Matkavakuutusjuttuja

Aloittaja SallaH, maaliskuu 29, 2004, 20:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Wildur

Kiitoksia näistä vinkeistä!

Täytyypä vielä tutustua paremmin ja ajan kanssa Raivon linkkeihin, mutta pikasilmäyksellä löytyikin jo viittauksia membershipiin, joka kuulostaisi tutulta.

Onpas loistava info-foorumi:god:

W

ninnuli

heipat!

eli WH-viisumilainen saa medicare kortin. loistavaa:pepsodent
mutta miten sitä haetaan? varmaan vasta paikanpäällä, mutta ajattelin jo etukäteen kysellä. täällä on uskomattoman paljon tietäväisiä ihmisiä. ihanaa:god:

-nina

Nunnu74

Matkavakuutuksen saa huomattavasti halvemmalla jos on esim kotivakuutus samassa yhtiössä. Mun perusvakuutus korvaa ekat 3 kk ja ostin siihen lisaksi 9kk ja maksoi reilun satasen, kun oli Suomeen jaavat tavarat vakuutettuna varastossa.
Suosittelen vakuutusta ei pelkastaan sen takia etta saa sairaanhoitoa saa Ausseissa mutta myos etta paase ilmaisella kyydilla Suomeen jos sattuu jotain isompaa. Vakuutuksesta voi myos hakea kaikki laakari ja laake kulut.
Mun kohdalla vakuutus maksoi itsensa takaisin kun perheenjasenen vakavan sairastumisen takia piti palata kotiin kesken kaiken ja mahdollisimman pian. Vakuutusyhtio jarjesti mut takaisin Suomeen alyttoman akkia seka jarkkas ja maksoi lennot mun puolesta. Onneksi oli vakuutus kun ei mun visa-kortin käyttö raja olis riittanyt maksamaan niita lippuja!

Tiia

Hei kaikki,
Nostetaan vähän tätä aihetta, ettei tarvitse suotta uutta aloittaa saman asian tiimoilta. Ja olen jo hakenut ja lukenut ja kerrannut aiheeseen liittyviä keskusteluja.. Olen silti ymmälläni varsinkin nyt kun WH:lla voisi viipyä pidempäänkin maassa (siis hakemalla sitä toisen vuoden viisumia).
Olen siis lähdössä reissuun WH:lla lokakuussa ja tarkoitus olisi olla sitten sen kaksi vuotta putkeen (ja mikäli vielä onnistuu niin NZ vuoden). Mutta kuten jo monessa keskustelussa on tullut ilmi yli vuoden pituisen matkan jälkeen kela katsoo että olet muuttanut pysyvästi ulkomaille. Jolloin en enää kuulu sosiaaliturvan piiriin. No mitäpä siitä, mutta kun vakuutusyhtiöt eivät myönnä vakuutuksia jossei kuulu Suomen sosiaaliturvaan. Minulla ei ole pienintäkään aikomusta lähteä reissuun ilman matkavakuutusta, vaikka kovasti toivonkin ettei sitä tarvitse matkalla.. Mitä siis on tehtävissä? Jätänkö vain ilmoittamatta kelalle koko matkasta ja otan vakuutuksen vuodeksi. Entäs sitten vuoden jälkeen saanko enää jatkettua vakuutusta australiasta käsin ja puuttuuko kela tässä vaiheessa siihen etten asukaan suomessa? Ja eikös sitten verovirastoon kuitenkin pitäisi ilmottaa että jatkan työskentelyä australiassa ja maksan verot sinne, eikö kela viimeistään silloin älähdä asiasta? Vai onko tosiaan niin että pitäisi välillä lentää takaisin koto-Suomeen? On vähän tyyristä lennellä edestakaisin, olisin mieluummin kokoajan siellä down under.. ;) Pääasiassa mua siis huolettaa nuo vakuutukset.. Kiitokset jo etukäteen!!!!

Pähkäilee neito jonka sydämen Australia lumosi viime matkalla...

RUU

Tiia, Suomen sosiaaliturvalainsäädännöstä johtuen matkavakuutus on tosiaankin voimassa vain sen vuoden ellet käy tallaamassa vähän lentokentän asfalttia ennen vakuutuksen vanhenemista (tarkemmin: sinun on kuuluttava sosiaaliturvaan vakuutuksen myöntöhetkellä).

