viisumi vauvalle

Aloittaja ausseihin!, marraskuu 03, 2009, 20:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ausseihin!

Perheeseemme on nailla nakymin syntymassa kolmas lapsi ensi kesakuun alussa. Olemme myos suunnittelemassa matkaa Suomeen heinakuulle ja tuli mieleen viisumiasiat. Kuinka nopeasti viisumin saa vastasyntyneelle? Matka pitaa kuitenkin ajoittaa koululoman aikaan ja siksi viisumille tulee kylla tosi kiire. Eiko pienelle pida viisumi kuitenkin olla, jotta pystymme hanen kanssaan maahan palaamaan? Pitaako hanella olla passikin?

Kiitos tiedoista

Mira

Jaaks

Mira,

Minkä maan kansalaisia olette molemmat ?

Lapsi kyllä tarvitsee oman passin matkustamiseen Aussien ulkopuolelle, jos hänestä tulee Australialainen syntyessään (eli puolisosi on Aussi) ja silloin hän ei tarvitse mitään viisumeita palatakseen maahan. 

Jos olette molemmat suomalaisia, niin teidän tulee hankkia hänelle suomen passi ja siihen paluu viisumi Australiaan ennen matkan tekoa, kuten teilläkin on.

Milka

Ausseihin,.

Onneksi Olkoon tulevan Perheenlisayksen johdosta!  :pepsodent :pepsodent :pepsodent

ausseihin!

Niinpa melko oleellinen tieto jai viestista pois, olemme siis suomalaisia molemmat ja taalla temporary viisumilla. Mietin vain, etta kauankohan tuo passin ynna viisumin saamiseen menee, etta onko se matka heinakuussa ollenkaan mahdollinen, jos vauva syntyy kesakuussa. Tama asia selvinee Suomen lahetystosta/konsulaatista.

Kiitos Milka. :)

RUU

Onneksi olkoon aussivauvasta!!!

Voi olla etta matkaa kannattaa siirtaa ehka syyskuulle, tms.

Ensin tarvitaan se passi mutta sen myontamiseen todennakoisesti tarvitaan oletusarvoisesti henkilotunnus. Sen saamisesta Australiaan on kokemusta muutamalla muulla foorumilaisella. Oletusarvoisesti passihakemus pitaa tehda henkilokohtaisesti Sydneyssa, vauva kainalossa tassa tapauksessa. Samoin passi noudetaan Sydneysta tai muusta Suomen edustustosta.

Vasta passin kanssa paasee hakemaan viisumia, joka vie sekin oman aikansa. Koska kyse on huollettavan lisaamiseen olemassa olevaan viisumiin, kovin suurta paanvaivaa taman ei luulisi tuottavan DIACille.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Heidi

Ensinnakin, oikein paljon onnea raskauden johdosta!

En halua olla mitenkaan negatiivinen, mutta kannattaa kuitenkin pitaa mielessa, etta ehka kaikki ei menekaan ihan suunnitelmien mukaan raskauden osalta ja saattaa menna etukateen varatut liput ihan hukkaan koko perheelta. Tuli nyt esimerkiksi mieleen se ystavani, joka on muuttamassa sinne teille pain, hanen lapsensa syntyi 3 kk etuajassa raskausmyrkytyksen takia ja joutuivat olemaan sairaalassa viela pitkaan lasketun ajan jalkeenkin. Tama nyt on tietysti harvinaisempi tapaus, mutta siis mita tahansa tallaista saattaa tapahtua, joten en ehka itse ainakaan suunnittelisi matkaa maapallon toiselle puolelle ihan niin pian lasketun ajan jalkeen. Ja ehkapa se ei teknisesti olisi edes mahdollistakaan, kuten Ruu aiemmin jo totesi.

Toivon mukaan kaikki menee loistavasti ja paasette jossain vaiheessa kuitenkin Suomeen uutta perheenjasenta esittelemaan!  :)

ausseihin!

