Miksi lähdit, miksi jäit, miksi palasit/et palannut?

Aloittaja Make, lokakuu 02, 2001, 13:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

Näinhän se on, Raivo :D
Eikös aika monet suomalaisetkin Sydneyssä työuransa tehneet ole eläkkeelle päästyään myyneet talonsa ja lähteneet maaseudulle, esim. Queenslandiin, josta ovat ostaneet samanlaisen talon paljon halvemmalla. On jäänyt sitten aika sievoiset summat iloisten vanhuudenpäivien viettämiseen :XXXX
.

mette

Timo :D

Ystävän isä jätti Townsvillen viikko sitten asetuttuaan eläkepäivien viettoon North Stradbroke Islandille. Eilen tavattiin ja kertoi siellä ylhäällä talostansa saaneen summan  riittäneen  juuri käsirahaan tuolla unelmiensa saarilla.

Jaaks

Timo, Mette :D

Niinhan se alkaa olemaan jo melkein missa pain Brisbanea vaan :(   Jopa alueilla kuten Ipswich on talojen hinnat nousseet viime lahi vuosien aikana reilusti yli 100%:o

Stradbroke Island on sitten viela juttu erikseen noissa hinnan nousuissa:o Samoin kuin koko Brisbanen Bay Side:o
Et saa pienintakaan tonttia josta olisi edes "water glimpsies" puhumattakaan kunnon nakoaloista alle $600k :?? Kilometrin paasta rannasta maksat jo  pelkasta 600m2 tontista (jos satut loytamaan) $300-$400k :(

Silti viela varmaan kohtuullista etela valtioista tuleville, mutta ei halpaa enaan.

Raiwå

Jaax :??

Sydneyssä on jo melkein vuoden ollut huomattavissa pientä hintapudotuksen merkkejä.
Vuokra nousu vastaan talon hinta on ollut jo vuoden seis.
Hinnat nousee, mutta vuokrat ei nouse mukana.

HMMMM



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Brisbane ja ymparisto on aina ollut pari vuotta etelan suurkaupunkien talouselaman liikkeista jaljessa :??

Jaaks

Raiwo :coolh

Viela pieni lisays taman paivan lehdesta.  Nayttaa, etta taalla olisi tuo vuokrien jatkuva nousu edelleenkin suuri ongelma :o

Public housing crisis worsens
Rosemary Odgers
29sep03

QUEENSLAND'S public housing waiting list has blown out to nearly 31,000 people as low income earners struggle to afford rising rents sparked by the state's property boom.
Demand is the highest on the Gold Coast, followed by South Brisbane, the Sunshine Coast and Logan.
More than 8500 people applied to the State Government for public housing in the past six months, taking the total to 30,845.

This is 2590 more than were on the list last November when the Government declared public housing was at "crisis point". Nearly one in four of these people has been on the waiting list for more than two years.

Queensland Council of Social Service executive director Shirley Watters yesterday said the property boom was pricing more and more low income earners out of the rental market.

Ms Watters said the waiting list numbers would continue to balloon until supply was increased or federal, state and local governments seriously addressed the issue of affordable housing.

"Rental costs are creeping up to be in some cases 30 per cent of a person's income and in anyone's budget that's a lot of money," she said. "But for low income people it's critical and they're driven to seek assistance from the government through public housing."

The Federal Government has described the state's contribution to public housing as pitiful, but Premier Peter Beattie yesterday said the Commonwealth was to blame because it had slashed funding to the sector.

His comments came as the State Government revealed it would sell off prime real estate in Brisbane's inner city to help fund more affordable housing in high need areas.

Ten house sites on the land which formerly housed the Sir Leslie Wilson Youth Detention Centre at Windsor will be sold while five townhouses will be retained for public housing.

"We know there are problems and we're trying to address the issue and find new and innovative ways to fund it," Mr Beattie said.

Brisbane City Council and the State Government set up the Brisbane Housing Company two years ago to provide up to 600 affordable housing units during the next four years, but the project has been hamstrung by surging land and building costs. Brisbane City Councillor David Hinchliffe yesterday said the project might now deliver only 300 units.

