ruisleipaa australiasta?!?

Aloittaja somppu, lokakuu 09, 2003, 14:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jaaks

Milka :D

Taalla voit ostaa maitoa jota mainostetaan "Organic", joka tarkoittaa, etta sita ei pastoroitu.

Milla sitten lehmat on syotetty on taas aivan eri asia :o

Urul

Millä sitten lehmät on syötetty on taas aivan eri asia....

Kaksitoista vuotta sitten eräs tuttumme Suomesta soitteli meille tänne Australiaan,oli noihin  aikoihin luomukursseilla.Kertoi meille silloin miten heille oli kurssilla opetettu ,että Australiassa syötetään lehmille niin paljon antibiootteja,etteivät kärpäsetkään niiten paskaläjissä elä :D

Jaaks

Organic - Luomu ???

Australian standardien mukaan Organic =

Organic food
 Organic farming is the production of food without the use of synthetic chemicals (such as pesticides) or genetically modified (GM) components.

Mutta kaikki muu kay :o

http://www.betterhealthchannel.com.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Organic_food?OpenDocument

ja sitten Choice Magazine =

At the moment, the National Standard for Organic and Bio-Dynamic Produce, is only mandatory for the export of products labelled ?organic?, ?bio-dynamic? or ?biological?. Within Australia, the term ?organic? on its own is unregulated. But to get certification for organic or bio-dynamic products sold on the domestic market, they have to comply with the standard.
While the organics industry is keen to have the label ?organic? used only on certified organic products, the Australia and New Zealand Food Authority (ANZFA) has no plans at this point for regulation.

http://www.choice.com.au/viewArticle.aspx?id=101575&catId=100406&tid=100008&p=4

eevis

"...no plans at this point for regulation..." Eli minkä tahansa voi yrittää myydä luomuna... :?? Se siitä laadusta kai sitten... :?? No itse en ole luomua ostanut, mutta harmi niille jotka aatteen tai allergian tms. takia haluaisivat taattua luomukamaa.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Milka

:itke Minakin olen tosi pettynyt, silla olen alkanut katsoa mita suuhuni panen ja varsin usein ostankin organic-tuotteita, varsinkin kanaa. Mutta nythan se voi olla ihan mita sattuu, kun kukaan ei valvo nimenkayttoa. :??

Jaaks

Tassa vahan Suomesta Elintarvikevirastosta =

http://www.elintarvikevirasto.fi/kuluttajalle/index.html?page=898

Loytyis kait niita epakohtia ja aukkoja siellakin, jos vaan viitsisi hakea :??

esim.
LainaaLuonnonmukaisesti kasvatetut eläimet ruokitaan pääasiassa luomurehulla

Mita on sitten se loppu osa rehusta ??? 51% on jo paa-asiassa ??  Kasvu - Hormooneja vai mita ???



and another one

LainaaLuomuruokaan liittyvät riskit ovat yleisesti ottaen samoja, kuin jotka liittyvät perinteisin menetelmin tuotettuun ruokaan. Joidenkin ominaisuuksien osalta jopa voidaan väittää, että riskit olisivat pienempiä. Tutkimustietoa aiheesta on kuitenkin sen verran vähän, että vielä ei voida varmasti sanoa, onko luomuruoka oleellisesti terveellisempää tai turvallisempaa kuin tavanomaisesti tuotettu ruoka.

:?? :?:?:?

Jaaks

Milka :D

Siis tarkoitat ilmeisesti

Lainaafree range rather than caged (battery) chicken

Jos menet taalla ostamaan kanan ja sellainen hyvan kokoinen kana on jotain kokoa 12 - 14.

Mita luulet sen koon tarkoittavan ??

Se on sen kananpojan ika viikoissa :o

Eli n 1,5 kilon kana on suurinpiirtein kokoa 14 ja se tarkoittaa, etta se on 14 viikkoa vanha.

Miten luulet, etta se kasvoi niin isoksi noin lyhyessa ajassa :o  vaikka olikin "Free Range" ja myydaan ns "Organic" :??

Voin kylla kertoa jos haluat, mutta luulen etta tiedat jo vastauksen.

