Koiran kanssa Australiassa

Aloittaja Lumilyhty, helmikuu 17, 2011, 21:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Lumilyhty

Hei kaikki

Olen ihan tuore tällä palstalla. Miehelleni on tarjottu työtä Australiasta (Brisbanesta) ja nyt pitäisi päättää otammeko tarjouksen vastaan ja lähdemme koko perhe muutamaksi vuodeksi Ausseihin.

Tämä tuli päätettäväksi todella äkkiä. En ole ikinä edes käynyt Australiassa, joten siellä elämisestä ei ole mitään kokemusta. Siksipä käännynkin nyt teidän puoleenne.

Nimittäin yksi melko merkittävä asia päätöksessämme tulee olemaan se, saammeko rakkaan pikkukoiramme mukaan. Koira on pian 3-vuotias ja meille erittäin rakas perheenjäsen. Olemme olleet yhdellä parin vuoden ulkomaankomennuksella Keski-Euroopassa ja koira oli tuona aikana erityisesti lapsellemme erittäin tärkeä kumppani. Hänelle ero rakkaasta koirastaan tekisi varmasti maailman toiselle puolelle muuttamisen erityisen raskaaksi. Ja itsekin toki ajattelen, että olen ottanut koiran meille perheenjäseneksi, sitoutunut pitämään siitä huolta koko sen eliniän. En ole ottanut sitä hetken huviksi, joka sysätään syrjään kun elämäntilanne muuttuu.

Olen tietoinen karanteeneista ja siitä miten kallista ja hankalaa koiraa on Australiaan tuoda. Sydäntä särkee ajatellakin että rakas perheenjäsen joutuu viettämään kuukauden päivät karanteenissa, erossa omasta perheestään, mutta se kai sitten on edessä väkisinkin, mikäli sinne päätämme lähteä.

Se, mitä nyt haluaisin kysyä onkin, minkälaista siellä on koiran kanssa elää ja asustella? Missä ulkoilutatte koirianne? Kun lukee ja kuulee, miten monia vaarallisia käärmeitä ja hämähäkkejä ja muita ötököitä Australiasta löytyy, tulee mieleen kysymys, onko siellä elämä koiran kanssa kovinkin rajoitettua? Koirahan se tyypillisesti tutkii kaikki pensaat ja puskat ja kerää kaikki mahdolliset ötökät turkkiinsa ja on altis käärmeenkin puremille. Meidän koira on pieni ja kahlaa nurmikoissa, se on erittäin otollinen saalis mille tahansa vaaralliselle eläimelle.Uskallatteko päästää koirianne vapaasti pihalle ja puutarhaan nuuskimaan? Mitä pitää ottaa huomioon koiranomistajana erityisesti? Mitkä ovat suurimpia riskejä koiralle? Miten koiraystävällinen maa Australia noin ylipäätään on? Miten koiriin suhtaudutaan? 

Sorry, jos kysymykseni kuulostavat tyhmiltä, mutta omakohtaista kokemusta Australiasta ei tosiaan ole, ei minkäänlaista, ja tämä asia askarruttaa ja on itse asiassa yksi iso tekijä päätöksenteossamme - ei tosin ainut! 

Onko siis elämä koiran kanssa siellä hyvinkin paljon hankalampaa kuin esim. Suomessa?

Olen erittäin kiitollinen vastauksista!


RUU

Lainaus käyttäjältä: Lumilyhty - helmikuu 17, 2011, 21:21
Miehelleni on tarjottu työtä Australiasta (Brisbanesta) ja nyt pitäisi päättää otammeko tarjouksen vastaan ja lähdemme koko perhe muutamaksi vuodeksi Ausseihin.
Tottakai tulette, sehän on selvää! Jos näin hyvä tilaisuus tarjotaan, niin pakkaamaan vaan...  :pepsodent
Tervetuloa Dunderiin, Lumilyhty - ja kohta Brisbaneenkin!