Jäljelle jää oikeastaan kaksi vaihtoehtoa Australiassa (NZ:sta en tiedä, siitä puhukoon viisaammat): nojaudut Medicareen tai otat yksityisen vakuutuksen. Medicaren turvin sinut hoidetaan takaisin tolpilleen mutta mitään hampaita, silmälaseja, tms ei kannata odottaa kustannettavaksi. Yksityisiä terveysvakuutuksia saat puolestaan täältä hintaan $500 /vuosi ja siitä ylöspäin ($1000 /v, jos haluat vähän muutakin kuin vain minimihoidon sairaalassa).
Pienen listan vakuutusyhtiöistä saat kun laitat keltaisille sivuille hakusanaksi 'health insurance'. Suurimmat lienevät Medibank, MBF ja Nib. Niiden lisäksi taitaa joillain pankeillakin olla vakuutustuotteita, esim Suncorpilla. Yksi tapa haarukoida vakuutusta on iSelect, mutta siinä ei ole mukana kaikkia merkittäviä vakuuttajia.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Reijo

Jos haet private health cover from Australia, niin paras sivu on tällä hetkellä http://www.privatehealth.gov.au/ ja selaus ei maksa mitään
Reijo

Tiia

Kiitoksia paljon vastauksista RUU jA Reijo!!!
Päädyin nyt siihen että katsotaan vuosi ja pähkäillään jatkoa sitten sen jälkeen, eihän sitä koskaan tiedä mitä on tulossa...
Eli jätän sen Kelalle ilmoittamisen väliin ja hommaan matkavakuutuksen täältä vuodeksi.
If:in asiakkaana matkustajavakuutus tulisi maksamaan vuodelle noin 300€, ja matkatavarat saa sitten kotivakuutuksen piikkiin. Kyselin samalla tuota harrastuslisää sukelluksen takia, ja hupsis tarjous nousi aika tuntuvasti, sillä neiti ilmoitti summan nousevan yli tuhannen euron, huhhuh. Taidan siis vakuuttaa itseni muualla, noitten sukellusten osalta. Mites osaako joku sanoa mistä saa lyhytaikaisesti vakuutettua itsensä matkalla päätähuimaavien extreame-juttujen varalle, jos vaikka innostuu kokeilemaan laskuvarjohyppyjä tai koskenlaskuja etc. Saako niihin siis vakuutuksen juuri noista, mitä RUU ja Reijo ystävällisesti mainitsivat?

MH

Muistaakseni pohjola tarjoaa edullisia sukeltajavakuutuksia,  en kyllä muista pitikö olla seuran tai vastaavan jäsen.

Tiia

Oma sukelluskouluttaja suositteli ottamaan vakuutuksen täältä:
https://www.daneurope.org/eng/english_.htm

En vielä ole ehtinyt kauhean tarkasti tutkimaan sivustoa, mutta pikaisella vilkaisulla näyttää kohtuu hintaiselta ja lisäksi aika hyviltä nuo korvaukset tapaturman sattuessa... Mutten voi vannoa tämän nimeen kun ei ole omakohtaista kokemusta.

MH

Kannattaa tarkistaa että vakuutus sisältää mahdollisen painekammio hoidon ja mahdolliset kuljetukset.

Painekammiosta voi maailmalta tulla äkkiä 50000e lasku niinkuin eräälle suomalaiselle thaimaaasta, onneksi oli vakuutus.

Tiia

Joo täytyy olla tarkkana kun rupee kyseistä vakuutusta ottamaan.. En oo ihan noin suurella matkabudjetilla lähössä reissuun..  :o Mutta selvittelen sitä sitten vähän myöhemmin.

Isa03k

https://www.worldnomads.com Käytännöllinen ja edukas vakuutus joka korvaa benji(!)-hypystä sukeltamiseen(riippuu koti- ja matkustusmaasta) noin 50 egellä /kk. Vakuutuksen pystyy ottamaan, vaikka olisi jo matkalla, sekä lisäämään kuukausia olemassaolevaan vakuutukseen. Toi mulle varsinkin tosi kullanarvonen ominaisuus koska mieli ja suunnitelmat muuttuu koko ajan.. ;) Matkatavarakorvaukset ei ole tossa niin hyvät, otan sen erikseen, mutta toi terveyspuoli tosi hyvä.

TeppoL

Hei

Itse sain tarjouksen Pohjolasta eli ensin 3kk normaalimatkavakuutus ja seuraavat 9 lisäkuukautta 50€/kk ja jos yli vuoden menee niin 100€/kk eli vuosi 450€ ja siihen puoli vuotta päälle 600€, ei hyvä

Sukellusvakuutuksista ottakaa DAN, itse olen sukelluskouluttaja ja tuo on edelleen paras sukellusvakuutus joka kattaa aika paljon ja heillä on 24h help line jos onnettomuus tapahtuu eli aina saa neuvoja jos on toimiva puhelin ulottuvilla