Joo olemme me jo alistuneet siihen, ettei reissu ole mahdollinen heinakuussa. Onneksi sentaan tajusimme ajatella asiaa. Lippuja meidan ei onneksi tarvitse montaa kuukautta ennen reissua olla hankkimasa, mutta tottahan se on, ettei sita koskaan voi tietaa, miten ensitaipaleet uuden perheen jasenen kanssa sujuvat. Toisaalta eiko matkavakuutus ole tassa asiassa apuna. Osaako kukaan kertoa, miten lapsen tietojen rekisterointi Vaestorekisteriin ulkomailta kaytannossa tapahtuu? En loyda tietoa Vaestorekisterikeskuksen sivuilta.

ausseihin!

Nostelen hieman tätä aihetta, kun olisi oikeasti kiva kuulla, miten prosessi vauvan syntymän jälkeen oikein hoituu. Miten tiedot vauvan syntymästä ilmoitetaan Suomeen ja miten tiedot vauvan passia varten saa mahdollisimman pian Suomesta tänne Australiaan? Pitääkö vauvan syntymästä muuten ilmoittaa täällä jollekin viranomaiselle vai meneekö tieto automaattisesti esim. synnytyssairaalasta?

Heidi

Sairaalasta ei tieto mene automaattisesti minnekaan, mutta sielta saat tarvittavat kaavakkeet, jotka voit itse tayttaa ja postittaa eteenpain births, deaths and marriages toimistoon. Muistaakseni ne taytyy toimittaa sinne noin kuukauden kuluessa lapsen syntymasta. Tieto Suomeen menee suurlahetyston kautta. Kun saat lapsen syntymatodistuksen sinun taytyy hankkia siihen apostilla-leima ja toimittaa se sen jalkeen suurlahetystoon. Sielta saat myos kaavakkeen, joka taytyy tayttaa syntymatodistuksen lisaksi. Erittain helppoa, mutta vie jonkin aikaa, silla ensin sinun taytyy saada se syntymatodistus. Kaavake kannattaa tosiaan postittaa valittomasti vauvan syntyman jalkeen, teilla taytyy sitten tosiaan olla nimikin jo heti valmiina! Syntymatodistus tulee aika nopeasti kotiin postissa, mutta menee siihenkin muistaakseni muutama viikko.

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja olet loytanyt sopivan paikan raskauden seurantaan  :)

manaatti

Hei!

Maistraatin sivuilla kerrotaan myös kuinka ulkomailla syntynyt vauva ilmoitetaan väestötietojärjestelmään:
http://www.maistraatti.fi/maistraatti/frame2.jsp?url=http%3A%2F%2Fwww.maistraatti.fi%2Fdocs%2Fulkosuomalaiset%2F18.2.0.htm

Eli tuon mukaan virallisesti laillistetun syntymätodistuksen voi lähettää myös Suomeen äidin viimeisen kotikunnan maistraatille.

ausseihin!

Kiitoksia kovasti vastauksistanne. Hölmö kun olen, niin en tiedä, mikä tuo apostilla-leima on ja mistä se haetaan.

RUU

Apostille-todistus suomen kielella selitettyna.
Googlaamalla loytyi NSW:sta esim DFATin palvelu (ja monia kaupallisiakin).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

Ruu kerkesikin jo vastaamaan, mutta yksi tietolinkki lisaa englanniksi ja tassa mainitaan etta sielta newcastlen passitoimistostakin leiman saatte
http://www.smartraveller.gov.au/authen.html jos siella semmoinen on???
An Apostille may be obtained from the Department of Foreign Affairs and Trade state or territory offices in Adelaide, Hobart, Darwin, Perth and Brisbane and the Australian Passport Offices in Sydney, Canberra, Melbourne and Newcastle. Contact details are provided below:  ja sita seranneessa listass ei sita Newcastlea kumminkaan mainittu :)

Niissa leimojen hakuhommissa muuten joutuu usein ensin kaymaan notaarilla, kuten ne tuossa minun linkissakin sanoo, ensin niputtamassa ne dokumentit kasaan. Muistan joskus kuluttaneeni saksassa kielitaidottomana paivan noiden vastaavien toimistojen valilla juostessa. Mita ne tekee on se etta jos on useampi dokumentti ne laittaa ne yhteen semmoisilla koreilla punoksilla ja sineteilla ja sitten sen koko lajan saa apostille leimattua yhtena dokumenttina.
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

RUU

DFATin sivulla oli Newcastlenkin osoite tarjolla.

