Työt, viisumi ja järjestys

Aloittaja Mas, tammikuu 22, 2004, 04:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mas

Olen tässä jo muutaman vuoden ihmetellyt, että miten Ausseihin pääsee vakituiseksi töihin. Tarkoitus olisi mennä tekemään it-alan hommia ja rekrytointikanavat on kyllä tiedossa. Ongelmana on lähinnä tuo viisumi ja hakeminen. Viisumiin tarvitaan työpaikka ja työilmoituksissa taas vaaditaan viisumi. Eli muna kana ongelma. Pitääkö vaan kylmästi lähteä hakemaan skilled viisumia ja sen mahdollisesti saatuani hakea töitä?

Miten muut ovat homman kanssa toimineet (sellaiset jotka ovat sinne jo pääseet).

En tarkoita nyt WH-viisumia, koska tarkoitus on tehdä pysyvä reissu.

Skilled viisumi on tullut lähinnä mieleen sen takia, että osaaminen IT-puolella on parempi kuin hyvä (todistettavasti), mutta kouluja ei ole tullut käytyä peruskoulua pitemmälle :)

Jaaks

Mas :D

Oikeilla jaljilla olet. Skilled viisumi on se ainoa tapa, jos pysyvasti haluat tanne tulla.

Olet jo varmasti lukenut Immigration sivut, mutta tassa kuitenkin varmuuden vuoksi :
 http://www.immi.gov.au/migration/skilled/index.htm

Good Luck
Jaaks

Jouko

Hei Mas olen samoilla jäljillä kuin Jaaks eli, eli ensin viisumi ja sitten työt kun tule paikanpäälle. Kuten varmasti jo teidät voit myös hakea sponsoria jostain täällä olevasta firmasta. Realistisesti tosin tuon sponsorin löytäminen voi olla erittäin vaikeaa. (ei tietenkään mahdotonta).

Huomaa, että myös Australia kärsii IT ammattilaisten ylitarjonnasta!

Suosittelen lataamaan hakukaavakkeet http://www.immi.gov.au ja katsomaan tulevatko tarvittavat pisteet täyteen jos niin, ei muuta kuin kaavakkeet sisään ja viisumia odottelemaa...

Tuosta IT puolen pisteytyksestä putosi muutama ala pois tuossa vuoden vaihteen tienoilla. Tässä lisää aiheesta. http://www.dundernews.com/news/wmview.php?ArtID=1823

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Kannattaa myös huomioida, että vaikka taitoa olisikin, niin täkäläiset it-alan työnantajat korostavat työpaikkailmoitteluissaan yliopistotutkinnon tärkeyttä. Vaikka olisit kuinka hyvä, on tämän seulan läpi vaikea päästä, koska - kuten Jouko yllä mainitsee - jokaiseen työpaikkailmoitukseen tulee paljon vastauksia, ja tuota alan tutkintoa käytetään yleisesti yhtenä karsintamenetelmänä. Jos saat viisumin, niin työpaikka kannattaa yrittää löytää "takaoven kautta", eli ottamalla itse oma-aloitteisesti yhteyttä alan yrityksiin, ennen kuin nämä edes ilmoittelevat lehdissä työntekijöiden tarpeestaan.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Mas

LainaaTuosta IT puolen pisteytyksestä putosi muutama ala pois tuossa vuoden vaihteen tienoilla. Tässä lisää aiheesta. http://www.dundernews.com/news/wmview.php?ArtID=1823


Tuossa artikkelissa mainitaan Suomeksi seuraavaa:

Ammatin perusteella maahan hakevat siirtolaiset saavat lisäpisteitä nimettyjen ammattialojen mukaan. Ammattialat joilla on tarvetta työvoimasta esiintyvät niin sanotussa haluttujen ammattialojen MODL listassa.

Vuodesta 2001 lähtien Information and Communicatio Technology (ICT) osa on sisältänyt 26 eri tietotekniikan ammattia. Nyt tarkistetulle listalle on jätetty vain muutama ammattiala, joiden taitajille katsotaan olevan tarvetta.
MODL listalle jääneet IT ammatit ovat seuraavat,
- Internet, Networking/LAN/WAN: Java Security (pääasiassa J2EE) ja electronic commerce.
- Client/server applications: SAP, PeopleSoft.
- Security: CISSP (Certification for the Information Systems Security Professional).


