Turistiviisumi -> 457 -viisumi?

Aloittaja Rege, huhtikuu 29, 2012, 17:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Rege

Hei vain!

Onkohan kellään täällä kokemusta menosta turistiviisumilla Australiaan ja sitten sponsorityönantajan etsimisestä? Olen päätynyt tällaiseen ratkaisuun, WH-käytetty ja takaisin pitää päästä. Hankkisin nyt kaikki mahdolliset dokumentit etukäteen mitä 457:ssa voidaan tarvita, menisin maahan turistina ja sitten alkaisin heti hakemaan työpaikkoja. Onko kokemuksia, tietoa olisiko tässä järkeä? Ja miten työnantajat suhtautuu siellä tällaiseen? Olen koulutukseltani lähihoitaja sekä sosionomi, kehitysvammaisten ohjaajana viimeiset 4 vuotta työskennellyt ja kohteena Cairns, QLD.

Kaikista tiedoista kiitollisena, Rege  8)

Savonian

Pelkän Australian rajalla-ohjelman perusteella voisin veikata että jos niiden dokumenttien kanssa jää rajalla "haaviin" niin matka tyssää siihen + 3v maahantulokieltoa päälle.  ???

fatamorgana

Öö, itse en kyllä tajua mitä laitonta siinä vaiheessa tekee, että tulee maahan dokumenttinipun kanssa...? Missään immin sivuilla tai muuallakaan virallisissa infolähteissä ei ole minusta kielletty työnhakua turistiviisumilla. Ainut laiton temppu on aloittaa työt, ennen kuin on työhön oikeuttava viisumi plakkarissa - työnantaja ei siis saa palkata tällaista henkilöä. Kai se nyt ihan normaalia on, että tulee töitä etsimään laillisella (turisti)viisumilla ja jos niin hyvä säkä käy että firma sponssaa työluvan, niin eikun vaan hommiin!

sim

Tämä on vähän harmaa alue; teoriassa työnhakua ei kyllä turistiviisumilla kielletä, vain työskentely. Toisaalta on fakta että ihmisiä jotka jäävät tullissa kiinni mukanaan vino pino työnhakuun tarkoitettuja dokumentteja, on käännytetty takaisin tuon mainitun matkustuskiellon kera. Tuskin kaikkia käännytetään joilta CV löytyy, ja "kiinnijäämisen" riski ylipäänsä on varmasti pieni, mutta riski on olemassa.

Estääkö joku hakemasta 456-viisumia (Business Short Stay)? http://www.immi.gov.au/skilled/business/456/

jounij

TV-ohjelmat ovat dramatisoituja. Mutta tuskinpa silti on järkevää kanniskella pirun painavaa paperinippua mukanaan, kun dokumentit mahtuvat pieneen tilaan muistitikulle tms. Printtereitä löytyy Ossilastakin.


Tuumaa
Jouni
Canberra

Rege

Kiitos vastauksista!

Lyhyt työvisa ei tässä tapauksessa käy, vuodeksi on sinne tarkoitus mennä, kumppanin luokse joka on paikallinen. Tähän siis tähtäys, tavalla tai toisella. Mutta eipä tullut mieleenikään vielä, että dokumenteista/papereista voisi jäädä haaviin, hyvä ottaa tämäkin huomioon. Luulisi silti, etten olisi ensimmäinen tapaus, joka näin koittaa saada itselleen työnantajasponssin paikan päällä.. Mietiskelen vain, mitähän mahtaa työnantajat tuumata tällaisesta tapauksesta, ovatkohan kuinka innokkaita sponssaamaan. No yrittänyttä ei ainakaan laiteta! Vai miten se meni  :)

Lasse

Laheta dokumentit kirjattuna kirjeena kumppanin osoitteeseen

VMM

Lainaus käyttäjältä: sim - huhtikuu 30, 2012, 15:47

Estääkö joku hakemasta 456-viisumia (Business Short Stay)? http://www.immi.gov.au/skilled/business/456/

Tähän ylläolevaan viitaten kysymys:
Tarvitseeko tällaistä lyhytaikaista businessviisumia hakiessa olla jonkun yrityksen palveluksessa ja tehdä ns. bisnesmatka Australian päässä? Ainakin nimi viittaisi siihen.
Vai voiko tätä käyttää juuri tuohon työnhakuun, kuten viestin aloittaja kyseli?
Kiinnostaa itseäni lähinnä sen takia, että meillä vähän sama tilanne, kun mies on jo yli 30v eli working holiday ei tule kyseeseen.