Pirkan niksinurkkan testivinkki: Nodephone

Aloittaja Jouko, toukokuu 13, 2006, 10:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Pistän tämän tähän ihan mielenkiinnon vuoksi, enkä siksi että kauppaisin ko. firman tuotteita tai kannustaisin ketään verkostomarkinointihörhöä niin tekemään.

Eli tuli tuossa ISP vaihto eteen 6v. Tel$tran kaapelissa ja mitta täynnä download ylitys emaileja ja veloituksia. Palveluntarjoajia vertaillessa törmäsin Internodeen jonka ADSL palveluun sai lisättyä Nodephone VoIPpi puhelimen jossa kaikki aussilan sisäiset puhelut maksavat 18c kappale ja suomeen 5.49c min. Nodephone<->nodephone puhelut ovat ilmaisia, tosin niistä nyt ei ole mitään iloa koska kenelläkään jonka tunnen ei ole nodephonea.

Systeemi on nyt ollut toista viikkoa käytössä.  http://www.internode.on.net/nodephone/configs/7402vgp/index.php Havaintona voisi pistää; ADLS linja aktivoitiin ennätysnopeasti 3 arkipäivää ja kännyyn tuli sms jossa oli login tiedot. Reitittimen asennus helppoa jos kädessä sattuu olemaan toimiva laite. Vanhat puhelimet voi kytkeä suoraan laitteeseen. Laskun pienuuden voi tarkistaa kätevästi netistä. Laskun katselu vetää suupielet hymyyn.
Soittaminen tapahtuu normaalisti ilman mitään numerovalintoja vanhojen kotipuhelimien kautta. Parannusta tuli lähtevien puhelujen äänenlaatuun (myös suomeen) soitettaessa. Sisään kaksi linjaa koska tulevat puhelut ohjaantuvat vanhaan PSTN linjaan jos VoIP on varattuna.

Pähkäilin pitkään reitittimen valinnan kanssa, vaihtoehtoina olivat Linksys tai Billion. Päädyin Billioniin selattuani http://forums.whirlpool.net.au/ . Sivuilta löytyy muuten myös hyvä pläänin valinta systeemi ja useille ISPlle omat alafoorumit.

Negatiivista
VoIPi olla että olisi ollut parempi ottaa sittenkin erillinen reititin/motukka yhdistelmä kun toi Billionin Bipack 7402AGP jossa on kaikki yhdessä. DHCP, ym ongelmien kanssa painiessa sorvailin Billionin mainoskappaleeksi teleniuksen riimityksestä omaa "biljoona biljoona ongelmaaa, hatuttaaa hatuttaaa?" muunnosta... Tarkennetaan vielä että ongelmat eivät vaikuttaneet puhelimiin mitenkään vaan tietokoneiden reitittimeen->Internettiin kytkeytymiseen.
Laulut lopetti boxin vaihto uuteen ja puhelin scriptien syöttäminen manuaalisesti. (sormet ristissä) :sormetr

Puhelimet pitää kiinnittää reitittimeen, jos haluaa käyttää VoIPia, Tel$tralle pitää vielä maksaa linjavuokraa tosin sitä tarvitaan ADSL liittymään.

1 alkavat numerot menevät vielä normaaliin puhelin verkkoon, en tiedä mitä se haittaa.

Lisää aiheesta;
http://www.internode.on.net/nodephone/

Vastaavia systeemejä näyttää olevan pilvin pimein eri ISP:llä . Kannattaa välttää niitä jotka käyttävät normaalia internetiä yksityisen QoS verkon sijasta. Huonona puolena näissä on se että niissä esiintyy usein tavallisia netin ruuhka-ongelmia, ja äänen puuroutumista tilittää Jouko.
Testi jatkuu...:sormetr


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jirvinen

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
Pistän tämän tähän ihan mielenkiinnon vuoksi, enkä siksi että kauppaisin ko. firman tuotteita tai kannustaisin ketään verkostomarkinointihörhöä niin tekemään.....
 

moi Jouko!

Onko internodella mitään bundle diilejä, jos esim. otat netin ja VOIP:n heidän kauttanne? Meidän 24 kuukauden taival (kiitos tyttöystävän) on päättymässä Bigpondin kanssa, joten täytynee etsiä jotain edullisempaa.