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja riaapa


 Eikä huoleta että mitä suuhuni pistän, koska leipä on kuitenkin luomua: ilman säilöntäaineita, eikä sisällysluettelossa ole ainuttakaan E-alkuista koodia.

 

Jaaks :D

Miten niin luomuleipää-kysymykseesi  vielä palatakseni...kiellän sittenkin sen olleen minä, joka mainitsi sanan luomu...

mette

Organic milk

This has the same nutrition profile as its non-organic counterparts, but the milk's been obtained from cows on dairy farms that use organic practices.

riaapa

Oho, minäkin olen ollut siinä (ilmeisessä) harhaluulossa että organic = luomu. Aika pettymys.

Sukulaiseni ovat Suomessa luomuviljelijöitä, ja kun he aloittivat sen vuosia sitten, niin heidän piti viljellä vuosikausia ilman kemikaaleja ennenkuin heidän tuotteensa hyväksyttiin "luomuksi", koska maan puhdistuminen kestää niin kauan. Heidän kokemuksistaan tiedän, että kyllä sitä ainakin Suomessa valvotaan. Harmi ettei täällä, sittenhän se on pelkkä markkinointikikka eikä muuta. :(

Eipä silti. Minulla on vain yksi elämä, josta aion nauttia täysillä. Ja tällä hetkellä nautin tästä ruisleivästä, olipa se sitten luomua tahi ei. Olkoon ihan miten pitkä hyllyikä tahansa. En usko että se silti juurikaan voi lyhentää elämääni, kun muuten elän niin terveellisesti. :hahhaa
Riina

Milka

No niin nyt loppui minun lyheksi jaanyt organic food intoilu, varsinkin Jaaksin kana vertauksen jalkeen. Olenkin joskus ihmetellyt miten ihmeessa Ausseissa kananrintafileet voivat olla niin valtavan suuria. Arvaan vastauksen. :o

Kuten Riinakin sanoi Suomessa on tosi pitka prosessi saada luomustatus tuotteilleen ja sita valvotaan tarkasti. Ilmeisesti taalla se onkin vain markkinointikikka. :itke

mette

Minä taas en ymmärrä tuollaisia säilyvyyden edistämisaineita en alkuunkaan en leivässä,enkä leivonnaisissa. Mielestäni  ruuan säilytykseen   riittää vall an mainiosti pakastin. Eihän suositeltava pakastusaikakaan  leivälle ole kuin siinä 3-4kk.
Siinä mielessä geenimanipuloitu  ruoka pelottaa! Puheet, että voidaan saada ruoka säilymään vuositolkulla tuoreen vertaisena, hui!
Kaikkein mieluiten ostan leipäni paperipussiin käärittynä, vaikka ostan myös supermarketista (muovissa), joissa niissä viimeinen pvm aina neljän viiden päivän sisällä.

Valintojahan nämä ja kuluttaja on kuningas!

Ruokaahan ei saisi heittää menemään, mutta olemme useina jouluina niin  tehneet. Olemme näet  saaneet useana jouluna lahjaksi  kestokakkuja, niitä viski -ja hedelmäsellaisia, joita voi syödä vielä seuraavana joulunakin jos ei sinä vuonna jaksa tai ei voi... Olivatkohan nekin Saksassa valmistettuja, en ole aivan varma?
Olen aina tykännyt leipomisesta ja kuusitoistavuotiaana kielikurssilla Englannissa tein isäntäperheelleni suomalaista ruokaa , karjalanpiirakoita  ja leivonnaisia.
 

Terveellisesti myös elellen-parhaimmat anti-oxidantin lähteet vihannekset, hedelmät, viini ja tee ulottuvilla :hahhaa


Broilerikeskusteluun...
Joskus kauan sitten katselin ohjelman Suomessa broilerin lyhyestä  ja kivuliaasta elämästä, joka oli aika järkyttävää katseltavaa :(

ps.Täällä monet ovat todenneet heidän äitiensä tai mummujensa valmistaneen maailman parasta leipää , niin minustakin - äitini teki universumin parasta pullaa :P

Jaaks

Jatkanpa tuosta Broilerista, vaikka meneekin hieman pieleen ruisleivasta :D

Tiesittekos taman ??