Teppo
Teppo Lallukka
aus gsm 0420512594

stuartmurdoch

Alkuperaiseen otsikkoon viitaten,

Itse olen ollut taalla ilman edes matkatavaravakuutusta 8 kuukautta, ja lennellyt ympariinsa yli 10 kertaa kansallisilla, kaynyt valissa lahivaltioissa seka kyntanyt busseilla ja junilla puoli australiaa malaria-alueita myoten. Paskanmarjat minkaanlaisia vakuutuksia tarvitaan, itseltani on ainakin saastynyt pitka penni kun ei ole turhaan noista maksanut. Eipa olisi vakuutuksesta ollut ainakaan tahan asti minkaanlaista hyotya lukuunottamatta 45 dollarin laakarilaskua (ei ole medicareakaan :D) ja matkalaukun hajonnutta kahvaa jota kukaan ei kaipaa.

Ps. En kuitenkaan kehota ketaan suoranaisesti matkustamaan ilman vakuutusta
1=2 we hope that you choke

Kik-ka

LainaaPaskanmarjat minkaanlaisia vakuutuksia tarvitaan, itseltani on ainakin saastynyt pitka penni kun ei ole turhaan noista maksanut.

Ei millaan pahalla, mutta tama on ehka tyhminta mita olen ikina kuullut. Matkavakuutus on hyvin pieni hinta verrattuna siihen mita voi sattua. Onneksi itselle ei ole mitaan sen vakavampaa sattunut, mutta 8 kuukauden aikana on vakuutukselle ollut kayttoa ja joka penni on tullut takaisin (silmatulehduksia, viisauden hampaan poisto, nilkan nyrjahdys ja mitahan viela) mutta jokainen tekee omat valintansa. Meita on joka junaan ja osa jaa asemalle.

LainaaPs. En kuitenkaan kehota ketaan suoranaisesti matkustamaan ilman vakuutusta

Hyva niin!   

RUU

Lainaus käyttäjältä: stuartmurdoch - kesäkuu 12, 2007, 17:56
Eipa olisi vakuutuksesta ollut ainakaan tahan asti minkaanlaista hyotya lukuunottamatta 45 dollarin laakarilaskua (ei ole medicareakaan :D) ja matkalaukun hajonnutta kahvaa jota kukaan ei kaipaa.

Onnea matkaan jatkossakin!  :peukkuy

Meikäläinen taitaa olla joko nollatilanteessa tai nettosaajana noissa vakuutuksissa (yksityisissä tai julkisissa sosiaaliturvissa). Silloin harvoin kun jotain on ollut, on sen verran käytetty erityistason erikoissairaanhoitoa (siis sitä, joita Suomessa keskitetään vain yhteen tai kahteen yliopistosairaalaan kompetenssin säilyttämiseksi) tai muita resursseja että lasku olisi ollut melkoinen ilman omaa tai julkista vakuutusta.
Vaikka yleensä elelen turvallisesti ja eliminoin riskejä, viimeksi pari viikkoa sitten matkalla sattui sen verran paha käänne, että realisoituessaan siitä olisi lennätetty osapuolia helikopterilla Royal Brisbaneen tai johonkin sopivaan Sydneyssä. Tai sitten enää ei...  :( Siinä olisi taas ollut vakuutusyhtiöllä räknäämistä, sen verran laskua olisi tullut eikä sitä omasta pussista olisi tehnyt mieli kaivella. Siihen nähden jokunen satanen vuodessa on halpa hinta mielenrauhasta, yleensä vain prosentteja tai prosentin osia kunnon vahingosta.

Nimim. Vakuutusten, pyöräilykypärien ja heijastimien innokas käyttäjä
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

-mardis-

Ruu:

Oliko tuo summa $500/vuosi tieto vai arvaus? jos varmaa tietoa, niin voitko kertoa mulle milta vakuutusyhtiolta saan noin halvalla vuodeksi vakuutuksen?
Suomen matkavakuutus meni umpeen tossa pari viikkoa sitten, eivatka ne enaa suostu antamaan mulle jatkoa kun oon kohta ollut vuoden ulkomailla. Oon soitellut muutamaan yhtioon mutta ovat ilmoittaneet sielta aika huimia summia.. AHM:lla oli halvin, $750/vuosi, mutta he vakuuttavat vain jos sulla on vakityo vah 20h viikossa.. Muutenkin homma kusee.  >:( kun matkustan pariksi viikoksi Uuteen-Seelantiin, joudun ottamaan erikseen viela matkavakuutuksen. Lisaksi ainakaan Medibankin halvin vakuutus $83,50/kk, ei kata hatalentoa Suomeen... (jalka kipsissa business-luokassa jne) Suomen matkavakuutus olis hoitanu molemmat asiat, ja halvemmalla. Ai niin, ja miten ma tasta lahtien vakuutan mun matkatavarat?? Pitaako niita varten ottaa nyt sitten jonkunlainen aussikotivakuutus, vaikkei mulla varsinaista kotia olekaan? tyhma systeemi sanon mina. :( :nuttu:

