Töihin 18 kk:ksi eli opiskelijamiehen 'siivellä' Melbourneen

Aloittaja villa, syyskuu 14, 2005, 05:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

villa

Iltaa hyvät austraaalian asukit (tai varhaista huomenta)!

Suokaa anteeksi sekava otsake, yritin saada asiani tiivistetysti esille, koska tämä teksti itsessään on melkoista tajunnanvirtaa. Olemme 3-henkinen perhe (isä, äiti, poika 6 kk) ja saimme tänään tietää että perheenpää hyväksyttiin paikalliseen opinahjoon suorittamaan puolentoista vuoden MBA-tutkintoa alkaen 2/2006. Olemme tätä suunnitelleet jo jonkin aikaa ja kyllä vähän jo viisumi- ym. prosesseihin perehtyneitäkin (suuri kiitos siitä dundernewsin avuliaalle jäsenkunnalle!), mutta nyt kaipailisin enemmän neuvoja osastolta 'kokemuksen syvällä rintaäänellä'

elikkäs:

1. mies siis opiskelisi ja minulla on kaiketi mahdollisuus perheenjäsenenä tehdä 20 h/viikossa töitä (ainakin periaatteessa pitäisi olla, vai kuinka? ja hänenkin työtuntinsa voidaan siirtää minulle, näinkin olen ollut ymmärtävinäni?). Olen koulutukseltani farmaseutti, mutten uskalla toivoa, että saisin koulutustani vastaavaa hommaa, sillä nuo tutkinnot tuppaavat olemaan aika maakohtaisia ja luulen, että siellä vaaditaan M.Sc tason osaamista. Mutta mutta, onko kellään kokemusta tästä? Täällä Suomessa olen tehnyt viimeiset 4 vuotta (lääke)tutkimuskoordinaattorin eli CRA:n hommia, joten jos joku tietää niistäkin töistä niin olisin kiitollinen kaikista tiedoista!

Kaikista mieluiten tietysti hoitelisin rakkaintani kotosalla, mutta kun harvat ne on syntyneet jalometallilusikka suussa, niin se alpakkainen versio on otettava kauniiseen kätöseen ja ruvettava hommiin. Esim. siivoushommat ja kahvilanpito tulivat jo opiskeluaikana tutuiksi, nekin hommat siis sujuu. (kielitaito on sujuva, perua 2 vuoden usassa asumisesta)

2. Ja lapsiasiaan. Meidän nappula on siis n. 9kk ikäinen kun matkustusajankohta olisi, eli pienen lapsen kanssa noin pitkälle lentäneet, kertokaahan onko sylissäpitely aivan mahdotonta vai kannattaako ostaa lapsipaikka vaikka se enemmän maksaakin? Rokotusohjelmasta; onko siellä mahdollista saada tätä uuden rokotusohjelman mukaista pentavac:ia, jonka viimeinen annos tulisi saada 12 kk ikäisenä? Tiedustelen toki asiaa myös omasta neuvolasta, mutta tuskimpa siellä on tietoa tuotteen saatavuudesta sielläpäin maailmaa. Ehkä se olisi mahdollista saada mukaan täältä? Hoidosta; hoitopaikat ovat tietysti kortilla ja kalliita...:itke? Aupair-ajatus meillä on kyllä virinnyt, mutta ensin täytyy katsoa kuinka paljon saisin tehdä töitä esim. iltaisin ja viikonloppuisin ja jos ensisijaisesti saataisiin miehen kanssa sumplailtua enimmät lapsenhoitovuorot. (taitaa olla toiveajattelua).

Kysymyksiä varmaan pulpahtelee vielä monia kunhan tässä edetään; ollaan kuitenkin vielä melkolailla lähtökuopissamme vaikka töpinäksi on pistettävä jos meinaamme matkaan päästä heti vuoden alusta.
Kiitokset etukäteen tiedonjyväsistä, ilolla otamme vastaan kaikki  :)

Villa

eevis

Villa :D

Hei farmaseuteista on taallakin huutava pula, joten ehka sulla vois kayda tuuri. En kylla ole selvittanyt asiaa, mutta lauantain Age on aina taynna tyopaikkailmoituksia retail pharmacisteista (tsekkaa vaikka itse, http://mycareer.com.au/ ja hakusanaksi pharmacist, niistahan luulisi koulutusvaatimustenkin nakyvan). Voisitko vaikka kysella Apteekkariliitosta tai Farmasialiitosta neuvoja, niiden luulisi tietavan Aussienkin koulutusvaatimuksista. Ja oletko mahdollisesti Helsingissa tehnyt tutkintosi? HY:n farmasialla on vaihtosuhde Monashin yliopiston farmasian laitokselle Melbournessa (http://www.vcp.monash.edu.au/ ) joten ehka voisit yrittaa kayttaa tata suhdetta hyvaksi ja vaikka paasta sinne toihin? Kokemuksesi voisi hyvinkin soveltua sinne. Kysele lisaa vaikka U2U:lla tai suoraan HY:lta.