Lainaus käyttäjältä: arixmel - tammikuu 19, 2010, 09:05
Mita ne tekee on se etta jos on useampi dokumentti ne laittaa ne yhteen semmoisilla koreilla punoksilla ja sineteilla ja sitten sen koko lajan saa apostille leimattua yhtena dokumenttina.
Mina varoiksi tilasin kerran suomesta virkatodistukset leimattuina. Joka todistus oli itsessaan parisivuinen, kolmas sivu oli erillinen notaarin todistus etta aineisto on oikea ja todenmukainen, ja sivut kauniisti yhteen sidottuna paperireunalla (kolmisivuiseksi kirjaksi  :) )ja punainen vahaleima kyydissa. Olivat suorastaan juhlallisen nakoiset...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

ausseihin!

Pistanpa lisakysymyksen tahan samaan ketjuun. Haluamme kastaa vauvan ja kasteen voi hoitaa mun aiti. Seurakunnasta, jonka poissaolevia jasenia olemme, sain ohjeeksi, etta lapsen syntymatodistus pitaa kastavan papin toimesta toimittaa sen seurakunnan vaestorekisteriin, jonka poissaoleva jasen olen ja samalla tietysti kastetodistus. Tama syntymatodistus lienee siis se sama, jonka me saamme taalla births, deaths and marriage toimistosta. Mutta kuten jo taalla on tullut esille, tieto Vaestorekisteriin lahetetaan Suomen suurlahetyston kautta. Kummalla tavalla asia pitaisi lopulta hoitaa? Lienee syyta lahestya Suomen suurlahtystoa ja kysya asiaa sielta.

MH

http://www.maistraatti.fi/maistraatit.html

Tuolta, just tilasin syntymätodistuksen englanninkielisenä suoraan maksoi 4,50e ja tuli tänne abt viikossa. Lohjan maistraatin toimialueella olen viimeksi asunut mutta kirje tuli espoosta.

Anssi

Lohjan maistraattia ei ainakaan enää ole olemassa, siellä on vain Espoon maistraatin toimipiste(satuin huomaamaan tämän kun hain itse pari päivää sitten noita leimoja).

Tämä nyt ei varmaan kiinnosta ketään, kunhan lämpimikseni naputtelen.

ausseihin!

Taalta luettuna ymmartaisin niin, ettei syntymatodistusta postiteta kotiin, vaan sellainen pitaa erikseen hakea. No hyva niin, silla toimisto sijaitsee lahella kotiamme eika tuottane mitaan ongelmaa. Henkilolisyys taytyy tietysti taas todistaa jos milla lappusella, mutta siihen on tassa massa jo totuttu. Kuinkakohan nopeasti syntymatodistuksen toimittamisen jalkeen todistuksen voi saada? No ehkapa osaavat asiassa toimistossa neuvoa. Ihmettelen tuota apostillaleiman hakemisen tarvetta. Miksi virallinen asiakirja, joka maksaa 65 dollaria, pitaa viela erikseen aidoksi todistaa ja mista aidoksi todistaja voi tietaa, etta asiakirja on aito, jos kerta se ei sellaisenaan ole pateva todistamaan sita, mita paperissa sanotaan?!? No onneksi leimasintoimisto sijaitsee kavelymatkan paassa kotoamme, se hyva puoli Newcastlessa on, etta on riittavan iso virastojen sijannille. Tassa siis lahinna vain puhisen prosessin hankaluutta ja totean, etta arsesta on koko touhu. Luoja varjele, jos tuossa taytyy viela joku notaari prosessiin sotkea.