Vapaa-ajan elämää

Aloittaja Kahville, tammikuu 29, 2005, 08:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Kahville

Moro!

Sellaista olisin kumastellut, että kuinka Australiassa on järjestetty vapaa-ajan toiminta? Siis lähinnä urheilupuolta ajattelin nyt. Onko sporttailu aivan yksityistä bisnestä vai tunnetaanko siellä Ausseissakin tällainen skandi-mallinen yleishyödyllinen yhdistys-konsepti..?:?

Olen tällä hetkellä Göteborgissa opiskelemassa itseäni liikunnanopettajaksi. Ja kun tuossa joskus koltiaisena tuli aloitettua erään korealaisen kamppailulajin harrastaminen, niin sitä jalkojen heiluttelua olen sitten opettanut täällä Ruatissakin...:D Sellainen pitkäntähtäimen suunitelma on meikäläisellä ollut, että josko tästä eräänä päivänä aivan elantonsa hankkisi...:coolh Ja Suomessa kun on tila sen verran pienissä, niin mualimallehan sitä ois sit joskus tähdättävä. Ja Australia on aina ollut hieman mielenkiinnon kohteena...

Tässä nyypiönä kyselen varmastikin jo muutamaankin kertaan kyseltyjä juttuja, mutta kiva jos jollain vielä kärsivällisyyttä riittäisi vastaamaan:god: Eli onko Australiassa käyttöä suomalaiselle opettajatutkinnolle (ajattelin paperit Suomesta yrittää ulos)? Onko olemassa paljonkin suomalaisia kouluja (Brisbanen alueella erityisesti)? Ja sit jos joku tosiaankin tuntee yhtään paikallista martial arts-skeneä... Niin onko paljon yksityistä koulutoimintaa? Elääkö sillä kukaan täysipäiväisesti vai onko suurimmalla osalla alan opettajista muita töitä? Vaaditaanko kyseisellä alalla erityistä toimilupaa tahi rekisteröitymistä? Tai yleensäkään jos on mitään kerrottavaa alasta, niin kaikki kiinnostaa...:eye:

Kuinkas kivinen tie on sitten yleensäkin muukalaisen laittaa omaa bisnenstä pystyyn? Minkälaista on oikeiden töiden saanti - tahtoo sanoa yli vuoden ja sitten muiden kuin noiden W&H-visa juttujen..?:confuse

Tackar!:cool:

Jaaks

Kahville :D

Martial Arts on hyvin suosittua Australiassa ja noita kouluja näyttää olevan melkein yhtä paljon kuin parturi-kampaamoita :hahhaa

Tässä kuitenkin pari linkkiä joista voit hakea lisätietoa:

http://www.martialartsworld.com.au/anzsites.htm

http://www.nationalallstyles.com.au/

http://www.maia.com.au/home.htm

Bianca

Vapaa-ajasta vielä, että mitä paikalliset Brisbanessa puuhaavat? Kiinnostaisi lähinnä jotkut bailatino-lattari-tyyppiset tanssikurssit tai ihan tavallinen aerobiccikin paremman puutteessa. Ja olisiko jollain tietoa edellä mainittujen hintatasosta?

Ja Jaaks, parturi-kampaamoista puheenollen, paljonkohan naisten hiustenleikkaus+värjäys mahtaa maksaa?

Kiitos jälleen..

riaapa

Bianca,

uskon kyllä että Brisbanen kokoisesta kaupungista löytyy kuntosaleja yllin kyllin ja saleilla varmasti aerobiccia sekä paljon muita kivoja tunteja. Noita Lattari-tunteja löytyy ainakin Melbournessa sekä tanssikouluista että community centreistä laidasta laitaan, joten varmasti näin myös Brisbanessa.

Leikkauksen ja värjäyksen hinta vaihtelee kampaamojen välillä kuten Suomessakin, mutta esimerkiksi siinä kampaamossa missä minä käyn maksaa naisille:
dry cut  35 AUD
cut        50 AUD
restyle  58 AUD
fringe trim 10 AUD

colour regrowth  65 AUD
full tint from         85 AUD

foils
full head, one colour  110 AUD
3/4 head, one colour  95 AUD
1/2 head, one colour  75 AUD
1/4 head, one colour  60 AUD
add on a 2nd colour   10 AUD

Elikkä tuon perusteella koko pään kestovärjäys + leikkaus maksaisi jotain 135 aussidollarista ylöspäin. Ainakin Helsingissä taitaa hinnat liikkua suunnilleen samassa luokassa... :confuse

p.s. sori, tää kampaamoala ei liity mitenkään kamppailulajeihin, mutta vapaa-ajan elämään kylläkin - ainakin minä käyn mielelläni kampaajalla kun vaan vapaan hetken löydän. ;)
Riina

Jaaks

Bianca,


LainaaVapaa-ajasta vielä, että mitä paikalliset Brisbanessa puuhaavat?