Pikaisesti googlaten loytyi myos tammoinen linkki, jossa voisi olla hyodyllista tietoa sulle:
http://www.apesma.asn.au/professions/pharmacists/pharmacists.asp

Good luck! :XXXX
Dees - We will bloody bounce back!!!


fogs

LainaaOriginally posted by villa

2. Ja lapsiasiaan. Meidän nappula on siis n. 9kk ikäinen kun matkustusajankohta olisi, eli pienen lapsen kanssa noin pitkälle lentäneet, kertokaahan onko sylissäpitely aivan mahdotonta vai kannattaako ostaa lapsipaikka vaikka se enemmän maksaakin? Rokotusohjelmasta; onko siellä mahdollista saada tätä uuden rokotusohjelman mukaista pentavac:ia, jonka viimeinen annos tulisi saada 12 kk ikäisenä? Tiedustelen toki asiaa myös omasta neuvolasta, mutta tuskimpa siellä on tietoa tuotteen saatavuudesta sielläpäin maailmaa. Ehkä se olisi mahdollista saada mukaan täältä? Hoidosta; hoitopaikat ovat tietysti kortilla ja kalliita...:itke? Aupair-ajatus meillä on kyllä virinnyt, mutta ensin täytyy katsoa kuinka paljon saisin tehdä töitä esim. iltaisin ja viikonloppuisin ja jos ensisijaisesti saataisiin miehen kanssa sumplailtua enimmät lapsenhoitovuorot. (taitaa olla toiveajattelua).


Villa

Heippa:D
Itse lennettiin tänne 3kk vanhan pojan kanssa aikoinaan ja lentoyhtiö (KLM) vaati joka tapauksessa 10% maksun pikkuisesta meidän lippuihin verrattuna. Hintaan sisältyy pyydettäessä Baby Capsule, eli teidät laitetaan eturiviin seinää tuijottamaan, johon kytketään Baby Capsule pitkälle lennolla, sai poika nukuttua pisimmän lennon kokonaan. Formulat otin mukan jauhemuodossa, sai lentoemänniltä kuumaa vettä ja voila, maito oli valmis.
Heillä oli myös vauvaruokaa tarjottavana mutta tarkista nuo omalta lentoyhtiöltäsi.

Rokotukset kannattaa tarkistaa http://immunise.health.gov.au/
Meidän piti ottaa joitan rokotuksia (en nyt muista oliko Hib vai HepB) joita suomessa ei anneta mutta täällä suositellaan mutta 6kk sisällä oli poika saanut kaikki rokotukset mitä suomessa olisi tarjottu ja täällä myöskin :D.

Tervetuloa ausseihin.

Annele

Hei Villa,

Katselin tossa Australian vastaavaa rokotusohjelmaa joka loytyy osoitteesta http://immunise.health.gov.au/handbook.htm. Nayttaa silta etta tuo pentavac, joka on nimensa mukaisesti yhdistelma viidesta rokotteesta kurkkumataa, jaykkakouristusta, solutonta hinkuyskaa, polioa ja haemophilus influenssa Bta vastaan, ei ole taalla Australiassa saatavana. Sitavastoin DTPa (Diptheria, tetanus, acellular pertussis) rokotus loytyy, ja yksittaiset rokoteet poliota ja haemophilus influenssaa vastaan. Eli rokottaminen sinansa onnistunee, rokotteethan on periaatteessa samaa ainetta, vaan eri yhdistelmissa! Farmaseuttina sulla on varmaan tasta muutenkin enemman tietoa kuin minulla :) Laakarithan (ja opiskelijat sita suuremmalla syylla) joutuu aina kaantymaan farmaseuttien puoleen laakeasioissa :)

Toivottavsti tuosta oli jotain apua :)

villa

Eevis, Fogs ja Annele

Kiitos erittäin hyvistä tiedoista!! Otankin samantien yhteyttä tuonne Monashiin (ja myöhemmin myös tuonne Apesmaan), siellä varmaan osaavat vastata tuohon tutkintojen vastaavuusasiaan. Kiitos myös noista rokotustiedoista; niinkuin arvelinkin, olivat täällä paikallisessa neuvolassa vähän hoomoilasena (ymmärrettävästi!!)
Sitä lentohommaa täytyy vielä selvitellä lentoyhtiöistä, sillä meidän karpaasi on vähän pitempää sortimenttia (72 cm nyt) niin voi olla että siinä kaukalot paukkaa kun poikaa sinne sovitellaan 4 kk päästä ;)
Mä varmasti palaan vielä pommittamaan kysymyksillä tänne sivuille, kunhan hommat lähtee etenemään.