© Queensland Newspapers

riaapa

En muista onko tämä linkki jo ollut esillä täällä, mutta liittyy asiaan, ja on ihan mielenkiintoinen!

Suburb snapshot provides demographics on your chosen location, plus median house and unit prices.
http://www.domain.com.au/UserServices/SearchAPM.aspx?mode=subbuy

Riina.
Riina

Raiwå

Jaaxs :??

QUEENSLAND'S public housing waiting list has blown out to nearly 31,000 people as low income earners struggle to afford rising rents sparked by the state's property boom.



Siinä se vastaus lukee omassa tekstissäsi.

Jossain vaiheessa tulee katto vastaan, ja sitten ihmetellään, että mihis kaikki vuokraajat on kadonnu ?

Niinkuin varmaan itsekkin tiedät kaupallisenalan ihmisenä, kysynnän ja tarjonnan tasapaino horjuu määräajoin.
Tällöin tapahtuu ns; hintatarkistus.
Onnellinen se, joka on varastonsa tyhjäksi myynyt.



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Riina :D

Hyva linkki, mutta vertaappas tahan :??
Toisen firman jakama aivan sama palvelu mutta saat hieman enemman noita tilasto tietoja

http://www.homepriceguide.com.au/snapshot/index.cfm?source=ninemsn

Jaaks

Raiwo :coolh

Oikeassa olet ja onko sitten johtunut hintojen noususta vai mista, mutta myoskin Qld valtio on myynyt ennatys maaran Housing Commissionin taloja yksityisille viimeisen vuoden aikana :??:??:??  ja nyt on sitten suuri pula :??

riaapa

Tämän aamun uutisista:
----------------
Vakuutusyhtiöt pyrkivät eroon asunnoista
29.09.2003, klo 07.33
Vakuutusyhtiöt aikoivat vähentää voimakkaasti asuntosijoituksiaan, Kauppalehti kirjoittaa. Tämä tarkoittaa, että asuntomarkkinoille tulee pian myyntiin tuhansia vakutuusyhtiöiden vuokra-asuntoja.    
   
Vakuutusyhtiöt myyvät vanhoja vuokratalojaan, koska asuntojen tuotto jää vuokrien korkeudesta huolimatta heikoksi muihin sijoituksiin nähden. Lisäksi asuntojen hinnat ovat nousseet niin paljon, että myyminen kannattaa.

Instituutioista Ilmarisella, Varma-Sammolla, Fennialla, Tapiolalla, Kevalla ja Suomella on yhteensä noin 22 000 vuokra-asuntoa. Keva aikoo kuitenkin pitää asuntosijoituksensa.

Henkivakutuusyhtiö Suomi on jo lähettänyt vuokralaisilleen kirjeet asuntojen myymisestä. Yhtiö on myynyt asuntojaan vähitellen, mutta niitä on yhä jäljellä yli 3 000. Varma-Sammon vuokra-asuntojen määrä on laskenut vuodessa 5 400:sta alle 5 200:aan.

Vakuutusyhtiöiden asunnoista kilpeilevat sekä yksityiset sijoittajat että Saton ja VVO:n kaltaiset asuntoinstituutiot.

YLE24
Riina

Jaaks

Riina :D

Eivat kerro saavatko nykyiset vuokralaiset etuosto-oikeuden :??
Vai joutuvatko menemaan mukaan avoimeen kilpailuun kuten kaikki muutkin mahdolliset ostajat :??

riaapa

Niin, ei kerrottu.

Ystävämme asuvat Ilmarisen omistamassa asunnossa, ja ovat kyllä harkinneet oman asunnon ostoa. Taitaa asunnonostopäätös vauhdittua jos saavat kirjeen että nykyinen kämppä myydään alta? En tiedä etuosto-oikeudesta, mutta ainakaan nämä ystävämme tuskin ostaisivatkaan ko. kämppää...

Riina.

