Avopuolison viisumi

Aloittaja Emppu, maaliskuu 19, 2005, 02:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Emppu

Kuinka vaikeaa on saada avopuolisolle viisumi oman viisumin kylkiäisenä (visiting academic)? Miten "partner de facto" perustellaan?:?

MH

Eihän noissa naimisissa tarvi olla mutta pitempiaikaista seurustelua vaaditaan ja se pitää myös pystyä todistamaan ja siihen kait käy lähes kaikki virallinen eli Vuokrasopimukset, pankkitilit ja muut vastaavat joita yhteistaloudessa tulee ja joista käy ilmi pidempiaikainen yhteiselo. Näitä jos ei ole niin sitten taitaa olla hankalampaa.

Emppu

Asuttu on yhdessä neljä vuotta, ja olen keräillyt vuokranantajilta englanninkielisiä todistuksia, vuokrasopimukset ovat suomeksi, kai nekin voi laittaa liitteeksi. Riittävätköhän nuo? Onko jollakin kokemuksia? Mutta vaatimukset eivät siis ole tasoa vanhoja lomakuvia, rakkauskirjeitä ja haastatteluja? (Koskee vain aussien kanssa naimisiinmenneitä siirtolaisiksi tahtovia, vai?)

Jaaks

Emppu :D

Oletko siis tulossa Sub Class 419 viisumilla ?

Puolisosi joutuu hakemaan sitä samaa viisumia.  Olet sen jo varmaan lukenutkin, mutta DIMIA sanoo näin:

" If you are applying as a family member, either to join or remain with a temporary resident in Australia, you will need to apply for a visa in the same class and subclass as that held by the temporary resident"

http://www.immi.gov.au/allforms/academic.htm  
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/147.pdf  

Siinä on vaan ikävä kyllä useimmiten tuo "condition 8107" eli työnteko ei ole sallitua :(

Neljän vuoden suhteen jälkeen ei kyllä luulisi olevan ongelmia.  Se mitä ne vaatii todistuksia suhteen aitoudesta on kylläkin hyvin tapauskohtaista, niinkuin näköjään moni muukin asia noissa viisumeiden hyväksynnöissä :?

Emppu

Onkohan tuossa käytäntö muuttunut, kun aiemmin on ilmeisesti saanut työluvan?

Lainaus post-doc ketjusta:
Moi, mielenkiintoinen tuo 419 ja yksi vuosi... just tarkastin että meillä oli 2,5 vuotta yhteensoittoon (1998-2001)tommoset (tai siis vaimolla tuo ja mulla sama mutta "dependant family member" eli sain saada palkkaakin. Lienevätkö muuttaneet jotain vai onko tuo sittenkin vain "lähdökohtaisesti".

Kannattaisikohan avomiehen sitten hakea mielummin vaikka working holiday-viisumia?

Jaaks

Emppu :D

Ainahan nuo säännökset muuttuvat, mutta oletko ollut yhteydessä lähetystöön ja kysynyt heiltä mikä on puolison tilanne :?

Emppu

Prosessi on vasta ihan aluillaan ja pähkäilen vasta miten kannattaisi edetä.  Tutkimuspaikka on sovittuna, rahoitus tulee Suomesta, vierailu kesto max. vuosi. Omakaan viisumi ei ole haettuna, suunniteltu lähtö olisi reilun puolen vuoden päästä.

Jaaks

Emppu :D

Jos asiat on näin, että max yksi vuosi niin hakekaa puolisolle se WH viisumi ja ei tarvitse murehtia mistään ja saa tehdä töitäkin jos haluaa.

usia

Hei Emppu,

kyselin aikaisemmin noista akateemisille sopivista viisumeista ja ainakin Hanski kertoi tulleensa avopuolison kanssa visiting academic viisumilla.

"Me olemme reissussa visiting academic-viisumilla, minä varsinaisena hakijana ja mies perheenjäsenenä. Viisumi tuli nopeasti, vaikka kaikkien mukaan liitettävien lappujen hankkiminen kestikin. Hän sai täydet työ- ja opiskeluoikeudet".

