottaa!  :o

jounij

Toivottavasti seuraavasta mielipiteestäni on jollekin astianpesukonen ostoa harkitsevalle hyötyä!

Meillä oli edellinen astianpesukone Asko, ja se kesti kymmenkunta vuotta (yllättävän vähän mielestäni). Olin koneeseen kestoaikaa lukuunottamatta erittäin tyytyväinen ja olisin lyhyeksi jääneestä iästä huolimatta ostanut uuden Askon, mutta Askollapa olivat tässä välissä pudottaneet koneistaan ajastimen, jolla saatoin kehottaa konetta pesemään astiat yöllä tai muulloin, kun en ole kotona kuuntelemassa (sitä muutenkin varsin hiljaista ääntä). Ostinkinpa sitten samanhintaisen Mielen, jossa tällainen ajastin on. Valitettavasti en kuitenkaan ole Mieleen läheskään yhtä tyytyväinen kuin Askoon: kone kyllä pesee tiskit yhtä puhtaaksi, mutta jotenkin niihin ritilöihin ei saa mahtumaan yhtä paljoa astioita kuin Askoon sai. Lisäksi Asko myös kuivasi astiat melko perusteellisesti (tietysti tässä prosessissa enemmän sähköä kuluttaen), kun taas tästä Mielestä saa nostella melkein kaikki kamat erikseen kuivauskaappiin kuivumaan. Onneksi tuli teetettyä keittiöön sellainenkin.


Vertailee
Jouni
Canberra

Timo

Meille hankittiin muutama kuukausi sitten ensimmäinen astianpesukoneemme tässä maassa. Mieleen päädyttiin meilläkin siitä syystä, että siinä on ajastin. Lisäksi siksi, että tutkimusteni mukaan Miele oli ainoa, jonka selvästi kerrottiin kykenevän ottamaan hanasta kuumaa vettä (enintään 60 asteista). Olen siten voinut toteuttaa "ekoideani" eli voimme aamulla töihin lähtiessämme ajastaa koneen aloittamaan pesun iltapäivällä, jolloin aurinko on kerennyt lämmittää katolla olevan varaajan veden. Kuumavesijärjestelmässä oli jo valmiiksi lakisääteinen veden lämpötilan rajoitin, joka on säädetty vähän alle 60 asteeseen, joten kone voi käyttää tätä vettä ilman lisävirityksiä. Illalla kotiin tullessa ovat sitten puhtaat astiat odottamassa.

Meilläkin on ongelmana tuo, että kone ei kuivaa astioita riittävästi, vaan ne pitää nostaa kuivumaan ... ei kuivauskaappiin vaan avohyllyille, joita olen asentanut kun ei saatu kaapintekijää. Piti ihan lukea ohjekirjaa, jospa sieltä selviäisi jotain. Ensimmäiseksi tuli mieleen veden pehmeyden säätö. Siihen oli annettu selvät ohjeet ihan numeerisine arvoineen. Kysyin pehmeyttä vesilaitokselta ja sain vastauksen, että pehmeintä on mitä olla voi. Eli koneen oletussäätö oli sen puolesta oikein. Jäi sitten vain mietityttämään, että olisiko niin, että jos kertoisin koneelle veden olevan kovaa, se käyttäisi kuivaustuuletinta kauemmin. Vielä en ole sitä kikkaa kokeillut. Ohjekirjan vianmääritysosa kehotti tällaisessa tilanteessa  käyttämään tablettien lisäksi nestemäistä huuhteluainetta. Kokeilin sitäkin, ja tulos on vähän parempi, muttei hyvä vieläkään.  Olisipa vain pitänyt ostaa sellainen tietokoneen usb-porttiin kytkettävä malli, että voisi helpommin muutella sen ohjelmia ...

Pyykkikoneena meillä on paikallinen pystyrumpuinen. Jostain syystä meillä on aina tehty niin, että kone pidetään tyhjänä vedenoton ajan, ja sitten pannaan pseuaine. Sen liottua vasta lisätään pyykit, ja jos ne ovat likaisia, niiden annetaan jonkin aikaa liota ennen kuin koneen annetaan jatkaa. Näin tehdään siitäkin huolimatta, että koneessa varmaan on oma automatiikkansa. Näin minäkin opin tekemään Singaporessa, kun ensimmäisen kerran jouduin tekemisiin pystyrumpuisen kanssa, ja käsitykseni mukaan siellä kaikki tekevät niin.