RUU

Mardis, kun en tiedä statustasi, en tietenkään voi generoida sinulle oikeata quotea vakuutuksista.
Kun Dunder nyt julkisen väittämän mukaan on reppureissaajien hengailupaikka, niin laskin sen mukaan.
MBF minimihospitaalisuojalla, ilman ekstroja, henkilölle Single 18-29 v / NSW maksaa vuodessa $483. Siinä on pohjat, jonka päälle voi rakentaa itselleen sopivan paketin.
Saman tasoisia hintoja saat myös iSelectin laskurilla.

Ja systeemi täällä on tietenkin viritetty täkäläiseen elämään sopivaksi. Lähtökohtahan on, että vierailijat tulevat kotimaastaan hankitun vakuutuksen kera ja täällä pidempään viihtyvät yleensä asettuvat sen verran aloilleen, että kotivakuutus onnistuu. Samahan se on Suomessakin ja varmaan ihan missä tahansa, ei siinä mitään ihmeellistä ole.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

-mardis-

MBF:lle en viela soittanut, mutta sivujen mukaan vierailijan vakuutus maksaisi $150/kk, Ehka tama on sitten joku maksimisumma ja ne raataloi jokaiselle vakuutuksen erikseen. Pitaa huomenna soittaa. Medibankilta tosiaan ilmoittivat sen 83 dollaria kuussa mika tekee tonnin vuodessa.. huh.. Varsinaisia valiinputoajia toisen vuoden WH-viisumilaiset naissa vakuutusasioissa.. :(

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: MardisLisaksi ainakaan Medibankin halvin vakuutus $83,50/kk, ei kata hatalentoa Suomeen... (jalka kipsissa business-luokassa jne) Suomen matkavakuutus olis hoitanu molemmat asiat, ja halvemmalla. Ai niin, ja miten ma tasta lahtien vakuutan mun matkatavarat?? Pitaako niita varten ottaa nyt sitten jonkunlainen aussikotivakuutus, vaikkei mulla varsinaista kotia olekaan? tyhma systeemi sanon mina.

Miksi Australialainen vakuutus maksaisi lennon kipsijalassa tai muutenkaan Suomeen  ???  Sehän hoitaa hoidon täällä.  Jos haluat lennon Suomeen, niin ota vakuutus sieltä ja tottakai se maksaa.  Eihän vakuutusyhtiö sentään mitään hyväntekeväisyysyhtiöitä ole.  Hinnat lasketaan haluttujen korvattavien asioiden ja niiden tapahtumisen riskien mukaan.
$83.50 kuukaudessa on melko halpa.

Löytyyhän täältäkin niitä kansainvälisiä vakuutuksia tarjoavia firmoja kuten Travel Insurance Australia, mutta onko ne sitten yhtään halvempia ?  Kokeile itse ja pyydä tarjous  8)

Lainaus käyttäjältä: MardisVarsinaisia valiinputoajia toisen vuoden WH-viisumilaiset naissa vakuutusasioissa..

Onko siis systeemi tyhmä, vai jäikö joku asia tarkistamatta ennenkuin anoit ja hait sen toisen WH viisumin  ???



Milka

RUU,

En tieda kirjoititko nyt MBF:n 'yksityisesta terveysvakuutuksesta', joka saattaa olla hinnoiteltu silla perusteella etta henkilo olisi permanent resident Australiassa tai ainakin henkilon taytyy kuulua taysin Medicaren piiriin, eli omata ns. normaali Medicare Kortti (eli ei siis vierailijan 'vain hatatilanteet korvataan kortti'). Usein ns. 'normaalit' terveysvakuutukset vaativat tata ehtoa.

Vakuutusfirmoilla on varmaan myos terveysvakuutuksia ns. reppureissaajille, joita ei hyvaksyta tayden medicaren suojiin.

-mardis-

AHM:n sivuilla halvin vierailijan vakuutus lupaa korvata :
# 100% In-Hospital (In-Patient) expenses covered (eg. medical, accommodation, specialists etc)
# Rehabilitation programmes following hospitalisation
# Hospital Emergency Room
# 100% ambulance cover
# Medical repatriation to your home country
# Funeral Expenses

Aussilta tarkistin asian ja medical repatriation to your home country kuulemma tarkoittaa lentoa kotimaahan. Vai tietaako joku paremmin mita tuo tarkoittaa?

