Spouse migration

Aloittaja fogs, heinäkuu 03, 2002, 12:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sanna77

Onneksi olkoon Riina :D ja tsemppiä siihen lopputentiin :peukkuy.

Mikä teidän aikataulu on tänne tulon kanssa, onko tiedossa jo?

Tiedustelee Sanna

jounij

Hienoa! Niin sitä pitää!


Onnitteluihin osallistuu
Jouni
Canberra

riaapa

Kiitos onnitteluista! Ihan kiva että on nyt tuo asia pois päiväjärjestyksestä, niin voi keskittyä muihin...

Petra, haastattelu ei ollut mitenkään ihmeellinen. Tosin riippuu varmaan virkailijasta, mutta mulle sattunut naishenkilö vaikutti tosi hermostuneelta ja virkaintoiselta, ja sai mutkin vähän hermostumaan... Soitin sinne sopiakseni haastatteluajan, niinkuin oli kirjeessä pyydetty, mutta hän sanoikin että voidaan pitää se vaikka nyt heti. Eli en ollut mitenkään "valmistautunut", eikä mulla ollut edes omaa hakemustani edessäni, jotta oisin voinu tarkistaa että mitäs sinne tulikaan "runoiltua"... Lähinnä piti kerrata nämä suhteen tärkeät päivämäärät, erityisesti tarkastettiin se että varmasti täyttyy yhdessä asumisen kriteeri, se kun on de facto -luokassa aika oleellinen. Yhteisistä raha-asioista kysyttiin. Piti jopa muistaa milloin tarkalleen on esimerkiksi avattu yhteinen pankkitili! Kysyttiin myös että onhan aikomuksena asua Australiassa yhdessä puolison kanssa??!! Mukaan tulevasta rahamäärästä/säästöistä kysyttiin, sekä siitä että missä aiomme asua kun sinne saavumme, ja vähän siitä että millaiset työnäkymät oletan meillä olevan. Viimeinen kysymys oli että onko minulla sukulaisia Australiassa. Vastasin tietenkin "ei", mutta jäin miettimään että mitäköhän väliä sillä on, ja miten se voi vaikuttaa viisumiprosessiin...

Sanna, lopputentin tenttipäivä on vasta 15.5. Ajateltiin ottaa lennot heti sen jälkeen, eli joskus 16.-20.5. välille. Se on sitten pakko mennä läpi, koska takaisin ei palata sitä uusimaan!! Se on aika mammuttimainen tentti, mutta onhan mulla onneksi aikaa opiskella kunnolla. :sormetr

Riina.
Riina

sanna77

Hyvä Riina! Pääsette tänne sitten keskelle talvea....;) Sulla oli aika tiukan kuuloinen haastattelu. Multa ei kysytty mitään muuta kuin suhteen tarkeimpiä päivämääriä ja tapahtumia. Koko haastattelu oli suhteellisen rento ja multakin jännitys katosi heti ensimmäisten sekuntien aikana...

Joo vielä kerran tervetuloa sitten tänne vaan :D

riaapa

Sanna, muistan kun kerroit "omasta" virkailijastasi, jonka kerroit olleen tosi rento ja mukava. Kyllä tämä minunkin virkailijani oli ihan mukava ja ystävällinen, mutta tosiaan tuli sellainen olo, että onkohan hän äskettäin aloittanut, koska luki kaikki kysymykset todellakin kirjaimellisesti ja hitaasti... Jos sanoin esim. että "avasimme sen yhteisen pankkitilin joskus alkuvuonna XXXX", niin hän vaatimalla vaati että täytyy muistaa tarkemmin, hän ei voi kirjoittaa sinne mitään noin epämääräistä. :o

Lennot on varattu. Lähdemme Suomesta 20.5. Ensin Lontooseen, missä olemme yötä kavereiden luona. Saavumme Melbourneen lauantai-iltana 22.5.