[Editoitu 29/9/03 - riaapa]
Riina

Riksu

Tämä kysymys lähinnä niille, jotka ovat kenties suomessa asuvia tai suomesta ausseihin muuttaneita. Mitkä seikat ovat vaikuttaneet siihen, että kohdemaa on nimenomaan Aussit? Oletteko kenties "Aussi-hulluja" vai kierrättekö muutakin maailmaa yhtä innolla? Palaatteko aina uudelleen ja saatteko koskaan tarpeeksenne? Onko innoittajanne kenties se, että kauemmaskaan ei juuri pääse, seikkailunhalu, sukulaiset, muu mikä? Itse kuulun niihin, jotka palaavat aina uudelleen ja uudelleen. Tai noh 2 krt olen käynyt ja tarkoitus olisi jatkaa vierailuja  :D Alkuinnoittaja oli aikoinaan sukulaiset, joita asuu eri puolila Ausseja. Muistan aina ne harvat aussi-sukulaisten suomen vierailut, kun keskellä talvea voikin ihminen olla niin ruskettunut!? Mietin, että miten se voi ola mahdollista ja mielessäni kuvittelin vaikka mitä tästä jumalaisesta paratiisisaaresta :o Noh, ehkä se ei ollut aivan kaikkea sitä, mitä kuvittelin, mutta paljon muuta. Päivän pieniä iloja täällä Suomessa on ostaa esim. alkosta aussilaista viiniä.:)
Riikka
skype: rillatilaa

jounij

Hei Riksu!

Tästä aiheesta on ollut aiemmin jonkin verran keskustelua. Lukaisepa tämä viestiketju:

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=406


Tervetuloa palstalle toivottaen

Jouni
Canberra (alunperin kajaanilainen)
Jouni
Canberra

concept-

No en ole käynyt ausseissa viellä, lähtö vasta ensi syksyny (varmistui eilen) :cool:
kolmeksi vuodeksi olisi tarkoitus tulla, mutta tekee hyvää päästä suomesta taas pois kun täällä kert olen jo 10 vuotta asunut :cool:

chilifinn

Hyvä kysymys! Suurimman osan elämästäni olen asunut Suomessa, ja vain lyhyempiä aikoja Australiassa, mutta  voin kuvitella asuvani kummassa tahansa. Molemmat maat ovat edistyksellisiä, tarjoavat hyvää koulutusta, terveydenhuoltoa jne. Englanninkielisenä maana Australiaan on helpompi ajatella asettuvansa kuin moniin muihin maihin, ja luontoelämyksiä on siellä yllin kyllin kuten Suomessakin. Kulttuurierot eivät yleisesti ottaen ole erityisen suuret mutta omasta mielestäni  Aussien hyväntahtoinen, kohtelias ja elämäniloinen ilmapiiri vievät voiton Suomen ilmapiiristä. Asuinpaikan valinta lienee monen asian summa. Itselläni elämä tuntuu tällä hetkellä hyvältä Suomessa mutta myöhemmin kotimaa saattaa olla Australia.  Kunpa sen voisi siirtää tuohon Suomen naapuriin mutta pitää ilmaston ja muut asiat ennallaan! ;)

Euroopassa asuessa on mukava kun voi piipahdella naapurimaissa vaikka viikonloppuisin kun taas Australiasta ei niin vain piipahdella Eurooppaan / Suomeen.

Eli vastaus...kumpi tahansa, riippuen miten elämä kuljettaa! Australiassa ollessa saattaapi käydä niin ettei sieltä enää pois halua, jos olotila on onnellinen ja pihamaalla saa hoidella haaveilemaansa ruusutarhaa ja hedelmäpuita! :D

nanni

Niinpä! Puoli vuotta takana ja yhä enemmän ja enemmän alkaa arvostaa Suomea ja Europpaa yleensä. Vaikka täällä on paljon nähtävää ja ihmiset rentoja niin mikään ei voita meidän moni -vivahteista kulttuuria ja historiaa. Aina täällä jonkun aikaa voi olla ja viihtyä hyvin mutta ainakin itse tiedän että kun kaikki on nähty niin palaan takaisin kotiin.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja nanni
mutta ainakin itse tiedän että kun kaikki on nähty niin palaan takaisin kotiin.