En kuitenkaan löydä tuolta virallisilta viisumisivuilta tuota lyhennettyä listaa.
Eli onko tuo fakta tieto, että ainoastaan nuo kolme käy. Jos noista pitää valita niin CISSP:n suorittaminen onnistuu suht. nopeasti.

Ja tänne Suomeen en kyllä aio jäädä oli tilanne sitten mikä tahansa.

(Kaikki jotka täällä asuvat niin katsokaa vaikka ulos ikkunasta niin tiedätte syyn );)

Milka

Nyt on suunnitteilla uusi viisumiluokka, eli jos hakija on valmis tyoskentelemaan maaseututaajamissa kaksi vuotta saa viisumin helpommin.

Kannattaa muuten myos lukea arkiston vanhoja aiheketjuja lapi. Jossain viestiketjussa on linkki ns. pistetestiin, jossa voit itse testata viisumin saanti mahdollisuuksiasi ennen kuin edes haet viisumia. Lykkya tyko!

Mas

Tietääkseni tuo aika on kolme vuotta, ja Brisbane ei luultavammin kuulu noihin alueisiin ;)

Osaako joku sanoa, mitä tuo "investointi" tarkoittaa, josta saa lisäpisteitä? ELi noissa lomakkeissa puhutaan 100000AUD:n investoinnista. Tuohan on pikku raha kun Suomessa myydään autot, kämpät ja omaisuus pois ja lähdetään muuttamaan. Mihin tuo pitää sijoittaa niin kuin käytännössä?

Jaaks

Mas :D

Se nyt ei ihan pelkastaan riita, etta tuo sen $1 M tahan maahan vaan pitaa olla jonkinlainen investointi/ business suunnitelma.

Taalta loydat hieman lisatietoja :

http://dima.cardgate.net/Business_Skills_Migration/1132.pdf

http://www.immi.gov.au/migration/business/index.htm#detailed

Silppu

Oletko tsekannut miten puoliso, jos sellaista on,  täyttää skilled viisumivaatimukset?  

Jos mikään muu ei käy, niin sitten vois yrittää jotain toista yhtä eksoottista maata, vaikka EU:n sisällä, jonne ei tarvitse työlupia. :cool:

Uuteen Kaledoniaan (Ranska) tai Neitsytsaarille (Englanti) pääsee ilman viisumia, ja työtön saa mahdollisesti ansiosidonnaisen korvauksen kolmeksi kuukaudeksi työnhakua varten. :o

Mukaan sponsoriksi voisi ottaa Seuran tai vastaavan, joka kertoisi siitä kuinka työnhaku paratiisisaarilla onnistuu veronmaksajien kustannuksella... :mad: Ja jos työkokemusta, kielitaitoa ja uskallusta riittää, niin miksipä ei onnistuisi.


Terveisin eräs EU-byrokratian kiemuroita opiskellut.


http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/oceania/nc.htm

http://www.worldatlas.com/webimage/countrys/namerica/caribb/vg.htm

Jaaks

Silppu :D

Oletkos kaynyt kummassakaan mainitsemassasi paikassa :??:??

Tiedustelee molemmissa oleskellut
Jaaks :D

Ps. Puolison ei valttamatta tarvitse tayttaa yhtaan mitaan vaatimuksia, vaikka siita voikin saada lisapisteita:D

Silppu

Ei ole tullut käytyä, mutta mielessä on ollut käydä Uudessa Kaledoniassa.... Vaikka matkalla Australiaan....  Onko vierailemisen arvoinen paikka?

Jos sattuu olemaan tiettyä sosiaalietuutta, vaikka työttömyysturvaa, vanhempainrahaa tms. niin niitä maksetaan EU:n sisällä. Muistaakseni jälkimmäisestä tuli ennakkopäätös muutama kuukausi sitten. Työttömänä ollessa saa tehdä 5 vrk lomamatkan.

Olis ihan kiva aloittaa Australiaan muutto edullisella rantalomalla. :cool:

Puoliso tosiaan pääsee "siivellä" Ausseihin. Meinaan itse käyttää sitä väylää, vaikka itsellä riittäisi pisteet ehkä juuri ja juuri. -Hyvä niin.

