Takuuvuokran (bond) palautus

Aloittaja eicom, kesäkuu 12, 2007, 10:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

eicom

Hei te kaikki ketkä olette asuneet lomanne ajan vuokralla, voitteko kertoa kokemuksianne tuon takuuvuokran palautuksesta.

Meillä on ongelmana se kun olemme lähdössä takaisin Suomeen (elokuun lopulla) ja olemme vuokranneet asunnon lähtöpäiväämme saakka. Shekkinä se palautus ilmeisesti tapahtuu, mutta voiko shekin sitten lunastaa Suomessa ja onko se yleensä todennäköistä että täältä sen Suomeen lähettävät? Vuokranantajana meillä on asunnonvälitystoimisto Raine & Horne.

Siksi tämä asia vähän huolettaa, kun meidän piti saada hyvitysshekki silloin kun tähän muutimme, koska edellinen ei ollut täällä siivonnut, mutta sitäkään emme ole saaneet vaikka he väittävät sen lähettäneensä. Vuokrasopimusta emme myöskään ole saaneet, vaikka olemme uudestaan pyytäneet heitä lähettämään sen.

jounij

"The cheque is in the mail", on yksi englanninkielen yleisistä vitsisanonnoista, jolla viitataan siihen, ettei rahaa ole koskaan lähetettykään. Kuulostaa kovasti siltä, että teitä yritetään huijata! Lienettekö saaneet osavaltion takuurahatoimistosta kuittiakaan siitä, että takuuraha olisi talletettu heidän haltuunsa, niin kuin laki vaatii? Minä itse teidän tilassanne jättäisin pokkana maksamatta viimeisiä vuokria takuusumman ja sen teille kuuluvan siivouspalautuksen verran. Varsinkin jos on muuttamassa pois maasta, niin ei millekään mustalle listalle joutumistakaan kannata olla huolissaan.


Vihjaisee (muttei kehota)
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: eicom - kesäkuu 12, 2007, 10:43
Vuokranantajana meillä on asunnonvälitystoimisto ... Vuokrasopimusta emme myöskään ole saaneet, vaikka olemme uudestaan pyytäneet heitä lähettämään sen.

Todella omistuista, ettette ole saaneet edes vuokrasopimusta.
Ehdottomasti kannattaa kilauttaa toimistoon ja pyytää tapaamista teidän taloa / asuntoa hoitavan Property Managerin kanssa (nimi teillä lienee jossain tallellakin) ja pyytää teidän kopionne vuokrasopimuksesta, kuntotarkastuksesta (jos sellainen tehtiin / sellaisen täytitte sisäänmuuttaessanne), ja takuuvuokran tallettamisesta. Nuo ovat ne kolme oleellista dokumenttia, jotka teille kuuluvat. Jos välittäjä alkaa nikottelemaan tai viivyttelemään noista, kannattaa samantien jutella toimiston johtajan kanssa, jotta hän saa laitettua asiat järjestykseen.

Vakuuden takaisin saamisesta yleensä esitelmöi vähän laajemmin esim. tämä opus.

Ehdottaisin vakavasti, että pyydätte välittäjää tekemään kuntotarkastuksen viimeistään pari-kolme viikkoa ennen lähtöänne ja järjestämään vakuuden palauttamisen sen mukaisesti. Näin vähenee riski siitä, että omistaja vetää välistä vedoten kaikenmaailman korjauksiin, joita hän on muka joutunut jäljiltänne tekemään.
Jos vakuus on tulossa takaisin vasta lähtönne jälkeen, pyytäkää heitä laittamaan se täkäläiselle pankkitilillenne ja kuitit postiin antamaanne osoitteeseen (maksakaa vaikka vähän siitä, että saatte tracking codella varustettuna lähetyksenä kuten Express Post International tai Registered Post International, jos posti tulee Suomeen). Täältä rahat on sitten siirrettävissä Suomeen joko suoraan pankin ulkomaan maksuna tai Moneybookersin tapaisilla palveluilla.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

RUU

Lisäänpä muuten tuohon vielä, että jos välitystoimistossa ei millään saada asioita järjestymään, voit seuraavaksi miettiä Small Claims Tribunalia. Tosin siellä pitää olla itse läsnä, joten käsittely täytyy saada tietenkin pidettyä nyt talven aikana.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Silppu

Vuokralaisten apuna oli ainakin Queenslandissa Residential Tenancies Authority http://www.rta.qld.gov.au/ . Ilmainen tukipalvelu johon voi soittaa pulmakysymyksissä. Ystävällistä ja hyvää palvelua.

Silppu

Raiwå

SusannajaJanne  :)

Nyt ei kuitenkaan ole vielä mitään hölmöä tapahtunut, joka vaatisi Tribunaliin menoa.

Pitää vain mennä sinne toimistoon ja kirjoittaa paperille henkilön edessä vastaukset kysymyksiinne, ja sitten vielä pyytää varmistus kaikesta jonka myös kirjoitatte paperille henkilön edessä.
Uskon että hän herää viimeistään silloin, kun huomaa että edessä istuu pari, joka ei hevillä katoa silmistä.
Takuurahanne voitte valtakirjata tuttavalle hoidettavaksi, tai pyytää Kiinteistövälittäjää lähettämään rahat suoraan Suomeen tilillenne, jonka teette valtakirjalla toimiston johtajan kanssa.
Tämän kaiken he tekevät pientä palvelumaksua vastaan, ja myös kuntotarkastuksen tehdessä voitte sitten lukita kaikki mahdolliset jälkivaatimukset tieltä pois, pyytämällä omistajan paikalle.
Jos omistaja asuu esim toisessa osavaltiossa, ei he yleensä edes vaivaudu katsomaan majaa matalaa, ennenkuin jotain isoa tapahtuu.