Heh heh, siihen saattaa mennä pidempi aika kuin arvaatkaan, että "kaikki on nähty". Itsellä on maassa kulunut melkein 13 vuotta ja vielä paljon nähtävää jäljellä (vaikka melkein jokaisella lomallani olen ajanut autoa keskimäärin 1500 kilometriä viikossa).


Kommentoi
Jouni
Canberra

riaapa

Tässä olen viime aikoina joutunut muuttumaan oikein yltiöisänmaalliseksi, kun joutuu tavan takaa vakuuttamaan ihmisille, etten ole lähdössä Suomesta siksi ettenkö täällä viihtyisi... Niin kuin totta onkin; kyllä minä Suomesta tykkään, ja ikävä tuleekin kaikkea muuta paitsi talviautoilua ja Helsingin loskaisia katuja.

Australiaan (tai yleensä ulkosuomalaiseksi) lähdetään monista eri syistä, mutta minun tapauksessani olen todennut parhaaksi vain todeta että "home is where the heart is". Ja vaikka tietenkin perhe ja ystävät ovat todella läheisiä ja rakkaita, niin kyllä se sydän kokonaisuudessaan kuluu eräälle charmantille aussimiehelle. Nyt on vaan aika kokeilla Australiaa. Mielestäni yksinkertaista, mutta joillekin käsittämätöntä.

Suurin syy miksi olemme päättäneet rakentaa tulevaisuutemme Australiaan, emmekä Suomeen, ei ole ilmasto, luonto, sosiaaliturva, bruttokansantuote, kulttuuri, historia eikä sijainti, vaan yksinkertaisesti se, että minä hallitsen englannin kielen, kun taas mieheni osaa suomesta vain alkeet. Meille on helpompaa rakentaa työuramme maassa jonka kielen me molemmat osaamme.

Kyllä simppelit asiat ovat yksinkertaisia.

Riina.
Riina

sanna77

Riina veit sanat suustani....
Olen asunut ausseissa nyt puoli vuotta ja olen erittäin tyytyväinen olooni täällä. Ihanne tapaus tietysti olisi, jos voisi joka vuosi viettää kaksi kuukautta Suomessa kesämökillä löhöillen kun täällä on talvi :cool:
Olen huomannut että kaipaan suomen lämpimiä ja valoisia kesäiltoja, sillä ainakin täällä Melbournessa pimeä tulee kesälläkin suhteellisen aikaisin ja merituulet/virtaukset usein viilentävät yöt.
Täällä voi myös hoitaa puutarhaa vuoden ympäri eikä tarvitse joka vuosi laittaa kaikkia uudestaan... ;)

Sanna :D

Jaaks

Ote paivakirjasta Brisbanessa :D:D:D

THE DIARY OF A BRISBANE  SUMMER...

August 31st

Just got transferred with work into our new  home in Brisbane!! Now this is a city that knows how to live!! Beautiful  sunny days and warm balmy evenings. What a place! I  watched the sunset from a deck chair on the verandah. It was beautiful. I've finally found my  home. I love it here.

September 13th:

Really heating up. Got to 35 today.. Not a  problem. Live in an air-conditioned home, drive an air-conditioned car. What a pleasure to see the sun everyday like this. I'm turning into a  sun worshiper.

September 30th:

Had the backyard landscaped with tropical  plants today. Lots of palms and rocks. What a breeze to maintain. No more  mowing lawn for me. Another scorcher today, but I love it  here.

October 10th

The temperature hasn't been below 30 all  week. How do people get used to this kind of heat? At least today it's kind  of windy though. But getting used to the heat and humidity is taking longer  than I expected.

October 15th:

Fell asleep by the pool. Got 3rd degree  burns over 60% of my body. Missed 3 days of work. What a dumb thing to do. I  learned my lesson though. Got to respect the ol' sun in a climate like this.

October 20th:

I missed Kitty (our cat) sneaking into the  car when I left this morning. By the time I got to the hot car for lunch,  Kitty had died and swollen up to the size of a shopping bag and stank up the  $3,000 leather upholstery. I told the kids that she ran away. The car now  smells like Wiskettes and cat shit. I learned my lesson though. No more  pets in this heat.

