aurinkorasva

Aloittaja somppu, syyskuu 03, 2003, 17:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

somppu

Lähtöön enää muutama päivä ja polttava kysymys tuli mieleen...minkä hintaisia aurinkorasvat ovat Australiassa ja saako sieltä korkeakertoimisia? ts. kannattaako ostaa Suomesta vai vasta sieltä?

Reijo

Somppu,

Täällä on kertoimet yleensä n.30, etpä taida suomesta löytää näillä vahvuuksilla :??
Reijo

Jaaks

Somppu :D

Osta taalta, on kuten Reijo sanoi 30+ :D

Se + johtuu siita, etta takalaisen lain mukaan kukaan ei saa mainostaa enemman suojaavuutta kuin 30 :o:o

Yleensa kaikki 30+ on ehka vahintaan noin UPF 50 ja ylitsekin :o:o:o

Ja sitapaitsi ne on halpoja :D  Koska ne voi saastaa henkesi :??:o:??

Minna

Luin jostain Australia-hommasta että ei kannata varustautua esim.aurinkoöljyillä joissa olisi hyvät suojakertoimet??Eli ainoo paras on aurinkorasva??:??
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

Jaaks

Minna :D


Oljy palaa :o:o:o

Rasva on huomattavasti parempi :cool::cool:

Minna

Cheers Jaaks!!
Taidankin sitten varustautua pin buzzin saharassa testatuilla aurinkorasvoilla!!:cool:
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

datapair

Minna!

Tuli käytyä kerran Gambiassa. Siellä muuan huijari myi ökökallista aurinkorasvaa.

Ei tullut käytettyä kun  se kaikenlisäksi  haisi niin pahalle, en muutenkaan suosittelisi, koska Gambian kautta Ausseihin maksaisi maltaita.

Luota vaan paikallisiin luontaistuotteisiin.

Terveisin Tapio

Minna

Tapio :D
Tarkoituksenani olikin ostaa alku rasvat täältä kotisuomesta!! Eli en ole matkaamassa Gambiaan!!Hih!:cool:
-When you wish upon a falling star, your dreams can come true.Unless it\'s really a meteorite hurtling to the earth which will destroy all life. Then you\'re pretty much hosed no matter what you wish for-

Jaaks


coppola

Höpö höpö ei siellä mitään tarvitse :D menin toisella viikolla ostamaan litran porkun 30+ vedenkestävää rasvaa ja jaksoin sitä lopulta levittää kai 2 kertaa koko reissun aikana. Auringossa tuli kyllä köllittyä mutta kertaakaan en kärähtänyt vuoden aikana. Tarttuu vaan kaikki roska ranalla kun sitä töhnää itseensä sivelee. Mutta kukin taplaa tyylillää, niin ja se tahna on halvempaa siellä..

viltsu

tuli katottua joku legendaarinen surffi video, nimeltaan endless summer II. jossa naytettiin aijasta kuvaa joka surfers paradisessa autojen maalaus spray laitteella spreijas ihmisten paalle muutamas sekunnis kerroksen aurinkorasvaa. ja vain 50 senttia! en ite nahny yhtaan tollasta jamppaa, mut se leffa olikin vanha.mutta hyva bisnes idea jollekki backpackerille:)

Jaaks

"Höpö höpö ei siellä mitään tarvitse "

:mad::mad::mad:

Itsehan huolehdit omasta kehostasi ja tulevaisuudestasi :??:??:??

Jos tama viestisi oli taas tarkoitettu herattamaan keskustelua - niin vaarin meni:o

Oletko edes koskaan ollut Ausseissa:?? Missa olet nyt :??  

Coppola,
Sinulta on nyt yhden paivan aikana tullut niin paljon vaaraa tietoa, etta mitenkahan taman nyt ottaisi :o:o:o

Please Explain :??:??:??

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja viltsu
...naytettiin aijasta kuvaa joka surfers paradisessa autojen maalaus spray laitteella spreijas ihmisten paalle muutamas sekunnis kerroksen aurinkorasvaa...

Sama - hyvin ruskettunut - hemmo oli duunissaan vielä ainakin loppuvuodesta 1996. Hänen ruiskuttamansa rasva ei tosin ollut auringon suojavoidetta, vaan kookosrasvaa, jonka käyttäminen takaa pikaisen rusketuksen. Suojakertoimien laita kuitenkin lienee niin ja näin.

