Firman ostaminen

Aloittaja nulaif, huhtikuu 08, 2012, 04:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

nulaif

Onko mahdollista ostaa Australiassa firman, jos olen WH visalla ja jäädä laillisesti maahaan pyörittämään bisnestä?

Mikälin ymmärsin oikein, niin Business Owner viisumissa on kyllä ihan älyttömiä/naurattavia vaatimuksia. Pitäisi olla joku miljonääri että pääsen Oziin pyörittämään pk-yritystä.

Antakaa fiksut opastusta. :)

MH

Lainaus käyttäjältä: nulaif - huhtikuu 08, 2012, 04:32
Onko mahdollista ostaa Australiassa firman, jos olen WH visalla ja jäädä laillisesti maahaan pyörittämään bisnestä?

Mikälin ymmärsin oikein, niin Business Owner viisumissa on kyllä ihan älyttömiä/naurattavia vaatimuksia. Pitäisi olla joku miljonääri että pääsen Oziin pyörittämään pk-yritystä.

Antakaa fiksut opastusta. :)

No ei ne turhaan ole vaatimassa tollasia rahasummia, jos tänne pääsisi perustamalla firman jonkun muutaman kymmenen tuhannen sijoituksella niin maahanmuutto räjähtäisi käsiin. Vaadittujen summien tarkoitus on estää keinottelu näillä ja varmistaa että bisnes on todellista joka tuo etua Australialle.

sim

Ja voihan sitä tulla "normaalilla" työviisumilla (vaikka 175/176 jos pisteiden puolesta pärjää) ja maahan päästyään yksinkertaisesti alkaa yrittäjäksi. Ei yrittämiseen tarvita business owner-viisumia.

nulaif

Kyllä se mielestäni on överiksi laadittu että ns. yrittäjän pitäisi olla miljonääri tai siis on ainakin 800 000 nettovarallisuutta. Miten Australia hyötyisi tuosta? Muut vaatimukset ovat loogosia esim. hänen pitäisi työllistää kahta paikallista työntekijää lisäksi llikevaihto on xxx verran. Valtiohan ottaa 30 pinna veroa.

@sim

Onko sinulla varma tietoa että 175/176 viisumilla voi harjoittaa yritystoimintaa ilman business viisumin kaltaisia vaatimuksia?

MH

Pienyritystoimintaa jossa myyt työtäsi voit harjoittaa vaikka WH visalla kun haet ABN numeron jonka voi tehdä online.

Kuten sanottu niin tuossa aasiassa on esimerkiksi niin paljon väkeä joka tulisi tänne heti jos sisään pääsisi jollakin tuhansien tai kymmenien tuhansien sijoituksella.

nulaif

WH visasta vielä..

Saako hakijan puoliso tulla mukaan vai pitäisikö hänen hakea oman erillisen WH visa?

Jos pitäisi hakea erikseen, niin hänellä ei ole "Countries/Regions Participating in Working Holiday Program" passi, mutta hänellä on kuitenkin Suomen oleskelupaa. Miten tämä vaikuttaa WH visan myöntämiselle?

MH

Tästä nyt ei kannata elätellä toiveita saada pysyvää viisumia tuon WH:n jälkeen vaikka firma olisikin.

WH on henkilökohtainen eli jokaisella tulijalla pitää olla oma.

nulaif

WH => Worker visa ( ehkä työn ohessa pienyritystoiminta) => PR.. Full time business owner.

Onko tämä huono idea? Kuinka kauan tässä menee, jotta saisi PR?


maailmalla79

Tosta WRsta voi olla vahan hankala hypata tosta noin vaan PRaan. Kannattaa ehka lukea noiden viisumien vaatimukset IMMIN sivuilta niin sitten noita suunnitelmia on vahan helpompi sumplia.

MH

No jos täyttää jonkun ammatillisen visan ehdot niin miksei hae suoraan sellaista sitten tulee vaikka WH:lla odottelemaan päätöstä. Kaikki viisumit on periaatteessa helppoja saada kunhan täyttää ehdot. Aikaahan niissä kuluu ja työtä on jonkun verran hankkia kaikki tarvittava.

Eikä tähän ole mitään oikotietä, viisumin saa jos täyttää ehdot eikä ole muuten hölmöillyt virkamiesten kanssa asioidessa. Eikä se että on ollut täällä jollakin työviisumilla ole mikään tae siitä että voisi saada PR viisumin, voi siitä apua olla mutta ei se mitään takaa.