October 25th:

The wind sucks. It feels like a giant  bloody blow dryer!!
And it's hot as hell. The home air-conditioner is on the  blink and the AirCon repairman charged $200 just to drive over and tell me  he needed to order parts.

October 30th:

Been sleeping outside by the pool for 3  nights now. Bloody $450,000 house and we can't even go inside. Why did I ever  come here?

November 4th:

It's 35 degrees. Finally got the ol'  air-conditioner fixed today. It cost $500 and gets the temperature down to  25, but this bloody humidity makes the house feel like it's about 30. Stupid repairman. I hate this stupid place.

November 8th:

If another wise arse cracks, "Hot enough  for you today?"
I'm going to strangle him. Bloody heat.
By the time I  got to work the car's radiator was boiling over, my clothes are soaking wet,  and I smell like baked cat !!

November 9th:

Tried to run some messages after work. Wore  shorts, and sat
on the black leather seats in the ol' car. I thought my arse  was on fire.  I lost 2 layers of flesh and all the hair on the back of  my legs and my arse. Now my car smells like burnt hair, fried arse, and  baked cat.

November 10th:

The weather report might as well be a  bloody recording.
Hot and sunny. Hot and sunny. Hot and sunny.
It's been  too hot to do anything for 2 d*mn months and the weatherman says it might  really warm up next week.

Doesn't it ever rain in this d*mn place?
Water rationing will be next, so my $2,000 worth of Palms just might dry  up and blow into the bloody pool. Even the Palms can't live in this  heat.

November 14th:

Welcome to HELL !!!
Temperature got to  38 today. Now the air-conditioner's gone in my car. The repairman came to  fix it and said, "Hot enough for you today?"

My wife had to spend the $2,500 house  payment to bail my arse out of jail for assaulting the repairman. Bloody  Brisbane . What kind of a sick demented idiot would want to live  here?

December 1st:

WHAT ?????
This is the first day of  Summer ????
Ya kiddin me !!!!

" My Darling Diary, I wonder what 2004 will  bring,
Hopefully at the very least it will bring  Cooler Weather"

Reija

:hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa : hahhaa :hahhaa


You`re planning to kill us all ????

:hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa :hahhaa

Jaaks

Reija :D

Oikeastaan se "funny part of the story" oli viime sunnuntaina kun rikottiin kaikkien aikojen lampoennatys Brisbanessa + 41,7 C.  Tama on siis varjo lampotila eli auringossa se oli varmaan 10-15 astetta korkeampi (ellei enemmankin) :D

Kuitenkin ihan takalaisia oloja kuvaava tarina :D

Sheila

Hey Jaaks and all .. long time no mail!

Loisto tarina Brisbaneista ja varmaan ajoittain tosi.

Hyvä kysymys missä asuisit kun ja jos....

Itse olen asunut sekä Aussissa että Suomessa pitkät tovit ja molemmat ovat yleensä upeita paikkoja. Aussissa oli joskus TOO MUCH PARADISE - kuuma ja ötököitä jopa suussa. Suomessa on kylmää ja pimeää ajoittain, mutta kesällä taasen liiankin valoisaa.

Home is where the heart is - jep, jep mutta jopa sydämen asiat joskus mutkistuvat.. (BUT all the best to you and yours Riina!)

Eläköön kaikki lentoyhtiöt, jotta pääsemme aina silloin tällöin sinne minne haluamme kunnes mieli muuttuu :XXXX

Jaaks

Sheila :D:D:D

...Far too long time - where have you been :??

Mites oli se Afrikan loma :??  Onkos Aussit seuraavaksi vuorossa :??

Ja se tarina Brisbanesta on TOSI :D:D:D

riaapa

Sheila!! :D

Mites Afrikan reissu? oliko aurinko, kuumaa ja ötököitä suussakin? ;)

Kiva kuulla sustakin välillä!

Riina.
Riina

Sheila

.. jep, jep missed you too, babes!

