Pest Control

Aloittaja mette, heinäkuu 04, 2003, 13:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mette

Mitä te muut ajattelette näistä lähinnä taloihin, indoors tehdyistä pest controlleista? Itse olen siinä määrin skeptinen, että meillä  tästä ei ole tehty osaa vuosittaista kevätsiivoutta.
Kerran tasan tarkkaan on tehty ja mieleen jäi kova homma piilottaa kaikki ruokatavara jääkaappiin, vauvan lelut pakkasin pussilakanaan ja raahasin autoon, pestä kaikki astiat jne.
Myrkytystä tehnyt mies kyllä vakuutteli, ettei tässä ole sen kummemmasta myrkkyannoksesta pelkoa kuin tankatessa bentsaa autoon.
Muistan lukeneeni joskus, että varsinkin raskaana oleville naisille kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana olisi syytä välttää Pest Controllin teettämistä:o:o

Am I worrying about nothing?

Jaaks

Mette,

Meilla on aina vuosittainen tahtojen mittely  kun Helen haluaa tehda pest controllin ja mina en.  No han kun on kiwi, niin ilmeisesti se on aina ollut osa mainitsemaasi kevatsiivousta:??

Mina suostun ainoastaan talon ulkoiseen ruiskuttamiseen ja en aina siihenkaan.
Talon kun pitaa siistina eika levittele ruoan muruja ympariinsa niin ei tule torakoitakaan (paitsi ne isot jotka lentaa kuitenkin oli sitten myrkytetty tai ei).

Meidan talossa on lukuisia geckoja (joista kirjoitin tuolla "kaarmeissa ja muissa otokoissa) ja ne pitaa hamahakit  ja pikkutorakat kurissa. :cool:

En ole koskaan itsekaaan uskonut noiden myrkyttajien kertomuksiin myrkkyjen "turvallisuudesta".  Eihan ne nyt valttamatta ihmista tapa, mutta ei kai ne voi olla terveellisiakaan :??

Cheers
Jaaks

Heidi

Pest control tuntuu olevan yleinen tapa taalla meillakin pain, tosin minulla ei ole siita hen.koht. kokemuksia. En ole siis kokenut sita tarpeelliseksi. White ants on kuulemani mukaan yleinen ongelma ja sen takia myrkytysta suositellaan, mutta ilmeisesti naiden otokoiden olemassaolo selviaa jo silmamaaraisestikin, jos tietaa, minkalaisia merkkeja etsii. Taloa ostaessamme mieheni ryomi talon alla ja tarkasti joka nurkan ja sanoi, ettei me mitaan myrkytysta tarvita!

Noista torakoista, meilla ne ovat hirvea riesa, etenkin kesalla. Mina olen mielestani siisti eika murusia ole poydilla ja lattialla, joten olen tassa asiassa eri mielta Jaaksin kanssa. Ruokakaapissakin kaikki on tiiviissa muovikipoissa ja mitaan pakkausta ei voi jattaa sinne avattuna. Kolmen kuukauden valein vaihdan 'bait' eli sellaiset pienet myrkkylaatikot kaappeihin ja hellan ja jaakaapin taakse jne. ja se tuntuu pitavan torakoiden lukumaaran kurissa. Ne ovat vaan niin inhottavia!!! Geckot sen sijaa ovat hassuja pikkuisia liskoja ja ovat hyodyllisiakin, kuten Jaaks sanoi.

Ilmoitelkaa, jos tiedatte parempia torakanpoistokeinoja, sita myrkytysta lukuunottamatta!!

:??   Heidi

Jaaks

Heidi :D

Ethan sina nyt oikeastaan eri mielta ole ollenkaan.:)

Minkalaisia torakoita teilla on :??
Onko ne niita suuria tummanruskeita jotka lentelee vai pienia vaaleanruskean-harmaita ns "german cockroaches":??

Torakoiden esiintymiseen on lukuisia eri syita ja siihen vaikuttaa esim talon ika ja kunto, seinien ja katon eristykset, lattia materiaali, tavaroiden varastointi kotona etc.

Torakat rakastavat kirjoja, varsinkin nidottuja joiden selat on liimattu.  Se liima on niille tosi herkkua.

Puutarha on toinen paikka.  Ausseja kehoitetaan aina laittamaan "kukkapenkkien" tai koko puutarhan ymparille "mulch" eli jotain puunkuori tai sokeriruoko silppua tai vastaavaa - eipa paljon parempaa ja viihtyisampaa paikka torakoille voisi tarjotakaan.