LainaaSe, mitä nyt haluaisin kysyä onkin, minkälaista siellä on koiran kanssa elää ja asustella? Missä ulkoilutatte koirianne? Kun lukee ja kuulee, miten monia vaarallisia käärmeitä ja hämähäkkejä ja muita ötököitä Australiasta löytyy, tulee mieleen kysymys, onko siellä elämä koiran kanssa kovinkin rajoitettua? Koirahan se tyypillisesti tutkii kaikki pensaat ja puskat ja kerää kaikki mahdolliset ötökät turkkiinsa ja on altis käärmeenkin puremille. Meidän koira on pieni ja kahlaa nurmikoissa, se on erittäin otollinen saalis mille tahansa vaaralliselle eläimelle.Uskallatteko päästää koirianne vapaasti pihalle ja puutarhaan nuuskimaan? Mitä pitää ottaa huomioon koiranomistajana erityisesti? Mitkä ovat suurimpia riskejä koiralle? Miten koiraystävällinen maa Australia noin ylipäätään on? Miten koiriin suhtaudutaan?
Vastaanpa nyt koirattoman ihmisen näkökulmasta katsottuna. Australia on hyvin koiraystävällinen ja täällä huomattavalla osalla perheistä on koira.
Brisbanen alueella melkein kaikki perheet asuvat omakotitaloissa, joissa koira elää yleensä takapihalla. Monessa perheessä koiraa ei edes milloinkaan päästetä sisälle taloon. Koiralla on kuitenkin hyvät oltavat pihalla, sillä lämpöähän riittää ja taloissa on yleensä kunnon patio ja katos varjoa antamaan.

Kaupunkialueella luonnonelämää on aika niukasti, reilusti myrkyllisiä hämähäkkejä näkee vain harvakseltaan ja käärmeitä sitäkin harvemmin. Maaseudulla käärmeet ovatkin arkipäiväisempi aihe koiranomistajille.
Punkkeja vastaan kannattaa suojautua erityisesti keväästä syksyyn, koiranomistajat osaavat kertoa sopivimmat tavat.

Ulkoilutus kaupungissa tapahtuu aina talustushinassa, koiria ei yleensä vapaana näy missään. Ulkoilutus oman pihan ulkopuolella on enemmänkin lenkillä käyntiä, omistajan ulkoilutusta ehkä...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

Kunhan sen koiran saattte maahan ja loydatte koiraystavallisen vuokranantajan niin mielestani elama on taalla aika leppoisaa koiralle, Meidan koira elelee enimmakseen sisalla ja nukkuu omalla koirapedillaan sisalla, koiran ovesta han kay sitten hatistelemassa mahdolliset possumit sun muut aidalle pyrkijat. (Pitaa samalla takapihan mukavan kaarme tms vapaana :) )

Lahiot on kivoja koiran ulkoiluttamiseen ja siella taalla on myos virallisia koirapuistoja ja rantoja missa koirat saavat vapaasti mellestaa. Koirakmouluja yms on runsaasti hyvat alainlaakaripalvelut eli kunhan virallisen puolen saatte kuntoon niin menoksi vain.
ari
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

MH

Kahden koiran omistajana voin vahvistaa edelliset, suurin hankaluus lienee löytää vuokraasunto johon saa ottaa koirat yleensä ilmotuskissa lukee no pets tai negotiable. Meillä on sikäli hyvä tuuri käynyt että nykyisenkin omistaja sanoi että hyväksyy mielluummin 2 pienehköä (jack russell) koiraa kuin 2 pientä lasta. Vuokraehdossa on maininta että eläinten pitää olla ulkona. Tosin me ollaan sovittu asia joten niiden sisällä olo ei tuota ongelmaa.

Toinen on sitten koirien maahantuonti, en tiedä mikä teidän aikataulu muutolle olisi mutta koiran muuttoa pitää alkaa valmistella 150pvää ennen lähtöä. Mikäli aika jää lyhyemmäksi se kasvattaa vastaavassa määriin karanteeni päiviä. Meillä esim aika oli 135pvää niin karanteeni oli normaalin 30 päivän sijasta 45 pvää joka taasen lisää kustannuksia.