On tää aussila ihme maa, jos haluat ADSL:än sinulla tulee myös olla lankapuhelin! Suomessa meidän perheemme hommasi ADSL:än ainoastaan sen takia, että voidaan päästä eroon lankapuhelimesta. Minkähän takia täällä ei ole samainen systeemi, voisko joku selventää? :kysymys

Jouko

Moikka jirvinen,

Kaikki tämä takapajuisuus, lankeaa ilman mitään sen kummempia muttia tel$tran kontolle. Firmalla on maassa lähes täydellinen monopoli asema puhelinkeskuksiin. Piste

Tuon saman ADSL liittymän voi ottaa myös ilman Voippia. Itse asiassa Voippi on lisäpalvelu ADSL lisäksi ja se tulee vain jos sen tilaa. Voipista tulee $20 taalan kerta kytkentä maksu plus puhelut. Uuden ADSL liittymän kytkentämaksu Internodella on $129.

En ole varma mitä vaatimuksia sulla on mutta tässä on yksi niiden diili,

HOME-512-Starter  $39.95 kuukausi, 512k/128k nopeus, 8GB latausta, Shaped nopeus putoaa 8gigan jälkeen normaaliin motukka nopeuteen. Mulla on toi  $59.95-1500k/256k 10GB joka tel$tran 512/256 79,95 3GB jälkeen tuntuu ihan mukavalta.

Täällä lisää hinnoista.
http://www.internode.on.net/adsl/pricing/home.htm

Tämä http://bc.whirlpool.net.au/ whirlpoolin haku on mielestäni melko kätevä noiden vertailussa. Vertailuissa näyttää olevan halvempiakin kun toi Internode.

Jep toi on tosiaan täysin järjetöntä että pitää maksaa tel$tralle linjavuokraa siitä hyvästä että voi pitää ADSL liittymää. Mutta kukapa noita osaa kyseenalaistaa kun paremmasta ei ole tietoa ja muutosta siihen ei ole tiedossa niin kauan kun communications ministeriksi valitaan kyseisestä alasta mitään ymmärtämättömiä talikkoja. :confuse


Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

markkujahenna

Jos jotakuta nyt kiinnostaa suomalaisten vihjeet sinne Aussilandiaan, niin www.voipbuster.com
tarjoaa ilmaiset lankapuhelut Suomeen ja Aussilandiaan. Meillä ainakin pelkkää positiivista kokemusta. Softan interface muistuttaa Skypeä. Softassa ei ole chat mahdollisuutta eikä muitakaan bells and whistles eli ns. barebone-versio vain puheluihin.

Sori jo etukäteen, tämä on varmaan vanha juttu jo ja ymmärsimme aiheen varmasti muutenkin väärin.

Markku ja Henna

jirvinen

TPG:llä (www.tpg.com.au) ois kanssa aikas hyvä ADSL+voip tarjous

Medium 512 + VoIP    $49.99  512/128k    20GB*    500 free mins per mth

noi ilmaset minuutit voit käyttää jos teet local calls tai sit calls between national capital cities (Adelaide, Brisbane, Canberra, Melbourne, Perth and Sydney).
tohon sitten vielä kun lisätään, että churming fee on $0, niin saattaapi olla, että meillä kokeillaan TPG:tä.

ps. 100 postitusta rikki!!!jippii!!! :hahhaa

Jouko

TPG näyttää ihan hyvältä, näkyy olevan enemmän dataa tarjolla. Tiedän monia jotka käyttävät sitä. Katsoitko muuten onko numerossasi ADSL2+ saatavilla ja vierailitko whirlpoolissa sijaitsevassa TPGn keskustelu foorumissa jossa on käyttäjien kommetteja ISPstä.


MarkkuJaHenna ei ollut ainakaan mulle vanha juttu.
Kiitti ihan mielenkiintoinen ohjelma vinkistä, eli vastaa skypeä jossa PC to PC puhelut ovat ilmaisia, mutta ohjelmassa on lisänä SIP VoIP tuki. Mainostavat ilmaisia VoIP puheluita suomeen. (mielenkiinto heräsi) Lisäksi kun lukee hinnastoa siellä mainitaan seuraavaa "Finland (Landline) SuperDeal! free* free*" eli tästä saa sen käsityksen että lankapuhelut suomeen ovat ilmaisia, mutta kun siinä on tuo *tähti tuossa *free sanassa niin se sai lukemaan sivuja kuin piru raamattua, ja olin jo aikeissa tehdä itselleni käyttäjätunnukset ja syöttää SIP-Proxy  tiedot reitittimeen. Mutta luettuani FAQ osaa siellä sanottiin seuraavaa joka pysäytti operaation.

"Why is my connection constantly broken after 1 minute^ top
If you want to enjoy FREE* and UNLIMITED* calls to our free* destinations, please upgrade your account by buying credit. Credit in your account remains active for 120 days after your last purchase (unless stated otherwise)."

Eli oisko näin että SIP puhelut ovat "ilmaisia" mutta katkeavat minuutin välein, jos ei ole ostanut puheaikaa? Onko kellään kokemuksia?

