Töihin Australiaan ilman "ammattitaitoa" /occupational skills

Aloittaja Mona, elokuu 03, 2016, 21:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mona

Hei,

Haluaisin mieheni kanssa muuttaa pidemmäksi ajaksi Australiaan töihin. Meillä on yksi lapsi.

Olemme kummatkin projektipäällikköjä, mutta valitettavasti emme sellaisella allalla, jotka löytyvät Australian skilled/nominated occupation TAI state nominated occupation listoilta. Itse työskentelen lentoalalla, mutta roolini on ns. generalisti/ johdon konsultti. Työuraa mellä on kummallakin takana noin 10vuotta. Olemme kummatkin alle 40v.

Onko meillä mitään mahdollisuutta päästä töihin Australiaan?
Mikäli kyllä, mitkä ovat vaihtoehtomme?

Mitä VISAA meidän tulisi hakea?
1.Temporary Work (Skilled) visa (subclass 457)
2.Skilled Independent visa (subclass 189)
3.Employer Nomination Scheme (subclass 186)
4.Skilled Nominated visa (subclass 190)
5.Regional Sponsored Migration Scheme visa (subclass 187)
6.Skilled Regional (Provisional) visa (subclass 489)

Mitä meidän tulisi tehdä ensiksi, jotta voimme löytää työn tai saada viisumin?

Olen itse katsonut töitä esim. Qantaksen sivuilta, sillä osavaltioiden listoilla ei tunnu olevan meidän ammattitaidollemme virallista tarvetta. Valitettavasti meillä ei ole suhteita Australiaan (esim.sukulaisia).


Kiitos vastauksista!



Plonk

Hei,

Lienet aivan alussa tämän hakuprosessisi kanssa, joten muutama yleisluontoinen ajatus asiasta.
Australia valitsee tulijansa periaatteessa kahdella kriteerillä: koulutus ja ikä. Koulutuksen (eli kiertäen ammatin) perusteella saa pisteitä sen mukaan kuinka paljon moisia ihmisiä tarvitaan kulloisellakin hetkellä. Uusilla tulijoilla ei taida olla muutamaan vuoteen minkäänlaista sosiaaliturvaa, joten työllistyä pitäisi mahdollisimman nopeasti.
Ikä taas vaikuttaa siten, että mitä nuorempi sen parempi, koska oma eläke pitäisi ehtiä kerryttää itse (omalle henkilökohtaiselle eläketilille). Temporary viisumeissa tämä lienee pienempi kynnyskysymys.

Työtä ei saa tehdä ilman viisumia, joten sen hankkiminen on listalla ensin. Tämän esteen voi yrittää kiertää löytämällä työnantaja, joka voisi sponsoroida viisumia tai esim. hakeutumalla ensin Suomessa kansainväliseen yritykseen ja sitten sisäisellä siirolla tänne. Arvelisin, että työnantajan sponsoroima viisumi edellyttää jotain erikoisammattia/-osaamista tai että työpaikka sijaitsee alueella jonne ei saada (helposti) paikallisia ihmisiä houkutelluksi.

Siis aivan ensimmäinen asia tässä projektissa  8) olisi selvittää mikä mainitsemistasi viisumeista sopisi teille parhaiten eli mikä todennäköisimmin myönnettäisiin koulutus, ikä ja muut vaatimukset huomioiden. Muuten, estääkö mikään päähakijaa kouluttautumasta esim. hoito-alalle, jossa kysyntää lienee nyt ja tulevaisuudessa? Viisumihakemuksessa on yksi päähakija (=nuorempi/koulutetumpi/halutumpi) eli puoliso ja lapset saavat saman viisumin automaattisesti.

Kannattaa myös tiedostaa, että viisumin saamiseen menee aikaa (ja rahaa), joten nyt rattaat pyörimään, niin ehkä vuoden päästä voit vastailla muille kysyjille täältä käsin :peukkuy



Silppu

Opiskelijaviisumi on myös eräs vaihtoehto. Jos toinen teistä tulee opiskelemaan tänne yliopistoon (noin 3-4 kertaisilla maksuilla paikallisiin verrattuna) vähintään kahdeksi vuodeksi, ja sen jälkeen on mahdollista työskennellä ja etsiä sponsoria valmistumisen jälkeen oliko se nyt puoli vuotta tai enemmänkin. (Puolison viisumista en tiedä miten se menee, varmaan jonkin viisumin hänkin saa). Tiedot löytyy opiskelijaviisumin ehdoista.

Opiskelun ohessa on myös mahdollista tehdä vähän töitä, ja tiedä vaikka sponsori löytyisi silläkin tavalla. Monesti kun täällä valmistuu paikallisesta opinahjosta työvoimapula-alalle, niin työpaikkoja myös sponsoroidaan ainakin regional alueille. Mahdollisesti kallis ja pitkä tie, mutta hyvin mahdollista saada viisumi, ja pääsee muuttamaan maahan nopeastikin. Ehkä oman tutkinnon korottaminen kyseeseen tai jollekin muulle kiinnostavalle alalle, jossa omasta työkokemuksesta on hyötyä?

Ps. Tässä eräs hyvä testi ammatinvalintaan/ uranvaihtoon