viisumi asiaa

Aloittaja meikalainen, helmikuu 13, 2012, 11:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meikalainen

Mites kun on permanent resident, ja viisumissa lukee etta must not arrive after 19 july 12. tajusin vasta nyt etteihan tuokaan viisumi ole loputtomiin voimassa, pitaako nyt sit hakee taas jotain, ja paljonko maksaa? kiitos taas.

drpain

Jahas, taitaapi tuo helpoin vaihtoehto olla hakea kansalaisuutta (jos asumispaivat on taynna)  :XXXX.


Jos tuo ei nappaa tai viela onnistu, niin maassa saat toki olla niin kauan kuin haluat, mutta jos poistut maasta tuon 19 July 12 jalkeen, tarvitset uuden viisumin palataksesi takaisin. Viisumin nimi on Resident return Visa.

Taalta infoa: http://www.immi.gov.au/e_visa/rrv.htm

meikalainen

kiitos vastauksesta, kai se on citizen hakemuksen paikka. muuten vaan tulee maksua moneen kertaan. Saako siita sitten jonkun "leiman" suomipassiin....vai miten todistan olevani citizen, jos en hae heti aussi passia. Kai se jostain tietokoneelta sitten nakyy. ei kai se edellyta etta on oltava heti sitten aussipassikin. Aina naita hakemuksia ja maksuja, tuntuu etta sitten tulee tuplasti aina hommia jos on molempia passeja uusittava.onko muilla kokemuksia? mika paras ratkasu....

jounij

Jos haet Australian kansalaisuutta, niin et enää pääse maahan takaisin ilman aussipassia. Mutta passia ei ole pakko hakea, jos et aio matkustaa maan ulkopuolelle.


Varoittaa
Jouni
Canberra

meikalainen

no huhhuuhh en tuollasta tiennytkaan- kiitos kun varoitit ,sit menee taas mietintaan mita hakis....

Jaaks

No saahan sen Aussipassin haettua melkein missä maassa tahansa ... Australian Passport Overseas Application  8)

RUU

Kansalaisuuden saatuasi saat automaattisesti Certificate of Australian Citizenship. DIACin virallisilta sivuilta loytyy aika niukasti mitaan tietoa siita, mutta esim haku Googlen kuvista auttaa jaljille. Todistuksen avulla voit osoittaa kansalaisuutesi ilman passia.

PR-viisumisi lakkaa olemasta voimassa kansalaisuutesi saatuasi. Matkustamiseen tarvitset sen myota tietenkin aussi-passin, jopa maasta poistumiseen (ei siis pelkastaan paluuta varten). Tai toinen vaihtoehto on pysya PR:na mutta hakea se Returning Resident Visa aina kun haluat matkustaa ulkomaille.

Suomipassiin ei tule mitaan merkintaa. Tosin, jos ehdoin tahdoin haluat vieda suomi-passin DIACille, he todennakoisesti lyovat viisumiin leiman 'Inoperative', tosin tullissa tieto nakyisi joka tapauksessa tietojarjestelmasta ilman mitaan leimoja.
Suomen maistraattiin pitaa myos ilmoittaa toisen maan kansalaisuudesta, jotta osaavat merkita sinut kaksoiskansalaiseksi. Suomeen lahetettava kopio kansalaisuustodistuksesta pitaa olla apostille-leimattu (pelkka tavanomainen JP ei riita tuohon).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Lainaus käyttäjältä: RUU - helmikuu 14, 2012, 08:08
Matkustamiseen tarvitset sen myota tietenkin aussi-passin, jopa maasta poistumiseen (ei siis pelkastaan paluuta varten).

Olen kuullut useammasta kuin yhdestä tapauksesta, kun Australian kansalainen (ja samalla jonkun muun maan kansalainen) on lähtenyt Ossilasta matkalle näyttämällä lentokentällä pois lähtiessään ainoastaan toisen maan passia. Takaisintulo ei ole sitten onnistunutkaan, ennen kuin on käyty "hakemassa vauhtia" jossain ulkolaisessa passinhakupisteessä. Näistä esimerkeistä tosin on jo kulunut sen verran aikaa, että käytännöt ovat voineet muuttua. Mutta joka tapauksessa kyllä Australiasta pääsee pois muunkin maan voimassaolevalla passilla kuin Australian omalla.


Väittää
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: jounij - helmikuu 14, 2012, 08:19
Olen kuullut useammasta kuin yhdestä tapauksesta, kun Australian kansalainen (ja samalla jonkun muun maan kansalainen) on lähtenyt Ossilasta matkalle näyttämällä lentokentällä pois lähtiessään ainoastaan toisen maan passia.
Näin voi käytännössä itse asiassa ollakin. Luulisi sitä maasta pääsevän aina pois...
Citizenship and Travel -sivu kertoo virallisena tietona, että myös maasta lähtiessä pitää käyttää Australian passia.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

sim

Lainaus käyttäjältä: RUU - helmikuu 14, 2012, 08:08Tai toinen vaihtoehto on pysya PR:na mutta hakea se Returning Resident Visa aina kun haluat matkustaa ulkomaille.

Tarkennetaan sen verran että ei sitä nyt sentään aina tarvitse hakea; RRV on voimassa saman 5 vuotta kun alkuperäinen PR-viisumi, ja sen viiden vuoden sisällä saa mennä ja tulla ihan miten haluaa.

jounij

Se RRV on voimassa enintään 5 vuotta kerrallaan. Jos olet oleskellut maasta pois pitkiä aikoja, se annetaan sinulle vain lyhemmäksi aikaa, esimerkiksi vain kahdeksi vuodeksi. RRV:n hintaa on - kuulema - myös nostettu viime vuosina, jotta "potentiaalisia kansalaisia" (kelpoisuusehdot täyttäviä permanent residentteja) saataisiin houkuteltua ottamaan maan kansalaisuus.


Vielä lisää tarkentaa
Jouni
Canberra

sToked

Olikos tuota RRV viisumia mahdollista saada useampaan kertaan? Yhen oon nyt käyttänyt koulujen takia ja nyt ois lähtö aussilaan eessa, vaimo pystyy liikkumaan aussi-suomi-väliä mite tykkää mut itellä voi tulla ongelmaa jos sen ei saa ku kerran.  ???

jounij

Sen saa uusittua rajoittamattoman määrän kertoja - aivan kuten passinkin. Aina sitä uusiessasi tosin asiaa käsittelevä virkalija koittaa tyrkyttää sinulle Australian kansalaisuutta ja sitä kautta Australian passia. Ja miksipä et kelpoisuusehdot täyttäessäsi hankkisikin kansalaisuutta? Aussipassi irtoaa kuulema nykyään jopa halvemmalla kuin RR-visa.


Toteaa
Jouni
Canberra

sim

Lainaus käyttäjältä: jounij - helmikuu 17, 2012, 09:47Sen saa uusittua rajoittamattoman määrän kertoja - aivan kuten passinkin.

Lainaan aiemmasta omasta tarkennuksestasi tähän sen tarkennuksen että RRV:n uusiminen riippuu Australiassa oleskellusta ajasta. Jos esim. on sen 5v poissa maasta kokonaan, ei RRV:tä saa uusittua ja sitä myötä menettää myös PR:n.