Coppolalla saattaa olla geeneissään jotain auringonsuojaa: kaikki eivät vaan pala. Mutta kuten muiden käymistä aiemmista keskusteluista olemme saaneet lukea, useimmilta immeisiltä palaa sellaisetkin paikat, joita ei edes juolahda mieleen rasvata.


Toteaa
Jouni
Canberra

Jouko

Coppola,

Ihan hyvä kommentti ja halusin itsekin uskoa tuohon tosi lujasti, mutta ei se auttanut ja nahka palo. Moista asiaa en tietenkään uskonut kerrasta vaan piti polttaa nahka vielä seuraavana kesänä jotta oppi olisi mennyt perille. Nyt kyllä laittelen rasvaa tosin vieläkin hieman vastahakoisesti. :D

Totta kuitenkin lienee että, toisilla on parempi kyky sietää aurinko kuin toisilla, yleensä meidät vaaleaihoiset pohjoismaalaiset luokitellaan tuohon huonommin aurinkoa sietävään luokkaan...

Joten ei muuta kuin salvaa pintaan, varmuuden maksimoimiseksi...


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jaaks

Totuushan on nyt se, etta ei aurinkorasvaa pelkastaan sen palamisen estamiseksi laiteta :cool:

Auringon sateet tekevat paljon muutakin vahinkoa kuin vain polttavat :o
Niista UV- ynna muiden sateiden haitallisuudesta on jo niita linkkeja tuolla aikaisemmin joten en niita viitsi tahan enaan laittaa.

Sitapaitsi suurin osa auringon kehollesi tekemista haitoista ja vahingoista tulee esiin vasta jopa kymmenien vuosien jalkeen esim melanooman etc muodossa.

fintravel

Opin laksyni, mutta kuinka kauaksi aikaa...
Rusketus on jo sita luokkaa etten Suomessa yhden kesan aikana saa hankittua vaikka joka paiva rannalla makaisi, ja tamakin ilman erityista auringonpalvontaa. :god:
Ensimmainen kunnon kevataurinko kun tuli esiin niin heti santasin rannalle, vietin siella KAKSI tuntia ja mita siita seurasikaan- nahka on kuoriutunut ja useampi tuskainen yo tuli vietettya. Rasvattuna oli kylla naama ja kadet mutta rasvaamattomat paikat saivat karun opetuksen...
Mita tuohon auringon vaikutukseen voi sanoa niin yhden asian olen ainakin huomannut. Arvioidessa ihmisten ikaa ulkonaon perusteella arviointini heittavat joka kerta ylakanttiin. Itse taas joudun todistelemaan ikaani lahes joka kerta kun haen "virvokkeita". :XXXX
Syytakin mietimme paikallisten kanssa kerran illan pimetessa (todella syvallisia mietteita) ja paadyimme toteamaan etta aurinko lienee syyna ja mita se aiheuttaa pidemmalla ajalla... Lieko pohjolan tuiskut ja kylmyys jaatanyt kasvomme ikinuoriksi, tai jotain... :?? Mutta jatketaan harjoituksia!!! :cool:

:D

Urul

fintravel :)

Rypistäähän tuo aurinko!Ihmisten iän arvioiminen on tosi vaikeaa.Nykyään lasken jotensakin näin,että arvioin iän ja sitten miinustan siitä 10 tai enemmän vuosia pois ja usein henkilön ikä on sitten melkein kohdallaan.
Olin itse sellainen babyface,että sain vielä kolmekymppisenäkin näyttää henkkareita alkossa jne...Vaimon kanssa seurusteluaikana minulta kysyttiin aina henkkarit ja vaimolta ei koskaan (runsas viis vuotta ikäeroa!).No,loppuihan tuo aikanaan.
Muistahan ottaa sitä aurinkoa varoen :)

mette

Hälytyshattu

Länsi-Australialainen Tony Pearson on suunnitellut aurinkoturvallisen hatun nimeltä"Sunsafe".Hatussa on kuuden sentin mittainen aurinkoenergialla toimiva vedenpitävä laite joka hälyttää,kun olet saanut tarpeksi aurinkoa,olet sitten pysty-tai vaaka-asennossa.