Mutta toisaalta enpä kyllä joudu tuon paskanruskeusongelmankaan kanssa nokatusten, koska syön paljon mustikkaa ja käytän mustia vaatteita.

MH

Timo,

Nykyiset astianpesukoneet tulisi liittää kylmävesi liitäntään on taloudellisempi paitsi ehkä sinun tapauksessa jos aurinko tosiaan veden lämmittää. Mikäli joudut lämmittämään vettä sähköllä on talodellisempaa lämmittää se sillä koneella.

Milka

Pitakaa nyt taas blondia hulluna. Mutta mina en sahkoa saastaakseni useinkaan anna koneen kuivata astioita, vaan avaan vaan koneen oven raolleen ja annan niiden kuivua itsekseen koneessa. Toistaiseksi hyvin on toiminut.  ;D

jounij

Meidän koneemme on kytketty kuumaan veteen siksi, että talomme kuuma vesi lämmitetään halvalla yösähköllä. Vaikka sähköä ehkä meneekin hieman enemmän kuin koneella vettä lämmitettäessä, on tämä sähkö vastaavasti halvempaa. "Tieteellistä" vertailua en ole tehnyt siitä, kummalla tavalla säästäisi enemmän.

Milka, toki meilläkin yritetään kuivattaa astioita mainitsemallasi tavalla aina kun mahdollista. Mutta kun monesti - varsinkin bileiden aikaan - on jo uusi iso satsi astioita odottamassa koneeseen pääsyä, niin ei niitä entisiä jouda kuivattelemaan koneessa, vaan kone on saatava uuteen hyötykäyttöön.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Milka

Jounij,

No bileethan on sellainen mukava erikoistapaus  ;D jos ei teilla sitte juhlita joka ilta  ;D

Tama keskustelu on erittain hyodyllinen, silla kuten sanoin olen suunnittelemassa uuden astiapesukoneen ostoa ja nyt ainakin harkitsen kaksi kertaa ennen kuin ostan Mielen. Tosin meilla kuten sanoin usein kuivatetaan astioita koneessa ilman kuivauohjelmaa. Onko kenellakaan kokemusta sellaisista astianpesukoineista joissa on ns. kaksi osaa, eli voi halutessaan tayttaa vain yla-osan koneesta astioilla ja pesta vain ne tai tayttaa molemmat osiot ja pesta koko koneellisen?

Kokolattiamatoista sen verran etta taalla etelassa voi vuokrata sellaisen kokolattiamattopesurin viikonlopuksi kotiin, sitten vaan ostaa aineet ja pesee matot niin moneen kertaan kuin huvittaa.
Niita pesureita saa vuokrata jokaisesta supermarketista tai ainakin Coleseissa ja IGA:sta.

Timo

Lainaus käyttäjältä: MH - maaliskuu 15, 2007, 07:20
Timo,

Nykyiset astianpesukoneet tulisi liittää kylmävesi liitäntään on taloudellisempi paitsi ehkä sinun tapauksessa jos aurinko tosiaan veden lämmittää. Mikäli joudut lämmittämään vettä sähköllä on talodellisempaa lämmittää se sillä koneella.

Juu, tiedän.

Ja  tuo jos aurinko tosiaan veden lämmittää onkin se kimurantti kysymys. Sitä kun olen yrittänyt pohtia aina silloin kun ei sada. Tuo uusi järjestelmä kun lämmittää automaattisesti sähköllä loput silloin kun aurinko ei ole jaksanut hoitaa hommaa kokonaan.  Vanhemmissa malleissa piti itse käydä vaihtamassa sähkölle kun vesi ei ollut tarpeeksi kuumaa. Olenkin mietiskellyt, että miten mitata, milloin työn tekee aurinko ja milloin sähkö. Pitäisi varmaan pyytää sähkömies kytkemään Solahart omaan mittariinsa?

En voi verrata edes sähkölaskuja, koska asensimme aurinkolämmittimen heti muutettuamme tähän taloon ja sähkönkulutuksemme  on hieman muuttunut vuokralla asumisen jälkeen.