Mukavaa päivänjatkoa:)

Villa

Tuipa

Hei Villa!
Tuosta lasten kanssa matkustamisesta on puhuttu aiemminkin, katsopa http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=410#pid13284
Meidän neiti käytti koppaa leikkipaikkana vielä yli 1,5 vuotiaana, joten enpä usko että ongelmaa on.
Tervetuloa Melbuun! Tulkaa sitten käymään meidän suomalaisessa leikkikerhossakin!

villa

Kiitos Tuipa,

sepä olikin hyödyllinen linkki:) !!
Meillä on perheenpään kanssa vielä keskustelun alla tämä aihe 'pojalle paikka'. Hän on ehdottomasti sitä mieltä että joo, oma paikka, ei mihinkään lootaan tungeta... Mä taas mietin, että sitten pitäis ottaa joku turvaistuin mukaan ja eihän se pääse makuuasentoon sitten mitenkään? Ja luulen että ne seinänvieruspaikat olisi muutenkin kätevimmät, tulisi minimoitua se liikennöinnin aiheuttama häirintä muita matkustajia kohtaan. Epäilemättä keskustelu asiasta jatkuu!

Sepäs mukava kuulla, että sieltä löytyy suomalainen leikkikerho :) tullaan ihan varmasti käymään!!!

Me tehtiin aikoinaan miehen kanssa semmoinen soppari, ettei kerrota tästä suunnitelmastamme (siis reissusta) mitään KELLEKÄÄN ennenkuin tyyliin se opiskelupaikka ja rahoitus on ihan varmaa! No meni ehkä viis minuuttia, niin hyvä ettei ollu laittanu sunnuntain hesariin ilmotusta... :D

No nyt sitten tietää sukulaisetkin ja mummot (siis äitimme) ovat viettäneet ensimmäisen unettoman yön, poloiset. Me molemmat ollaan tahoillamme tehty pari tämmöistä pidempää ulkomaanreissua aiemminkin, muttei tämmöistä itkua vielä ole sukulaisten taholta seurannut! Kyllähän sen toki ymmärtää, että haluaisivat olla enemmän läsnä pikkumiehen kasvua ja kehitystä seuraamassa, kun se kuitenkin on aika huimaa nämä ensimmäiset vuodet. Oppiko teidän lapsi/lapset suomen ja englannin sitten yhtäaikaa ja menikö kielet sekaisin alussa?

Villa

Tuipa

Hei vaan Villa!
Pistaisin kylla miehellesi vastaan aika lailla, monestakin syysta. 1)Hinta - lapsen oma paikka maksaa koko lipun hinnan 2)Turvallisuus - lapsi joka matkustaa sylissa/kopassa on nousut ja laskut sylissa, eli omaan vyohon kiinnitetaan lapsen vyo. Josa on oma paikka, niin pitaa istua omalla paikalla. 3) Kaytannollisyys - 9 kk vanha vauva ei viela paljoa istu omassa rauhassaan. Voi tulla paikat aika kipeaksi jos koko ajan kurkotella toiseen penkkiin. 4) Oma rauha -Kopassahan ei tarvitse vain nukkua, siella voi myos istua ja leikkia. Eli kun vanhemmat syo, niin vauveli voli rauhassa tehda mita haluaa. 5) jos kopan varaa, sita ei missaan nimessa tarvitse kayttaa, mutta sitten sen kaytto on mahdollista. Matka nimittain on pitka... Tata listaa voisi jatkaa... Tama siis oma mielipiteeni kolmen Suomen matkan perusteella.
Tosin, kukin taaplaa tyylillaan. Ystavani matkustivat juuri Eurooppaan bisnesluokassa, 1-vuotiuaalla oli oma paikka. Varmaan aika luksusta...
Kielisyydesta - Meidan pikkuneiti on taysin kaksikielinen (Mieheni on aussi), enka ole koskaan puhunut hanelle englantia. Puheen kehitys ei ollut myohassa, ensimmainen puhetulva tuli Suomen matkalla 20 kuisena. Kahden vuoden pintaan (6 kk tarhassa oltuaan, mina ainoa suomen puhuja) englanti meinasi tupata paalle, mutta kyselin aina miten kaikki sanotaan suomeksi, ja muistuttelin etta aidin kanssa puhutaan suomea. Suomea tuli paljon, mutta toisinaan myos englantia. Viime kesana oltiin sitten Suomessa tytot kahdestaan eli 4 viikon ajan ymparilla puhuttiin vain suomea. Alkuun oli hankalaa ymmartaa etta lapset ja miehetkin (suomenkieliset ystavani kun ovat naispuolisia) puhuvat suomea, mutta pian se kieli taipui ja kahden viikon kuluessa englanti loppui. Paluun jalkeen minulle ei ole puhuttu sanaakaan englantia, ja tuo pieni simultaanitulkki on kylla aikamoinen pakkaus!
Eli kaksikielisyytta vaan peliin!