Gprs Ausseissa?

Aloittaja Meikku, helmikuu 22, 2004, 08:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Meikku

Hei,

onko kellään kokemusta / hintatietoja gprs:n käyttämisestä Ausseissa? Tai muuta nettiyhteyttä ausseihin matkustavalle, jonka asuinpaikka siellä vaihtuu usein?

Koitin noista vanhoista vastauksista etsiä, mutta ne koskivat viime vuotta. Tiedot muuttuvat usein näissä asioissa, joten päätin aloittaa uuden keskustelun.

Jouko

Kysäisin duunista myyntitykeiltä asiaa ja heidän vastaus oli seuraava.

Data veloitetaan 25KB tultua täyteen, tarkoittaen sitä että kun asiakas aloittaa datan lataamisen ja lataa samassa sessioissa dataa 1MB ja taas hieman myöhemmin 18KB:tiä. Asiakasta veloitetaan tilauksesta $14.95 joka sisältää megan dataa ja sitten 45c 18KB lataamisesta joka tekee yhteensä $15.40. Tässä esimerkissä tuo 18KB pyöristettiin 25KB data paketiksi joina data laskutetaan. Huomaa että tuo 1MB on tuo kuukausi maksu joka sisältää tuon megan dataa.

Huomata kannattaa myös että, jos sessiota pitää avoimena vaikkapa aamupäivä odottaen tärkeätä viestiä niin avonaisen session data kerääntyy kaikki samaan sessioon.

Myynnin mukaan GPRS kattaa 92 Australian asukkaista huomaa ettei tämä suokaan tarkoita 92% Australiasta. Olen ymmärtänyt että, todellisuudessa kunnollisia yhteyksiä ei saa kovinkaan pitkällä kaupungin keskustoista. Olisko vähän liian hyvää ollakseen totta? Voinpa tietysti olla väärässäkin?

Hintoja hieman, esim. MyData: 14.95 kuukausi sisältäen edellä mainitun 1MB (1024 KB) dataa ja megan jälkeisestä datasta peritään 1.8c per KB ja tämä 25KB yksiköissä.

Asensin yhteen kannettavaan jokin aika sitten tuo vodafonen gprs verkkokortin joka sisään työnnetään SIM kortti. Kokemukset asennus oli lapsellisen helppo ja yhteys muodostui helposti ja nopeasti. Pimeä puoli taas oli yhteyden kova hinta eli verkossa haahuiluun sitä ei voi käyttää, eikä myöskään isojen .avi tiedostojen vastaanottoon

Toivottavasti tosta oli apua? niin ja tietysti kannattaa selailla vaikkapa http://www.vodafone.com.au sivuja


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Meikku

Kiitos vastauksestasi.

Tuntuu ihan mielettömän kalliilta hinnalta tuo kyllä, kun Suomessa saa usein 100megaa alle parilla kymmenellä eurolla ja jonkunlaisia kiinteitäkin kuukausimaksuja on olemassa. Mutta ei kai pitäisi verrata kaikkea Suomeen. :)

hellgren

Terve terve, eka postaus! Jo hiukan vanha topic, mutta liittyy suoraan kysymykseeni joten..

Tiedustelisin, että onko tuo paikallisten GSM-operaattoreiden gprs-hinnoittelu edelleen yhtä härski? Mitään halpaoperaattoreita tmv. ei ole ilmestynyt? Entä miten on tuon gprs-verkon kattavuuden laita, jos puhelut pelaa, niin onko takeita gprs:n toimivuudesta? Toivon mukaan reissussa, joka käynnistyy heinäkuussa, tulee pyörittyä vähän syrjemmässäkin, kuin kaupunkialueilla.

Entä miten on nettikahviloiden tms. yleisten nettipisteiden laita, niitä ilmeisesti löytyy kohtuullisen hyvin, ainakin suuremmista asutuskeskuksista? Mutta käyttäjiäkin varmaan riittää.. Lähinnä sähköpostia olisi tarkoitus vaihtaa satunnaisesti tänne kotisuomeen jäävien kanssa.