Tassaha juuri yritan selvittaa asiaa. En ole viela edes hakenut toisen vuoden wh-viisumia. Ja vaikka olisinkin selvittanyt asian aikoja sitten, sanoisin edelleen etta toisen vuoden wh-viisumilaiset ovat mielestani valiinputoajia tassa asiassa. ei se asioiden selvittaminen muuta sita seikkaa miksikaan.. ???
Ellet Jaaks omista vakuutusyhtiota, ihmettelen etta miksi tunnuit ottaneen mielipiteeni vakuutussysteemista kuin henkilokohtaisena loukkauksena...

nimim. mielipiteet/tyhmat kysymykset/pohdiskelut kiellettyja?

Jaaks

Mardis,

Lainaus käyttäjältä: mardisEllet Jaaks omista vakuutusyhtiota, ihmettelen etta miksi tunnuit ottaneen mielipiteeni vakuutussysteemista kuin henkilokohtaisena loukkauksena...

Enhän minä mitään henkilökohtaisena loukkauksena ottanut - se tunne on ihan täysin sinun omasi, mutta nyt kun mainitsit, niin on kyllä jonkin verran sijoituksia useammankin vakuutusyhtiöiden osakkeissa - ne kun maksavat niin hyvää osinkoa  :pepsodent

Sinähän olet ollut matkalla nyt vasta 9 kuukautta tai sinnepäin ja Australiassa noin 7 niistä ja vakuutus on jo loppunut vai  ???

Miten niin toisen vuoden WH viisumilaiset on väliinputoajia ?
Jos Suomalaiset vakuutusyhtiöt ei halua antaa tai jatkaa vakuutusta sille toiselle vuodelle, niin valita sinne.  Sillä on tuskin yhtään mitään tekemistä Australian vakuutussysteemin kanssa.

Ja "Medical repatriation to your home country" todellakin tarkoittaa sitä lentomatkaa sinne kotimaahan, mutta aivan varmaan "conditions apply"  8)

Pohdiskele aivan mitä haluat Mardis, mutta älä vedä hernettä nenään, jos saatkin vastauksen, joka ei miellyttäkään sinua.

PS.
Olisikohan siinä jo aihetta tehdä "Ulkoparlamentille" esitys Suomalaisten vakuutusyhtiöiden toiminnasta yli vuoden ulkomailla oleskelevien Suomalaisten vakuutusturvasta, jotka eivät kuitenkaan ole muiden maiden normaali vakuutusturvan piirissä ollessaan "non resident"  ???

-mardis-

Kato mutta mahan kysyin vaan lahinna Ruulta etta mista se on loytanyt $500 hintaisen vakuutuksen. Enko? En ma kysyny kenenkaan mielipidetta siita ajattelenko ma vaarin ku mun mielesta systeemi ei oo mulle sopiva. Sun (Jaaks) kommenttisi vakuutuskiemuroista ja asioista selvaa ottamisesta oli mielestani aivan turha (samanlaisia kommentteja oon ennenkin lueskellut talta foorumilta, ja tuntenut myotatuntoa kysyjaa kohtaan kun on uskaltanut esittaa oman tyhman kysymyksen tai mielipiteen ja sit on tullu samanlaisia vastauksia ku nyt). Missaan vaiheessa en 'haukkunut' juurikin vain Australian vakuutussysteemia vaan koko juttua yleensa, etta 'putoo pois Suomesta' mutta ei kuulu Australiaankaan. Ehka ens kerralla jatan kysymatta.

Oon ollut reissussa vahan yli 9kk ja syksylla ottamani vakuutus loppui, eika vakuutusyhtio ole enaa halukas vakuuttamaan kun en ole Kelan piirissa (kelan piirista putoaa samana paivana kun menee ulkomailla toihin, nain sielta ilmoittivat). Niin, kylla muakin ihmetyttaa etta miksei.

Leokatti

Helppo kysymys, minäkin osaan vastata: Olet liian suuri riski. ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Aku

Lainaus käyttäjältä: Tiia - kesäkuu 04, 2007, 00:01
Hei kaikki...

Jos muuten keksit tuohon jonkin hyvän ratkaisun niin kerro mullekkin, on vähän samat suunnitelmat mielessä. Eli 3 vuotta putkeen jos mahdollista.

Itellä kävi semmonen mielessä tuon World Nomadsin kanssa, että jos olisi ensin vuoden Ausseissa ja sinne vuoden vakuutus. Sitten vaihtaa Uuteen Seelantiin vuodeksi uuden vakuutuksen kanssa. Jonka jälkeen vielä vuosi Ausseissa taas uudella vakuutuksella. Että toimisikohan tollanen järjestely.  ???