Jiniba

 :D Niinpa, koiramyonteisia vuokranantajia kylla on, mutta lapsimyonteisyys on vahan niin ja nain...  :D

Mesi

Me olemme muuttamassa Brisbaneen (mikäli viisumi saadaan...) kahden kissan kanssa. Meitä on askarruttanut sisälle tulevat hämähäkit, koska kissahan metsästää kaikkea liikkuvaa ja vähemmän myrkyllinenkin hämis saattaa viedä kissalta hengen. Eli toisinsanoen, millä ihmeellä ne ötökät saisi pidettyä talon ulkopuolella?

Toinen juttu mikä vaivaa mieltä, on lentomatka. Kuulin juuri eräältä ihmiseltä, joka on ollut töissä Helsinki-Vantaalla, että eläimiä saatetaan kohdella todella ikävästi siellä. Mm. joku koira oli odotellut boksissaan ulkona PAKKASESSA kaksi tuntia koneeseen lastaamista  >:( Bokseja saatellaan paiskoa miten sattuu, koska valitettavasti kaikki ei todellakaan välitä eläinten hyvinvoinnista tuon taivaallista. Moni koira on kuulemma ihan paniikissa siinä vaiheessa kun lastaus tapahtuu. Ruumassa on toki lämmin ja pimeää (mikä on eläimelle vain hyvä), mutta melutaso on vissiin aika korkea. Ja kissoja ja koiria Ausseihin ei saa viedä muualla kuin ruumassa. Lontoossa on pakollinen yöpyminen ja ns. lepotauko. Tämä kustantaa n.300e ja kuulemma eläin ei välttämättä edes pääse ulos omasta kuljetuskopastaan! Ja koppero missä ne asustavat ovat betonipunkkereita. Pääseekö kissat ja koirat edes tarpeilleen siellä?

Olemme miettineet vaihtoehtoja kissojen lennättämiseen. Pari Suomesta lähtevää lentoyhtiöitä antaa ottaa tietynpainoisen eläimen bokseineen matkustamoon. Täältä http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs löytyi sellainen tieto, että rokotus- yms määräykset menevät riskialttiimman maan mukaisesti, mikäli eläin on 6kk ennen Ausseihin tuloa jossain muussakin maassa, kuin kotimaassaan. Tämä herätti ajatuksen, pystyisikö kissojen kanssa lentämään esim. Finnairilla Honkkariin niin, että ovat matkustamossa? Sitten sieltä laittaisi ne ruumaan. Näin ruumassa oloaika puolittuisi ja Lontoon yöpyminen jäisi pois. Hongkong oli samassa riskiryhmässä Suomen kanssa.

Mielipiteitä?

RUU

Lainaus käyttäjältä: Mesi - helmikuu 18, 2011, 15:56
Meitä on askarruttanut sisälle tulevat hämähäkit, koska kissahan metsästää kaikkea liikkuvaa ja vähemmän myrkyllinenkin hämis saattaa viedä kissalta hengen. Eli toisinsanoen, millä ihmeellä ne ötökät saisi pidettyä talon ulkopuolella?
Hämähäkit saa helposti pidettyä kurissa. Aloitetaan siitä, että talossa suoritetaan tuholaistorjunta (pest control, yleensä vuosittain). Sen jälkeen vain harjataan tai imuroidaan nurkista tai katonrajasta mahdollisesti löytyvät seitit ja hämyrit pois. Gecko on hyvä ystävä hommassa, sillä ne syövät myös hämähäkkejä. Meillä on kaikissa taloissa ollut runsaasti geckoja ulkona (ja välillä käyvät sisälläkin) ja vastaavasti niukasti hämähäkkejä.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Mesi

Eli geckoja lemmikeiksi, heh  :D (tosin meidän pedot varmaan metsästää nekin...)

chilifinn


Ohessa vanha keskusteluketju lemmikeiden tuonnista Australiaan.
http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=1347.0;topicseen

Viralliset ohjeet koskien kissojen ja koirien tuontia Australiaan.
http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs

Itse toimme koiran Suomesta jokunen vuosi sitten. Koko homma elainlaakarikuluineen, lentoineen ja karanteeneineen maksoi noin 5000 AUD.
Lento oli Helsinki-Heathrow (missa elainlaakarintarkastus ja vessatauko, sen jalkeen ei enaa koira paassyt kuljetuslaatikostaan ulos ennen kuin perilla)- Singapore-Melbourne.
Seurasin koiran lentoa netista ja onnistuin jopa soittamaan Heathrown lentokentan elainlaakarille kun han oli juuri tutkinut koiramme. Helpotti kun sain tietaa etta kaikki oli ok siina vaiheessa. Singaporen valilasku jannitti. Lentokentan webbisivuilta luin kuitenkin etta kone lahti ajoissa ja seuraavaksi soitinkin sitten karanteeniasemalle, josta kuulin etta koira oli saapunut hengissa perille. Rankka matka se on ollut enka veisi koiraa toista kertaa vastaavalle reissulle. Kuljetuskoppiinsa se ei ole astunut sen koomin edes herkkupalojen houkuttelemana. Olin ajatellut etta josko se voisi olla kuin koirankoppi taalla, mutta ei.

Koira oli stressaantuneen oloinen karanteeniasemalla, mutta uuteen kotiin paastyaan oli oma iloinen itsensa.
Matkavalmistelut vaativat huolellisuutta ja aloitimme jo varhain rokotus- verinayte- ja muut valmistelut niin etta ne tuli tehtya taketilleen oikein.

Omasta mielestani Australia on koiraystavallinen maa. Vuokranantajat ymmarrettavasti eivat yleensa mainosta ottavansa kotielaimia, mutta ne jotka eivat erikseen mainitse niita kieltavansa saattavat hyvinkin sallia kotielaimen. Meille koira ei ole osoittautunut ongelmaksi, vaikkakin ensimmaisessa vuokratalossa se asui virallisesti vain ulkona. Tassa toisessa se asuu paperien mukaan ulkona mutta omistaja tietaa etta silla on lupa oleskella tietylla alueella taloa meidan ollessamme kotona.

Suosittelen lukemaan moneen kertaan ja huolella nuo viralliset sivut ja laskemaan myos kulut.

Taalla asuminen ei ole koiralle eika varmaan kissallekaan ongelma. Kaupunkialueella kaarmeita voi olla lahinna joenuomien varsilla korkeassa heinikossa. Sinne koiria ei paasteta irti eika pusikkoon nuuskimaan. Muualla ja tietenkin kotipihalla koirat ulkoilevat ihan normaalisti.
Kaupungin laidoilla ja vesistojen varsilla jos asuu, on tarkeaa pitaa nurmikko lyhyena niin kaarmeet eivat viihdy. Koiran omistaminen kuulemma jo sinansa auttaa pitamaan kaarmeet loitolla piha-alueilta.
Enpa ole kuullut etta hamahakit olisivat koituneet koirien kohtaloksi. Auto on kuitenkin se yleisin peto...

Tsemppia vain muuttoon.






Rockola

Lainaus käyttäjältä: chilifinn - helmikuu 19, 2011, 20:38
Kaupunkialueella kaarmeita voi olla lahinna joenuomien varsilla korkeassa heinikossa.

Häh?  :o

http://www.derm.qld.gov.au/wildlife-ecosystems/wildlife/living_with_wildlife/snakes/what_snakes_live_near_you/snakes_of_southeast_queensland.html
Lainaa
snakes can be found in almost any suburban backyard and even in the city centre.

http://www.wildlifeqld.com.au/Whip_Snake.html
Lainaa
a frequent species around homes. (...) Found throughout most suburbs (...) Frequently seen and commonly enters homes during active foraging efforts.

http://www.wildlifeqld.com.au/Coastal_Carpet_Python.html
Lainaa
Occupies all habitats from rainforest (...) to suburban backyards (...) Large specimens can take small suburban pets such as dogs, cats and guinea pigs (...) Recorded from all suburbs of the Greater Brisbane region including the inner city (...) Will utilise all above ground environs such as roof and wall cavities, exposed beams of verandahs and pergolas, sheds and garages. Often resides in the heavy foliage of trees and shrubs.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Lumilyhty

Kiitos kovasti kaikille vastanneille! Selvensi kummasti asiaa. Kiitokseni tulevat hieman myöhässä sillä olin hiihtolomailemassa netin ulottumattomissa :-) 
Nyt sitten vain miettimään koko perheen voimin, mitä tässä tehdään! Ilmoittelen itsestäni, jos Brisbaneen päädymme!