Australiaan Työnantajan sponsoroimana

Aloittaja Baazu, elokuu 02, 2007, 21:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Baazu

Tervehdys täältä Dublinista!!

Olen asunut kohta pari vuotta Irlannissa ja toissapäivänä poikkesi Viidenkymmenkahden päivän putki.... siis ensimmäinen päivä ilman sadetta :(

Olen aloittamassa pikkuhiljaa valmistautumisen Australiaan pyrkimiseen. Olen melkohyvin perillä tuosta viisuminhaku projektista, mutta haluaisin kiusata teitä Ozilaisia seuraavalla kyssärillä:

Kuinka paljon työnantajan sponsorointi helpottaa ruljanssia? Työskentelen eräässä maailman suurimmista yhrtiöistä, ja olen luottavainen että n. vuoden kuluttua firma olisi halukas sponssaamaan itseni sinne. Siis kuinka paljon sponsoroituna tuo viisumin / työluvan saaminen helpottuu ja nopeutuu, vai onko edessä vuoden paperisota joka tapauksessa?

Kiitos jo etukäteen...

-B-

Aikis

Paperihommia kylla oli, mutta aikaa ei kylläkään mennyt kuin nelisen kuukautta. Kyllä varmasti työnantajan ja HR:n systeemit helpottavat monessa kohdassa; itseä suorastaan hävettää monia muita kuunnellessa, miten monta mutkaa saatiin suoraksi sen tähden.

Mutta silti voin vakuuttaa, että kiviäkin polulle tulee eteen...Mutta aurinko kuitenkin näyttäytyy lähes takuuvarmasti joka päivä!

R?yh?

Säestän Aikista. Oma ruljanssinsa on joka tapauksessa edessä ja aikaa saa menemään alkuvaiheessa ihan kivasti (rahan ohella) ihan vaan tarvittavien papereiden hankkimiseen. Mutta sitten kun niput on valmiina, niin käsittely meni meillä ainakin tosi kivuttomasti. Skills assessmentiin saatiin vastaus kolmessa viikossa, nomination kesti suunnilleen saman verran ja kolmas vaihe eli varsinainen viisumianomus meni läpi reilussa kuukaudessa. Suosittelen siis perusteellista pohjatyötä ja hakemusten tarkkaa valmistelua, niin loppu sujuu sutjakasti. Meillä on siis Permanent Visa subclass 121.  Temporaryn saa kuulema vielä nopsemmin. Olen kuullut myös tarinoita, joissa ilman sponsoria haetun viisumin käsittely on kestänyt yli vuoden, eli ainakin siihen verrattuna meikäläisellä ei saisi olla valittamista.

Räyhä

Baazu

Kiitos, vastauksista, eli homma tuntuu menevän juuri niinkuin kuin kuvittelenkin, eli hilusti helpommin kuin ilman sponsoria, mutta riittävän hankalasti kuitenkin. Itsellä ei ole niin kiirettä tuon kanssa vaan realistisesti täällä Likaisessa Wanhassa Kaupungissa menee vielä reilu vuosi jokatapauksessa, eli aikaa taustatyölle on.

Kaitlin

Lainaus käyttäjältä: Baazu - elokuu 03, 2007, 20:14

Itsellä ei ole niin kiirettä tuon kanssa vaan realistisesti täällä Likaisessa Wanhassa Kaupungissa menee vielä reilu vuosi jokatapauksessa, eli aikaa taustatyölle on.


Juu kiirusta ei kannata pitää. Vuoden päivät näköjään vierähtää äkkiä kun papereita ja muita sämpläilee, myy tavaroita jne. Kannattaa aloittaa se taustatyö jo nyt vaikka se ajatuksena tuntuukin kaukaiselta nimittäin tähän saa yllättävän paljon aikaa tuhraantumaan päivätyön ja muun elämän ohella. Nyt vasta alkaa meilläkin olla pieni hahmotus siitä mitä papereita pitää olla ja missä järjestyksessä asiat menee ja papereita on kuitenkin luettu jo vuoden vaihteesta lähtien aktiivisesti.

