Vastavalmistunut maisteri ja sairaanhoitaja Australiaan, mikä viisumi?

Aloittaja Jensku, heinäkuu 25, 2008, 04:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jensku

Heippa  :)

Olen tässä selaillut viestiketjuja edestakaisin, sekä vieraillut erinäisillä Australian viisumihausta kertovilla nettisivustoilla, mutta en ole silti saanut selvyyttä asiaani:

Valmistun kasvatustieteiden maisteriksi talvella 2009, ja avomieheni kanssa olemme suunnitelleet muuttavamme vajaaksi vuodeksi (suurin piirtein syyskuu 2009-kesäkuu 2010) Australiaan. Mieheni on leikkaussalisairaanhoitaja, ja ensi syksyyn mennessä hän on ollut töissä 2 vuotta, mutta itse en tiedä, mitä viisumia voin hakea, kun työkokemusta on vain kesätöiden ja muiden osa-aikaisten töiden osalta. En siis valmistu opettajaksi, vaan pikemminkin koulutussuunnittelu, henkilöstöhallinto ja rekrytointi-sektorille, mutta alamme työnkuva on tosi laaja, joten vaikea sanoa millaisia töitä Ausseista aion hakea / saan. Mutta lähinnä tuo viisumiasia nyt askarruttaa, lähtöönhän on vielä reilu vuosi...

Kiitos jos joku tietää vastavalmistuneiden viisumiasioista, vai onko ainoa vaihtoehto W&H?


Silppu

Moi

Viisumivaihtoehtoja on ainakin kaksi. Riippuu siitä mitä haluatte, ja kuinka tosissaan olette tänne tulossa. WH-viisumi on varmaankin helpoin ja halvin hankittava. Haittapuolena siinä on se, että sillä on vaikeampi saada koulutusta vastaavia työpaikkoja, koska on "vain" reppureissaajaviisumi. Toisaalta molempian ammatit ovat sellaisia, että koulutusta vastaava työtä ei ole välttämättä muutenkaan helppo saada ainakaan WH-viisumilla, ja jos ei ole tulossa pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi tänne. Sairaanhoitajilta vaaditaan lisäksi rekisteröityminen, johon menee opiskeluineen minimissään 6kk ellei ole työskennellyt englannissa n. 3kk:n ajanjaksoa.

Sairaanhoitajat ja heidän (avo)puolisonsa saavat nopeutetussa käsittelyssä pysyvän viisumin pikaisesti, joten sitä kautta onnistuisi tuo tänne tuleminen. Rekisteröityminen ei ole edellytys maahan muutolle. Viisumi on voimassa 5 vuotta kerrallaan, joten jos käytte kääntymässä täällä vuoden ajan, ja tulette viiden vuoden sisään uudelleen, jos oli kiinnostava reissu (ja mikä ettei olisi). Siinä välissä avopuolisko voisi käydä englannissa töissä, jotta tuo rekisteröitymisprosessi helpottuisi. Hieman enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa tähän saattaa kulua, ja englannin IELTS kielitestistä pitää saada miehen 7/9 taso läpi.

Silppu

Milka

Sen verran viela etta jos paatatte tulla skilled viisumilla, jonka miehesi saanee erittain helposti sairaanhoitaja kun kerran on, niin sina puolisona tulet siina ikaan kuin siivella ja saat taydet tyo-oikeudet, vaikka miehesi onkin viisumin paahakija.

Tanne on Anne ja Jurttamuori aikonaan kirjoittanut pitkat tarinat hoitajien viisumi ja rekisterointi asioista, kannattaa etsia vanha keskustelu haku toimintoa kayttaen. Australiaan myos rekrytoidaan paljon sairaanhoitoalan ihmisia ulkomailta, eli sairaalat sponssaavat viisumin, mika helpottaa tarvittavaa paperisotaa kummasti. Jurttamuori kasittaakeni tuli tanne NSW sairaanhoitopiirin sponssaamana.