Matka oli loistava - eläimiä nähtiin, mutta ötökät jättivät rauhaan!

Sukulaiset muuttavat juuri Cairnsiin, joten sinnepäin tulemme varmasti seuraavaksi..

I-know

Kämppikset soittaa varmaan kohta valkotakkiset, kun kuuntelevat tätä nauruun tikahtumista :hahhaa Kylläpä oli hauska päiväkirja, pitäisiköhän alkaa katua, että tuli laitettua hakupaperit menemään Brisbanen naapuriin Gold Coastiin, varsinkin kun vaihtoaika olisi nimenomaan tuo August-December :o :D :D

Tulipa vielä varsinaista viestiketjun aihetta ajatellen mieleen, että Australian tai ainakin Canberran plussapuoli Suomeen verrattuna on upeasti näkyvä tähtitaivas! Matkallamme asuimme n.1km päässä city centrestä ja silti, jos vähänkin astui pois katuvalojen loisteesta,  näkyi tähtitaivas kirkkaammin kuin esim. Turussa ikinä! :o  Ilmeisesti katuvalaistus oli siellä yleisemmin vähäisempää kuin täällä, missä yötaivas on punertava/harmahtava lähes joka ilta ja tyhmät lamput häikäisevät silmiä. :nuttu:  Olipa muuten hassua katsella "vääränlaista" tähtitaivaasta :)  Muita tuttuja ei löytynyt kuin Orion, joka aiheuttikin pienen järkytyksen kotiin palattuani kun tajusin, että se on täällä "väärin päin". Oli paljon kauniimpi australialaisittan :)

Silppu

Huh hellettä Brisbanessa!

Jos tuo päiväkirja on totta, niin miten ihmeessä nuo korkeimmat keskilämpötilat tilastoissa on kuitenkin suht. siedettäviä.

Onko kyseessä jonkinlainen poikkeus, kuten viime kesä keski-Euroopassa, vai jokavuotinen piina.

Olen ymmärtänyt että pari kuukautta on liian kuumaa, mutta että noin monta kuukautta. :?

Tottuuko tuollaiseen, vai pitääkö suunnata etelämmäksi?

Silppu

Jaaks

Silppu :D

Tama vuosi on ollut tavallista kuumempi varsinkin Brisbanen seudulla. :D

Nuo keskiarvolampotilat on pidemmalla ajalla laskettuja keskiarvoja tietyista kohteista (saa-asemilta kuten Brisbanessa lentokentalta) eli ne on vaan sellaisia suuntaa antavia.

Sitapaitsi ihan Brisbanen kaupungin alueella voi lampotilat vaihdella jopa +/- 5 astetta 10 kilometrin sateella :o  Siihen taas vaikuttaa oletko lahella merta ja tuulen suunta, ilmankosteus, pilvipeite etc, etc.

Kaikenkaikkiaan taalla on erittain mukava ilmasto, joskin noita huippu kuumia (kuten huippu kylmiakin) paivia vuodessa muutama sattuukin.

simon

Kiitos päiväkirjasta:hahhaa:hahhaa
muistui elävästi mieleen  kun asuimme hieman sisämaassa newcastlen korkeudella..
niin yhtenä kesä päivänä  töistä kotiin tullessa ihmettelin kun  rupes  heikottamaan ja vaikka oli koko päivän  juonut vettä, eikä töitäkään tullut ulkona tehtyä kuin maaseudulle lyhyet 12 tuntia :)
tuli sitten oluen jälkeen vilkaistua lämpömittariin ( +47).Mikä oli jo paikallistenkin mielestä hieman lämmintä.. :o
Mutta meidän talo sijaitsi laaksossa ja se tietysti nostatti aina lämpöä.Viereisessä kylässä sanoivat viidenkympin menneen rikki sinä päivänä...
Chris

Mika Ruohomaki

LainaaAlkuper?inen postittaja mette
Riksu :D

Tykk??tk? videoklipeist??