Kati

Serkku

Moikka
Laitanpa minäkin lusikkani tähän soppaan. Viikon päästä on lähtö edessä Melbourneen ja meillä tuo viisumin hankinta meni työnantajan avustamana kyllä hävettävän helposti. Täytimme jonkunlaisen lomakkeen ja liitimme mukaan PDF:nä vihkitodistuksen ja lasten syntymätodistukset. Siinä oikeastaan kaikki. Miehen ja yhden lapsista ei tarvinnut edes lääkärissä käydä, kun heillä on Ruotsin passi. Minun piti käydä keuhkoröntgenissä ja kahden Suomen passin omistavan lapsen piti käydä lääkärintarkastus läpi, mutta siinä kaikki. Lisäksi saimme myöntävän vastauksen viisumista jo lääkärissä käyntiä seuraavana päivänä, joten mitenkään eivät ne paperit olleet voineet Australian viranomaisille siihen mennessä ehtiä.
En tiedä miten meillä näin kätevästi tämä hoitui. Tietenkin kyseessä on vain Temporary viisumi, eli käymään vaan sinne tullaan eikä olemaan.
Kaikkiaan aikaa koko prosessiin kului ehkä kuukauden verran. Mutta meillä tosiaan työnantajan puolesta hoidettiin koko prosessi, eli täyttelimme vain lomakkeet ja he hoitivat loput.

Lycka till vaan sinullekin.

Jurttamuori

Ja lusikkaa soppaan laittaa Jurttis-

minulla on työnantajan sponsoroima permanent residency, visa subclass 120. Sitouduin lähtiessä työskentelemään minut sponsoroineelle taholla 3 vuoden ajan. En vissiin lukenut papereita tarpeeksi tarkasti allekirjoittaessa- tuli nimittäin yllätys kun aloin kyselemään voisinko pudottaa työtuntejani full timesta part timeen (olisin kuitenkin vielä vakituisessa työsuhteessa, tekisin vain viikossa 5 päivän sijasta 4). Asioista vastaava (työpaikan) taho ilmoitti että viisumiehtojeni mukaan minun tulee olla nimenomaan full time tuo koko 3 vuotta. No kyllähän tuon rutistaa mutta olishan se mukavaa kun olis varaa vaihtelulle! Työkaverilleni, joka hakee juuri samaa viisumia oli sitten kylläkin sanottu että tottakai voi olla part time, kunhan on vakituinen työsuhde.

Siis, lukekaa paperit tarkoin ettei tule yllätyksiä! Ja taidan vielä kilauttaa immigrationiin ja kysyä, montako tuntia tuo full time on- 40h/vko minkä nyt teen vaiko sittenkin vähemmän! Ja voihan nuo tunnit mahduttaa neljäänkin päivään.

Sillattii,
Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Jaaks

Jurttis  8)

Lainaus käyttäjältä: JurttamuoriJa taidan vielä kilauttaa immigrationiin ja kysyä, montako tuntia tuo full time on- 40h/vko minkä nyt teen vaiko sittenkin vähemmän! Ja voihan nuo tunnit mahduttaa neljäänkin päivään.


Jos sinulla on Permanent sub class 120, niin se "sitoutumisesi" on vain sinun ja sponssoroiman firman valilla eika juurikaan kiinnosta Immigrationia.  Tuon viisumin saamiseen ei ole samanlaisia vaatimuksia kuin muiden Employer sponssoroittujen (esim 121) joissa vaatimuksena on se, etta tyo on "Full Time".
Eihan viisumisi ole myoskaan sidottu tyopaikkaasi ?

Jurttamuori

Arvelinkin että jotakin on jäänyt ymmärtämättä taas vaihteeksi  :pepsodent

Visa subclass 120 nimenomaan on. Soitin siis työpaikkani "vastaavalle", joka noita sponsorointeja järjestää. Hän sanoi, että minun ja heidän välinen sopimus velvoittaa tekemään töitä full time, ja jos en tätä tee, he ilmoittavat immigrationiin etten täytä viisumini ehtoja "and then it´s up to immigration what they want to do with you!"

