Urheilumahdollisuudet Australiassa?

Aloittaja Daniela, marraskuu 10, 2004, 00:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Daniela

Jos kaikki menee nappiin, niin ensi vuoden heinäkuussa pakkaan kimpsut ja kampsut ja lähden viettämään vaihto-oppilasvuotta Australiaan.

Nyt kuitenkin kiinnostaisi nuo urheilumahdollisuudet. Löytyykö Australiasta aktiivisia nyrkkeily- ja/tai potkunyrkkeilyseuroja? Tätä harrastusta haluaisin erittäin mielelläni jatkaa.

Sitten, olisi myös mukava päästä ratsastamaan aina silloin tällöin. Onko Australiassa kuinka suosittu laji? Kallis? Löytyykö talleja paljon vai ovatko harvassa?

Ja sitten olisi vielä koirapuoli. Olen myös innokas koiraharrastaja ja tutustuisin mielelläni paikalliseen koiraharrastuskulttuuriin. Kuinka paljon koirilla harrastetaan Ausseissa ja onko treeneja mahdolllista päästä seuraamaan? Erityisesti tottelevaisuus, rauniot, haku, agility ja paimennus kiinnostavat.

Osaisitteko sanoa näistä jotain?:)

eevis

Daniela :D

Ratsastuksesta on hiukka hintatietoa vaikka täällä: http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1531#pid17593
Ja kalliiksi harrastukseksi joku sen tainnut Ausseissa mainita, mutta eiköhän siihen joka maassa rahaa saa palamaan... :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Heidi

Daniela, kaikkihan on varmasti mahdollista, mutta ehka voisit selventaa mihin pain maata olet tulossa? Joku paikallinen asukas voi sitten takuulla auttaa. Vai tiedatko viela itsekaan tulevaa opiskelupaikkaasi? ;)

Daniela

En tiedä vielä tarkkaan itsekään mihin päin (jos oikein huonosti menee, niin löydän itseni ihan eri maastakin), mutta kiinnostaisi tietää onko Australiassa ylipäätään edellä mainittuja urheilumahdollisuuksia? Koettavat minut sitten sijoittaa sellaiseen paikkaan missä ainakin tuo nyrkkeily/potkunyrkkeily on mahdollista.

riaapa

Hei Daniela!

Mulla on sellainen tuntuma, että melkein lajia kuin lajia on aika hyvät harrastusmahdollisuudet täällä, ellei kyseessä ole jokin erityisen skandinaavilaji, kuten sauvakävely. Varsinkin isommista kaupungeista löytyy varmasti potkunyrkkeilypaikkoja. Tein pikahaun googlella "kickboxing Melbourne", ja tuloksia tuli vaikka millä mitalla. Australiassa on kuitenkin aika iso aasialaisväestö, ja he ovat kyllä tuoneet nuo "martial arts"-lajit tännekin.

Esimerkiksi tästä GymLinkistä voit valita ensin vasemmalta Martial Arts ja sitten osavaltion, niin saat listan kaikista paikkakunnista siinä osavaltiossa, joissa on tarjolla martial artsia kuntosalilla. Siltä se ainakin äkkinäkemältä näytti, tosin en tutkinut tätä saittia sen tarkemmin: http://www.gymlink.com/gymlink/au/index.jsp

Noita muitakin harrastuksia kannattaa ehkä kokeilla etsiä googlella. Agility-seura täältä ainakin löytyy: http://www.adaa.com.au/

Lycka till!
Riina

Aikis

Urheiluhan on australialaisten uskonto! Voit olla varma, että kaikkea mahdollista löytyy. Sydneystä löytyy myös sauvakävelijöitä! Jääkiekosta en ole ihan varma, mutta ainakin luistelemaan pääseen muutamilla jäähalleilla... Ja kaikki  muuhan onkin sitten ihan normaalia ja jokapäiväistä.

Ratsastusta (hinnasta en minäkään osaa sanoa) voi oikein hyvin harrastaa, pyöräily on suosittua, tietysti kaikki eri muotoisiin palloihin liittyvät, agilityäkin... Uskaltaisin sanoa, että ihan mitä vaan.

Paitsi cardiorobicia... peräänkuulutin siitä tietäviä tälläkin palstalla. Ei oo tainnu kukaan vastata.

mette

Oli aivan uusi sana tuo cardiorobic minulle. Minulla on ollut kirjahyllyssä pölyttymässä  ehkä kymmenisen vuoden ajan Tamilee Webbin kirja kuminauhajumppa. En edes muista mistä syystä olen tullut kirjan hankkineeksi. Mutta  ehkä kirja on saanut pölyttyä  rauhassa kaikki nämä vuodet syystä, ettei kirjan kylkiäisenä tullut sitä kuminauhaa. Cardiorobicista ei muuten  sanaakaan ko.teoksessa.

Jouko

Daniela,

En malta olla mainostamatta, jos sulla pysyy sählymaila käsissä niin useimmissa kaupungeissa löytyy mahdollisuus sen harrastamiseen.

Tässä muutamia sivuja,

http://www.floorball.org.au
http://www.qldfloorball.org
http://www.nswfloorball.org
http://www.vicfloorball.org
http://www.wafloorball.org
http://www.glebefbc.com
http://www.floorball.org.au

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Terhi

Mulle tuli yksi laji mieleen, josta aussit ei tieda yhtaan mitaan - kasipallo!!!
 