Illias

Morjens hellgren,

Gerpsin pitäisi aikalailla toimia jokapaikassa missä GSM toimii. Nykyään on Vodafonelle aika hyvä plani eli 49.95$ unlimited data. Ongelmana siinä on kuitenkin verkon huono kattavuus. Etenkin kun mainitsit että syrjäseuduilla on tarkoitus pyöriä. Just vasta käytiin Tasmaniassa ja pääreitiltä (Hobart - Launceston) kun poikkes, niin ei paljon kentistä ollut tietoa. Seuraavaksi huokein vaihtoehto on Optus alkaen 0.55c / KB ja kaikista kallein on Telstra alkaen 2.2c / KB.  Tarkemmat hintatiedot löytyy operaattorien sivuilta.  Yksi mahdollisuus on ottaa parikin simmiä, esim. voda ja telstra ja käytellä vodaa aina kun toimii ja vain hätätapauksissa telstran rip off gerpsiä.

Tv,
illias

hellgren

Kiitos Illias!

Hinnat vaikuttavat oikein inhimillisiltä, mutta..

Optuksen sivuja kun kattelin, niin näyttää siltä, että GPRS pelaa vain jälkilaskutettavassa liittymässä. Sellasta ei taida reppureissaaja saada.. Prepaid-liittymällä jäisi siis nähtävästi sähköpostit vaihtamtta. Vodafonella sivuilta sain sellaisen käsityksen, että prepaidilla toimisi wappi, mutta ei juuri muut palvelut. Jännä juttu tuo sinänsä, datasiirtoahan sähköpostin luku on siinä, kuin wappiselailukin. Täytyy tutkailla lisää.

Illias

Eipä kestä hellgren,

Ei taida reppureissaaja tosiaan saada oikeaa liittymää. Pistä mailia Optukselle ja Vodafonelle, että onnistuuko GPRS internetti mitenkään prepaidissa. Kummallista on, jos ei onnistu, mutta voihan se olla niille joku laskutustekninen ongelma.

Eikö sähköpostia pysty wapilla lukemaan?

Tv,
illias

hellgren

Wappiposti kyllä toimis kanssa, jos vaan palveluntarjoaja sen mahdollistaa. Ei vaan ole niistä kokemusta, mutta jos käyttöliittymä on hyvä, eikä wappiportaali lisää tiedonsiirtoa kohtuuttomasti, niin miksikäs ei sitäkin voisi käyttää. Täytyy juu tiedustella operaattoreilta tarkemmin, vaikka eipä tuo maailma kaadu, vaikkei postia pääsisi jatkuvasti vaihtamaankaan..:) Kova hinku olis jo reissuun!!

hellgren

Tarkennetaan vielä, ehkä joku muukin on kiinnostunut. Eli optukselta tuli vastaus, GPRS pelaa myös pre-paidilla, vaikka tosiaan heidän sivuiltaan sain päinvastaisen käsityksen asiasta. Hinnasta ei ollut puhetta, toivottavasti ei ainakaan enempää, kuin tuo 0,55c/KB. Se olis ihan siedettävä.

silva

Omasta kokemuksesta:
- ei tipu matkaajalle muuta kuin prepaid-liittymiä
- gprs toimii tosiaan prepaid-liittymillä vain wap-tasolla, gprs-modeemina kännyä ei voi käyttää. Olisin itse käyttänyt pda:ta surffailuun kännyn gprs:n kautta mutta tämä ei onnistunut (kysyttyä tuli Optus, Telstra ja Vodafone).

Loppujen lopuksi otin barekoala.net -dialup-liittymän ja sillä sain postiteltua känny/pda-yhdistelmällä. Sikäli halvempaa kuin nettikahvilat että pystyin kirjoittelemaan viestit valmiiksi offline ja sitten vaan tuuppaamaan ne menemään yhdellä lyhyellä sisäänkirjauksella.

Satu (jo puoli vuotta kotona, biitsejä ikävä...)