Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: Joonatan - heinäkuu 01, 2012, 15:55

Otsikko: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: Joonatan - heinäkuu 01, 2012, 15:55
Antakaapa nyt jotain lohduttavaa informaatiota myrkyllisistä meduusoista siellä Aussilan rannikoilla. Mua on yritetty pelotella valitettavan paljon kaiken maailman myrkyllisillä ja teräviä hampaita omaavilla otuksilla, jotka asuvat aussilassa, mutta eniten nuo pikkuiset myrkylliset meduusat huolettavat.

Eli nyt olisi mahtavaa, jos voisitte kertoa hiukan oikeaa faktaa meduusoista ja muista merenelävistä, jotta uskaltaisi nauttia merielämästä siellä ausseissa. Hai tarinoita olen täällä jo lukenut paljonkin ja ne nyt on ok. En mä karhujakaan pelkää ;) En halua pelkojen takia jäädä rannalle ruikuttamaan, joten kunnon info kelpaisi.

Ja sitten sellainen kysymys, että onko pohjoisessa Australiassa oikeasti niin vaarallista uida krokojen suhteen, kun jutut antaa ymmärtää? Eli näin maantiedollisesti; missä päin ausseja kannattaa reissata, jos nauttii uimisesta ja snorklailusta MERESSÄ.  :)

nimimerkistä huolimatta, olen yllättäen hysteerinen nais-ihminen, joka lukee ja kuuntelee kaikki "mörkö-tarinat" ;)
Otsikko: Vs: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: Hoyryjyra - heinäkuu 03, 2012, 21:15
Meedusat ja krokot lahtee talviaikaan jonnekki muualle asustelemaan ainakin nain Broomessa, lansi-Australiassa. Riippuen paikasta ja ajankohdasta kannattaa paikallisilta aina kysya.
Otsikko: Vs: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: jounij - heinäkuu 03, 2012, 22:37
Ainakin Cairnsin seudulla on useilla uimarannoilla sellaisia verkkoja, joilla tehokkaasti estetään meduusojen yms. pääsy uimareita pistelemään. Vaikkeivät nämä verkot kai 100% "takuuta" annakaan, niin en ole koskaan kuullut, että meduusa olisi pistänyt ketään sellaisen verkon sisäpuolella uidessa. Toisaalta itse en asu tropiikissa enkä tiedä, kuinka laajalti niistä pistoksista raportoitaisiin Australian eteläpuolen mediassa.


Tuumaa
Otsikko: Vs: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: Haagalainen - heinäkuu 04, 2012, 17:24
Lainaus käyttäjältä: jounij - heinäkuu 03, 2012, 22:37
Ainakin Cairnsin seudulla on useilla uimarannoilla sellaisia verkkoja, joilla tehokkaasti estetään meduusojen yms. pääsy uimareita pistelemään.
Tuumaa

Pientä mutta kuolettavan myrkyllistä  irukandjia  (http://http://www.irukandjijellyfish.com/) nykyiset verkot ei pidättele. Toistaiseksi irukandji on Australian rannoilla harvinainen, mutta kuulemma yleistymään päin.
Otsikko: Vs: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: Joonatan - heinäkuu 04, 2012, 22:19
Tilanteita erilaisten vaarallisten eläinten ymv. varmaankin seurataan aina alueilla..? Eli varmaan sillä selviää hengissä, jos varmistaa asiaa rantavahdeilta(ko)?
Otsikko: Vs: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: drpain - heinäkuu 05, 2012, 23:59
Seuraa varoituksia kaikilla rannoilla, ui aina valvotun rannan valvotulla alueella kun mahdollista, ja verkotetulla alueella pohjoisessa. Eikohan nailla evailla selvia ihan hyvin. Pahimpina aikoina voi sitten kayttaa ns. stinger suit, joka muistuttaa ihan tavallista markapukua.

Ja aina kannattaa muistaa panna nama pelot perspektiiviin:
vaikka en nyt ihan alyttoman luotettavaa lahdetta Irukandji kuolemiin loytanyt, on luvut luokkaa 70 tapausta 30 vuoden aikana.

Vertailun voksi esim salama tappaa meteorologian laitoksen mukaan 5-10 ihmista vuodessa Australiassa, eli kuoleman vaara salamasta on noin kaksin - viisinkertainen salamasta verrattuna irukandjiin...

Ero on viela huomattavasti suurempi jos verrataan loukkaantumisia...

Etta taitaa se tyopaikalle autoilu olla vielakin se vaarallisin harrastus tamankin jalkeen  :pepsodent

Otsikko: Vs: Myrkylliset meduusat
Kirjoitti: Joonatan - heinäkuu 06, 2012, 01:52
Okei, no ehkä myös minä säilyn sitten hengissä ainakin meduusojen osalta. :)