Kavin katsomassa Sydneyn olympialaisissa naisten kasipallon finaalit - lyhyella varoitusajalla ne oli ainoat liput, joita oli viela jaljella...

:eye:Joo,joo - taytyy myontaa, etten tieda minakaan mitaan koko lajista, mutta mukavan tuntuinen peli se oli katsoa....:confuse

Daniela

Kiitoksia kaikille:)

Jouko; Pysyy sählymaila kädessä;)  Sählystä itseasiassa pidän todella paljon, Suomessa ei ole riittänyt aika, katsotaan josko riittäisi ausseissa:)

Mitenkä paljon muuten urheiluvarusteet maksavat Australiassa? Lähinnä nyrkkeilykengät- ja hanskat. Mietin jos tuohon nyrkkeilyyn (ja vaikka siihen sählyyn;) ) keskittyisin. Kannattaako roudata omat kamat vai ostaa paikan päältä. Tavaraahan tulee jo muutenkin paljon kun on nuo painorajotukset - ja vuosi pitäisi pärjätä. Että jos vaan osan voi ostaa sieltä päin;)

jpelkone

Itse en ole alan harrastaja, mutta yx Ranskalainen on täällä potkinu ja sano et liitosta riippuen kaikkea löytyy kaikista isommista kaupungeista. Tossa nyt yksi linkki, mutta suomalaisen liiton kautta saat varmaan aussiliiton tiedot jos google ei auta. Muistaakseni yksi kaveri suunnitteli potkunyrkkeilykamojen maahantuonnin alottamista ausseista suomeen. Tuo kyseinen tehdas oli Sydneyssä ja noita liikkeitä on kyllä ympäri australiaa. Väittäisin että saat kaikki kamat kyllä täältä paljon halvemmalla kun suomesta.

http://www.oceaniamuaythai.com/club_listings.htm

hanrahan

No täytyypä omaakin lajia sitten vähäsen mainostaa:roue

Jos kamppailulajit on mieleen, niin ehdottomasti suosittelen kyllä capoeiraa, tämän pojan pään se vei kyllä mennessään, sen verran kivaa hommaa oli:hahhaa

Ja mikäs sen mukavampaa kun harrastaa näyttävää lajia biitsillä auringonpaisteessa, mukavassa lämmössä....

Naisetkin tykkää:roue:P:XXXX

Daniela

Onko capoeira kontaktilaji? Kontaktilajit kun ovat mieleen, ja ottelut (täällä yksi kilpailufriikki ;) ). Kaikkea voisi toki kokeilla:)

Kiitoksia linkeistä:)

hanrahan

LainaaAlkuperäinen postittaja Daniela
Onko capoeira kontaktilaji? Kontaktilajit kun ovat mieleen, ja ottelut (täällä yksi kilpailufriikki ;) ). Kaikkea voisi toki kokeilla:)
 

Capoeira ei oikeastaan ole kontaktilaji, siinä potkut väistetään eikä torjuta. Totta kai voi toisilta ihmisiltä potkaista kylkiluut vaikka sisään, capoeirassa kun ei oikeastaan ole sääntöjä. Kuten viisas treenarini sanoo, capoeirassa ei ole "oikeaa" ja "väärää", vain seurauksia... Ja Eikä siinä järjestetä kilpailuja Brasilian ulkopuolella (tietääkseni), mutta ei se hauskuutta ainakaan vähennä

Kaikkea kannattaa kokeilla:hahhaa

Fille

Niin eli mikäli Ausseihin nyt lähtee vaikkapa WH visalla, niin minkälaiset mahdollisuudet on harrastaa esim. musiikkia? Kuntosali, tanssi, soitto, laulu, muut? En tarkoita mitään ekstremejä nyt. Kustannukset sekä tilat ym, jos käytännön kokemuksia on, ja muutenkin niin vastailkaahan.

Aikis

Eikös tuolla Brissyssä ole joku tunnettu suomalaisvaikutteinen bändi jossa voi varmaan musisoida ihan ilmatteeks?! Siis harrastaahan voi mitä vaan, jopa jääkiekkoa, mutta kyllä kaikki yleensä maksaa. Surf Life Saving- ja RSL -klubeilta mm. löytyy mahdollisuus yksittäisiin kuntosalikäynteihin, muut tuppaavat kauppaamaan niitä kausikortteja...tai mitä klubijäsenyyksiä ovatkaan.

Jouko

- Pesistä pelataan ympäri maata useiden suomiseurojen toimesta, lisää infoa Suomiseurat
- Salibandyä löytyy isoimmista kaupungeista pohjoista Queenslandia luukuunottamatta. Lisää infoa Australia Floorball (sivut päivityksen alla)
-  Mölkkyä pelataan useiden suomiseurojen tapahtumissa (ei ole kovin extreme laji heh...) lisää infoa Suomiseurat
- Golf kuuluu joidenkin suomiseurojen ohjelmaan lisää infoa Suomiseurat

Lisäksi jos oleilet pidempään jossain isommassa kaupungissa, ota yhteyttä paikalliseen suomiseuraan, nimittäin harrastuksia löytyy laidasta laitaan aina tanhusta - kuorolauluun.



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org