Muuten viisumini ei pitäisi olla työpaikkaan sidoksissa. Kysymykseni immigrationille siis saattaisikin olla: peruutatteko viisumini jos tahdon tehdä 35h viikossa 40h sijasta... Taidanpa myös kysäistä töistä, jos saisin vilkaista tuota sopimusta uudemman kerran, ja haluaisivatko keskustella asiasta uudelleen. Hyvää vauhtia karaistuu kananpoikakin kun suureen maailmaan lähti, että mitä sitä allekirjoittaa ja millä ehdoilla. Ja mikä ero on full time- ja permanent workilla  :nuttu: 

Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Jaaks

Jurttis,

Sinun työnantajasi siis on joku ulkomaalainen firma ?
Tuo 120 kun kuuluu The Invest Australia Supported Skills (IASS) joka on
LainaaThe Invest Australia Supported Skills (IASS) program is designed to encourage international firms to choose Australia as a location for direct foreign investment.
This program is for foreign companies that want to:
·   make a significant investment in Australia
·   bring out key expatriate managerial and specialist employees from within the company group who are essential to establish operations in Australia.

Lainaus käyttäjältä: JurttisHän sanoi, että minun ja heidän välinen sopimus velvoittaa tekemään töitä full time, ja jos en tätä tee, he ilmoittavat immigrationiin etten täytä viisumini ehtoja "and then it´s up to immigration what they want to do with you!"

Kyseisen viisumin
Employee Obligations sanoo näin:
Lainaa
Temporary visa

The employee must notify the department of any change in their circumstances.
If the sponsor ceases their employment, the employee must do one of the following.
·   find another employer who is willing to sponsor them and apply for another visa
·   apply for another type of substantive visa
·   leave Australia within 28 days.

Visa conditions for temporary visas
If the visa application for a temporary visa is approved, the following work condition will be applied to the employee.

The employee must not:
·   stop working for the employer who sponsored them (that is, become unemployed or change employer)
·   work in a different position other than the position that was nominated in the visa application
·   work for another person or for themselves while working for the sponsor.
If an employee wishes to change employer, a new sponsorship and visa application will be required.

Permanent visa
The employee must comply with all Australian laws.

Hyvin lyhyt ja ytimekäs tuo "velvollisuudet" Permanent viisumin haltijalle  :pepsodent

Voit tietysti soittaa Immigrationiin ja kysyä miten asia on ensin ja sitten soittaa sille "vastaavalle" uudestaan, mutta joka tapauksessa jotain "hämärää" tuntuu olevan ?

Jurttamuori

Ei ole kyllä ulkomaalainen virma vaan ihan NSW Health, joka mut tänne PR:na sponssasi. Mutta passissa kyllä lukee "class au resident subclass 120." Johtuiskohan tuo viisumiluokka siitä, etten täyttänyt (työkokemuksen osalta) PR:n ehtoja ja siksi pyysivät minulle "exceptional appointmentin" ?

Jotenkin ei yhtään yllätä jos tässäkin ois jotain hämärää  :D

Mutta sittenhän mulla ei oo huolta, kun lakeja on tullut noudatettua, veroilmoituksenkin tein niin rehellisesti etten saanut juuri mitään takaisin  :nuttu:

Tää soittaa immiin, kiitos Jaaks taas,
Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Jurttis"class au resident subclass 120."

No nyt selvis vahan lisaa  :D

Tuo "Class AU" tarkoittaa Labour Agreement eli NSW Health (Government agency) on varmastikin tyonantajasi ja nakojaan Migration Reg 1994 mukaan tuota subclass 120 kaytetaan myoskin naihin Labour Agreement viisumeihin, vaikka se ei Immin sivuilta kaykaan selville (kuten ei kay moni muukaan asia).
No, joka tapauksessa ne Employee Obligations on tassa viisumissa ihan samat kuten edellakin laitoin.

Voihan olla, etta ne on vaan "tiukkapipoja" siella NSW Health eivatka itsekaan oikein tieda niita saantoja ja ehtoja ?