Samoin on asia Heidi taallakin, etta kaikki ruoka kaapissakin taytyy olla suljetuissa
kipoissa tai muuten menee pahuksen "moths" muniin sinne ja kohta on kaappi taynna toukkia :(

Onhan tuo hyonteis elama aivan toisenlaista kuin kotisuomessa ja siihen tottuminen vie jonkin aikaa, muuta on vahan pakko jos meinaa tanne jaada.

Tiedan Heidi, etta torakat on inhoittavia, mutta ne ovat tuhat kertaa vaarattomampia kuin esim normaalit karpaset.  Torakat eivat nimittain syo pilaantunutta ruokaa ja siten levita esim yhta paljon bakteereita.  

Juu, juu .... laiha lohtu, mutta kuitenkin.

Cheers
Jaaks


:XXXX

Milka

Meille ei ole tehty Pets Controllia kertaakaan, eika sita kylla kukaan ystavistammekaan ole viime aikoina tehnyt. Taitaa olla niin etta kaikki kuolee taalla kylmassa Melbournessa talvisaikaan, eika hyonteiset ole niin suuri ongelma kuin siella pohjoisessa :??

Torakoita meille tunkee sisalle aniharvoin. Enemmankin minua arsyttaa ns. silver fishit, ns. Espanjalaiset tuhatjalkaiset ja hamahakit. Vaarattomiahan ne kaikki ovat, mutta silti inhottavia. Hamahakin verkkojakin saa taalla siivota jatkuvasti niin sisalla etta ulkona. :(:(:(:(

Termiiteista on asuinalueellamme riesaa, joten yritamme pitaa polttopuut yms. poissa talon laheisyydesta. Termiittien valtausyritykset kylla nakee silmamaaraisestikin kuten Heidi tuossa jo kertoikin.

Heidi

Ne meidan "lemmikit" on niita isoja tummanruskeita, olikohan ne nimeltaan american cockroach? Meilla on vanha talo ja rakosia loytyy joka puolelta, eli ei mikaan ihme, jos otokoita tulee sisalle. Kyllahan niitten kanssa toimeen tulee, kunhan ei ihan kissankokoisia ole. :P

osiris3

HEPS!
Voisiko joku Teistä ystävällisesti kertoa mikä tuo control-juttu on..olen tulossa kuukauden päästä ausseihin,sydneyn. Ja onko siellä lirissä noitten pieneliöiden kanssa..?

Best regards

Osiris3

Jaaks

Osiris,

Se "control" on yksinkertaisesti MYRKYTYS.

Koko talo tai asunto ruiskutetaan myrkylla (joita on useita erilaisia) joka sitten tappaa (ei esta sisaan tulemista) kaikki pikkuotokat.  

Yleensa firmat jotka tata hommaa tekee suosittelee sen tekemista kerran vuodessa:??:??, mutta kuten jo olet varmaan huomannut kommenteista taalla etta mielipiteet sen tarpeellisuudesta vaihtelee :D

Jaaks

Tony

Milka,
Ovatko nuo espanjalaiset tuhatjalkaiset niitä millipiideiksi kutsuttuja, joita ainakin Adelaidessa sai suihkuun mentäessä huuhdella lattialta pois.
Nuo silver fisut, eli sokeritoukat ovat Suomessakin aika yleisiä ainakin kylpyhuoneissa, mistä löytyy vähänkin kosteaa.
Ystävämme vanhemmilla oli hieno talo Melbournen ulkopuolella, kukkuloilla, ja heillä ainakin oli hirvittävä ongelma termiittien kanssa, jotka nakersivat salakavalasti talon runkoa. En ole tietoinen talon tämän hetkisestä tilasta, mutta kovasti he kuitenkin tappelivat niitä vastaan:(

:)Tony

Raiwå

Osiris

Tervetuloa Sydneyyn.

Meillä on ihan sama vika täällä kuin muuallakin Ausseissa, ötököitä on.
Me olemme ihan omasta aloitteesta, ja mukavuuskysymyshän se on.
Ei oo kiva jos niitä pikkuisia hirmuja pyörii jaloissa, ainakaan meikäläisen puolesta.
Yleinen merkki siitä, että niitä pöpöjä talossa on.
On että näet pieniä eliöitä, ei isoja.
Ne isot lentää tai kävelee paikanpäälle ja perustaa sen pieneliöyhteisön.
Kun näemme parinpäivän sisällä muutaman pienen samantyyppisen, soitamme ystävälliselle arseniikkikylväjälemme, hän noin $120 korvaustavastaan tulee pölyttämään talon anturoista harjakattoon asti.