LainaaBroiler
Broiler ei suinkaan tarkoita lihotettua kanalintua, vaan paahdinta tai parilaa. Yhdysvaltain maatalousministeriön tuella tehdyn jalostustyön seurauksena alkoivat itärannikon siipikarjankasvattajat vuonna 1930 tuottaa eläintä nimeltään broiler chicken eli paahtokananpoika. Tämä nimitys on ammattikielessä ja valitettavasti myös tavallisessa kielessä meillä lyhentynyt muotoon broiler. Kunpa olisivat kasvattajat ja kauppiaat heti ottaneet käyttöön kunnon suomalaisen vastineen! Vaikkapa paahdikas olisi ollut ihan hyvä.



http://www.ruokasanastot.net/

:D

Jouko

Otampa tähän osaa vaikka en ruuanlaitosta mitään tiedäkään... :XXXX

En tiedä onko nauttimieni luomuleipien hyvä maku kotoisin luomujauhoista vai maatalojen hyvistä leivinuuneista, ehkä molemmista. Mutta ilmoittaudun niiden vankkumattomaksi ystäväksi. nam nan en tiedä montaa parempaa juttua kuin luomuleipä, suklaa ja ?!

Kuten mettekin sanoi niin noiden supermarkettien leipien tuoteselosteet kannattaa lukea melko tarkkaan, sillä useat niistä sisältävät melko keljuja lyhenteitä. Ei sen puoleen että olisin mikään hirvee terveysintoilija, mutta kuitenkin koettelen vältellä noita ihan ilmeisempiä vipusia.

Samanlaisia dokumentteja on tullut myös täällä, ja itse asiassa juuri eilen oli joltain lintufarmilta kuvattu elämiä surkeassa kunnossa vaikka näytti olevan näitä vapaasti kasvatettuja. Noi kananpojat ovat niin älyttömän surkeessa jamassa kasvatettuja että se on ihan eläinrääkkäystä.

Tosin asia ei näytä kiinnostavan eläinsuojelusta vastuussa olevaa RSPCA eläinsuojeulu järjestöä. Järjestön liikemaailma kytköksistä oli paripäivää sitten hyvä dokkari ABC:llä.

Joo ne vetoo siihen että kun aletaan geenimuunteleen noita kasveja niin ei tarvitse käyttää myrkkyjä kun tuhoeläimet eivät niitä syö. Liekö ne sitten sen verran älykkäitä, mene ja tiedä?

Seuraavaksi varmaan tulee geenimuunneltuja kananpoikia jotka kasvatetaan jo valmiiksi viivakoodi paketissa ja niihin kasvaa vaan kaikki parhaat palat. Päätä ja jalkoja ei ole ja sisään menee letku josta niihin pumpataan ravintoliuosta. Aappuva!


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

riaapa

Huh, Jouko, miten selkäpiitä värisyttävän kuvan loit... yäk!

Minua suorastaan ärsyttää, kun sitä haluaisi olla edes jollakin tapaa tiedostava kuluttaja, ja ostaa esimerkiksi free range- kananmunia, mutta sitten käy ilmi ettei niitä vapaita kanoja kohdellakaan juuri sen paremmin kuin niitä kanaparkoja tehokanaloissa. Omat lapsuusmuistot sukulaisten maatilalta kun ovat niin ruusuisia: kanat ja kukko juoksentelivat vapaana ja joka lehmällä oli nimi (eikä vaan numero) ja saivat kesät laiduntaa vapaasti pellolla... Ei nykypäivän tehotuotanto tuollaista arvosta. Kyllä tässä vähemmästäkin kyynistyy. :itke
Riina

mette

Rakkaalla kanalla on monta nimeä

Kana ei ole pelkkä kana. Iästä ja painosta riippuen sitä kutsutaan monella eri nimellä. Tässä muutama yleinen nimitys.
Untuvikot ovat 5-6 viikon ikäisiä kananpoikia, jotka teurastetaan 300-500 gramman painoisina. Tavallinen broileri teurastetaan 8-10 viikon ikäisenä, kun se painaa 800-1150 grammaa. Pulardi eli salvukana teurastetaan jo 6-vikkoisena, jolloin se painaa 1200-2000 grammaa. Painoero johtuu erilaisesta rehusta. Merkittävä ero kanan ja muun siipikarjan lihan välillä on rasvapitoisuus. Raa'assa kalkkunanlihassa on 18 prosenttia rasvaa, kanassa 24, raa'assa hanhenlihassa 41 ja ankanlihassa  42.