Ilmoittele kuinka kay  8)


Arya

Tervehdys! Onpa meikäläisellekin ajankohtainen aihe. Itse olen temporary resident viisumilla Australiassa joka päättyy joulukuussa. Ollaan perheen kanssa mietitty permanent resident viisumin hakemista ja noita samoja asioita mietitty, eli pitääkö olla kokopäivätöissä ym. No, töistä kyselin, niin lupasivat selvittää, kun eivät tienneet mitään. Mullakin siis NSW Health työnantajana. No siinä odotellessa soitin immiin ja sieltä sanoivat, että viisumissa ei ole mitään työaikarajoituksia vaan se on mun ja työnantajan välinen asia. No, sit tää tyyppi töissä yritti mulle esittää, että kyllä sun pitäis olla kokopäiväinen, koska department of immigration edellyttää sitä. Koitin sanoa, että no itseasiassa ne sieltä sanoo ihan muuta, vaan eivätpä meinaa uskoa  :nuttu:

Jotenkin ihme touhua. Voisin harkita jäämistä, jos maksaisivat edes osan viisumimaksusta (eivät kuulemma aikoneet maksaa) ja jos saisin olla osa-aikainen. Huvittavaa tästä tekee vielä se, että professional connectionsin (eli mut tänne värvänneen firman) sivuilta näin, että tänne haetaan edelleen tosi paljon hoitajia. Jopa samaan sairaalaan, jossa olen töissä on työpaikka avoinna. He siis voivat maksaa välitysfirmalle siitä, että hommaavat uuden keltanokan tänne Suomesta, mutta eivät voi maksaa mulle siitä, että jäisin.... :o

Jurttamuori

Nonniin-

Otin asian esille ihan lähimmän esimiehen eli osastonhoitajan kanssa. Hän sanoi että senkus täytät kaavakkeen ja alat tekemään lyhennettyä työviikkoa. Otti asioista selvää puolestani kun tiesi kuka tietää ja hupskeikkaa, mun täytyy vaan tienata 41 000AUD/vuosi että pidän osani sopimuksesta.

Sitä kun tarpeeksi usealta taholta tiedustelee niin löytyy joku jolla on itseä miellyttävä vastaus!
Ja sitten eikun lyhyemmän työviikon jälkeen
:XXXX Jurttis
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Jurttismun täytyy vaan tienata 41 000AUD/vuosi että pidän osani sopimuksesta.

Pyydä hyvä palkankorotus, niin ei tarvitse tehdä niin paljon tunteja  :pepsodent

Kysy joltain muulta seuraavaksi. 
Ei kukaan työnantaja voi vaatia työsopimuksessa, että sinun täytyy tienata joku minimi summa vuodessa ja sillä ei ole mitään tekemistä viisumin kanssa.

Voin vaikka lyödä vetoa, että henkilö jonka kanssa puhuit katsoi mikä on viisumisi myöntämisen ehtona oleva minimipalkka ja kertoi sen sinulle.   Viisumisi myöntämisen ehtona työnantajalle on maksaa sinulle täkäläisten sopimusten mukaista palkkaa ja tämä henkilö jonka kanssa puhuit tarkisti mikä on Full time henkilön palkka ja se varmaan on tuo $41K.  Kuten aikaisemminkin sanoin sinun viisumisi ei ole sidottu työnantajaan, mutta jos haluat kunnioittaa tekemääsi sopimusta heidän kanssaan, niin tee se.  He myöskin täyttävät viisumi sponssorin vaatimukset vaikka maksaisivat sinulle vain $20,000 vuodessa niin kauan kuin se on suhteessa tekemiisi työtunteihin ja alan Australialaisen työsopimusten mukainen.

Toivottavasti ei ollut liian vaikeasti selitetty  :pepsodent

Leokatti

Hihii! Taisi Jaaks ymmärtää Jurttiksen nyt väärin. :god: Tätä ei tapahdu ihan joka viikko, sen takia tässä kiusaan... selitykseksi teille, jotka olette uusia täällä.  :pepsodent

Jurttishan sanoi jo tehneensä lyhyemmän viikon... vai joko tämä kahden kulauksen perjantaiolut teki näin hyvin tehtävänsä... :XXXX
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Leokatti
Jurttishan sanoi jo tehneensä lyhyemmän viikon...


Nyt ei ollut kysymys siitä minkälaisen viikon Jurttis on tehnyt.

Oli sitten lyhyempi tai pidempi, niin työsopimus ei voi olla sidottu minimi vuosi- tai muihinkaan ansioihin työntekijän puolesta ja täysin riipumatta työviikon pituudesta tai työpäivien määrästä.