Mutta yhtäkään myrkyllistä hemmoa en ole pihallani nähnyt, jos ei lasketa mukaan redback hämyä.
Nehän on jo ihan maanvaiva.


:nuttu::nuttu::nuttu::nuttu::nuttu::nuttu:
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Milka

Tony,

Millipiidejahan ne ovat. Meilla on tassa pari vuotta ollut talon remontti meneillaan ja tukkimalla kaikki mahdolliset kolot talossa olemme onnistuneet pitamaan tuhatjalkaiset talon ulkopuolella ja viime kesana niista ei juurikaan ollut riesaa.

Nama espanjalaiset tuhatjalkaiset ovat puhtaasti ?tuontitavaraa? ja uhkaavasti levittaytymassa koko asutun Australian alueelle. Niista on kesaaikaan riessaa erityisesti rautateille. Yksikin junan alle liiskautunut n. 3cm pituinen millipiid voi nimittain pysayttaa koko junan siihen paikkaan.

:(:(:(:(

Jaaks

Milka :D

Meillapain ei onneksi ole ongelmia noiden millipedien kanssa :D  ja toivottavasti ei tulekaan.  tassa linkki josta asiaan vihkiytymattomat voivat nahda minkalaisista pedoista on kyse :

http://www.humboldt.edu/~natmus/NorthcoastNature/Miriapoda/myriapoda.html

Meilla Queenslandissa ja erityisesti Brisbanessa on ongelmana Fire Ants eli yhdenlaiset "kusiaiset" jotka puree niin pirusti ja on pikkuhiljaa leviamassa ainakin taalla kaikkialle.

http://www.dpi.qld.gov.au/fireants/

Nekin pikkupaholaiset tuli tanne jossakin laivan mukana tulleessa kontissa
:mad:

Cheers
Jaaks

Milka

Jaaks,

Niiden Fire Ants kusiaisten on ennustettu ennen pitkaa leviavan koko asutetun Australian alueelle.  :mad::mad: Ellei niiden koko populaatiota saada tuhottua Queenslandissa ennen sita.

Muualta maailmasta on kantautunut viesteja, etta ne pirulaiset voivat yhta hyvin elaa Etela-Australian kylmemmissa olosuhteissa kuin pohjois-Australian tropiikissa.

Jos joku maahantulija ihmettelee karenteeniviranomaisten jyrkkiakin toimenpiteita, niin ne vain yrittavat torjua kaikenlaisten Fire Ants ja Milliped kaltaisten hyonteisten ja taalla entuudestaan tuntemattomien kasvi- ja elaintautien leviamista maahan.

:god:

Jaaks

Milka,

Eipa ennuste kuulemma edes nayta hyvalta, etta ne sais ne tapettua.  Tuo aikaisemmin laittamani linkki kylla kertoo hyvista tuloksista, mutta eihan valtio voi muutakaan tehda :D

Jostain tuolta Fisherman Islandin konttisatamastahan ne tanne tuli :??
ja toiminta ei ollut aivan tarpeeksi nopeata heti alusta niin siinahan ne levisi.

Totta, etta ne voi asua missa tahansa Ausseissa miedon ilmaston vuoksi.  Jenkeissa mista ne tannekin todennakoisesti tuli ne on levinnyt vain 8 tai 9 etelaisempaan valtioon Etela Amerikasta.

http://www.antcolony.org/fire_ants.htm

Karanteenit kunniaan :god::god::god:

Raiwå

Fireants

Kuulin tossa eilen hyvän tavan niiden poistoon tältä mantereelta

Parituhatta astetta parix sekunnix sinne Souitheast kulmaan

Rupee kusiaisetkin elään nimensä mukaisesti      
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Sheila

Olen samaa mieltä, että karanteenit kunniaan - joskus vaan tuntuu siltä, että koneessa levitetty myrkky jää vain huiksiin eikä välttämättä löydä laukuun piiloutuneita öntykäisiä..