Neuvoo



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

stuartmurdoch

Raine&Hornesta sen verran, etta meilla oli tama sama vuokranantaja Sydneyssa ja hieman kusetukselta vaikuttaa - saimme 88 dollaria takaisin 600 dollarin takuuvuokrasta, vaikka sedat tulivat paria paivaa ennen lahtoa tekemaan tarkastuksen kamppaan mahdollisten riehumisten varalle, ja totesivat etta kaikki ok ja koko 600 palautettaisiin. Meidan kamppa ei ollut minun nimissa, ja talla hetkella on vahan epaselvaa etta mita tama ystavani, jonka rahoista siina on kyse aikoo tehda asialle, mutta kehottaisin tarttumaan toimeen nyt kun nimenomaan olette viela paikan paalla.
1=2 we hope that you choke

Raiwå

Murde  :-X


Lainaus käyttäjältä: eicom - kesäkuu 12, 2007, 10:43

Meillä on ongelmana se kun olemme lähdössä takaisin Suomeen (elokuun lopulla) ja olemme vuokranneet asunnon lähtöpäiväämme saakka.

Ei voi etukäteen tehdä kuntotarkastusta, ja ainoastaan silloin kun maja on tyhjä ja siivottu saa sille lainvoiman heti.


Selittää




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

RUU

Lainaus käyttäjältä: raivo - kesäkuu 12, 2007, 17:45
Jos omistaja asuu esim toisessa osavaltiossa, ei he yleensä edes vaivaudu katsomaan majaa matalaa, ennenkuin jotain isoa tapahtuu.

Meillä palvelu pelaa toisinpäin: agentti käy 3 kk välein kävelemässä talon läpi ja täyttää check listiinsä 'on kunnossa'/'ei kunnossa' -tasolla kommenttinsa huoneiden tilasta. Pysyvät ainakin kohtuudella ajan tasalla siitä, mitä milloinkin ehkä on hajonnut. Tosin toimisto yrittääkin leikkiä professionaalia eli äännätä itseään "sade ja torvi", joten sitten sopiikin yrittää päteä koko rahan edestä.  ;)

Meillä on lisäksi nekin edut, että A) omistaja on nykyisin ulkomailla (kävi kyllä Australia Day'nä näyttäytymässä), ja B) omistajan sukua (oikein mukava ja jouheva mies) asuu kävelyetäisyydellä eli hän hoitaa tämän edustamispuolen, jos omistajaa kaivataan paikalle. Meillä on siis omistajaan todellinen kaukosuhde.  :D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

Silppu tuossa jo mainitsikin Qld vuokralaisten yhdistyksen,
mutta painottaisin sita viela lisaa etta jos on jotain ongelmia tai vain haluaa neuvoja vuokraasioissa niin ehdottomasti ottakaa yhteytta heihin. (vaimo oli joskus pari vuotta duunissa heilla niin tuli kuultua enemman kuin omiksi tarpeiksi kyseisesta firmasta)

Heilla on sitten lakimiehet sun muut vastaavat etta jos asiat menee kimurantiksi, he vievat sen sitten oikeuteen eli he ovat siella vuokralaisia varten Bondista taisi joku sanoakin etta ei se ole sitten silla vuokranantajalla taskussa, vaan se on kolmannen ospuolen hallussa ja sitten jos vuokranantaja ja vuokralainen molemmat allekirjoittaa "claim formin" niin sitten rahat palautetaan, ja jos asunto ei ole ollut tyydyttavassa kunnossa niin sitten se palautetaan kuten tuohon formiin on kirjoitettu,

linkissa on linkki nimelta Bonds, joka lyhyesti selittaa asian, ja antaa myos varoituksia kuten etta ei saa jattaa niita summia avoimeksi vuokrananatajan taytettaviksi...
http://www.tuv.org.au/advice/resources.aspx

Tassa hiljattain nailla vuokralaisjarjestoilla oli kampanja jossa he etsivat ihmisia joille he voisivat antaa rahaa :) eli naiden takuu rahojen kanssa on vahan samaten kuin veronpalautusten, ne jaa pyytamatta takaisin ja nillla on hirveet kasat rahaa jota kukaan ei ole halunnut, eli jos olet ollut joskus vuokralaisena ja et ole saanut bondiasi takaisin (vaikka olisi ollut joku riitautettu tapaus) kannattaa ehka alkaa selvittelemaan rahojensa kohtaloa, usemmiten naissa tapauksissa ihmiset luuli vaarin etta vuokrananataja oli vienyt ne rahat.

tassa linkit naihin jarjestoihin

victorian
http://www.tuv.org.au/homepage.aspx

nsw
http://www.tenants.org.au/

act
http://www.tenantsact.org.au/

tas
http://tutas.org.au/

WA
http://www.taswa.org/links.htm

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

eicom

Kiitos hyvistä neuvoista.  :peukkuy

Käytiin RTA:n toimistolla selvittelemässä asiaa ja selvisi, että he olivat saaneet meidän bondin ja he neuvoivat täyttämään sopimusehtojen rikkomuslomakkeen ja lähettämään sen agentille. Niillä on sen jälkeen 7 päivää aikaa lähettää vuokrasopimuksen kopio. Bondin palautuskin onnistuu suoraan Suomen tilille, tosin summasta vähennetään kulut eli $35.