Kannattaa miettiä tarkkaan kenen kanssa menee naimisiin. ;) heh ;)

riaapa

Moi Silppu!

Jokos teillä on aikataulu varmistunut? Entäs se puolison aloitettu jatkotutkinto? Selvisikö että pystyykö hän jatkamaan tohtoriohjelmassa Australiassa? Kiinnostaa minua, ja voisi olla hyödyllistä tietoa muillekin, niin siksi näin julkisesti kyselen...

Riina.
Riina

Jaaks

Silppu :D

Vaikka New Caledonia onkin Ranskan "alainen", niin mitkaan Ranskan lait ei siella ole voimassa:o  New C on edelleen taysin verovapaa maa, eli ei ole tuloveroakaan :o  Sen sijasta kaikesta maksat tayden hinnan ja se hinta ei ole halpa :(  Kaikki niin sanotut suomalaisten ja EU jasenmaiden kansalaisten tottumat julkiset palvelut kuten esim. laake- ja hammashoito, kirjastot, viemarit, katujen kunnossapidot etc, etc... ovat maksullisia.  Tamahan tuntuu sitten varsinkin esim vuokrissa, jotka ovat "astronomical" koska vuokraisanta joutuu maksamaan kadun kunnossapidosta.

Ruokakaupoissa, kahviloissa, ravintoloissa jne on kaksi hinta systeemi, tarkoittaen, etta jos et ole paikallinenn tumma saarelainen tai aito paikallinen ranskalainen maksat vahintaan tuplat :cool:

En itse tieda kuinka Ranska voi taata edes EU:n jasenena kenellekaan yhtaan mitaan siella :??

New C on yrittanyt saada itsenaisyytta jo vuosikymmenia, mutta ollessaan yksi maailman suurimpia uraanin tuottajia, Ranska ei tietystikaan halua antaa sita.

Muuten aivan mahtava paikka ja paljon nahtavaa ja koettavaa.  Erittain hyva sukelluspaikka juuri Noumea'n edustalla, jossa on valtavat reefit ja paljon uponneita laivoja etc, etc...

Ihmiset on ystavallisia, jos puhut sujuvaa ranskaa - muuten olet vain kuka tahansa turisti jolta viedaan rahat keinolla tai toisella :( ja senhan ne osaavat siella.

Nakemisen ja kokemisen arvoinen paikka tosiaankin, mutta ilman suurta rahavarastoa en viipyisi siella paria viikkoa pidempaan.

Cheers
Jaaks :XXXX

Ps.
En todellakaan halua sanoa mitaan pahaan Uudesta Kaledoniasta ja se on nakemisen arvoinen kaunis pikku saari ryhma, mutta pahuksen kallis :D:D:D

Silppu

Riina the Moderator IV ;)

Jaa että julkisesti kaikkia asioita.... :o Pitää tiedustella asiasta vaimolta. :?? Mutta olettaisin että homma käy parhaiten niin että on suomalaisessa yliopistossa kirjoilla ja suomalaisella apurahalla Ausseissa. Onpa sitten ainakin jotakin elantoa perheelle kun toinen etsii töitä.

Varmaankin sieltä jostain yliopistosta saa oikeuden käyttää kirjastoa. Vai liekö siellä vapaa käyttöoikeus kaikille kuten Suomessakin.

Muuttoaikataulu ei ole ihan selvillä, mutta olettaisin sen tapahtuvan kesäkuun alussa vuonna 200? jotain, niin tulee opettajien pitkät kesälomat hyödynnettyä.

Tässä pitää pelata nyt varman päälle, eli viisumiin pitäisi saada leima kesäkuun alussa, jotta olisi mahdollisuus lähteä samoihin aikoihin kyseisenä tai sitä seuraavana vuonna.

-Eikös se ollut niin että Skilled viisumissa on yksi vuosi aikaa saapua maahan?

-Tiukka kysymys: Voiko viisumin aloitusajankohtaa siirtää eteenpäin viivästyttämällä vaikka passin lähettämistä Saksan lähetystöön? Vai määräytyykö alkamisajankohta sen perusteella kun on saanut myöntävän päätöksen Adelaidesta?

Jaaks :D

Kiitos Uuden Kaledonian esittelystä! Taidan harkita tuota löhölomaa siellä vielä kerran... Mutta toisaalta aina noi turistirysät kalliita on... Ja jos vero on 0%, niin kyllä siitä pitäisi riittää maksaa kulujakin, jos töitä sieltä löytää.