Jensku

Ok, kiitos tiedoista :)

Juuri tuo skilled-viisumin puoliso-osuus oli jäänyt minulle epäselväksi, mutta hyvä tietää, että pääsen siinä itse "kylkiäisenä" ja saan itse vielä luvan työskennellä!! Hieno juttu :) Pitääkö 2 vuoden työkokemus olla jo viisumia haettaessa, nimittäin mieheni on ollut töissä 2 vuotta putkeen vasta silloin, kun pitäisi jo olla matkalla Aussilaan. Käyvätkö siihen alan kesätyöt aiemmilta vuosilta?

Nimenomaan Melbourne meitä kiinnostaa kaupunkina, joten sinne päin sitten varmaan ensi vuonna suunnistamme. Noihin sairaanhoitajien rekrytointi-ilmoituksiin olemme törmänneet, mutta kaikki tähän asti eteen tulleet ovat olleet nimen omaan NSW:iin, eikä Melbourneen. Mutta eiköhän sieltäkin töitä löydy, onneksi on hyvin vielä aikaa suunnitella...

Silppu

Kehoittaisin lukemaan immin sivuja itse, sillä meidän dunderilaisten tiedot voivat olla vanhentuneita tai epätarkkoja. Sieltä löytyy erityinen osio sairaanhoitajille ja lääkäreille. Katso myös sivulla oleva linkki assesmenttia varten. Samoin skilled viisumeille on oma pistelaskusivu, josta osaat laskea miten pisteet riittävät. Siellä on ohjeet myös työkokemuksesta.

Jos minä olisin sairaanhoitaja, niin hankkisin skilled viisumin ensin, ja  olisin vuoden reissusta ekat 3kk Englannissa töissä, ja sitten jatkaisin matkaa Australiaan. Vasta rekisteröityneenä hoitsuna ovet aukeavat alan työpaikkoihin Aussilassa.

Vaikka saattaa tuntua että aikaa on vielä hyvin, niin viisumiprosessin tarvittavien papereiden keräämiseen menee paljon aikaa (kuukausi tai kaksi). Mielestäni ette ole yhtään liian aikaisessa vaiheessa liikkeellä.

Silppu



pienetpojat

Lainaus käyttäjältä: Silppu - heinäkuu 25, 2008, 08:54
Sairaanhoitajilta vaaditaan lisäksi rekisteröityminen, johon menee opiskeluineen minimissään 6kk ellei ole työskennellyt englannissa n. 3kk:n ajanjaksoa.



Mun mielestä jos Suomessa on Sh AMK tutkinto, niin mitään ylimääräistä opiskelua ei tarvita! TEO (terveydenhuollon oikeusturvakeskus) kirjoittaa Australian markkinoille suoraan sopivan todistuksen tietyn EU-direktiivin täyttymisestä. (Itse juuri papereita lähettäneenä)

Myöskin tällä hetkellä kuulemma South Australian Nurses Board on nopein ja helpoin, mistä rekisteröityminen irtoaa. Ko. osavaltiossahan ei siis tarvitse tehdä töitä, vaan rekisteröitymisen saa siirrettyä mihin osavaltioon vaan under the Mutual recognition Act.

pienetpojat


jounij

Kirjoita siihen lainauksen loppumiskohtaan "[ / q u o t e ]" (vain lainausmerkkien sisälläoleva osa ja ilman välilyöntejä).


Neuvoo
Jouni
Canberra

Silppu

Lainaus käyttäjältä: pienetpojat - heinäkuu 30, 2008, 08:42
Mun mielestä jos Suomessa on Sh AMK tutkinto, niin mitään ylimääräistä opiskelua ei tarvita! TEO (terveydenhuollon oikeusturvakeskus) kirjoittaa Australian markkinoille suoraan sopivan todistuksen tietyn EU-direktiivin täyttymisestä. (Itse juuri papereita lähettäneenä)

Totta kai se suomalainen amk-tutkinto kelpaa Australiassakin, mutta rekisteröityminenhän se hidastava osuus tässä on. Hieno juttu, jos systeemit ovat muuttuneet helpommiksi tai nopeammiksi. Onko sinulla tuoretta tietoa siitä kuinka kauan rekisteröitymisprosessi lyhyimmillään täällä kestää ilman tuota Englannin työkokemusta? Omat tietoni perustuvat keskusteluihin sairaanhoitajien kanssa täällä Queenslandissa.