Kait ne kunnolla myrkyttää ne kontit, joka ympäri maailmaan sinne lähetellään. Niissä kun ei ole ruokatarvikkeita voisivat upottaa myrkkytynnyreihin??:mad:

Tuntuu, että tuo Pest ongelma on todellakin lisääntyt vuosien mittaan - kait nekin haluaa idyyliolosuhteisiin!:P Jyrkkiä ja nopeita toimenpiteita varmasti tarvitaan, mutta (Raivo anger control classes for you) kunnoittaen muuta luontoa tietenkin.

Raiwå

Sheila !!!!  

Siis minäkö ????


Ai Kui ???:nuttu::coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Sheila

Nooh..:coolh   ... Ei mitenkään, johan Mr Properkin aikoinaan RÄJÄYTTI liian pois !!:XXXX:god::XXXX

Timo

Kun asuttiin Sydneyssä 6 viikkoa ja pidettiin kissoja tuttavaperheen talossa, perhe halusi, että teetetään Pest Control lähtiessä. Ja niin tehtiin. Firman ukko mainosti, että on uusi ja täysin vaaraton myrkky niin ettei tarvitse edes peittää pöydällä olevia ruoka-aineita eikä viedä lemmikeitä turvaan. Ja niin se ruiskautti parin sadan taalan edestä myrkkyä nurkkiin ja muurahaiset kuulemma hävisivät pariksi kuukaudeksi.

Samoin nykyisessä vuokrasopimuksessa on ehto, että kun kerran on sallittu pitää lemmikkejä sisällä, niin olemme velvolliset tekemään pest controllin pois lähtiessämme. Asunnonvälittäjä kertoi, että tämä on ihan yleinen sääntö. Sitä se ei kertonut, että onko kissoilla mitään todellista osutta tuholaisten esiintymiseen.

Raiwå

Timo :)

Jos lemmikkieläimiä pidät ? Pets.

On se yleinen käytäntö, Ja jos et, tekee isäntä sen.

:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Timo

Raivo :coolh  
Meillä se menee näin: Aina 6 kk:n välein käy pest control -firman mies koputtelemassa seinät ja nuuskimassa nurkat ja sitten kertoo talon omistajalle, tarvitaanko pest controllia vai ei. Jos tarvitaan, sen tekee talon omistaja. Jos vuokrasopimuksessa on rastitettu kohta että lemmikkejä saa pitää SISÄLLÄ talossa, niin silloin vuokralainen teettää ja maksaa vain yhden pest controllin pois lähtiessään. Jos talossa ei ole pidetty lemmikkejä eikä tuholaismies ole antanut myrkytyssuositusta, ei myrkytystä tee kukaan. Tuo tuli esille kun kysyin, milloin täällä on viimeksi tehty myrkytys. Ei ole kuulemma tehty vuosiin, eli jo oli aikakin ottaa lemmikinomistaja vuokralaiseksi että tulee tehtyä edes joskus :D

Mutta eipä tosiaan tulis mieleen tehdä moista vapaaehtoisesti. Tavalliset muurahaiset saatiin lähtemään kylvämällä basilikaa ja minttua ulos ovien pieliin. Vihreitä muurahaisia joskus tuhotaan kaupan myrkyillä, vaikka ne eivät olekaan talossa sisällä vaan kiipeilevät aidalla ja ulkoseinillä. Purevat sen verran vihaisesti kuitenkin ettei rinnakkainelo ole kovin auvoisaa. Ehkäpä niitäkin vastaan olisi joku pehmeämpi ja ekonpi keino. Täytyypä ottaa selvää.

Ja nyt kun tuli puheeksi lemmikit. Ainakin meille oli yllätys kun tänne tullessa kuultiin että Queenslandissa ei saa pitää kissoja ja koiria kuin omakotitaloissa, ei siis town houseissa eikä uniteissa.

Raiwå

Timo :)

Tuo lemmikkieläinrajoitus Queenslandissa on joku Jaaxin liikkeelle laittama Aprillipila ;)

:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Miten niin aprillipila :??