TeppoL

Lainaus käyttäjältä: Aku - heinäkuu 26, 2007, 17:03


Itellä kävi semmonen mielessä tuon World Nomadsin kanssa,

Hei

Kiitoksia tuosta vihjeestä itse juuri katsoin 9kk 422€ joka on samoissa Pohjolan tarjouksen kanssa! Onko kellään kokemuksia World Nomads:sta eli ovatko korvanneet vahingot? ja onko tapana ensin maksaa ensin itse ja sitten claimata vakuutusyhtiöltä rahat?

Teppo
Teppo Lallukka
aus gsm 0420512594

Aku

TÄÄLLÄ on hieman juttua noista Kela asioista. Tosin muutaman vuoden vanhaa ja eri viisumeihin. Mutta huonolta näyttää jos meinaa olla yli vuoden W&H:lla  :(

Aku

Lainaus käyttäjältä: TeppoL - heinäkuu 26, 2007, 17:14
onko tapana ensin maksaa ensin itse ja sitten claimata vakuutusyhtiöltä rahat?

Lueskelin enempi noita vakuutuksen ehtoja, niin noin pitäisi toimia.

Ja jos jollain enempi kokemuksia tuolta World Nomadsista niin ois kiva jos kertois. :)

Tiia

Aku:
En tiedä onko tästä sulle juurikaan apua, kun en osaa tuosta World Nomadsista sanoa. Mutta lähtiessä otan vakuutuksen Suomesta (If), kuten aikaisemmin jo mainitsin. Se kattaa vuoden reissun ja vasta sitten rupean pähkäilemään sitä jatkoa, miten sen saan hoidettua. Käsittääkseni Uuteen-Seelantiin matkustettaessa vakuutus pitää kuitenki olla hoidettuna jo ennen saapumista, muuten ei taida päästä (Korjatkaa jos olen väärässä). Ehkä osaisin vuoden päästä kertoa tarkemmin, mutta silloin säkin taidat olla jo yhtä viisas.. ;)


Sukelluksen osalta kallistun ehdottomasti tuohon DANin vakuutukseen, vastaavanlaista katetta ja turvaa ei taida rahalla muualta saada ja tuo halvin vakuutus vuodeksi ei ole kuin 67€. Muihin huimapäisiin juttuihin taidankin sitten kääntyä World Nomadsin puoleen.

Aku

Lainaus käyttäjältä: Tiia - elokuu 06, 2007, 00:27
Mutta lähtiessä otan vakuutuksen Suomesta (If), kuten aikaisemmin jo mainitsin. Se kattaa vuoden reissun ja vasta sitten rupean pähkäilemään sitä jatkoa, miten sen saan hoidettua.

Taidan päätyä tähän samaan ratkaisuun. Varsinkin kun ei vielä edes tiedä kuinka kauan siellä tulee oltua.

Ice

Täytyy nyt puuttua hieman keskusteluun...

Työskentelen itse vakuutusyhtiössä korvauspuolella ja voin sanoa etten KOSKAAN lähde ulkomaille ilman vakuutusta. Tämä ei koske ainoastaan eksoottisempia maita, vaan myös tuiki tuttuja ja turvallisen oloisia maita.

Hieman käytännön esimerkkejä:
sydänkohtaus USA:ssa - hinta 15 000,00 $, mikäli ei tarvita leikkausta, leikkauksen kanssa mitä tahansa väliltä 50 000,00 - 300 000,00 $. Ja voin kertoa, että hoitoa ei tule ennen kuin sinulla on vakuutusyhtiöltä maksusitoumus.

Onnettomuus Ruotsissa tai Norjassa - kotiinkuljetus, joka vaatii ambulanssia (jos maa yhteys) tai lento - 800,00 - 20 000,00 €.

Trooppinen tartuntatauti Aasiassa - vakavien tartuntatautien paras hoito sairaala sijaitsee Singaporessa, hoitopäivän hinta 500,00 - 10 000,00 € ja jälleen hoitoa ei tule, ennen kuin rahat on sairaalan tilillä tai vakuutusyhtiöltä on maksusitoumus. Kokonais hoitokulut Suomeen kuljetuksineen (ja nämä ovat todella toteutuneet kulut) 500 000,00 €.

Australiasta en ole nähnyt käytännön laskuja, mutta voin omasta kokemuksesta välimatkoista sieltä vain kuvitella minkä hintaista on kuljetus syrjäseuduilla (esim. Northern Territory). Jos välimatka sairaalaan voi olla useampia satoja kilometrejä. Ja jos vielä hyvässä tapauksessa sinne sairaalaan on päästävä nopeasti, jolloin joudutaan turvautumaan helikopteriin/lentokoneeseen.