eevis

Vapaana kasvanut kana = vapaa syömään kuolleet tai heikot lajitoverinsa...urgh! Tai näin joku joskus kertoili...hyi helkutti...
Joo ja noi Joukon mainitsemat jalattomat/päättömät kanat, niistä tuli mieleen että muistaakseni Jenkeissä kehiteltiin (hieman yllättävää että siellä...) 90-luvun puolivälissä jalattomia nautoja...että niinku ne roikkuis semmoisissa valjaissa ja vaan lihois... No voi olla että oli puppua, mutta hyi helkutti että on inhottava ajatus. Toivottavasti ei toteudu... Mä ainakin lupaan pyhästi, etten koskaan semmoista ala työkseni kehittää. :pyhimys
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja mette
Siinä mielessä geenimanipuloitu  ruoka pelottaa!Puheet,että voidaan saada ruoka säilymään vuositolkulla tuoreen vertaisena,hui!

Mitä pelkäämistä siinä? Ruokahan pilaantuu sen takia, että siihen iskee erilaiset hiivat, homeet ja bakteerit. Jos geenimanipulaatiolla saadaan kehiteltyä sellainen ruoka-aines, jolla on vastustuskyky näitä "pöpöjä" vastaan ja siten parannettua säilyvyyttä, niin ei tällainen geenimanipulaatio ainakaan minun mielestäni pahasta ole. Eikä minua pelottaisi syödä tällaisia tuotteita, kunhan niiden turvallisuus ihmisen elimistössä on vain testattu hyvin etukäteen.


Rohkea rokan syö, uhkarohkea koulun keiton
Jouni
Canberra

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij


 Eikä minua pelottaisi syödä tällaisia tuotteita, kunhan niiden turvallisuus ihmisen elimistössä on vain testattu hyvin etukäteen.


Rohkea rokan syö, uhkarohkea koulun keiton



Jouni :D

Niinpä. Mitenköhän monien  vuosikymmenien päästä  voisimme  odotella  tuloksia geeniruuan turvallisuudesta?

Ja minä en ainakaan ole vapaaehtoinen antamaan elimistöäni koekaniiniksi tällaiseen ja jos vaan mahdollista , en aio koskaan laittaa geeniruokaa suuhuni.

Koska haluan puhdasta ja tuoretta ruokaa jatkossakin.

Petri

LainaaOriginally posted by JaaksWhile the organics industry is keen to have the label ?organic? used only on certified organic products, the Australia and New Zealand Food Authority (ANZFA) has no plans at this point for regulation.

Jotkut ovat näemmä ymmärtäneet tämän hiukan väärin: sertifiodut orgaaniset tuotteet ovat ihan oikeasti orgaanisia ('luomua', juuri oppimaani uutta sanaa käyttääkseni.)

Siis jos paketin kyljessä on BFA:n sertifikaatti, asia on kunnossa.
 
Ks http://www.bfa.com.au/

Jaaks

LainaaJotkut ovat näemmä ymmärtäneet tämän hiukan väärin: sertifiodut orgaaniset tuotteet ovat ihan oikeasti orgaanisia ('luomua', juuri oppimaani uutta sanaa käyttääkseni.)

Sertifioidut "by BFA" :?? siis farmareiden oma jarjesto ei mikan valtion valvoma instituutti.

Ettei vaan olisi vahan sama juttu kuin "Heart Foundation Red Tick", jonka saat maksamalla.

BFA:n sivuilta
LainaaThe early 1990s saw involvement from the federal Australian government following industry request to establish a national organic standard for production and marketing for export.

Mutta siltikaan ei ole viela Australian sisaista Standardia - ainoastaan vientiin tarkoitettu :o

Maybe a bit cynical, but....