Skypen kaltaiset nettipuhelut ovat ilmaisia ja toimivat mitä ilmeisemmin hyvin.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jirvinen

jouko,

ei tänne "peräkylä" newcastleen ole vielä saatavilla ADSL2:sta (taitaa siellä olla muutama pikku tarjoaja, jotka sitten kynivät sut puhtaaksi).

oon joo noita whirlpool:in foorumeja lukenu ja onhan siellä aika monta TPG käyttäjää.

nyt tuli löydettyä toinen aikas hyvältä kuulostava VOIP tarjoaja Sipme (http://www.sipme.com.au/). he ovat prepaid tyyppinen tarjoaja ja puhelut maksavat 9.9cents australia wide untimed (27cents/min kännyköihin). eli jos hommais vaan jonkun edullisen ADSL providerin ja sit hommais tuon, hmm....

jouko, mites toi voip sitten nyt niin kun toimii? ymmärtääkseni joudut hommaamaan VOIP boksin, jonka sitten kytket sinun ASDLmodeemiin/reitittimeen? minulla on tällä hetkellä erillinen ADSL modeemi, joka on kytketty langattomaan reitittimeen, joka sitten jakaa yhteyden tietokoneille. mitä luulet, että jos hommaan tuon VOIPboksin ja kytken sen sitten tuohon reitittimen vapaaseen LAN paikkaan, niin toimiskohan toi sydeemi? :?

Jouko

Ei tänne meillekään saa tota 2+saa samanlaista peräkylää ollaan.

Joo siihen tarvii tosiaan ton boxin johon kytketään normaali puhelimet. Pari melko suosittua on Linksys PAP2 tai Sipura SPA-3000   niiden hintoja ja miksei muunkin teknologia kamojen hintoja voi kivasti vertailla http://www.staticice.com.au/ websivulta.

Joo LAN kaapeli sipurasta-  reitittimeen ja puhelin kaapeli filtteristä sipuraan johon puhelimet kytketään. Muuten kannattaa tarkistaa että niissä on tuo PSTN fallback eli vikatilanteessa puhelimet putoavat normaali verkkoon, eivätkä men mykäksi. Hyvä on myös jos niissä on kaksi puhelin porttia eli jos soittaa ulos niin toisesta linjasta voi toiseen puhelimeen saada puhelun sisään samaan aikaan.

Mulla on noi kaikki samassa, siinä on vähä vähemmän johtoja mutta jos yks hajoo niin sitten kaikki menee vaihtoon. Ja on siinä muutamissa palikoissa vähän kompromissin makuakin.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

markkujahenna

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
Eli oisko näin että SIP puhelut ovat "ilmaisia" mutta katkeavat minuutin välein, jos ei ole ostanut puheaikaa? Onko kellään kokemuksia?

Skypen kaltaiset nettipuhelut ovat ilmaisia ja toimivat mitä ilmeisemmin hyvin.

Yep, näin on. "Puheaika" kriteeri kuitenkin täyttyy kun sinne lataa kredittiä esimerkiksi 1 euron verran. ;) Toisaalta pihit tietytty voi ottaa aina uuden linjan minuutin jälkeen. :D

Rockola

LainaaOriginally posted by Jouko
Ei tänne meillekään saa tota 2+saa samanlaista peräkylää ollaan.
Meillä on ollut TPG:n ADSL2+ nyt noin kuukauden. Muuten ihan jees, mutta 20GB kuukausikiintiö tulee täyteen suht vilkkaasti, jos innostuu latailemaan isompia tiedostoja. Lupailevat yli 20MB nopeuksia, mutta ainakin meillä 8MB on ollut lähempänä totuutta. Kohtuullinen vauhti sekin.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

jirvinen

LainaaAlkuperäinen postittaja Rockola
LainaaOriginally posted by Jouko
Ei tänne meillekään saa tota 2+saa samanlaista peräkylää ollaan.
Meillä on ollut TPG:n ADSL2+ nyt noin kuukauden. Muuten ihan jees, mutta 20GB kuukausikiintiö tulee täyteen suht vilkkaasti, jos innostuu latailemaan isompia tiedostoja. Lupailevat yli 20MB nopeuksia, mutta ainakin meillä 8MB on ollut lähempänä totuutta. Kohtuullinen vauhti sekin.


lucky you rockola! newcastle on varmaan seuraava näiden isompien kaupunkien jälkeen jonnekka rupeevat tota adsl2 päivittämään, mut siltikkään en usko että tämän vuoden puolella tarvii sitä odottaa!

mitä minä olen ymmärtänyt, niin toi 20MB on saavuttetavissa ainoastaan jos et ~kilometriä etäänpänä asu keskuksesta.