Silppu

pienetpojat

Kuulemma (siis Isolla K: lla ) 3 kuukautta voi mennä SAn kautta, kun taas Victoriassa voi mennä 6 kk. Laitan reaaliaikaista viestiä foorumiin, kunhan oma päätökseni tulee.

Koulutus käy Ausseissa joo, mutta jos tietty EU-direktiivi ei täyty, täytyy käydä näyttökoe tai muu sellainen. Ja ymmärsin myös ettei englanninkielen testiä tarvitse tehdä jos on tietyn ajan ollut englanninkielisessä maassa töissä. Silloin pitää olla työnantajalta kuitenkin todistus että kielen hallitsee. Enkä tosin ole varma miten pitkä tämän työkokemuksen pitää olla (5 v??)

pienetpojat

Niin jo, ja korjatkaa toki joku viisaampi jos puhun sontaa, mutta sponssattuna nursena maksetaan usein minimipalkkaa 41000 AUD /v, kun taas independent/spouse viisumilla Sh: n keskipalkka olis noin 55000 AUD/v.

Don´t quote me on this...

rysae

Lainaus käyttäjältä: Milka - heinäkuu 26, 2008, 12:58
Sen verran viela etta jos paatatte tulla skilled viisumilla, jonka miehesi saanee erittain helposti sairaanhoitaja kun kerran on, niin sina puolisona tulet siina ikaan kuin siivella ja saat taydet tyo-oikeudet, vaikka miehesi onkin viisumin paahakija.

Erittäin helposti antaa mielestäni aikalailla väärän kuvan skilled-prosessista. Siihen menee 50h duunia, ainakin vuosi kalenteriaikaa ja 2000 euroa rahaa. Ei se nyt ylivoimaistakaan ollut, muttei myöskään erittäin helppoa.

Jos pläni ei ole jäädä pysyvästi niin mielestäni ehdottomasti sisään WH:lla. WH:na maksaa enemmän veroja, mutta sitä kompensoi, että saa superit käteisenä poismuuttaessaan. Lisäksi viisumi-investointi on kevyempi.

Andreasyan

Tota noin...

jos paperit on kunnossa, eli siis kaikki kaannokset, IELTS sun muut tarvittavat dokumentit niin se "rekisteroityminen" vie noin 3 viikkoa, riippuen siita milloin kunkin osavaltion Nursing Council:lla on rekisterointi-kokous, ja sellainen heilla on yleensa 1 x kk. Mitaan lisaopintoja siihen ei tarvita. Eika Englannissa tarvitse todellakaan tyoskennella ennen tanne tuloa.

Jos sitten haluaa sen perus rekisteroinnin paalle jotain "lisamausteita" eli esim. Endorsed Mental Health Nurse tai esim Midwife, niin sen paperin hakeminen voi kestaa kauemmin, kuukaudesta jopa 3-4 kk. Jokatapauksessa "pelkalla" perus rekkarilla paasee sairaanhoitajan hommiin ja se erikoistumis todistus nyt vaan lisaa palkkaa muutamalla dollarilla ja/tai kohentaa tyoasemaa.

Oman rekkarin sain Canberrassa kolmessa viikossa, ja hain sita vasta siella paikanpaalla. Queenslandista tuli reksu 10 paivan sisalla koska minulla oli jo rekisterointi Canberrassa( Mutual Recogniton Act)

Sairaanhoitajista on koko maassa kova pula, joten nykyaan tyokokemuksella ei ole taalla paljonkaan merkitysta ellei nyt halua siten hakea korkeampiin alan virkoihin. Itsellani on tyokokemusta  vuodesta 1995, ja nykyaan toimin Brisbanessa eraan yksityis sairaalan ylihoitajana. Australiassa sairaanhoitajilla on erittain hyvat mahdolisuudet edeta urallaan mikali tahtoa ja kiinnostusta on.