Jurttiksen viisumin "Sponsoring Organisation Obligations" sanoo:the employer must comply with all relevant Australian standards and workplace legislation for wages and working conditions.

Ditto  :pepsodent

Jurttamuori

Eikun eikun, nyt meni ihan väärin  :D

En ole vielä tehnyt lyhyempiä työviikkoja. Etukäteen riemuitsin että vois sitten kun alkaa niin ottaa vaikka perjantai  :XXXX

(Sorry Kati, tästä lähtien olen ihan  :-X siitä mitä en ole vielä tehnyt OIKEESTI  ;))

Jaaks. Vaikka oonkin hölmö niin ihan niin hölmö en kuitenkaan- arvelinkin että se on viisumiehtojen minimipalkka. Mutta sen verran tyhmä olen, etten millään tajua, MITÄ NSW health sitten hyötyy siitä, että se tänne kustantaa ihmisiä jotka ei sitten potentiaalisesti teekään töitä heille? Ei jummarra  :confuse Mikä se sponsoroinnin idea sitten on?

Ja $20K en tekis töitä kelleen  :D Mutta mulla on Suunnitelma: ajattelin tuota sopimusta nyt noudattaa sen pari vuotta, ehkä vähän vähemmällä tuntimäärällä, sitten pistän pystyyn skandinaavisen mittapuun mukaan laadukkaan Maternity Servicen. Sydneyssä on niin paljon naisia joilla on a) rahaa tai rikas mies ja b) tarve asialliseen äitiyshuoltoon ja -neuvontaan että tuolla voisi vaikka tienatakin. Ja se olis lystiäkin.

Jaa entäs se Suomeen lähtö? Pari viikkoa päätöksen jälkeen vastaan käveli Kiwimies joka pyöräytti pään. Että saatte varmaan vielä tovin täällä Forumillla meikäläistä kuunnella  :pepsodent
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Jurttisarvelinkin että se on viisumiehtojen minimipalkka.

Se on hyvinkin se minimipalkka johon työantajasi on viisumisi puolesta sidottu Jos teet Full Time töitä siinä sponsoroidussa työtehtävässä.  Sinä et ole sidottu yhtään mihinkään viisumisi puolesta ja jos haluat tehdä vähemmän tunteja, niin palkkasi tulee olla "pro rata" tuosta minimipalkasta tekemiesi työtuntien mukaan.

LainaaSydneyssä on niin paljon naisia joilla on a) rahaa tai rikas mies ja b) tarve asialliseen äitiyshuoltoon ja -neuvontaan että tuolla voisi vaikka tienatakin.

Ja niillä kaikilla on Private Health Insurance eli rahasta ei ole kiinni. Tai sitten avaat paikan kuten The Mother's Retreat

LainaaMutta sen verran tyhmä olen, etten millään tajua, MITÄ NSW health sitten hyötyy siitä, että se tänne kustantaa ihmisiä jotka ei sitten potentiaalisesti teekään töitä heille? Ei jummarra

Australiassa yleensä on huutava pula tiettyjen alojen ammatti ihmisistä.  Ei sillä ole mitään väliä mikä osavaltio ne tänne hankkii tai mikä on se hankkiva instanssi, kunhan hankkii - se tulee kuitenkin ihan samasta "kukkarosta" kun muidenkin osavaltioiden kustantamat ihmiset.  Vaikka puhutaan osavaltioista ja niiden budjeteista, niin kyllä se raha tulee loppujen lopuksi siitä samasta eli koko Australian budjetista mukaanlukien Federal eli on ihan sama missä Australiassa loppujen lopuksi teet töitä kunhan olet täällä  :pepsodent

Good on Kiwis - I am married to one  :XXXX




Kyra

Lainaa
Good on Kiwis - I am married to one  :XXXX

:peukkuy Finally!  :pepsodent
Say Hello to the missus, hope to speak to you soon! Just started work again but will call you @ some point, not working on the weekends :peukkuy :XXXX!

Leokatti

Pöh! Jaaks on siis yhtä täydellinen kuin ennenkin... tylsää ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.