Sahkoasiaa

Aloittaja sammari, tammikuu 21, 2005, 02:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sammari

Hei ollaan suuntaamassa sinne Aussilaan lahikuukausina taalta Englannista. Ajattelin viela tarkistaa etta tietaako joku, toimiiko taalta Briteista ostettu televisio, DVD ym siella down under? Kavi meilla muuttofirman mies ja sanoi etta Britti- televisio ei siella toimisi? Pitaako taa paikkansa?

Entas sitten kun meilla on myos Suomesta ostettua kodinkone tavaraa ja ihan kaikkea ei kandeis myyda pois (varsinkaan tietokonetta!!) -Saako ne siella seinapistokkeeseen esim. vain hankkimalla sopiva jatkojohto, jossa on eri pistokemallit eri paissa?  Taalla UKssa homma hoitui niin Suomesta ostetuille sahkolaitteille. :confuse

Kiitos vastanneille etukateen!

Jouko

Pistokkeet on varmaan erilliset mutta volttimäärä on Aussiessa 240 V AC, 50 Hz  joka on aika lähelle sama kun Englannissakin. Eipä noita 110 V. maita ole vissiin kun Venäjä ja Jenkit.

Ota muutama Englantilainen jatkojohto mukaan ja vaihdata niihin aussi päät niin ei tarvitse televisioon ja muihin jatkuvasti seinässä oleviin härveleihin vaihdattaa päitä.

En tiedä onko tämä virallista tietoa mutta noita johtojen päitä ei saisi itse vaihtaa vaan työn tulisi suorittaa ammattimainen sähköurakoisija. Kuulema vakuutusyhtiöt eivät vahingon sattuessa korvaa vahinkoja.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
En tiedä onko tämä virallista tietoa mutta noita johtojen päitä ei saisi itse vaihtaa vaan työn tulisi suorittaa ammattimainen sähköurakoisija. Kuulema vakuutusyhtiöt eivät vahingon sattuessa korvaa vahinkoja.


Tuo taitaa olla totta, mutta ihmetyttää suuresti voit ostaa bargain shopista pili pali adapterin ja käyttää sitä, mutta oikeasti turvallista ja kunnollista pistoketta ei saa vaihtaa.


TV:n näkymisestä sen verran että Ausseissa on kuvalle sama jakelujärjestelmä kuin suomessa eli PAL SECAM en ole varma onko briteillä sama kuin jenkeillä eli NTCS jos on niin silloin ei taida ausseissa toimia dvd:n kanssa sama juttu niisä tosin joissakin on takana kytkin jota kääntämällä saadaan vaihdettua järjestelmää lisäksi DVD:ssä on alue koodit jotka voivat olla eri tosin löytyy soittimia mitkä on alue koodivapaita jolloin ne toimivat kaikkialla..

fogs

Kyllä me ainakin tuotiin Lontoosta mukanamme yksi nauhoitettu video ja hyvin toimii täällä....

Rockola

LainaaOriginally posted by MH
TV:n näkymisestä sen verran että Ausseissa on kuvalle sama jakelujärjestelmä kuin suomessa eli PAL SECAM en ole varma onko briteillä sama kuin jenkeillä eli NTCS

Suomessa, Ausseissa ja Briteissa on tosiaan kaytossa PAL - joka on taysin eri asia kuin SECAM (joka lienee nykyaan kaytossa lahinna itamailla kuten Venajalla) eika yhteensopiva sen kanssa. Jos televisiossasi tai muussa videolaitteessa lukee "PAL/SECAM" tarkoittaa se etta laite toimii molempien jarjestelmien kanssa.