AA

Andreasyan

Lainaus käyttäjältä: pienetpojat - heinäkuu 30, 2008, 13:53
Niin jo, ja korjatkaa toki joku viisaampi jos puhun sontaa, mutta sponssattuna nursena maksetaan usein minimipalkkaa 41000 AUD /v, kun taas independent/spouse viisumilla Sh: n keskipalkka olis noin 55000 AUD/v.

Don´t quote me on this...

Lainaanpas,

ja ei pida paikkaansa.

AA

pienetpojat

Tosi hyvä kun ei pidä paikkaansa!! Itse mietin nimittäin kuumeisesti millaista viisumia hakisin... Spouse kun maksaa niin julmetun paljon... Ehkä sittenkin sponssausta jos palkka kuitenkin sama. Hmm...

Jensku

Kiitos jälleen kaikille vastauksista, ollaan saatu paljon arvokasta tietoa  :D

Ollaan tässä pohdiskeltu eri viisumivaihtoehtoja, ja tuo skilled-viisumi tuntuu kyllä meidän tilanteeseen aika hintavalta, kun tarkoitus on olla matkassa vain alle vuosi.. näin ollen pohdimmekin, että:

- Millaisia kokemuksia ihmisillä on Work&Holiday-viisumilla työskentelystä koulutusta vastaavissa/edes vähän läheltä liippaavissa töissä? Esim. palkkaavatko sairaalat W&H-viisumilaisia sairaanhoitajan hommiin, jos pystyy osoittamaan, ettei ole tarkoituksena reissata ympäriinsä, vaan että aikoisi asua 6kk samassa paikassa töitä tehden. Onkohan palkkaus erilainen eri viisumilla, vai onko sillä merkitystä?
Periaatteessa työllä ei niin ole väliä, mutta toisaalta kun on tutkinto, niin olisi siinä mielessä kiva kartuttaa työkokemusta, josta olisi myös Suomen työnhaussa sitten myöhemmin hyötyä :)

- Yksi vaihtis olisi koittaa saada jokin Melbournen sairaaloista sponssaamaan miehelleni viisumin, mutta ovatkohan sairaalat halukkaita sponssaamaan työntekijää täältä asti, jos tarkoitus ei ole olla siellä kuin se alle vuosi? Tästä en löytänyt hakupainikkeenkaan avulla tietoa, tai sitten oli vain väärät hakusanat :)

Kiitos taas etukäteen!

Andreasyan

Niin,

valtaosa sairaaloista  sponsoroi jos skilled viisumin hakija on halukas sitoutumaan kahdeksi vuodeksi. Toki kannattaa ottaa yhteytta sairaaloihin ja kysya josko sponssaisivat vuodeksi.

Oletteko harkinneet 457 viisumin hakemista? Siita taidatte viela paasta "lipeamaan" poiskin mikali maksatte tyonantajalle takaisin muutaman sata dollaria jos haluatte vaihtaa tyopaikkaa/maata tms. Linkki: http://www.immi.gov.au/allforms/990i/employer-sponsored-temporary.htm

Palkka maarittyy tyokokemus vuosien mukaan ( ei viisumin), eli esim. sairaanhoitaja kahden vuoden kokemuksella on RN2  jne aina 7 vuoteen saakka  ykkos "tasolla".Ainakin taalla QLD:ssa...ja melko samankaltainen systeemi on myos muualla Australiassa. Jos on sitten esim. sairaanhoitaja jolla on tyokokemusta vaikkapa 10 vuotta, ei silta tasolta nouse "automaattisesti" Clinical Nurse:ksi eli ns. apulais os.hoitajaksi vaan niita 2 levelista ylospain olevia virkoja taytyy hakea erikseen.

