Lamput valaisimissa?

Aloittaja headwind, marraskuu 25, 2003, 02:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

headwind

Voisiko joku "valaista" tällaista asiaa: onko australialaisissa valaisimissa samanlaiset kierteellä varustetut lamput kuin Suomessakin? Pakataan tässä muuttokuormaa ja tarvitsisi tietää että jos otetaan suomalaisia valaisimia mukaan niin pitääkö ottaa lamput kanssa/kannattaako pakata ensikään jos noita kierteellisiä lamppuja ei sieltä saa. Joissakin brittivallan alusmaissa näkee ns. brittityyppiä eli kaksi pinniä pohjassa jotka työnnetään socketiin ja käännetään 90 astetta.

Hymyilyttää hieman tämä aihe
Headwind

Itse itselleni vastaten - taitaa olla samanlaiset kuin Suomessa
http://melcolighting.tripod.com/index.htm
Riku Aho

headwind

Entä videot, soittavatko normaaleja suomalaisia VHS-nauhoja?

HE
Riku Aho

riaapa

HooWee,

Ymmärrykseni mukaan lamppuja löytyy molemmanlaisia, mutta ainakin minun mieheni vierastaa noita meikäläisiä kierrettäviä, ja on tottunut noihin työnnä&käännä -versioihin. Myös sokeripalojen kanssa puuhailu oli hänelle uutta ja outoa.

Huomaathan myös, että Aussitaloissa on ainakin jonkinlaiset valaisimet valmiina, joten omat valaisimet eivät ole ensi alkuun elintärkeitä. Oma sisustus ja sisustusmaku on tietenkin asia erikseen.

Mutta luulisi että joku näppärä sähkömies osaa tarvittaessa vaikka vaihtaa sen socket-osan (mikä se lieneekään suomeksi)? Arvailen vaan, ilman sen parempaa tietoa asiasta.

Ainakin meidän Aussilasta ostetut videonauhat soivat suomalaisissa videolaitteissa, joten luulisi homman toimivan ongelmitta toisinkin päin. Ja eivätkös Metet, Jaaksit ja kumppanit saa vhs:ää aivan yhtenään Suomesta lähetettynä?

Taitaa olla aika loppuväännöt käsillä, HW?

Riina.
Riina

headwind

Riina

Kiitos lisävalaistuksesta! Yep, autotallissa on rahtilaatikko ääriään myöten täynnä, enää packing listan laatiminen. Sitten korkataan läksiäislahjaksi saadut shamppikset ja suklaat.

Huomasin tänään että avainnipussa avaimet sen kuin vähenee sitä myötä kun omaisuuttaan realisoi. Perjantaina lähtee talokaupassa loputkin... Sitten viikko kumpienkin vanhempien nurkissa, grande finale läksiäiset perhepiirissä Tasavaltamme itsenäisyyyspäivänä, ja "cleared for take-off" 9.12.

Ei ole telkkaria eikä radiotakaan enää, kaik pakattu, nyt on aikaa hetki lomaillakin. Uskomattoman kylmä viima,
-5C, lunta tulee vaakasuoraan. Arvaa jaksaako kolata pihaakaan enää...

cheers!!
HW
Riku Aho

Jouko

Headwind,

Lampuissa on tosiaan nuo sinun ja Riinan mainitsemat kannatat, mutta Ikealta muutamista kaupoista löytyy nykyään lamppuja joissa on tuo pyöreä kanta. Tosin isoa kantaa on vaikeampi löytää kuin pientä, mutta niihin törmää aina silloin tällöin jopa noissa halpakaupoissa.

Taloissa on yleensä jonkinlaiset valaistukset mutta ei lisä pahaa tee, kuten Riina jo mainitsikin.

Hyvänä vinkkinä pitäisin suomalaisten moninapaisten jatkojohtojen ostamisesta säästyy monilta pistokkeiden vaihdoilta (ainakin alkuun). Samoin taloissa ei ole samaan tapaan pistokkeita seinillä kuin suomalaisissa taloissa joissain huoneissa saattaa olla vain yksi tai kaksi ja tämä ei ole useinkaan tarpeeksi.

Nuo sähkölaitteiden pistotulpat on helppo vaihtaa niitä löytyy yleisesti lähes joka paikasta, tosin pistotulpissa käytetty hieman erikoinen vedonpoisto herätti alkuun pikkusen hämmennystä.

TV:n antenni johto on muuten semmoinen missä on molemmissa päissä se tappi, muistaisin että, suomessa toisessa päässä oli uros ja toisessa naaras, voin tosin muistaa tuon väärinkin.

Videot ja TV ovat  samassa PAL standardissa kuin suomessakin, ja muista ottaa kaikki hyvät suomivideot mukaan. :D

Joo muistan tuon tunteen kun kaikki on luovutettu ja ?irtiotto? päivä lähenee vääjäämättömästi.


T.Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Oikeassapa olet Riina :D, tuo "socket" eli suomeksi lampunpidin (tai pistukka. hylsy) on mahdollista myös vaihtaa lampussa, mutta tuskinpa vaihtamiseen on tarvetta. Kokemukseni mukaan kaikenlaisia lamppuja, sekä kierrekantaisia että noita bajonettikantaisia, on helpolla saatavissa, jopa maitokaupasta (Woolworths) ja laaja valikoima BigW:sta tai Tagertista, Crazy Clarkista ... Kierrekantaisia löytyy myös noita pienempiä eli E14, myös kynttilälamppuja.

Jouko, kyllä minulla on sama käsitys, että Suomessa TV-antennin seinäpistorasiassaan piti työntää  naaraspuolinen liitin (euroliitin keskiputkella)  kun taas radioantennin pistukkaan tarvittiin euroliitin keskitapilla.
Täällä olen nähnyt vain sellaisia virityksiä, yleensä satelliittilautasantenni, jossa  seinäpistoriaan tarvitaan sellainen  kiinni kierrettävä keskitapilla varustettu liitin. Mutta onhan noihinkin johtoihin liittimet  vaihdettavissa tai sitten voi käyttää sukupuolenvaihtajia tai muuntimia.

HW, Rattoisia lähtöhetkiä vaan sinne nietosten keskelle. Muistakaa myös ottaa paljon valokuvia ja videota myös maisemista. Niitä tulee vielä ikävä !!!
: D :D

Urul

Sama taalla,ei ole ollut vaikeuksia saada noita kierrekantaisia lamppuja.Niita loytyy Woolikselta,Colesilta jne.
Meilla muuten on molempia malleja kattovalaisimissa.

HW  :) Melkein lahtokuopissa... Oma kontti 20" lahti  kuutisen vuotta sitten Suomesta.Haikeita hetkia!Kuten Timo kehoittikin, ottakaa paljon valokuvia ja videoita ja myos maisemista.

Onnea tulevaan
Urul

Raiwå

HooWee :)

Kaikki mahdolliset sähkövarusteet löytyy.
Esim EU & USA & Asia & YM YM tuotteet.

Otetaan huomioon, että täällä on maailman joka kolkasta asukkaita.
Kaikille löytyy oma maahantuojansa.
Jos tarvitset esim erikois tarvikkeita? niitä löytyy Keltasilta sivuilta monta sataa sivua :)


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

headwind

Jouko - tuo niksipirkka-tyyppinen vinkki "moninapaiset jatkojohdot" tuli poimittua jo aiemmin tältä foorumilta ja niinpä niitä lähti kasa tänään rahdin mukana. Kiitokset kaikille tässä vaiheessa lukuisista hyvistä vinkeistä ja neuvoista!!

HW
Riku Aho