Tämä oli pari vuotta sitten lehdessä.En ole kuullut ainakaan moisista hatuista.Ehkä matkalla keksintötilaisuuteen keksijä oli huomannut joitain puutteita ja hattu ei päässyt koskaan markkinoille :??:??

Jaaks

Rusketusta ilman rajoja :??

"Whether you're playing golf or tennis, boating, walking or just gardening, a COOLTAN tan-through sportshirt lets you get a safe, natural tan, without unsightly lines at the neck and arms. It's safe. It's easy. And it's 100% cool and comfortable!"

Kaikkea ne keksiikin :o

http://www.cfx.com.au/shopping_usa/sun_safe_clothing.shtml

Nikitita

Kaivetaanpa vanha ketju esiin. Tietääkö joku, myydäänkö Australiassa Piz Buinin allergy aurinkorasvaa tai jotain muuta, joka ehkäsis aurinkoihottumaa? Vai onkohan koko aurinkoallergia vaan pohjoismaisen ihotyypin erityisongelma ja siellä ihan tuntematon käsite? ???

Wilmina

Mä oon tällanen joka palan Suomessakin kolmessa sekunnissa ja saan kauheet allergiaihottumat joka kevät, joten pelkäsin aika paljon miten Australiassa kävisi mutta joka apteekista sai hyvää aurinkorasvaa - tai ilmeisesti hyvää koska siellä en kertaakaan saanut aurinkoihottumaa! Siellä oli mun mielestä Biziä mutta oli muitakin merkkejä. Musta aussit on tosi paljon tietosempia auringolta suojautumiseen.

PS Uudessa Seelannissa mitkään voiteet ei suojaaneet aurinkoihottumalta. Lisäksi paloin siellä jopa sadepäivänä  :(

Sara&Pete

Moikka Nikita ja muut,

Itse kärsin jonkun verran myös aurinkoihottumasta mutta hienosti olen saanut sen kuriin aina keväällä aloittamallani beetakaroteeni kuurilla. Lisäksi tietenkin aurinkorasvat sitten tarvittaessa. Tästä voisi olla hieman lisäapua  ;)

Aurinkoa odotellessa vinkkaa Sara

Achtu

Lainaus käyttäjältä: Sara&Pete - tammikuu 07, 2009, 17:48
Itse kärsin jonkun verran myös aurinkoihottumasta mutta hienosti olen saanut sen kuriin aina keväällä aloittamallani beetakaroteeni kuurilla. Lisäksi tietenkin aurinkorasvat sitten tarvittaessa.

Noi 'aurinkokapselit', vai miksi ikinä niitä kutsutaankin, auttavat ehkä jonkin verran auringon haittavaikutuksilta mutta aurinkorasva on ylivoimaisesti se tärkein pullo mikä mukana kannattaa pitää. Ihoni toipuu hieman nopeammin palamisesta noiden kapseleiden ansiosta, SILTI iho palaa noin 5-15min ilman aurinkorasvaa. Ja noita kapseleita ei saa ainakaan täältä Perthistä. Tai ehkä jostain tiskin alta mutta sitä tiskiä en ole vielä löytänyt..

Häpeäkseni joudun tunnustamaan että aluksi käytin hieman vastahakoisesti rasvaa rannalla ja surffatessa mutta nopeasti käytäntö opetti.. Nyt tulee jo käännyttyä takasin jos rannalle päästyä huomaa rasvan unohtuneen, no matter how epic the waves are!!!! :D

Mutta siis jokainen tyylillään..