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja mette
Ja minä en ainakaan ole vapaaehtoinen antamaan elimistöäni koekaniiniksi tällaiseen ja jos vaan mahdollista ,en aio koskaan laittaa geeniruokaa suuhuni.

Koska haluan puhdasta ja tuoretta ruokaa jatkossakin.

Minulla ei ole moista kammoa. En usko olevan kovinkaan vaikeaa todistaa geenimanipuloitujenkaan ruokien turvallisuutta ihmisen elimistössä. Kyllä ne ruuassa olevat solut ja niiden sisältämät geenit vatsahapoissa sulavat, niin kauan kuin eivät ole muuten myrkyllisiä. En myöskään näe, miten geenimanipuloitu ruoka olisi jollain tavalla epäpuhtaampaa kuin mikä hyvänsä muu ruoka.

Suurin vaara geenimanipuloiduissa kasveissa lienee siinä, miten ne reagoivat luonnossa kasvaessaan ympäristön kanssa. Jos ne pääsevät leviämään villinä luontoon ja osoittautuvatkin jotenkin harmillisiksi muille hyödyllisille tai muuten vain tarpeellisille luonnonvaraisille kasveille. Siinä sitä testausta tarvitaan.


Tieteeseen luottaen
Jouni
Canberra

Petri

LainaaOriginally posted by Jaaks
LainaaSertifioidut "by BFA" :?? siis farmareiden oma jarjesto ei mikan valtion valvoma instituutti.

Ettei vaan olisi vahan sama juttu kuin "Heart Foundation Red Tick", jonka saat maksamalla.

Ei ole. BFA on useassa tapauksessa peruuttanut - pysyvästi tai väliaikaisesti - sertifiointeja, tietämäni mukaan hyvinkin vähäisistä 'rikkeistä'. Ikävimpiin tapauksiin kuuluu sellaisia, joissa naapurin lentoruiskutukset ovat aiheuttaneet sertifioinnin menetyksen.

Hakiessaan sertifiointia viljelijä sitoutuu mm. yllätystarkastusten sallimiseen; vaikka BFA:lla on (muistaakseni liikevaihtoon sidottu) lisenssimaksu, ei niitä tietenkään koko aikaa joka tilalla tehdä, mutta tehdään kuitenkin.

Et taida oikein uskoa liberalistien 'industry self-regulation' -mantraan? No, en minäkään 100%.

Petri

LainaaOriginally posted by jounij
Tieteeseen luottaen

Teknokraattina en olisi ihan noin luottavainen.

MH

Etsikää tuotteista DEMETER merkkiä joka on kansainvälinen biodynaamisen tuotteen merkki, voi löytyä helpommin NS. luomu on tietääkseni käytössä suomessa mutta muualla käytetään demeter merkkiä jota ei kyllä kaikki luomutuotteet saa. Biodynaamiseen viljelyyn kuuluu myöskin henkimaailman juttua mm. Steinerilaista ideologiaa löytyypä tuollainen järjestö australiastakin

 AUS-Biodynamic AgriCulture Australia Inc.

PO Box 54

AUS-NSW 2454 Bellingen

Puh 00 61 2 66 55 05 66

Fax: 00 61 2 66 55 0565

poss@midcoast.com.au


Suomessa: http://www.biodyn.fi

Jaaks

Kiitos vaan lisatiedoista MH :D

Johan on tarinaa ja jopa Kreikkalaista mytologiaa mukana.

Demeter sivuilta lainaten:

LainaaBiodynaaminen viljely on pintaa syvemmältä tapahtuvaa sitoutumista luonnon ehdoilla toimimiseen. Biodynaamisen näkökulman mukaan ihminen voi tutkia ja hyödyntää luonnontieteellistä tietoa, jota tavanomainen tieteellinen maailmankuva ei vielä tunnista. Elämän ei katsota olevan selitettävissä pelkästään aineellisen tason tapahtumina.

Hyvin jalo ajattelutapa ja sitten viela jatkoa:

LainaaMaan viljavuus ja elintarvikkeiden korkea laatu ovat biodynaamisen viljelyn johtotähtiä.