Ja täällä lisää:
http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1695#pid19242

Jaaks

Usia :D

Nuo esimerkit joita kirjoitin on viisumiin sub class 419 ja suoraan DIMIA'n sivuilta.

Jos luet koko "form 147" (ja varsinkin sivut 5 ja 6), niin siellä on useita eri sub classes, ja joissain on mahdollista saada työluvat puolisolle, mutta se pitää joskus erikseen anoa ja joskus taas tulee automaattisesti.

usia

Jaaks,

niin se visiting academic viisumi on se subclass 419.  En itse ole kyseistä viisumia hakenut, mutta ehkä Hanski osaa asiaan kommentoida, jos sattuu sivuille.

Ymmärtäisin asian niin, että eihän puolison tarvitse hakea viisumia "as a family member" erikseen, jos puolison liittää mukaan alkuperäiseen hakemukseen (Accompanying family members, form 147, s 9). Jos siihen ei laita ketään ja myöhemmin puoliso haluaa hakea viisumia niin se on asia erikseen.

No, kuten sanoin, en ole kyseistä viisumia hakenut, enkä ole aiheen asiantuntija. Pääasiahan kuitenkin on, että se avopuoliso sinne jollain tavalla pääsee.

;)

Jaaks

Usia :D

En ole itsekään ollut tämän viisumin kanssa tekemisissä henkilökohtisesti, joten kaikki tieto on suoraan DIMIA'sta mitä he on julkaisseet.

Jos luet Form 147 ja sivu 16, niin siellä sanotaan näin:

" Note : if you will be accompanied by family unit members you will need to provide evidence of adequate means of support for them.
Family unit members can not work in Australia under any circumstances "

Ehkä Hanski tietää jotain mitä me emme tiedä :?

usia

Mielenkiintoista, meillä on varmaan erilaiset kaavakkeet :D Vaikka DIMIA:n sivuilta sen kyllä äsken latailinkin.

Tuo Note "...under any circumstances..." löytyi sivulta 6 (147), kohdasta 442 Occupational trainee, ei siis liittyisi 419 tapaukseen. :?

Jaaks

Usia :D

Kun menen form 147 ja sivu 6, niin 442'n kohdalla sanotaan näin:
"You must not work in Australia other than in relation to your course of occupational training"

Sivulla 5 sanotaan 419 :
" You must not receive any salary from the host institution in Australia"

:confuse

usia

Jaaks, punnerretaan nyt vielä vähän :confuse, vaikka kohta taidetaan tippua jo aiheesta :D

Tuossa Form147, sivu 6 442:n kohdalla, tekstin
"You must not work in Australia other than in relation to your course of occupational training"
lukee myös sivulle 16 sijoittamasi
 "If you will be accompanied by family unit members you will need to provide evidence of adequate means of support for them. Family unit members can not work in Australia under any circumstances "

Sivulla 16 tätä ei löytnyt, joten ed. mainittu työkielto ei edelleenkään liittyne 419:ään.

Jaaks

Usia :D

Niinpä - taisin sekoittaa sivut ja viisumit tai sitten oli vain keyboard error, mutta sitähän voi tapahtua paremmillekin :hahhaa

Eli ei muuta kuin jatketaan :peukkuy

Jos huomenna aika antaa periksi, niin voin soittaa DIMIA'lle ja kysyä tuota puolison työnteko juttua.

Emppu

Usia, nyt annoitkin uutta toivoa, joten en vielä iske hanskoja tiskiin tuon avomiehen työluvan suhteen. Kaikki lisätieto olisi erittäin tervetullutta, erityisesti noista Hanskin mainitsemista selvityksistä/todisteista yhdessäolosta.

Emppu

Lähetin kyselyn aiheesta Berliiniin ja olin aika yllättynyt, kun soittivat kännykkääni kiirastorstai-iltana.  Avopuoliso ilmeisesti liitetään visiting academic hakemuksen ja saa tuollaisen "dependent" statuksen ja työluvan. Todisteeksi avoliitosta väitettiin riittävän yhteinen vuokrasopimus 12 kk ajalta. Toivottavasti asia on näin myös käytännössä. Toivottavasti asia saadaan nyt hoitumaan. Edelleen tervetulleita ovat kokemukset asian tiimoilta.