Sara&Pete


No niin, hyvä minä ja sorry  ;) Siis tietenkin aurinkorasvaa ja tehokasta!! ...nyt puhutaan Australian auringon alla olelusta  :pepsodent

Me kun odottelemme vasta sinne pääsyä ja samalla täällä Suomessa noita lämpimämpiä kelejä, niin nuo
sanavalintani on välillä hieman mitä on  :pepsodent  Mutta siis mitä...sielläkö ei löytyne karoteenia kapseleina? Eikö edes apteekista tai jostain luontaistuote-/terveyskaupasta? Pitääkö ruveta mussuttamaan porkkanaa ihan säkkikaupalla niin että rupee pian korvat kasvaa  ;)

Korjaillen Sara

Achtu

Lainaus käyttäjältä: Sara&Pete - tammikuu 17, 2009, 17:35
...sielläkö ei löytyne karoteenia kapseleina? Eikö edes apteekista tai jostain luontaistuote-/terveyskaupasta? Pitääkö ruveta mussuttamaan porkkanaa ihan säkkikaupalla niin että rupee pian korvat kasvaa  ;)

Oon muutamasta terveyskaupasta käynyt kysymässä, en nyt tietysti 100% varma ole onko viesti mennyt myyjäneideille perille, mutta vastaus on ollut aina kielteinen. Ilmeisesti tämäntyyppisten tuotteiden myynti on kiellettyä(?). Ihmeellistä sinänsä että suojaavia vaikutuksiahan näillä kapseleilla vain tuntuisi olevan. Toisaalta taas, aurinkorasva saattaa unohtua helpommin jos yöpöydällä komeilee paketti syöpää ehkäiseviä aurinkokapseleita..

Vihanneksia siis vain reilusti päivittäin, niitä kun ei taida pystyä liikaa syömään.. Tai tuot niitä muutaman paketillisen mukanasi Suomesta.

sanni

Enpas nyt usko, etta nuo aurinkokapselit kauheasti syovalta suojaavat...

Taalla enemmankin keskitytaan silta auringolta suojautumiseen, kuin itsensa paahtamiseen, ja sita enemman paitaa ja hattua ja rasvaa paalle, mita aurinkoisemmalla alueella asutaan. Eli slip, slop, slap -meininki pienesta pitaen opetetaan tarhassa. Turistit tunnistaa punaiseksi karahtaneesta ihosta, vaikka tietty natiiveillekin silloin talloin sattuu vahinkoja.

Varmaan kaikilla taalla pidempaan asuneilla on tuo rusketuksen huuma jo aikaa sitten haihtunut ja terveys todettu tarkeammaksi, vai mita?

Kottarainen

Voi kun olisivatkin. Minä taidan olla kaveriporukasta ainoita tyttöjä, joita ei "rannalla makoilu" kiinnosta. Rusketus hämmentävän tärkeä aussitytöille, vaikka ei sitä tietenkään itseään polttamalla tarvitse hankkia. Silti, nopea kipaisu rantsulle todistaa, että siellä niitä ruskettuvia kinkkuja on vieri vieressä aurinkoisina päivinä. Minulle ei tulisi mieleenkään tietentahtoen ruskettaa itseäni auringossa, sehän on hidasta itsemurhaa. Tervettä (no, ei tervettä mutta terveellisen näköistä) päivetystä täällä ei oo mitenkään välttää, ellei sit liiku vain yöaikaan. :|

Achtu

Lainaus käyttäjältä: sanni - tammikuu 18, 2009, 17:53
Enpas nyt usko, etta nuo aurinkokapselit kauheasti syovalta suojaavat...

No en nyt ihan kirjaimellisesti tarkoittanut että sitä tekisivätkään. Toisaalta kapseleiden sisältämä betakaroteeni ja E-vitamiini on ollut erinäisissä syöpätutkimuksissa mukana ja Googlesta löytää useita viitteitä tuloksista. Mutta kuten taisin jo aikaisemminkin todeta, kaapista noita kapseleita löytyy mutta fyysisen sunblockin puuttuessa aurinkorasva on se tärkein tuote jolla tätä kärsimystä pidennetään.  ;)

Fievel

Taitaapi olla fiksumpaa jättää se aurinkorasvan hommaaminen sinne kun ei täältä taida (tähän aikaan vuodesta) löytyä riittävän vahvaa rasvaa. Mistäpä sitä sitten lähtisi etsimään eli mikä olisi maahan saavuttua ensimmäinen liike johon poiketa?
Palavaa tyyppiä en onneksi ole vaan suomen kesät menee hyvin ilman rasvaa ja rusketusta tulee mutta ne muut suojaavat vaikutukset kiinnostavat sitten sitäkin enemmän. Ja mikä on tarpeellinen suojakerroin maaliskuussa Sydneyssä?