Kerro minulle ensin mitä paikalliset puuhaavat Helsingissä tai vaikka Tampereella tai Turussa tai ihan missä vain Suomessa:confuse

En ole koskaan vielä värjännyt tai kähertänyt hiuksiani niin en voi tosiaankaan kommentoida tuohon :sorry

Bianca

No Helsingissä opiskelijat ainakin käyvät yliopistoliikunnan tunneilla ahkeraan. Löytyy bailatinoa, afrikkalaista tanssia ja ihan tavallista jumpaakin. Suosittu ystävien tapaamispaikka on Wayne's coffeessa tai vanhalla, joista opiskelijakorttia vilauttamalla saa myös alea. Lauantai on suosituin biletyspäivä, jolloin kokoonnutaan etkoille jonkun kaverin luokse ja sieltä sitten keskustaan baariin. Kesäaikaan lenkkeily töölön rannassa on suosittua, eikä Hietsun uimapaikkaa sovi jättää väliin..tässä jotain viitettä, eli näin helppoa;)

Rockola

LainaaOriginally posted by Jaaks
LainaaVapaa-ajasta vielä, että mitä paikalliset Brisbanessa puuhaavat?

Kerro minulle ensin mitä paikalliset puuhaavat Helsingissä tai vaikka Tampereella tai Turussa tai ihan missä vain Suomessa:confuse

No eivat ainakaan kay kriketti- tai rugbymatsissa, varsinkaan tahan aikaan vuodesta :roue
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Jaaks

Eika surffaamassa tai pelaamassa golfia :D

Bianca

Hei, onko Brisbanessa mitään paikkaa missä voisi törmätä suomalaisiin..tai missä aussi-nuoriso hengaa? Asun yhdessä perheessä ja omanikäistä seuraa kaipailisin, jonka kanssa lähteä tutustumaan paikkoihin..
Terveisin, Bianca 22v ;)

datapair

Tervehdys!

Ehkäpä tämä on sopiva lokero myös eläkeläisille tai sitten eläkeläisikää lähestyville. Alla oleva teksti oli kohdistettu ruotsinsuomalaisille, mutta pätee myös siellä downunder.

Terv. Tapio

Noin 2000 eläkkeet hakematta
ETK: Eläkettä on haettava

Eläketurvakeskus muistuttaa, että vanhuuseläkettä on haettava. Ilman hakemista eläkerahat jääväät työ-eläkejärjestelmään.  ETK:n rekistereiden mukaan esimerkiksi Ruotsissa asuvia, eläkkeeseen oikeutettuja, vuosina 1940 ? 1942 syntyneitä, henkilöitä on parisen tuhatta, jotka eivät ole hakeneet vanhuuseläkettään Suomesta ehkä juuri siksi, että oikeus Suomesta aikanaan ansaittuun vanhuuseläkkeeseen edellytti viime vuoden loppuun asti 65 vuoden ikää. Nyt tämä ikäraja on alentunut 63 vuoteen. Kansaneläkkeessä van-huuseläkkeen ikäraja on edelleen 65 vuotta.
Eläketurvakeskuksen tilasto-osaston päällikkö Mikko Pellinen kertoo, että Ruotsissa asuu tällä hetkellä noin 2000  63 -65 ?vuotiasta henkilöä, joilla on yksityiseltä tai julkiselta sektorilta päättyneestä työsuh-teesta karttunutta eläkettä. Osalla heistä on oikeus sekä yksityisen puolen että julkisen puolen työeläkkee-seen.
Ruotsissa asuvien Suomessa työskennelleitten henkilöitten eläkehakemuksen voi jättää lähimpään Försä-kringskassaan. Vanhuuseläkettä ei myönnetä takautuvasti, vaan eläkehakemusta seuraavan kuukauden alusta.

Lisätiedot: yhteyspäällikkö Arja Iisakkala, puhelin +1010751 2571
Tilasto-osaston päällikkö Mikko Pellinen +10 751 2137, 050 307 01 93
mikko.pellinen@etk.fi

Eläketurvakeskus (ETK) on yksityisten alojen palkansaajien ja yrittäjien lakisääteisten työeläkkeiden pal-velukeskus. Se tutkii, tilastoi, neuvoo ja tiedottaa. ETK:n rekistereistä löytyvät tiedot kaikkien suomalais-ten työeläkkeisiin vaikuttavista ansioista.  Työeläkeasioissa ETK on kansainvälinen yhdyslaitos. Eläke-turvakeskus sijaitsee Helsingissä. Sen palveluksessa on noin 400 henkilöä.

Bianca

Hei! Olisiko ketään muuta yksinäistä nuorta(itse olen 22v) Brisbanessa, Chelmerin lähistöllä? Työskentelen täällä ja olisi mukavaa lähteä jonkun kaverin kanssa kierteleen paikkoja viikonloppuisin! Mailatkaa osoitteeseen: lady.j@suomi24.fi