Vaikka monessa tapauksessa Medicare tai Kela korvaa perushoidon, mutta usein nuo kuljetukset kotimaahan ja jonkun läheisesi kuljettaminen Australiaan tai muuhun maahan huolehtimaan asioistasi ei ole korvattava kustannus. Samoin mahdollinen kuntoutus tai pysyvä invaliditetti jää usein ulkopuolelle. Usein myös erikoishoidot eivät tule korvattavaksi.

Hyvänä perusturvana on suomalainen jatkuva matkavakuutus, joka on voimassa koko ajan, aina 3 kk matkalle lähdöstä per reissu. Tällaisen jatkuvan matkavakuutuksen hinta liikkuu välillä 30,00-70,00 € vuosi ja yleensä sen voi maksaa useammassa erässä. Tällöin (ehdoista riippuen, tarkista, että myös voimassa kotimaassa) vakuutus on yleensä myös voimassa kaikilla kotimaan matkoilla, jotka suuntautuvat yli 50 km kotoa (esim. laskettelu reissu Lapissa, polvi vaurioituu rinteessä). Tähän sitten vakuutusyhtiöt yleensä myyvät ns. jatkomatkavakuutusta, 1-400 vrk. Itselläni vakuutus vuodeksi Australiaan kustansi 30,00 €+240,00 €. Mitään ei onneksi sattunut, mutta vakuutus on hyvä turva.

Kannattaa verrata, vakuutusten hinnoissa on huimia eroja. Monet yhtiöt myöntävät alennuksia opiskelijoille tai eri liittojen jäsenille. Lisäksi vakuutuspaketit ovat halvempia ja ns. kanta-asiakkaat saavat alennuksia. Vakuutus tulee ottaa ennen kotimaasta lähtöä.

Aina kannattaa lukea ehdot hyvin! Kattaako vakuutus ne lajit, joita olet ajatellut harrastaa? Esim. juuri tuo mainittu sukellus tai riippuliito. Kannattaa varoa hieman tuntemattomampien yhtiöiden vakuutuksia, lue ehdot hyvin, ettei tule yllätyksiä. Olen nähnyt ehdot, joissa ei korvattu hoitokuluja, vaan korvauksen määrä riippui siitä, montako luuta sinulta murtui ja kauanko olit sairaalassa. Ota aina vakuutus, jossa hoitokulut ovat ilman ylärajaa ja joka korvaa tarvittaessa jonkun läheisesi tuomisen vieraaseen maahan huolehtimaan asioistasi, jos et siihen itse pysty (esim. tajuttomuus) ja joka korvaa sinun kotiin kuljetuksesi mikäli et voi palata normaalilla tavalla.

Älä lähde pelkällä Medicarella! Vaikka se korvaa perushoidon, ei se korvaa kaikkea. Juuri nuo kuljetuskysymykset ovat yksi suurimmista ongelmista.

Ice

AnnaM

Yhdyn ehdottomasti Icen kirjoitukseen, matkalle en missään nimessä lähtisi ilman matkavakuutusta. Itse juuri vuoden matkalta palanneena olin onnekas, kun mitään vakavaa ei sattunut ja jos lääkärissä kävit, niin Medicare korvasi lääkärinpalkkion, mutta jos sait lääkkeitä reseptillä, korvasi vakuutusyhtiö ne minulle. Tasan kerran tarvitsi laittaa korvaushakemukset menemään, mutta en hetkeäkään ajatellut ennen lähtöä, ettenkö ottaisi vakuutusta. Ikinä et tiedä mitä reissussa tapahtuu! Ja todellakin tuolla Outbackissa ja tietysti koko maassa välimatkat ovat älyttömän pitkiä, niinkun Ice mainitsikin. Yhdessäkin tienristeyksessä näin kyltin, jossa luki, jotta bensaa ei ole saatavilla seuraavaan 500 kilsaan, joten eipä niitä hoitopaikkojakaan ihan joka kylässä ole.

Onnea matkaan!

Anna

Ithilias

Tätä(kin) kauhistutti aluksi tuo n. 500€ sijoittaminen vuoden matkavakuutukseen, mutta näitä keskusteluja lukiessa ajattelin että jos tuolla summalla saa 'mielenrauhaa' vuodeksi niin eipä se ole kovin paha paikka pennosilleni. Itse otin vakuutuksen Pohjolasta (Eurooppalainen) ja hinnaksi tuli vähän reilut 500€ matkatavaravakuutuksen kanssa. (Ja jos en olekaan jostain syystä reissussa koko vuotta, saan rahat takaisin kaikilta täysiltä kuukausilta jotka reissusta jäivät tekemättä).