Jutta

^  Meillä on lapsille Suomesta tuotua 50+ kertoimista, poika kun on tuollainen todella vaalea tapaus. Täällä lie suurin osa 30+ kertoimisia mitä marketeissa on bongailtu.
Mä palan helposti ja tuo 30+ on minimi mitä täällä voin käyttää mikäli kauemmin aion oleilla suorassa auringossa.
Tietysti ihon suojaamista ajatellen, mitä korkeampi sen parempi.

3 viikkoa sitten poltin itteni n. vartissa takapihalla aurinkovoiteesta huolimatta  ???  Se oli jo kyseenalainen ennätyslukema meikäläisellekin.

Luulisi Suomestakin jo rasvoja löytyvän, hiihtolomakausi on parhaimmassa vedossa jo. Siihen sesonkiin ainakin marketit jo ottavat ekat satsit arskarasvoja.

odelius

Henkilökohtaisesti jättäisin kyllä rasvojen ostelut tänne Australiaan, sillä turha täyttää matkalaukkua suomalaisilla aurinkorasvoilla, kun täältä niitä löytyy joka muodossa (suihke, roll on, normi rasva) ja koossa ja kuten jo keskusteltu hinta erittäin halpa Suomen hintoihin verrattuna. Mieheni (aussi joka on harrastanut ikänsä ulkourheilua) tarkistaa aina rasvoja ostaessaan etta etiketissä lukee TITANIUM DIOXIDE, aineella ilmeisesti jotain tekemistä auringon säteiden heijastumisesta pois iholta.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: JuttaMeillä on lapsille Suomesta tuotua 50+ kertoimista, poika kun on tuollainen todella vaalea tapaus. Täällä lie suurin osa 30+ kertoimisia mitä marketeissa on bongailtu.

EU lakien mukaan aurinkovoiteita saa mainostaa korkeintaan 50+ vahvuisina ja Australian lakien mukaan korkeintaan 30+ vaikka olisivatkin 60+ tai ylikin  8)

Jutta

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - helmikuu 13, 2009, 15:19
Lainaus käyttäjältä: JuttaMeillä on lapsille Suomesta tuotua 50+ kertoimista, poika kun on tuollainen todella vaalea tapaus. Täällä lie suurin osa 30+ kertoimisia mitä marketeissa on bongailtu.

EU lakien mukaan aurinkovoiteita saa mainostaa korkeintaan 50+ vahvuisina ja Australian lakien mukaan korkeintaan 30+ vaikka olisivatkin 60+ tai ylikin  8)
Mistä mä kaupassa tiedän, onko se rasva nyt sitten 30 vai 50 kertoimista? Mä pidän sitä 30+ jos siinä niin sanotaan  :pepsodent

Skelm

Se, että onko joku aurinkorasvakerroin 15 tai mitä hyvänsä yli sen, ei merkitse yhtään mitään. Ainoastaan asiakkan kusetusta.

Olen ollut eräässä laitoksessa kemistinä ja tiedän mitä vedätystä noilla lukemilla tehdään.

MH

Lainaus käyttäjältä: Skelm - helmikuu 14, 2009, 04:01
Se, että onko joku aurinkorasvakerroin 15 tai mitä hyvänsä yli sen, ei merkitse yhtään mitään. Ainoastaan asiakkan kusetusta.

Olen ollut eräässä laitoksessa kemistinä ja tiedän mitä vedätystä noilla lukemilla tehdään.

Valaseppas nyt tavalliselle käyttäjälle mihin väitteesi perustuu. Olisi mielenkiintoista tietää.

Skelm

Tieto voi olla hieman vanhentunutta tänäpäivänä. Ennenvanhaan ei kertoimiet kovin isoja olleet, eikä noista nykyisistä ole kokemusta kun en niitä käytä.

Kukin käyttäköön mitä uskoo ja parhaaksi näkee.

RUU

No, mitäs Skelmi käytät aurinko- / UV-suojana? Anna vaan vinkit yleiseen jakeluun, sillä ei se rasvan läästiminen kaikkien mieluisinta puuhaa ole?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: SkelmTieto voi olla hieman vanhentunutta tänäpäivänä. Ennenvanhaan ei kertoimiet kovin isoja olleet, eikä noista nykyisistä ole kokemusta kun en niitä käytä.