Kaikki nuo Timon mainitsemat saannot on vaan asunnon omistajan ja/tai valittajan keksimia saantoja ja auttaahan ne sita paikallista myrkyttajaa pysymaan busineksessa :D


Timo

Se, ettei uniteissa saa pitää kissoja ja koiria, on kuulemani mukaan Queenslandin laissa (?) eli ei asunnon omistajan tai välittämän sääntö. Tosin luotin vain kuulopuheeseen ja johonkin painettuun esitteeseen, jota en nyt löydä enkä löydä web-haullakaan. Joskus monta kuukautta sitten vaimon kanssa luettiin pykäliä siitä, minkäkokoinen oma aidattu piha täytyy olla, että saa pitää koiria, minkä kokoinen kanoille, vuohille jne. Mutta tähän hätään en sellaista infoa löydä. Muistaako kukaan muu kuulleensa?  Olisi sinänsä iloinen uutinen kuulla, että meitä on vedetty höplästä tuossa asiassa  :D

Jaaks

Timo :D

Sellaista lakia ei voi ollakaan joka kieltaa ihmisten pitamasta koiria tai kissoja uniteissa.



Se on taysin unitin omistajan tai body corporatin (taloyhtion) asia salliiko elukat tai ei.

Koirien , kanojen, lehmien etc pitaminen on city councilin asia ei valtion.

Kokeilepa vaikka Townsville City Council lisatietoa varten.

Taalta loydat tietoa Brisbane City Councilin saannoksista

http://www.ourbrisbane.com/home_garden/pets.htm

Cheers
Jaaks


Raiwå

Jaaks :XXXX

Meikäläinenhän on luokiteltu lemmikiksi :cool:

Ja mites luulet landlordin käyvän jos se tuli Queenslandissa sanomaan ettei lemmikkejä saa pitää
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :XXXX

Onhan se paljon parempi olla pet kuin pest

Tiimi10

Moikka dunderilaiset--

tämä on kyllä uskomaton tiedon tonava!  Ei muuta kuin hakusana kehiin ja taas saa infoa ja tunteen siitä, että ei ole yksin torakkaongelmansa kanssa.

Mehän ollaan tultu hiljattain Sydneyyn. Asuntoa etsiessä torakat oli yksi kammotus, siis homeisten kokolattiamattojen ja ilmiselvien vesivaurioiden lisäksi.

Sitten löytyi huippukiva täysin kalustettu koti:  pari vuotta vanha warehouse unit -  moderni ja siisti, ja omistajan isä kuulemma suomalainen. Tullessamme tehtiin superperusteellinen siivous, siinä vaiheessa ei mitään ylläreitä.

Kolmen viikon aikana täällä on näkynyt ehkä viisi kuusi yksittäistä vaalean ruskeaa elukkaa, mutta olemme jotenkin ajatelleet, että ehkä niihin on totuttava, niinkuin Jaaks tuossa aiemmin totesi.

Tänään tuli astianpesukoneen korjaaja. Kone on ollut koko ajan epäkunnossa, mutta onneksi takuukin on vielä voimassa. Kun koneen etupaneeli aukaistiin - arvaatte: :eye::eye::eye: mitä siellä oli! Korjaaja sanoi, että takuun piiriin ei kuulu viat jotka aiheutuu torakoista, että onko sprayta. No eihän meillä sellasia ole, joten kipin kapin kulmakauppaan. Korjaaja spreijasi koneen paneelia ja eikö niitä perkeleitä ilmesty vaan lisää ja lisää. Lupasimme, että emme kerro kenellekään , että hän teki homman firman laskuun. :cool:

Nyt on hysteria lähellä: vainoharhainen olo joka kerran kun avaamme kaapin tai astumme lattialle, ymmärrettävästi. Soitimme vuokra-agentille, joka lupasi hoitaa tänne pest controllin. Odotamme John Goodmannin oloista pelastajaa avuksemme! :o Minttu ja :o Tiina

Muuten moderaattorit, eikö tämä aihe jos mikä kannattaisi siirtää tuonne asuminen, eläminen-otsikon alle!

Minttu & Tiina :)

Moderaattorit näki viestinne, ja päättivät ettei kannata mennä pilaamaan Foorumin harmoniaa.
Eli päätimme tehdä käskyn mukaan :)


:coolh

Jaaks

Minttu ja Tiina :D:D:D

Vaarassa ei ole vain se astianpesukone vaan oikeastaan kaikki sahkolla toimivat koneet kotona :nuttu:

Torakat pitaa lammosta ja kosteudesta :??:??

