Työsuhdeasiat - lomat

Aloittaja headwind, syyskuu 12, 2003, 15:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

headwind

Terve

Mikä on Australiassa vallitseva lainsäädäntö ja käytäntö vuosilomien suhteen? Kuinka paljon lomaa kertyy vuodessa ja milloin on kesälomakausi? Suomessa asiaa säätelee laki vuosilomista, tyypillisesti kertyy 5 viikkoa ja kesälomat 4 viikkoa pidetään toukokuun ja syyskuun välillä, varsinainen lomakuukausi = heinäkuu.

Ajattelen tällä lomakertymiä vakituisessa työsuhteessa ylempänä toimihenkilönä - mikä tämä onkaan Australiassa?

br,
Headwind
Riku Aho

Jaaks

HW :D

Normi on yleensa 4 viikkoa ja joissain tapauksissa 5.  Se on nykyaan paljolti kiinni eri yritysten omista sopimuksista tyontekijoidensa kanssa.

Loma-ajat yleensa ovat koululomien mukaan eli Joulu-Tammikuu, Kesakuu ja Syyskuu.

10 tyovuoden (samalla tyonantajalla) jalkeen saat LSL eli Long Service Leave, joka on 13 viikkoa sen normaaliloman lisaksi ja jos et sita kayta se kasvaa. vuosittain.

Cheers
Jaaks :XXXX

(ps tanaan tuo ohrainen maistuu =+35)

headwind

Jaaks, kiitokset!

Saavumme maahan joulukuun alussa ja jos lomat on silloin päällä niin työmarkkinoilla on varmaan hiljaisempaa. No parhaimmassa tapauksessa vietetään toiset kesälomat päälle... Vaikka ei rekrytoinnin tarve häviä lomienkaan aikana yleensä mihinkään. Tässä yritetään tosin järjestellä jotain prospekteja jo ennen saapumista.

cheers
HW
Riku Aho

Jaaks

HW :D

Koululomien ajat vaihtelee jonkin verran eri osavaltioden valilla (oliko yllatys :?? tuskin).  NT, QLD ja SA aloittaa 12. Joulukuuta, ACT,TAS ja WA 18 Joulukuuta, NSW ja VIC 19 Joulukuuta.

Lomat loppuu sitten jossain eri vaiheissa Tammikuun lopulla tai  Helmikuun puoleenvaliin mennessa. (Tasmaniassa tama kesaloma on pisin,  mutta heilla onkin lyhyin kesa)

Totta on, etta varsinkin tuon Joulunajan koululomilla monet alat ovat "Dead as a Door Nail" paitsi tietysti turismi ja matkailualat, mutta mitaan Euroopan kaltaista massa sulkemista taalla ei tapahdu.  Paitsi tietysti juuri Joulun ja Uuden Vuoden valisen ajan :D

Toisaalta taas siihen aikaan tyonhakijatkin ovat lomalla, etta jos vakanssii jossain vapautuu ja tarvitsee tayttaa, niin onpahan vahemman hakijoitakin :cool:

Cheers
Jaaks

[Editoitu 12/9/03 - Jaaks]