Sitten rupesin miettimään että kyllähän tämä kaveri haluaa kaikkea hienoa ja vauhdikasta kokeilla reissullaan, joten esim. sukeltamisen, laskuvarjohypyn ym. mahdollistava vakuutus alkoi houkuttaa.. Kun kyselin vuodeksi urheilulajeja kattavaa vakuutusta aluksi Kilroylta, tarjosivat Goudaa n. 1000€ hintaan. Sitten sain kuulla että ainakin tuon Pohjolan Eurooppalaisen kautta saa tarvittaessa lisätä vakuutukseensa tuon "urheilulisän" myöhemmin jos tietää milloin noita aktiviteettejä aikoo harrastaa. Nuo ajanjaksot menivät jotenkin omituisesti alkaen 4:stä päivästä seuraavan ollessa 9:n päivää.. jne. Äkkiseltään tuumailin että tuskin tarvitsen 365pvää vakuutusta sukeltamiselle tai benjihypyille.. Ainakin näin ennen reissua uskoisin että esim. tuollainen 9 pvän lisävakuutus voisi olla paikallaan jos suunnittelen edes jonkun verran etukäteen noita vauhdikkaampia menoja. Ja tuon 9 päivän lisävakuutuksen hinta oli siis n. 45€.

En tiedä oliko tästä muille apua, mutta ainakin itselle tuo mahdollisuus ottaa lisävakuutus myöhemmässä vaiheessa tuli positiivisena yllätyksenä.. :)

EtuPenkki

Itsellä IF tarjosin noin 200€ hintaan puolenvuoden matkavakuutusta joka kattaa kaikki mahdolliset kulut kaikista vahingoista. Lisäksi tämän "extremevakuutuksen" sai ostettua tähän myös vain haluamaksi ajakseen. Vakuutus korvasi mm. helikopterietsintäpartiot yms. jos sattuu eksymään normaaleiden benji hyppyjen ja sukellusten lisäksi. Mitään 4 tai 9 päivän määriä ei ollut erikseen määrätty vaan homma hoituu kuulemma vaikka ilmoittamalla esim. sähköpostilla hiukka ennen vakuutuksen tarvetta ne päivät mihin vakuutuksen tarvitsee. Päivien lukumäärän mukaan laskettiin maksu. Viikko maksoi noin 69€ joten noin 10€ luokkaa yksi päivä taitaa maksaa.

ensiferum

Hieman vanha threadi, mutta ei se mitään.

Itsellä on If:n tapaturmavakuutus joka toimii myös ulkomailla ja sisältää mm, sukelluksen, kamppailulajit, maastopyöräilyn yms. Hintaa on noin. 240€/vuosi. Asia josta en tosin tiedä on työsuhteen vaikutus vakuutukseen, eli kun uusi reissu tulee ajankohtaiseksi ja otan loparit duunista niin pitää käydä vakuutustypyltä kysymässä onko vakuutus vielä tällöin voimassa vai mitä tapahtuu.

lissu

Olen yrittänyt etsiä tietoa täältä + muilta foorumeilta...tai pikemminkin kokemuksia, mutta eipä ole osunut oikeanlaista vastausta silmään.

Kaikki puhuu vaan siitä että ottaako vaiko eikö ota vakuutusta...mitäs jos sitä vakuutusta ei vakuutusyhtiö myönnä? Ollakko sitten vaan medicaren turvautuneena matkassa?

Onko teiltä joltain matkustajavakuutus,-turva evätty ja jos niin miksi?

RUU

Lissu, varsin erikoinen tilanne jos mikään vakuutusyhtiö ei vakuutusta myönnä, edes rajoitettuna (jos on olemassa olevia vaivoja).
Medicare korvaa akuutin, välttämättömän hoidon eli kyllä sinut tolpillesi takaisin saadaan. Kuntoutus ja muu jälkihoito, samoin lääkitys, voi olla aika niukkaa tai ainakin keskutelun takana mutta hengissä pidetään sentään.  :peukkuy
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Palvelun tuottajalla on lain mukainen oikeus kieltäytyä palvelun myymisestä, eikä siihen välttämättä tarvita mitään erityistä syytä. Kuluttajalaki antaa vakuutusyhtiölle vapauden valita asiakkaansa. Pois lukien lakisääteiset vakuutukset.

Aku

Nostellaanpa tätäkin taas vaihteeksi.
Elikkä olis aika jatkaa matkavakuutusta ensi vuodelle.
Onkos kellään mitään huonoja tai hyviä kokemuksia tuosta World Nomadsista.
On nimittäin harkinnassa oleva vaihtoehto, mikäli suomalaisista yhtiöistä ei vakuutus irtoa.