Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: R?yh? - elokuu 13, 2006, 21:30

Otsikko: Hammaslääkäri/oikomishoito
Kirjoitti: R?yh? - elokuu 13, 2006, 21:30
Onkos kenelläkään kokemusta lapsen oikomishoidon jatkamisesta Australian päässä, kun hoito jää täällä Suomessa muuton vuoksi kesken? Meidän lapsella on niskaveto ja muitakin vimpaimia suussa ja hoidon pitäisi kestää vielä ainakin pari vuotta. Jätetäänkö raudat suuhun ja otetaan röntgenkuvat ym mukaan? Kuinkas korvauspuoli ja erikoishammaslääkärin löytäminen Melbournessa? Joka tapauksessa aiomme ottaa yksityisen sairasvakuutuksen Medicaren lisäksi, mutta korvaavatko se yleensä oikomishoitoa vai tuleeko ongelmia saada oikomishoito vakuutuksen piiriin, kun hoito on jo aloitettu?

Huolestuu,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Silppu - elokuu 13, 2006, 22:43
En tiedä vastausta kysymykseesi, mutta kannattaa ottaa selvää myös Kelasta. Jos olette Suomen systeemin piirissä (=riippuu matkan luonteesta ja kestosta), niin ehkä voi hoitoa jatkaa ulkomailla saaden jotakin takaisin. Siis ehkä, ota selvää kysymällä Kelasta. Silloin myös yksityinen sairausvakuutus kannattaa ottaa Suomesta, jolloin Kela maksaa osan hoitokuluista ja vakuutusyhtiö loput.

Oleellinen kysymys on että kuulutteko Kelan piiriin vai ette (Kestääkö reissunne yli vuoden?).

Silppu
Otsikko:
Kirjoitti: Jurttamuori - elokuu 13, 2006, 23:41
Hei Räyhä,

meillä ainakin private health insurance kattaa oikomishoidot tietyn odotusajan jälkeen. Vakuutuksessa on osio, jossa rajataan korvausten ulkopuolelle sairaudet/hoidot, jotka ovat alkaneet ENNEN vakuutuksen ottoa,  mutta äkkiä katsoen vakuutusehdot vaikuttaa siltä, että "Medibank Private does NOT apply Pre-existing Ailment rule to preventative and general dental services".

Siis ymmärtäisin että oikomishoito kuuluu korvattaviin hoitoihin, vaikka se olisi alkanut ennen vakuutuksen ottoa. Voi olla, että tarvitsette kuitenkin lääkärin todistuksen siitä, että hoito on jo aloitettu, ja sitten varmaan joudutte  odottamaan omavastuuajan ennenkuin voitte hoitoja ottaa ja korvauksia hakea (2-12kk).
 
Mulla on siis vakuutus Medibank Privatessa, joten kannattaa kysyä varmaan suoraan sieltäkin: ask_us@<poista tämä>medibank.com.au

Poistat vaan tuon spämmineston tuolta välistä. Muitakin vakuutusfirmoja on, mutta ei nyt muistu nimiä mieleen. Tsemppiä helmihampaille :pepsodent

Jurttis
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - elokuu 14, 2006, 02:48
Silppu, olemme tulossa toistaiseksi, eli emme sitten enää kuulu Kelan piiriin.

Jurttis, suurkiitos taas:god:, alan selvitellä tuolta medibankista lisää.

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - elokuu 14, 2006, 14:10
Räyhä, katsoin että tuo Medibank saattaa olla aika kallis. Ihan vertailun vuoksi voisit ottaa quotet myös muista paikoista, kuten Nrma, Aami, Suncorp, Iman (kaikki *.com.au).
Googlettamalla vaikka 'health insurance australia' saat lisää noita firmoja esiin.

Ja sitten on sekin vaihtoehto, että otatte ensimmäiseksi vuodeksi Suomesta matkavakuutuksen. Siinä tosin voi olla rajoitus etenkin meneillään olevan oikomisen suhteen. Entä, onko lapsilla ollut sairausvakuutusta ja voisiko sitä käyttää hyväksi ainakin alussa täällä?
Otsikko:
Kirjoitti: Silppu - elokuu 14, 2006, 15:30
Ruu :(

Suomalaiseen matkavakuutukseen tarvitaan tuo Kelan korvauksien piiriin kuuluminen. Muutosta tulee pysyvää heti jos työsopimus solmitaan yli vuodeksi.
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - elokuu 14, 2006, 15:42
Totta, Silppu! Matkavakuutuksessa on kaksi kriteeriä: sosiaaliturvaan kuuluminen ja kotipaikka vakuutusta myönnettäessä. Jälkimmäinen on helppo juttu, edellinen vaatii olosuhteita tai sopivia sanamuotoja (eli lähdetään aluksi vuoden ajaksi, joka sattumoisin jatkuu sitten aikanaan...).
Otsikko:
Kirjoitti: Marika - elokuu 17, 2006, 11:56
Rayha, olen toissa yksityisella sairasvakuutussekorilla taalla Ausseissa, tsekkaa U2U.