Joka tapauksessa joku välilaskupaikka jossakin voisi olla paikallaan.

Tiedättekö, että voiko välilaskupaikalla pitää parin-kolmen päivän tauon ilman että lipun hinta nousee paljon?

 
Silppu :D

riaapa

Silppu,

En tiedä varmuudella skilled viisumista, mutta spouse viisumissa se "viimeistään tällöin saavuttava Australiaan, vaikka sitten menisitkin vielä takaisin hoitamaan asioitasi"-päivämäärä riippuu rikosrekisteriotteen ja lääk.tarkastuksen päivämääristä, ne kun ovat voimassa vain vuoden kirjaamispäivämäärästään.

Viimeksi kun lennettiin Australiaan vietettiin matkalla kolme päivää Hong Kongissa, eikä lisäkustannusta tullut kuin yhteensä jotain 100 euroa. Riippuu vissiin jotenkin niistä lentokenttäveroista ja muista, tai jotain?

Riina.
Riina

Mas

...keskustelu lähti vähän hyppimään alkuperäisestä kysymyksestä: Missä on tuo päivitetty MODL-lista, jossa on mainittu vaan nuo kolme IT-alaa/ammattiosaa?

riaapa

Näin kävi, Mas... ei mitään uutta täällä dunderissa :)

Mutta meidän pitää nyt vaan kärsivällisesti odottaa että tois puolel palloo herätään... ;)

Riina.
Riina

Jaaks

Mas :D

Siis haluat viimeisimman Migration Occupations in Demand List (MODL) :??

Tassa on lista joka on paivitetty 17 Joulukuuta 2003 ja siina ei ole valitettavasti ainoatakaan IT alan hommaa :(

http://www.immi.gov.au/migration/skilled/modl.htm

Jaaks

Mas :D

Luin tuon aikaisemman kysymyksesi uudestaan ja sinahan kysyit : "lomakkeissa puhutaan 100000AUD:n investoinnista", etka 1 M joka on business migration homma :D -Sorry

No, mutta kuitenkin siella sanotaan "Capital investment in Australia (a minimum of A$100,000) " ja jatkuu:
"You must have invested a minimum of $100,000.00 in an approved government investment for a term of at least 12 months"

Lisatietoa ja yhteysnumerot loydat Booklet 6 :
http://dima.cardgate.net/General_Skilled_Migration/1119.pdf

Cheers
Jaaks

Mas

Joo siis tää rupee näyttämään todella pahalta hommalta. Pelkällä invenstoinnillakaan ei pääse vielä mihinkään ja jos IT-alan hommista ei saa pistettäkään niin...

Mas

Alkuun täytyy sanoa, että nyt joku on väärässä. Joko se olen minä (ei mikään uusia asia) tai sitten te kaikki jotka neuvoja annatte.

Eli:

"Migrating as a skilled person" http://www.immi.gov.au/migration/skilled/index.htm
ja
http://www.immi.gov.au/migration/skilled/offshore_general.htm#independent

(Eikö tämä Skilled-independent muka käy Suomalaisiin?)

sanoo että perusvaatimukset ovat:
1) http://www.immi.gov.au/migration/skilled/basic_requirements.htm
-Alle 45 vuoden ikä jne..

2) nominate a skilled occupation from the Skilled Occupations List
-Tältä listalta löytyy IT alan hommia vaikka kuinka paljon

3) Point test
http://www.immi.gov.au/migration/skilled/points_test.htm



Huom! kohdassa 3 eli tuossa pistetestissä saa MODL-listalla olevasta ammatista "LISÄPISTEITÄ", mutta missään ei puhuta sen olevan "AINOA VAIHTOEHTO".

Eli olenko oikeassa vai väärässä, että jos pisteet tulee kasaan ilman mitään MODL-listalla olevaa ammattia (SOL:lta löytyy oma ammattini) niin homma rullaa ja mun ei tartte jäädä tänne kylmään pohjoiseen ihmettelemään koska aurinko taas paistaa?