Entas sitten kun maan viljavuus ei olekaan tarpeeksi hyva ?
Voisi kylla tulla melkoinen nalanhata koko maailmassa jos kaikki vaan yrittaisivat nailla biodynaamisilla keinoilla kasvattaa tuotteitaan.
Johan esim Ausseissa on ongelmia ajoittain joko kuivuuden, tulvien tai muiden luonnonoikkujen takia.

Ei siina paljon herra Steinerin hienot ajatukset auta kun ei ole viljaa mista leipoa leipaa - oli sitten luomua tai ei :o

Nama jutut alkavat jo menna sinne aatteelliselle puolelle ja niistahan ei kannata kinata, joten... I rest my case :D

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij


Minulla ei ole moista kammoa. En usko olevan kovinkaan vaikeaa todistaa geenimanipuloitujenkaan ruokien turvallisuutta ihmisen elimistössä. Kyllä ne ruuassa olevat solut ja niiden sisältämät geenit vatsahapoissa sulavat, niin kauan kuin eivät ole muuten myrkyllisiä. En myöskään näe, miten geenimanipuloitu ruoka olisi jollain tavalla epäpuhtaampaa kuin mikä hyvänsä muu ruoka.

Tieteeseen luottaen

Mutta puhtaampaa ?



GM-terveysvaikutuksista ei tarpeeksi tietoa
http://www.bioturva.org/uutiset/bitu040709.txt

Riittäviä tutkimustuloksia ei  vielä ole geeniruuan turvallisuudesta, mutta geenitekniikalla tuotettujen elintarvikkeiden uskotaan aiheuttavan myös yliherkkyyttä...


Niin ja vastahan maailman ensimmäinen GM-eläin lopetettiin  :(
http://www.bioturva.org/uutiset/bitu040414.txt

http://www.bioturva.org/uutiset/index.html

Ruotsissa kauppoihin GM-olut
-Oluen raaka-aineena käytetään Monsanton tuholaishyönteisille kestäväksi geenimuunneltua MON810-maissilajiketta...


Toiset uskoo, että geeniruuasta tulee maailman pelastus. Suurimmat syyt nälänhätään ovat maailman poliittisissa ja taloudellisissa rakenteissa...ja mitkäs Afrikan maat ne kieltäytyivät ottamaan geeniruoka-avustusta vastaan...

Tavallisen perusruuan puhtauteen edelleen luottaen

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij

Suurin vaara geenimanipuloiduissa kasveissa lienee siinä, miten ne reagoivat luonnossa kasvaessaan ympäristön kanssa. Jos ne pääsevät leviämään villinä luontoon ja osoittautuvatkin jotenkin harmillisiksi muille hyödyllisille tai muuten vain tarpeellisille luonnonvaraisille kasveille. Siinä sitä testausta tarvitaan.


Tieteeseen luottaen

Vaarat vaanii

Semmoisetkin tutkijat, jotka eivät suostu näkemään  geenimuunnelluissa kasveissa mitään terveyshaittoja suhtautuvat nöyremmin ympäristövaikutuksiin...

http://www.verkkotie.fi/Koulutie/Taustapak/11_99geeniruoka/geeni3.html

Urul

Olisikohan  syytä kuitenkin laittaa jäitä hattuun ?


Aamulehti -- MIELIPIDE

Geeniruuan riskit kannattaa ottaa todesta
Pe 15.8.1997 AL:n mielipidepalstalla kyseltiin geeniruoka-alalla aktiivisesti toimivan Monsanto-yhtymän toiminnan luonnetta. Yhdysvaltalainen Monsanto valmisti Vietnamin sodassa käytettyä agent orange -nimistä kasvimyrkkyä, jolla hävitettiin viidakkoa pois sotimisen tieltä. Yhtymä väitti, ettei ko. kasvimyrkky ole sotilaille vaarallinen. Eräs yhtymän tuote oli DDT, jonka myös väitettiin olevan ihmiselle vaaratonta. Nyt vuosikausia kestäneen jatkuvan käytön jälkeen me kaikki tiedämme totuuden olevan toisenlainen. Nyt yhtymä on valmistamassa geenimanipuloituja siemeniä, jotka kestävät paremmin yhtymän rikkaruohon torjunta-aineita. Esimerkkinä mainittakoon soijapapu, joka on manipuloitu kestämään paremmin yhtymän omaa roundup-myrkkyä. Pääliiketoimi on siis myrkkyjen myynnin lisääminen, ei kehitysmaiden nälänhädän poistaminen. Fairfield News -lehden mukaan yhtymä ostaa tällä hetkellä Yhdysvalloissa järjestelmällisesti siemenyrityksiä itselleen.

