Yleisilmäys Australian työmaailmaan

Aloittaja ..., heinäkuu 18, 2004, 19:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

...

Olen surffailut näitä viestejä läpi mutta mistään en ainakaan löytänyt tämän kaltaista aihetta? Kertokaa jos olen väärässä...

Opinnot ovat kaikki kesken, eikä erikoistumisesta vielä tietokaan, pitkään olen jo miettinyt australissa asumisesta, ja kaikki on vielä auki (vähän niinkun kaikki-liittyy-kaikkeen-tillanne).  Minkälaiset työpaikat on australiassa haluttuja, ja minkälaisista pulaa? Esimerkiksi suomessa peruskoulun opettajista hienoista pulaa, mutta esimerkiksi tietyn taiteenalan opiskelijat melkein menevät suoraan kortistoon :D

Jos tästä sais sellasta yleismaalkaallista käsitystä työpaikoista?

Milka

Jossain vanhassa viestiketjussa on linkki immigration ohviisin webbisivulle, jossa on luettelo ammateista, joista saa lisapisteita. Kaikista niista ammatinharjoittajista on pulaa Ausseissa. Listalla on paljon sairaanhoitoalan ammatteja: sairaanhoitajat yms.

wendolene

Ammatteja tosiaan näyttikin löytyvän pitkä lista ja pointsit perässä. Olen ymmärtänyt, että (korkealle) koulutetut ovat "halutuimpia"?:??

Jaaks

Wendolene :D

Niitahan on kaksi listaa - taidat tarkoittaa SOL eli "Skilled Occupation List" jossa on kaikki ammatit joista voi saada pisteita.

http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf  

MODL "Migration Occupations in Demand List" on taas se jossa on ne halutut ammatit joista saat lisapisteita.

http://www.immi.gov.au/migration/skilled/modl.htm

wendolene

Aah, aivan. Kiitos Jaaks :D Niinpäs taisin tehdäkin