Jaaks

Mas :D

MODL = Migration Occupations in Demand List

eli siis eniten haluttuja eika ainoastaan niita jotka hyvaksytaan :D

Jos vaan lapaiset pistetestin, niin ei muuta kuin muuttamaan vaan:D ja niinkuin sanoit onhan noita IT hommia siella skilled listalla vaikka kuinka paljon ja suurin osa viela hyvia 60 pisteen ammatteja :D
Tiedatko kuinka saat sen assessment ?

Taisi tulla vahan vaarinkasitys aikaisemmin :??



Cheers
Jaaks
:XXXX

Jouko

Mas,  :?


Sanoin 22.01.2004 quote
Suosittelen lataamaan hakukaavakkeet http://www.immi.gov.au ja katsomaan tulevatko tarvittavat pisteet täyteen jos niin, ei muuta kuin kaavakkeet sisään ja viisumia odottelemaa...
end quote
 
Mas 24.01.2004 quote
Eli olenko oikeassa vai väärässä, että jos pisteet tulee kasaan ilman mitään MODL-listalla olevaa ammattia (SOL:lta löytyy oma ammattini) niin homma rullaa ja mun ei tartte jäädä tänne kylmään pohjoiseen ihmettelemään koska aurinko taas paistaa?
end quote

MODL lista viime joulukuulta jossa ei ole ammattialaasi.
http://www.immi.gov.au/legislation/gazettals/gazettals03/031217_occupations.pdf

Mutta kukaan ei ole sanonut että jokin täällä esitetty olisi "AINOA VAIHTOEHTO" (jos nyt huutaa pitää), uskon että jaaksin sanonta "ainoa vaihtoehto" oli kylläkin lähinnä kuvainnollinen eikä kirjaimellinen.

Jos ammattialasi löytyy tältä "MODL = Migration Occupations in Demand List" listalta saa kymmenen (10) listäpistettä ja jos sinulla on työpaikka tiedossa niin saat siitä vielä viisi (5) lisäpistettä.

Mutta kuten jo mainitsit ammattisi löytyy "Skilled Occupations List"  listalta, eli voisko tämmöinen skenario toimia, tuntematta sen paremmin kielitaitoasi, ikääsi, terveyttäsi, perhesuhteita tai menneisyyttä.
Mas target = 115

(SOL) Ammatti = 60
Ikä = 30 (18 - 29 vuotias)
Kieli = 15 - 20 riippuu hakijasta
Työkokemus = 10   3-4v
MODL = 0
Total 115 = viisumi kädessä ja Mas hymyilee:D Australiassa eikä kylmässä pohjolassa


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Mas

Lainaa(SOL) Ammatti = 60
Ikä = 30 (18 - 29 vuotias)
Kieli = 15 - 20 riippuu hakijasta
Työkokemus = 10   3-4v
MODL = 0
Total 115 = viisumi kädessä ja Mas hymyilee:D Australiassa eikä kylmässä pohjolassa

Nimen omaan! Tohon nyt sitten tähdätään. Hakukaavakkeet tulostettu ja todolista tehty (mitä todistuksia pitää hakkia jne). EIköhän nuo tässä kohta saada eteenpäin.


:eye: Niin joo ja ei ollut tarkoitus "huutaa" kun korostin isoilla kirjaimilla paria sanaa :eye:

Mas

LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
Tiedatko kuinka saat sen assessment ?

Miten niin? Onko tuossa jotain erikoista tai onko tuohon jotain vinkkejä?

Jouko

Mas,

Hienoa kuulla ett? homma l?hti rullaamaan, ja todolistasta alkaa varmasti pikku hiljaa tipahtelemaan rivej? pois!


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jaaks

Mas :D

Oli vain ystavallisesti tarkoitettu kysymys, etta oletko tietoinen kuka ja missa tekee IT alan assessment Australiassa Skilled Viisumia varten ja mita kaikkia papereita heille tulee lahettaa etc, etc , etc...

Jos tiedat jo tai et halua tietoja ja haluat etsia ne itse, niin... just forget it mate :D:D:D

Ps.
Sanoin:
"...Skilled viisumi on se ainoa tapa..."

Sina aloit itse puhumaan siita MODL listasta ennenkuin kukaan muu :??