Kansainvälisillä yrityksillä on suurilla määrärahoilla varustetut, taitavat PR-osastot, jotka osaavat ohjailla sekä tiedemaailmaa että julkista keskustelua. Juuri äskettäin geenitekniikka-alan yritykset palkkasivat yhdessä maailman suurimman PR-toimiston muokkaamaan maailman kollektiivista tietoisuutta myönteisemmäksi geenitekniikan sovellutuksille. Taktiikkana on seuloa jokaisesta maasta geenitekniikkaan myönteisesti suhtautuvat toimittajat ja sitten syöttää heille myönteistä tietoa geenitekniikasta.

Geeniruoka on valtava maailmanlaajuinen liiketoimi, jossa koekaniineina käytetään koko maapallon väestöä. Liiketoimintaa ohjataan taitavasti jättiläismäisten yritysten kokoushuoneista. Yleistä mielipidettä, tiede- ja poliittista maailmaa muokataan voimakkaasti ja taitavasti monimutkaisen stipendi-, rahasto-, ja mediaverkoston kautta. Viattomia tutkijoita, politiikkoja sekä toimittajia näyttää Suomessakin riittävän. Onneksi sentään elintarviketeollisuutemme on heräämässä.

Timo Lahtinen, DI

Milka

Palataanpa sitten vaihteeksi taas varsinaiseen otsikkoon eli ruisleipaan.

Linseed leipa, mista Riina ja mina tuolla aiemmin puhuimme on tuotettu Saksassa ja siina on oheinen maininta

"Checked according to EEC regulation No. 2092/91 BCS OKO Guarantee DE-001 Organic Inspection Body."

Se kantaa siis jonkin nakoista EU:n luomu sertifikaattia. BFA:sta ei ainakaan pakkauksessa mainita halaistua sanaa

Jaaks

Milka :D

BCS-OKO Guarantie GMBH on itsenainen saksalainen firma, joka tekee naita "luomutodistuksia".  Nayttaa kuitenkin toiminta olevan keskittynyt suurimmaksi osaksi Afrikan ja Etela-Amerikan kehitysmaihin :o

Tassa heidan sivut, mutta ainoastaan saksaksi.  Englanti ja Espanja on kuulemma tyonalla.

http://www.bcs-oeko.de/

Laita vaikka Google'n hakuun tuo firman nimi ja saat lukuisia esimerkkeja "todistuksista" , jotka eivat takaa yhtaan mitaan :o How strange :D

Milka

Jaaks,

Itsekin tein samanlaisen haun ja lueskellessani ko. firman internet-sivuja tulin myos siihen tulokseen, etta heidan sertifikaatilla voi heittaa vesilintua.

Luomuksi en siis leipaa kutsuisi. No hyvaa se silti on ja ei se varmaan ole sen vaarallisempaa kuin muukaan teollisesti valmistettu lisa-aineita sisaltava ruoka. :eye:

Jaaks

Milka :D

Tassa "Choice Magazine" juttua "Organic Food"

http://www.choice.com.au/viewArticle.aspx?id=101575&catId=100406&tid=100008&p=1


LainaaOur article will shed some light on commonly held beliefs about organic food. It?ll also:
-Give you an overview of the major principles of organic farming.
-Discuss the current labelling requirements.
-Tell you what to look for when you buy organic.