http://www.ulkosuomalaiset.net/html/videot_Australia.html

http://www.ulkosuomalaiset.net/html/videot_UlkosuomalaisenTarina.html


Kiitos oli muuten kivaa katsella:XXXX
Mika Ruohomaki
Turku-L
http://www.pemari-turku.net

Jaaks

UN julkaisi eilen "2004 Human Development Index", which ranks 177 countries, based on per capita income, educational levels, health, life expectancy, women's equality, income inequality, consumption and poverty :

The top 13
1.   Norway
2.   Sweden
3.   Australia
4.   Canada
5.   Netherlands
6.   Belgium
7.   Iceland
8.   United States
9.   Japan
10. Ireland
11. Switzerland
12. Britain
13. Finland

Koko "Index Report":

http://hdr.undp.org/

wendolene

Lohduttavaa tietää, että jos mieli tekee maailman toiseksi "parhaaseen" maahan, niin voi vaikkapa uida vieressä virtaavan rajajoen poikki ja asiat on jo paljon paremmin :) Ehkä tuo ranking lista nyt ei kuitenkaan ihan niinkään toimi:??

Jaaks

Wendolene :D

No, eihan mitaan voida yleistaa, mutta jos luit ne kategoriat joiden mukaan luokittelu on tehty niin se on yhdenlainen maiden ryhmittely.

Tuo index ei myoskaan rajoittele yksittaisia ihmisia tuloerojen mukaan.  Jossain niissa "Bottom End" maissa, kuten no. 177 Sierra Leone on varmaan rikkaita joilla ei ole huolta huomisesta, mutta silti maa on listan viimeinen :D

Ei tuonlaatuisen "ranking listan" olekaan tarkoitus mitenkaan "toimia" vaan laittaa eri maat jonkinlaiseen jarjestykseen tarkalleen asetetun kriterian (bench mark) mukaan.  Onpahan jonkinlainen yleinen lahtokohta vertauksille.

Little Pumpkin

Vastineeksi tuohon Jaaksin postittamaan päiväkirjaan suomalainen versio, jonka monikin teistä tosin varmaan on jo lukenut, mutta... :D


Rakas Päiväkirjani

Marraskuun 1. klo 17.00
Lunta sataa. Ensilumi on sitten kaunista. Luonto tulee kauniin valkoiseksi ja mieli piristyy, kun ei ole enää niin pimeää. Tein vaimolleni ja itselleni kuuman rommitotin ja istuimme ikkunan ääressä katsomassa hiutaleiden leijumista kevyesti maahan ja peittämässä puun oksia. Todella kaunista.

Marraskuun 3.
Heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Koko maiseman peitti kristallinkirkas uusi lumi. Hieno näky. Jokaisella puulla ja pensaalla oli valkoinen kaapu. Tein talven ensimmäiset lumityöt ja nautin joka kolallisesta. Kolasin sekä pihan että jalkakäytävän. Myöhemmin päivällä teknisen viraston aura aurasi tien ja työnsi lumen portin eteen. Kuljettaja hymyili minulle ja vilkutti. Minäkin vilkutin hänelle ja kolasin portin taas auki.

Marraskuun 5.
Viime yönä satoi vajaat 15 cm lunta ja pakkasta on pari astetta. Pihakoivuista katkesi muutamia oksia lumen painosta. Tein lumityöt. Ja taas saatuani työt valmiiksi, tuli aura-auto. Lumi oli tällä kertaa ruskeanharmaata.

Marraskuun 8.
Sää lauhtui, lumi suli sohjoksi, joka jäätyi liukkaaksi, kun pakkanen taas laski. Kaaduin perseelleni jalkakäytävälle. 150 mk poliklinikkamaksua, mutta onneksi mitään ei ollut poikki. Sää-ennustus lupasi lisää lunta.

Marraskuun 10.
Yhä kylmää. Myin vaimon auton ja ostin maasturin, jotta hän pääsisi töihin. Auto liukui kuitenkin päin kaidetta ja oikea etukulma meni aika pahasti kasaan. Viime yönä satoi reilut 15 cm lunta. Molemmat autot ovat aivan suolassa ja kurassa. Tiedossa lumitöitä tänään. Se perkeleen aura ajoi meidän ohitse kaksi kertaa.

