Private health insurance

Aloittaja Jaana_E, joulukuu 30, 2010, 18:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jaana_E

Morjens vaan kaikille, olen ihan uunituore tällä palstalla. Muutto ausseihin lähestyy mullakin ja kysymyksiä piisaa, siitäkin huolimatta että siippa on sieltä.
Hänkään ei osannut sanoa (8 vuotta sieltä poissaolleena) mikä olisi paras/hyvä yksityinen sairasvakuutus. Tarvitaanko semmosta ihan oikeasti? Jos joku vakuutus on toista parempi, niin miksi näin??
Tattis jo etukäteen! :)

Jaana

eevis

Jaana_E :) Teretulemast palstoille. Oletko siis jo kansalainen tai permanent resident Australiassa? Jos et, ja jos kuulut Suomessa kelan piiriin, ja jos näin tulee jatkumaan Ausseihin lähtösi jälkeenkin, saat reciprocal health care agreementin perusteella Australiassa reciprocal Medicare -kortin. Tämä rajallinen Medicare cover korvaa vain hätäensiavun (tyyliin onnettomuus yms.) eikä siis mitään "elective" eli valinnaista hoitoa. Melko rajallinen cover siis... siksipä voi olla hyvä se yksityinen vakuutus hankkia... Lisäksi ambulanssikyyteihin täytyy olla vakuutus, joko esim. sähkölaskun yhteydessä maksettuna tai muuten vaikka sen yksityisen vakuutuksen kautta. Firmoihin en ota kantaa. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jaana_E

Hei ja kiitos. En ole kansalainen, ja olen anonut partner viisumia (ollaan oltu naimisissa vajaa 7 v). Jää nähtäväksi miten kauan se kestää..Mutta mun mies on tulossa sinnepäin jo minua aiemmin, ite ajattelin odottaa sitä viisumia. Tosi hyvä tietää siitä medicare coverista, kuulostaa siltä tosiaan että se yksityinen vakuutus on syytä ottaa! Onko olemassa joku välivahtoehto yksityisen ja medicare coverin välillä? Täytyypä olla tarkkana muutenkin, en ole kirjoilla Suomessakaan..
Jaana

jounij

Lainaus käyttäjältä: eevis - joulukuu 30, 2010, 23:27
... Lisäksi ambulanssikyyteihin täytyy olla vakuutus, joko esim. sähkölaskun yhteydessä maksettuna tai muuten

Queenslandin omituisuuksia tuo sähkölaskun yhteydessä maksettava ambulanssivakuutus. Saattaa toki olla mahdollista muuallakin, muttei kuitenkaan koko maassa.

Näitä yksityissairausvakuutusasioita pohdiskellessa on hyvä myös muistaa, että jos perheen yhteiset verovuoden (1.7.-30.6.) tulot ylittävät $100.000 niin molemmilta menee tuloista ylimääräinen (muistaakseni) 1% vero, ellei ole valtion mielestä riittävän kattavaa yksityistä sairausvakuutusta. Sellaisia "riittävän kattavia" vakuutuksia saa maksamalla vain hieman enemmän kuin tuo ylimääräinen vero olisi.


Informoi
Jouni
Canberra

sim

Lainaus käyttäjältä: jounij - joulukuu 31, 2010, 07:36Näitä yksityissairausvakuutusasioita pohdiskellessa on hyvä myös muistaa, että jos perheen yhteiset verovuoden (1.7.-30.6.) tulot ylittävät $100.000 niin molemmilta menee tuloista ylimääräinen (muistaakseni) 1% vero, ellei ole valtion mielestä riittävän kattavaa yksityistä sairausvakuutusta. Sellaisia "riittävän kattavia" vakuutuksia saa maksamalla vain hieman enemmän kuin tuo ylimääräinen vero olisi.

Näin, paitsi että perheiden raja on $154.000 ja yksittäisten henkilöiden $77.000 (kts http://www.privatehealth.gov.au/healthinsurance/incentivessurcharges/mls.htm)

Ja lisätään nyt tuohon aikaisempiin pointteihin vielä sellainen, että "permanent resident"-status riippuu partner-viisumin luokasta. Luokka 100 on permanent resident, luokka 309 ei. Kumpaa olet hakenut? Permanent resident:ithän saavat kyllä täyden Medicare-hoidon ilmaiseksi kuten kansalaisetkin.

Eri sairausvakuutukset ja niiden tarve on sen verran iso viidakko ettei asian selvittely ole ihan parin minuutin homma; on mm. sekä sairaalakuluja korvaavia (hospital cover) että muita kuluja (extras cover) korvaavia vakuutuksia, ja eri vaihtoehtoja on kirjaimellisesti satoja ellei tuhansia. Erilaisia vertailusivustoja on kehitetty tähän apuun, esim. http://www.privatehealth.gov.au/ ja http://iselect.com.au/ joihin kannattaa tutustua.

Tässä hyvä selitys alkuun sekavalta vaikuttavan systeemin ymmärtämiseksi: http://www.phiac.gov.au/resources/file/insure.pdf

jounij

Lainaus käyttäjältä: sim - joulukuu 31, 2010, 12:47
Näin, paitsi että perheiden raja on $154.000 ja yksittäisten henkilöiden $77.000

On näemmä tehty hyvät indeksikorotukset vuosien varrella noihin alkuperäisiin summiin.


Korjauksesta kiitellen
Jouni
Canberra

Jaana_E

No jopas! Kiitti vaan, täytyypä tutustua ko. linkkeihin. Ymmärtääkseni (?) olen anonut molempia, 100 ja 309 viisumia, pitänee kaivaa kopiot siitä nipusta ja tarkistaa asia. Jospa täma tästa..

Hyvää Uutta Vuotta teille, me vielä odotellaan..
Jaana