Mas

LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks

Oli vain ystavallisesti tarkoitettu kysymys, etta oletko tietoinen kuka ja missa tekee IT alan assessment Australiassa Skilled Viisumia varten ja mita kaikkia papereita heille tulee lahettaa etc, etc , etc...

siis en tiedä vielä mitään, joten tietoa tänne vaan niin paljon kuin mahdollista
;) ;)

LainaaJos tiedat jo tai et halua tietoja ja haluat etsia ne itse, niin... just forget it mate :D:D:D
Ei kun tänne vaan jos sitä on valmiiksi tiedossa. Näihin kaikkiin tietoihin, lappuihin, todistuksiin, selityksiin jne. menee muutenkin ihan törkeesti aikaa, joten kaikki apu on tervetullutta.


LainaaPs.
Sanoin:
"...Skilled viisumi on se ainoa tapa..."

Sina aloit itse puhumaan siita MODL listasta ennenkuin kukaan muu :??

No tämän vuoksi aloitinkin lauseeni "...joko minä olen käsittänyt väärin tai..." ;)  ;) Ja tässähän se taas nähtiin, että näin se meni. Ei hätää!
;)

Jaaks

Mas :D

IT alan assessment hoitaa ACS (Australian Computer Society) ja tassa kaikki tarvittavat tiedot hakemus lomakkeineen :

http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/1121i.pdf (kertoo paljonko pisteita kukin homma on arvoltaan viisumihakemuksessa)



Skills Assessment (For Migration Purposes Only)http://www.acs.org.au/national/accreditation/os-credit.html  

How to Lodge an Application
http://www.acs.org.au/static/national/lodgeappn.htm

RPL  (Recognition of prior learning) application form (jonka voit joutua myoskin tayttamaan):
http://www.acs.org.au/static/national/membership/RPL_Pack_2.rtf  


Ja sitten itse lomake:

AUSTRALIAN COMPUTER SOCIETY INCORPORATED APPLICATION FOR SKILLS ASSESSMENT (Migration Purposes Only)
http://www.acs.org.au/static/national/skills%20assessment%20form-new.rtf

Ei muutakuin hakemaan ja sitten paaset pakkasista pois :D

Jos haluat viela lisatietoja, niin kysy ihmeessa :D:D:D

Cheers
Jaaks

Ps.  
Sanoit nain: "Ei kun tänne vaan jos sitä on valmiiksi tiedossa. Näihin kaikkiin tietoihin, lappuihin, todistuksiin, selityksiin jne. menee muutenkin ihan törkeesti aikaa, joten kaikki apu on tervetullutta"


Mitaan naita ei ollut aikaisemmin tiedossa ja kesti noin 5 minuuttia hakea ne Governmentin sivuilta, kopioida ne ja lahettaa tanne foorumiin  :D:D:D  Ei kai se voi noin vaikeaa olla varsinkaan IT alan ammattilaiselle, jonka luulisi tietavan miten loytaa tietoa :??

Mas

LainaaMitaan naita ei ollut aikaisemmin tiedossa ja kesti noin 5 minuuttia hakea ne Governmentin sivuilta, kopioida ne ja lahettaa tanne foorumiin  :D:D:D  Ei kai se voi noin vaikeaa olla varsinkaan IT alan ammattilaiselle, jonka luulisi tietavan miten loytaa tietoa :??

Kyllä voi.. Mun mielestä ainakin näitä lappuja ja lippuja on ihan törkeesti.

Jaaks

Mas :D

Jos niita lappuja ja lippuja ei tayta, niin sitten ei menna mihinkaan :o

Suomeen muutaminenhan ulkomaalaiselle onkin niin helppoa - vai mita :??:??

MH

Eihän niitä paljon ole meilläkin kahden ihmisen lappuja tuli vaan jotain 60:D:D

Jaaks

MH :D

Niinhan se on, mutta toiset haluaa kaiken valmiina koska joko eivat itse viitsi tai sitten eivat pysty asioita hoitamaan :??

Tietysti Mas voisi palkata jonkun "Immigration Agent" hoitamaan hommiaan niin ei tarvitse taytella noita lippuja ja lappuja, mutta sekin maksaa :( mutta toisaalta johan han sanoi aikaisemmin, etta $100K on pikkurahaa kun talot ym on myyty :??

Yksi tuttava sai juuri pojalleen tanne viisumin Irlannista tuollaisen agentin kautta - kesti n kaksi vuotta ja maksoi hieman yli $16,000.00 ja sen jalkeen $3,500.00 bondi kahdeksi vuodeksi :o

Eli onhan noita vaihtoehtoja :??