Marraskuun 12.
10 astetta pakkasta. Lisää tuota perhanan lunta. Pihalla ei ole yhtään puuta tai pensasta, joka ei olisi vahingoittunut. Sähköt oli poikki melkein koko yön. Yritin pitää talon lämpiminä kynttilöillä ja bensiinilämmittimellä, joka tosin roiskaisi hiukan yli, syttyi tuleen ja oli polttaa koko talon. Sain onneksi matolla tukahdutettua liekit, mutta sain toisen asteen palovammoja käsiini ja silmäripset ja kulmakarvat paloivat. Auto karkasi käsistä matkalla poliklinikalle ja hajosi lunastuskuntoon.

Marraskuun 14.
Tuota vittuperkeleen valkoista paskaa tulee koko ajan. Kaikki perkeleen vaatteet pitää olla päällä, jos haluaa käydä postilaatikolla. Jos saan käsiini sen kusipään, joka ajaa tuota aura-autoa, niin revin siltä sydämen rinnasta. Se on varmaan kulman takana kytiksessä ja odottaa, kunnes saan jalkakäytävän puhtaaksi! Sähköt yhä poissa. Vesijohto jäätyi ja näyttää siltä, ettei katto kestä lumen painoa.

Marraskuun 16.
Saatana, 12 perkeleen senttiä uutta vitun lunta ja vitun räntää ja vitun jäätä, ja herra yksin tietää mitä paskaa sitä taivaasta viime yönä tuli. Yritin osua aura-auton kuljettajaa jäähakulla, mutta se pääsi pakoon. Vaimo jätti minut. Auto ei lähde käyntiin. Luulen, että minusta on tulossa lumisokea. En pysty liikuttamaan varpaitani. En ole nähnyt aurinkoa viikkoihin. Ennusteissa luvataan lisää lunta. Viima tekee ilman purevaksi. Perkele, muutan Espanjaan. Vituttaa niin perkeleesti ! Saatanan lumi ja koko vitun talvi.
~My mind does not only wander. Sometimes it leaves completely~

mette

Maavertailuista

Koulutus, Yhteiskunta, Ympäristö, Informaatio-teknologia, Tasa-arvo, Urheilu.

Mukana seuraa linkit  alkuperäiseen aineistoon.

http://www.google.fi/search?q=cache:f2tn3UOWMgwJ:www.uku.fi/~ikonen/Suomi.html+Suomi+Australia&hl=fi

zetax

Missa maassa asuisin? Olen tavallaan asunut 3:ssa maassa vakituisesti ja mun lista menisi nain:

1. Norja
2. Suomi
3. Australia

Luin tuossa 1 paiva Guinnesin ennatyskirjaa, ja pisti silmaan se mika maa on ymparistoystavallisin: Suomi

Vegemite

Jape.Ym.

Paljon riippu iästä--elikä muisti kuvista.

Aikoinaan sain lukea Äitini päiväkirjoja ja yllätyin kaikkea sitä mitä en muistanut Ausseista.

Esim.miten paljon olimme sairaina alkuaikoina ja minkälaista hätää se vanhemmissa aiheutti--pienenä ei sitä ymmärtänyt, joka päivä oli meille vaan seikkailua tämä elo Aussissa.

Mutta kumminkin koulu ikäisenä ja kun muisti jo toimi niin, paljon on muistoja hyviä ja pahoja--näin "aikuisena" ajatellen asioita niin se on sama kuin miten laivat seilaa--tuurilla.

Meillä koko porukalla siellä tuppas menemään ihan ok.

Asiaan-- Tällä hetkellä kyllä asuisin Aussis mieluimmin kuin täällä. Jo erinlaisen ajattelu tavan takia-- No worries--Maybe tomorrow--lets see, ym.

Onhan se näinkin siellä jos et ole turvannut seluustaasi niin --kusessa olet.

Ne jotka ymmärtävät mitä tarkoitin ovat jo hyvin päässeet Aussi henkeen. :XXXX