Ja sahkovehkeet tuottaa lampoa :o ja jos mukana on viella kosteus kuten astian tai pyykinpesukoneessa tai kuivurissa, niin SE on Wau !!! Torakoille

Jaakaapit, hellat, uunit, mikroaaltouunit etc.etc.etc :D:D:D

riaapa

Minttu ja Tiina,

ai lupasitte ettette kerro kellekään että mies teki homman firman laskuun... onneksi tämä pysyy vain teidän ja dunderin lukijoiden välisenä :D

Nyt aloin harkitsemaan että pitäiskö keskeyttää mun de facto viisumihakemusprosessi tähän. Pystyn kuvittelemaan sen näyn kun niitä torakoita vaan tulee lisää ja lisää ja lisää... Minä kun inhoan pieniä suomalaisia koppakuoriaisiakin. Ilman astianpesukonetta ja pyykinpesukonettakaan en suostu elämään. Toisaalta minulla on aina myrkkyspray käden ulottuvilla, ohjenuorana "a dead bug is a good bug". Täytyy vaan pitää huoli että pest control tehdään vähintään puolen vuoden välein!

Jaiks!

Riina.

p.s. älköön biologit alkako saarnaamaan minulle miksi hyönteiset ja hämähäkitkin ovat tarpeellisia luontokappaleita. Tiedän, tiedän... mutta pysyisivät kaukana minusta ja myrkkyspraystani! :mad:
Riina

Jaaks

Riina :D:D
Miksi sinun piti laittaa tuo ps. sinne loppuun :??:??:??

Ajattele kuinka monta hyvaa uutta keskustelun aihetta sinun vastauksesi olisi aiheuttanut ilman sita :??:??:??

riaapa

Jaaks,

yritän vain pitää nämä keskustelut asialinjalla... ;) Tuota aihetta varten olisi pitänyt aloittaa uudella aiheella, esim. "ötökät ja niiden tarpeellisuus maapallolla".

Niin.

Riina.
Riina

Jaaks

Riina :D

Quote -
 "Nyt aloin harkitsemaan että pitäiskö keskeyttää mun de facto viisumihakemusprosessi tähän. Pystyn kuvittelemaan sen näyn kun niitä torakoita vaan tulee lisää ja lisää ja lisää... Minä kun inhoan pieniä suomalaisia koppakuoriaisiakin. Ilman astianpesukonetta ja pyykinpesukonettakaan en suostu elämään. Toisaalta minulla on aina myrkkyspray käden ulottuvilla, ohjenuorana "a dead bug is a good bug". Täytyy vaan pitää huoli että pest control tehdään vähintään puolen vuoden välein! " -Unquote


Jaiks!


Ei suinkaan tuo jotenkin verrannut minuun
:??:??:??

riaapa

hehheh...

Ei.

Yikes! :P
Riina

Jaaks

Thanks Riina  :D:D:D

I can sleep now :D:D:D

Jaaks :XXXX

jounij

Riina, sinua odottaa epämiellyttävä yllätys, kun seuraavan(?) kerran olet joulun alla Australiassa: iltaisin ilma on välillä pilvenään maailman huonoimpia lentäjiä Christmas Beetles eli "jouluköppiäisiä" :). Ne törmäilevät sitten joka paikkaan että kopse vain kuuluu, eikä niiden sisälletuloltakaan voi aina välttyä. Ihan harmittomia ne jokatapauksessa ovat ja sitä paitsi toisinaan oikein kauniin värisiäkin.


Köppiäisistä hyviäkin puolia löytävä
Jouni
Canberra

Jaaks

Jouni :D

Ne Christmas beetles on hauskoja veikkoja ja tosiaan joskus yolla voi kuulla ulkona kun ne kopsahtelee pitkin seinia ja ikkunoita :D:D:D

Jos joku ihmettelee, etta mita koppiaisia ne on niin taalla on pieni kuvaus : http://www.ento.csiro.au/Ecowatch/Primary/beetles/pages/christmas_beetle.htm

jounij

No mutta Raivo hyvä! Sinähän sotket minun viestini. Hyi sinua! Ja heinäsirkkoja :) !


Kommentoi
Jouni
Canberra

Jaaks

Jouni :D

Entas Cicadas :??:??:??

Pitavat kanssa melkoista metelia http://www.wettropics.gov.au/pa/pa_cicadas.html :D:D:D

Raiwå

Jouni :)

Ajattelin säästää tuota varastotilaa :)
Etten niin lyhyen viestin takia uutta rustaisi :)

Ja sopihan se sinne Joulukoppakuoriaisten sekaan yx krikettikin :)



:coolh

PS: Ja vielä lempilajisikin :)
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.