Esimerkkeja "hierarkiasta":
Enrolled Nurse= EN/Lahihoitaja
Endorsed Enrolled Nurse= EEN/ Lahihoitaja jolla on laakkeiden jako lupa.
Nursing Officer1 (eli NO)= Registered Nurse
NO2= Clinical Nurse
NO3/4= Clinical Nurse Consultant
ja niin poispain...


Tasta linkista voi syynata Queensland Health:n palkkatasoja:  http://www.health.qld.gov.au/hrpolicies/wage_rates/nursing.asp

Siispa, "tavallisen" sairaanhoitajan peruspalkka kahden vuoden tyokokemuksella QLD Healthin leivissa on 50,792/vuosi


AA

Jensku

Kiitos AA tiedoista  :D

Viisumiasiat ovat nyt vielä hiukan taka-alalla, WH:ta ollaan mietitty sopivan hinnan vuoksi, mutta tuo 457:kaan ei kuulosta lainkaan pahalta! Kiitti vinkistä :)

Nyt ollaan printattu rekisteröintipaperit Victorian Nurse Boardin sivuilta, ja alettu haalimaan tarvittavia papereita. Yhtä asiaa ei olla yrityksistä huolimatta ymmärretty:

Hakemukseen vaaditaan mm. "Certificate of initial registration", minkä tulkitsimme Terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta saatavaksi rekisteröinniksi, ja tämä tilattiin jo puhelimitse TEO:n ihmiseltä, joka tiesi Australian-asioista.

Lisäksi kuitenkin vaaditaan "Verification of your current or most recent registration status sent directly to the Board by the regulatory authority." Tarkennuksena tähän lukee vielä, että "I have contacted the regulatory authority in the Country where I currently work as a registered nurse and requested that verification of my registration status be forwarded directly to the Nurses Board fo Victoria".
Tarkoittaakohan tämä sitä, että he haluavat tuplavarmistuksen TEO:lta, eli rekisteröinti itse hakijalta hakemuksen yhteydessä PLUS vielä suoraan TEO:lta ilman välikäsiä.

Ymmärrys huono, mutta toivottavasti paranee prosessin edetessä :)

Andreasyan

No hei,
ei tarvitse mitaan ekstraa, TEO:n paperi riittaa silla se on Suomen ainoa rekisterointi instanssi. Edellamainitsemallasi tekstin patkalla nyt vaan yleistetaan ja tarkoitetan maita joissa joka "laanissa" tai "maakunnassa" ovat omat rekisterointi lautakunnat.

AA

pienetpojat

Itse laitoin TEOn lähettämän paperin lisäksi virallisesti käännettynä ja kopioituna oman rekisteröitymispaperini. Siis minkä saa kun valmistuu.

sanneli

Jensku:  Ei miehesi sattumalta ole toissa Peijaksen leikkurissa?? Meita on taalla Sydneyssa jo perati kolme tuttua Peijaksen paivakirurgiasta!  Itse en ole tosin viela rekisteroitynyt...Miehen sponssatulla viisumilla tulimme. Meilla nelja lasta,joten ei viela kovin kiire taalla toihin...ehka keikkaa voisi joskus..

sToked

Luettuani viestiketjua rupes mietityttää..

Olen englanninkielistä (AMK-SH) Bachelor of Health Care and Social Services -linjaa käymässä ja tarkotus ois palata takaisin Australiaan hoitsun hommia tekemään kunhan valmistuu. Permanent Resident status löytyy jo ja nyt vain mietityttää että helpottaako tämä englanninkielinen tutkinto sitä rekisteröintiä vai meneekö saman kaavan mukaan kun kaikilla muilla. Oletuksena ainaki että tämöinen kansainvälinen tutkinto olisi tarkoitettu käytettäväksi muualla kuin Suomessa.

Kellään vastaavasta tutkinnosta kokemusta? 

Jensku

Pitkästä aikaa täällä =)

Sanneli: Ei ole Peijaksesta hän :)
Nyt on käyty IELTS-kokeessa, ja tuloksia odotellaan jännityksellä  ???