Mas

Joo siis eiköhän tässä nyt itse kuitenkin nämä täytetä ja unohdetaan nuo "konsultit" tms.. :)

riaapa

Mulla on tuossa kirjekuoressa lähdössä oma hakemus Berliiniin (Australia Dayn kunniaksi). Piti ihan laskea, ja sivuja on yhteensä 77. Siis pelkästään yhden henkilön de facto spouse viisumia varten... Mutta nyt on kyllä niin varman päälle (hitaasti ja hartaasti) tehty hakemus, että oksat pois!

Riina.
Riina

Jaaks

Riina :D

Niinhan se on ikava kylla, kuten on aikaisemminkin jo keskusteltu, etta ei mikaan enaan "lankea niinkuin Manulle illallinen" :( vaan joskus taytyy itsekin tehda jotain :D

MH

Tosiaan kannattaa tutkia paperit tarkkaan ja jos joku asia vähänkään tuntuu oudolta kannattaa kysyä esim. puhelimitse saksasta näin me ainakin tehtiin. On nimittäin ikävää jos lähetät paperit ja siellä on joku omasta mielestä vähäpätöinen asia väärin ja paperit ollu sisällä vaikka 3kk niin tuleekin paprut takas ja pyydetään tekemään uudelleen eli tee juuri niinkuin ohjeissa sanotaan vaikka se tuntuisi kuinka tyhmältä tai vähäpätöiseltä asialta säästyt monelta turhalta vaivalta. Meilläkin oli hypätä sydän kurkkuun kun palauttivat alle 2kk meidän paperit berliinistä takaisin ja ajateltiin että tässäkö tää nyt oli mutta mukana olikin saate jossa merkintä että voitte hakea viisumia suoraan Canberrasta eikä Berliinistä niinkuin yleensä eurooppalaisilta vaaditaan.

MH

riaapa

MH,

suhtauduttiinko puhelintiedusteluihin siis positiivisesti? Se kun kielletään tuolla Berliinin suurlähetystön sivuilla:

You can do the following to help us process your case quickly:
   ensure that your application is complete
   refrain from making telephone enquiries

Jostain muistan lukeneeni, että jos kuitenkin tiedusteluja on, ne tulisi tehdä mieluiten faxitse tai kirjeitse?? :?? Onneksi heidän ohjeensa nettisivuilla ovat erittäin selkeät, joten kun niitä vaan lukee ja lukee vielä uudestaankin, niin huomaa että vastaukset useimpiin kysymyksiin löytyvätkin sieltä... :god:

Itse pyysin lääkärintarkastuspaperit (joita ei pysty tulostamaan netistä, kuten kaikki muut lomakkeet) heiltä kirjeitse, ja laitoin vielä palautuskuorenkin mukaan, ja sain ne viikossa, eli mielestäni tosi nopeasti.

Eihän tuo lomakerumba ole se vaikein paikka, vaan vasta prosessin alkua, ja helposti ne täyttyvät kun tarpeeksi haluaa! :)

Riina.
Riina

MH

Joo siis kyllä vaimoni soitti sinne ja kysyi jotain asiaa varmistuakseen ja kyllä sieltä ystävällisesti neuvottiin. Lääkärin papereitahan ei tarvi tilata mistään kun marssii Helsingissä museokadulle konsulaatin toimistoon niin sieltä saa paperit heti mukaan siis löytyy samasta osoitteesta kuin qantasin helsingin konttori ovat samassa tilassa mutta eri ovien takana näin ainakin vielä lokakuussa 2003

Marko

sanna77

Riina, en itse soittanut sinne saksan lähetystöön ennen kuin he ottivat sieltä yhteyttä. Muistaakseni lähettivät kirjeen että viisumihakemus on käsittelyssä ja kirjeessä oli myös minun viisumihakemustani käsittelevän henkilön nimi ja puhelinnumero. Miten oletko muuten saanut jo lääkärin paperit kuntoon....?

Mh, soitin viime vuonna sinne museokadun konsulaattiin ja sieltä tuli vastaus, että eivät hoida ollenkaan "DeFacto" asioita. :?? Pyysivät ottamaan yhteyttä suoraan sinne saksaan.