Kukin käyttäköön mitä uskoo ja parhaaksi näkee.

Miksi kommentoit, jos et pysty perustelemaan  :nuttu:

eevis

Lainaus käyttäjältä: odelius - helmikuu 13, 2009, 14:25
Henkilökohtaisesti jättäisin kyllä rasvojen ostelut tänne Australiaan, sillä turha täyttää matkalaukkua suomalaisilla aurinkorasvoilla, kun täältä niitä löytyy joka muodossa (suihke, roll on, normi rasva) ja koossa ja kuten jo keskusteltu hinta erittäin halpa Suomen hintoihin verrattuna. Mieheni (aussi joka on harrastanut ikänsä ulkourheilua) tarkistaa aina rasvoja ostaessaan etta etiketissä lukee TITANIUM DIOXIDE, aineella ilmeisesti jotain tekemistä auringon säteiden heijastumisesta pois iholta.

Titaani- ja sinkkioksidi toimivat tosiaan ns. fysikaalisena suojana, joka tarkoittaa hyvin karkeasti yksinkertaistettuna tosiaan UV-säteilyn heijastamista pois iholta ennenkuin se pääsee syvälle ihon sisään, ja tekee enemmän vahinkoa. Ns. kemialliset suojat taas päästävät UV-säteilyn ihon sisään, joten ne eivät ole niin hyvä suoja. Kiinnostuneet voivat lukea lisää esim. aina yhtä luotettavasta lähteestä :pepsodent Wikipediasta, joka kyllä tässä asiassa on ihan oikeassa, niin paljon kuin mä vain osaan arvioida. Siellä kannattaa erityisesti lukea se osio SPF-arvosta ja että se ei kerro kaikkea... UVA on se soluja enemmän vahingoittava säteilylaji, kun taas usein kerrotaan vain, miten hyvin UVB eli se polttava säteily jonka vaikutuksen huomaa silmin ihon palaessa blokkautuu jollain aurinkorasvalla. Minun kokemukseni mukaan parhaat rasvat suojaltaan ovat aina ne "lasten aurinkorasvat", sillä ainakin Suomessa (ja olettaisin että siis EU:ssa??) lasten rasvoina ei käsittääkseni saa markkinoida muuta kuin noita fysikaalisen suojan aurinkorasvoja.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Achtu

Lainaus käyttäjältä: odelius - helmikuu 13, 2009, 14:25
Mieheni (aussi joka on harrastanut ikänsä ulkourheilua) tarkistaa aina rasvoja ostaessaan etta etiketissä lukee TITANIUM DIOXIDE, aineella ilmeisesti jotain tekemistä auringon säteiden heijastumisesta pois iholta.

Tarkastelin hieman noiden aurinkorasvojen selosteita ruokakaupassa ja tosiaan vaikuttavat aineet vaihtelevat eri merkeillä; osassa löytyy jompaa kumpaa noista oksideista ja toisissa taas ei.. Molemman tyyppisiä olen käyttänyt ja en ainakaan merkittävää eroa ole huomannut ihon palamisen esto-ominaisuuksissa. Luultavasti suurin ero onkin se missä tuotetta käyttää; vesiurheilua harrastavat tuntuvat suosivan vaatetusta pikemminkin kuin aurinkorasvaa ja siitä voi varmasti vetää johtopäätöksen että hiekkainen merivesi kuluttaa rasvat nopeasti pois.  Jokaiselle varmasti löytyy se sopivin vain kokeilemalla. Sen olen tosin huomannut että mitä enemmän oksideja, sitä hankalampaa levittää ja jättää usein valkoiseksi (fyysinen blokki siis..). 100%-sinkkituubit ovat usein jo niin pieniä että tuotetta ei ole tarkoituskaan levittää muualle kuin pienille alueille (kasvot ym..)

Kertoimista on pakko ottaa kantaa myös. Vaikea uskoa että numerot olisivat vain markkinointikikka, kai siihen olisi jo joku taho puuttunut jo aikaa sitten.. Ehkä siihen onkin, jos tämä ollut siis käytäntö kertoimien kanssa vuosia takaperin..