Asiaa monimutkaistaa hieman se, etta PAL-jarjestelmasta on useita eri versioita. Ne poikkeavat toisistaan kuvan/aanen jakeluun liittyvissa detaljeissa eli missa kohtaa taajuuskaistaa kanavat ovat, mista taajuudesta loytyy kanavan kuvaan liittyva aani jne. Nama seikat eivat liity mitenkaan videonauhojen, DVD:den jne. toistoon eli kaikki PAL-soittimet, TV:t ja tallenteet ovat keskenaan yhteensopivia. Ongelmia voi tulla silloin jos maasta A ostetulla TV:lla/videonauhurilla yrittaa katsella/tallentaa lahetysta maassa B, mikali A ja B kayttavat eri PAL-versiota.

Lisaa aiheesta kiinnostuneille:
http://www.videointerchange.com/pal_secam_conversions.htm
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

sammari

Kiitos paljon kaikille vastanneille! Eikohan tassa vahitellen selvia mita otetaan mukaan. En kylla malta odottaa etta sinne pain paastaan! Olen  kuullut pelkastaan hyvia juttuja elamasta siella. Poiketaan viela Suomen kautta katsomassa sukulaisia ja ystavia ja josko siella olis yhtaan lunta tullut.

Kiitos viela kerran!!:)

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja sammari
Olen  kuullut pelkastaan hyvia juttuja elamasta siella.

Heh heh, lueskelepa jonkin verran zetaxin kirjoituksia täällä foorumilla, niin saat kuulla sitä negatiivistakin palautetta.


Naureskelee
Jouni
Canberra

zetax

Oi kiitos Jouni:D

Voi hyvanen aika tata menoa taalla Tongalla...

Mutta aloin miettimaan tuosta 110v:n jarjestelmaa. Voiko sellaisella sahkolla ladata esim. kannykkaa ihan samalla lailla kuin muualla pain?
Olen ma kylla sahkokoulua kaynyt mutta kun siella ei opetettu mitaan....

jounij

Monet (kännyköiden) laturit toimivat myös 110 voltilla, mutta laturissa pitäisi olla asiasta merkintä (eg. 110/240V). Jos laturissa ei ole tätä merkintää, niin se ei ehkä toimi 110 voltin verkossa. Isompivolttisen laitteen (esim. 240V laturin) kytkeminen pienempään volttimäärään ei pitäisi särkeä laitetta, mutta ei se välttämättä toimikaan. Sen sijaan en tiedä, miten laitteet suhtautuvat vaihtovirran eri taajuuslukuun (50hz / 60Hz). Ehkä kannattaisi varmuuden vuoksi ostaa 110V/60Hz -> 240V/50Hz konvertteri (ellei joku sitten osaa antaa pätevämpää neuvoa).


Fysiikan oppeja muistelee
Jouni
Canberra

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja zetax
 
Olen ma kylla sahkokoulua kaynyt mutta kun siella ei opetettu mitaan....

Itsekin olen sähkökoulua käynyt ja valmistunutkin sieltä ja sanoisin että siellä kyllä opetetaan mutta ilman omatoimista opiskelua ja ilman hyvää matematiikan ja fysiikan taitoa voi tuntua juuri tuolta.


Mitä sitten tulee kännykän laturiin niin sehän on muuntaja ja kansantajuisesti selitettynä kun sisään tuleva jännite n. puolittuu niin samoin käy myöskin ulostulevalle eli jos normaali esim. nokialaisissa on 3,6V ei 1,8V riitä lataamaan akkua kokonaan vaan noin 1,5V on maksimi joten käyttöaika voi jäädä aika lyhyeksi jos sitä on ollenkaan, kun ei ole tarkkaa tietoa mikä on perustaso minkä kännykkä tarvitsee toimiakseen.

Laturit ovat yleensä sen verran halpoja että niissä tuskin on huomioitu tekniikassa tuota jännitteen tunnistus automatiikkaa. En väitä etteikö näin voisi olla mutta epäilen.

undercover

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
Pistokkeet on varmaan erilliset mutta volttimäärä on Aussiessa 240 V AC, 50 Hz  joka on aika lähelle sama kun Englannissakin. Eipä noita 110 V. maita ole vissiin kun Venäjä ja Jenkit.

http://users.pandora.be/worldstandards/electricity.htm