Kyllä se kone meilläkin vettä lämmittää kaikesta huolimatta. Sen pesulämpitla kun on 70 astetta ja sisääntulovesi on vain 60 asteista. Sähköä sekin kuitenkin säästää. Juu, ja meillä kyllä muutenkin säästetään kun ei tarvitse tuhlata rahaa ilman lämmitykseen eikä jäähdytykseen vaan suurin osa ajasta eletään luomuilmastossa.

Milka, tuosta kuivaamisesta. Kyllä minäkin sitä joskus harrastan, siten, että kuivaan astiat pyyhkeellä ennen kaapppin laittamista. Se on minusta jopa kivaa kuivata puhtaan (sitruunan) tuoksuisia lämpimiä astioita. Mutta aina kun ei ehdi ... tai viitsi. 

Leokatti

Milka, eikös se "laatikkoastianpesukone" ole Fisher'n'Paykel? Naapurissa on ja emäntä on kuulema tyytyväinen mutta jo se ehti alle vuoden ikäisenä hajota... meni tietysti takuuseen ja olisikin ollut mukava 600 dollarin lisälasku :o.

Kokolattiamaton pesureita saa täälläkin vuokrata mutta itse olen jättänyt senkin homman ammattilaisille. Melkein koko talon peseminen tuli viimeksi maksamaan noin $100.

Noi Solarhartit on hyvä keksintö sinänsä, mutta kehityksen varaa taitaa vielä olla... kaikki ne tutut, joilla systeemi täällä on, valittavat sitä että silloin kun sitä kuumaa vettä tarvitsisi enemmän (talvella), sitä ei auringolla saa lämmitettyä ja kesällä sitä sitten kyllä on siitäkin edestä (kun kylmävesi meinaa sellaisenaan riittää suihkuvedeksi).

Niin ja meillähän on Kati ja Rob -merkkinen astianpesukone. Puhdasta tulee joka kerta :P. Keittiössä ei ole paikkaa koneelle, eikä viitsitä ruveta isompaa remppaa tekemään kun haaveissa on muutto toiselle puolen mannerta.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Lainaus käyttäjältä: Milka - maaliskuu 15, 2007, 10:07
No bileethan on sellainen mukava erikoistapaus  ;D jos ei teilla sitte juhlita joka ilta  ;D

Kyllähän se meidän elämä on yhtä juhlaa... :) Etenkin, kun - kuten jo sanoin - tuohon Mieleen ei saa mahdutettua yhtä paljoa astioita kuin vastaavaan Askon malliin! Niinpä konetta saa olla käynnistelemässä melkeinpä joka ikinen päivä, mikä on mielestäni aika paljon kahden hengen taloudessa niinkin isolle astianpesukoneelle, juhlittiinpa tai ei!

Lainaa
Onko kenellakaan kokemusta sellaisista astianpesukoineista joissa on ns. kaksi osaa, eli voi halutessaan tayttaa vain yla-osan koneesta astioilla ja pesta vain ne tai tayttaa molemmat osiot ja pesta koko koneellisen?

Meillä täällä duunissa on sellainen puolikas kaksiosaisesta Fisher & Paykelista. Se ei pese pizzalautasia kunnolla, jos lautaset on ladottu joka väliin. Joka toisen välin tyhjäksi jättämällä saa - enimmäkseen - tyydyttävää jälkeä. En sitten tiedä, paranisiko tilanne, jos hankkisi samanlaisen koneen sekä ylä- että alaosan.


Lisää kommentoi
Jouni
Canberra

MH

Tuo energian säästö perustuukin ilmeisesti siihen että kone tekee osan huuhteluista kylmällä vedellä, jos taas kone on liitetty kuumaan niin silloin kuumaa kuluu kokoajan. Meidän Boschin tiskari ilmeisesti toimii juuri näin, en oo varma kun ei oo tarvinnut sitä vielä purkaa, kun se on toiminut. ;D

Tutulla on Ausseissa kaksosanen tiskari, merkkiä en muista. Hän ainakin kehuu sitä. Tosin ennen ainakin käsitiskissä Aussit tiskas astiat Fairylla ja sen jälkeen huuhtelematta suoraan kuivumaan. ???