Kannatta lukea :D

mette

Plussan sivuilta klikatessa luomutietoa Euroopan maista , Organic -Europe, Organic Farming in Europe, Country Reports  &Germany , Standars and Certification niin vastaan tulee No. 2092/91

http://www.organic-europe.net/country_reports/germany/default.asp#6

Jaaks

Mette :D

Ne on juuri niita Euro standardeja, jotka aikoinaan meinasi kieltaa Tervan kayton :o

Varmaan muistat kuinka siita juteltiin aikoinaan :D

Kati

Hieman aiempaan palaten. Ei ne kaikki merkit yms. ole huijausta vaan ihan oikeasti auttavat kuluttajia valitsemaan esim. terveellisempiä tuotteita helposti ja nopeasti. Tässä Heart Foundationin sivuilta pätkä, Suomen vastaavalla Sydänmerkillä on aivan samat kriteerit. Ja se raha mitä näistä merkeistä täytyy maksaa menee ko. järjestöjen toimintaan ja tutkimukseen ja on vielä aika pieni summa.


The Tick is the Heart Foundation's guide to help people make healthy food choices quickly and easily. It also encourages food manufacturers to develop or modify food products that support the Heart Foundation's Guidelines for Tick Approval.

Tick approved products represent a healthier choice within a particular food category. In general, Tick approved foods are relatively lower in saturated fat, sodium and added sugar, and higher in dietary fibre.

All foods in the Tick program, without exception, must meet the Heart Foundation's Guidelines for Tick Approval. Food companies must have their products independently chemically analysed, and meet the nutrient criteria before they can use the Tick on their products. Random testing is also undertaken to ensure ongoing compliance with the strict nutrient criteria.

Jaaks

Heart Foundation Red Tick


LainaaThe National Heart Foundation "tick" is a symbol trusted by many consumers who consider it the mark of a quality food product....
 But as ACA reports, some nutritionists believe the tick of approval can be misleading and shoppers shouldn't dismiss goods that don?t carry it....

 "A product on the supermarket shelf right next door to an endorsed product could be just as good nutritionally. So it'll be low in fat, low in salt, high in fibre and if you grab the one with the endorsement, you could be missing out on a better product, a cheaper option...

the program is more about clever marketing than anything else

the marketers are sitting in their offices saying, 'We won't do this because we are being nice, we're going to do this so it gives us an edge on the food product next door to us on the shelf'

Kati :D
LainaaJa se raha mitä näistä merkeistä täytyy maksaa menee ko. järjestöjen toimintaan ja tutkimukseen ja on vielä aika pieni summa.
Kenelle pieni kenelle ei :??
:o

"So why then don't all companies use the tick? Well, the answer is quite simple ? money, and lots of it. A company pays up to $50,000 each year for the tick to appear on just one product line and it's Matt O'Neill's fear that consumers don't know how this tick system works"

"Look beyond the logo, it doesn't guarantee it's the best food for you. You've got to check the back of the pack, check the numbers and see if they add up," he advises.

http://aca.ninemsn.com.au/stories/1343.asp

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja Milka
Huolestuneena piti ihan ottaa leipapakkaus taas esille.  

Huolestuneena  täälläkin luettuani, että joissakin erissä Kellogg'sin muroja  ja White Wings-maissijauhoissa (joita meillä ruokakomerossa)  haitallisia  aineksia, jotka saattavat aiheuttaa vaaran kuluttajan terveydelle...esim. Kellogg's , product contains stainless steel wire from manufacturing process....Tarkastuksen jälkeen huojentunut olo, ei onneksi noita eriä meillä. Onneksi oli myös riisimurot originaalissa pakkauksessa, kun tavallisesti säilytetään niissä muovipakkauksissa. Onneksi....Taas opin jotain...


http://www.recalls.gov.au/
-food, consumer products, therapeutic goods etc...

arixmel

Mette,
ainakin nain miespuolisena olen aina hyvin epailevainen kellogsin murojen kohdalla,,,hahhaa:hahhaa..
miksiko...ja jostain turhanpainen fakta(?) paahan etta se olisi alunperin kehitetty jarruksi...eli jarruttamaan mieskuntoa lol
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

pohjomi

Heippa,

leipooko täällä Melbournen alueella kukaan "sitä aitoa" ruisleipää? Täällä olisi yksi innokas käsi pystyssä tilaamassa itselle useampaa reikäleipää...