Nähdään siis sitten talvella... :)

Riina.
Riina

arixmel

ensin voisin kommentoida noista ajoista, sen ekanvaiheen viisumin saanti kesti jotain 4 viikoa suomessa, siihen ei tarvinnut mitään haastatteluja. mutta kuten milkallekin oli käynyt melbournesta sain tosi nopean palvelun PR vaihtaessani, pari viikkoa kaikkineen, tais kestää se poliisi checkin saaminen kauemmin, ja haastattelu oli itseasiassa passin ja omien papereiden nouto toimistolta,,,nimi tähän tyyliin.

Marika
noista käännöksistä,


Documents in languages other than English must be accompanied by English translation. If you are applaying in
Australia, the translator must be accredited by the National Authority for
Translators and Interpreters (NAATI).

Eli oletteko käännättäneet paperinne Suomessa vai Ausseissa.

Mä luulin että hitto tää tulee kalliiksi, no mun tuleva vaimo oli silloin suomessa kun täyttelin näitä lappuja, ja hän päätti kirjoittaa erillisen vapaan käänöksen joka todistuksesta mitä minulla oli. tyyliin "tämä on todistus siitä että arixmel oli suomen tavoitelluin poikamies keskiarvolla 4.9 eli hyvin lyhkäsesti kertoi englanniksi mitä se lappu sanoi suomeksi (siis mä käänsin sen hänelle ensin), sitten nimet alle ja maistraattiin jossa ne lukas noin suurinpiirtein ne läpi ja todistivat oikeaksi..muutamalla markalla lappu.
ari
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Reija

RIINA :D :D

NAAAAAAIIIIIN ISOT ONNITTELUT!!!! ( hitto kun ei pystu viela piirtamaan tanne :p )

Ai miten niin aina jalkijunassa :nuttu: Koska on sitten tama suuri paiva jollain palaatte tanne Australian kamaralle????

Kyselee malttamattomana :D

riaapa

Voi Reija, Reija, Reija... mitähän sun kanssas tekis... ;)

Juurihan tuossa edellisessä kerroin jotta 22.5. eli siis toukokuun kahdeskymmenestoinen. :hahhaa :hahhaa :hahhaa

Ari, onkohan systeemi muuttunut, sillä tuo pikainen puhelinhaastattelu vaikuttaa nykyään olevan vakio myös ensimmäisessä vaiheessa? Käsittelyaika sentään on entisenlainen, 4-5 viikkoa, ellei ole tarvetta täydentää hakemustaan millään lisädokumenteilla.

Käännöksistä... me selvittiin kääntämättä mitään! Berliinin lähetystön nettisivujen spouse-osiossa sanotaan että "Translations of birth/marriage/divorce certificates or of other standard documents are NOT required." ( http://www.australian-embassy.de/visa/visas/family/100_309.html ) Me luettiin kaikki lähettämämme dokumentit tuohon kategoriaan "other standard documents", eikä noilla vaikuttanut siitä olevan mitään nokan koputtamista. Statutory Declarationit pyydettiin kavereilta/sukulaisilta suoraan englanniksi. Eli Berliinistä hakiessa voi säästyä tuolta kääntämisen "vaivalta". :cool:

Riina.
Riina

arixmel

Ai niin unohtanut onnitella ja kakun leipoa riiapalle. no syön itse...hrrrr, tuli mieleen että olet tulossa talvella melbourneen,,,hitto se on kylmä silloin, itse kauhulla odotan omaa paluutani heinäkuussa hrrrrr, eli älä hukkaa villasukkiasi riiapa.

tuli mieleen että onkos meillä koottua vinkkilistaa jota mahd. uudet hakijat voisivat käyttää, täällä näkyy tosihyviä vinkkejä silloin tällöin ja uudet hakijat voisivat säästää aikaa (ja pitkän pennin) niitä lukemalla.
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

arixmel

hyvällä tuurilla saat hyvän rusketuksen suomessa ja sitten kun tulet tänne saat olla ruskeena kalpeiden alkuasukkaiden seurassa...tai suomen vaihtelevat keväät tietäen...lol
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Marika

Onnea Riina viisumin johdosta! Sulla kävi se niin ripeästi, että olisi minunkin pitänyt uskaltautua hakemaan se nyt Suomesta, eikä jättää prosessia Ausseihin.  

Kiitos myös käännöskommenteista kaikille!

Kati

Liitynpä keskusteluun aiheesta.

Itse olen juuri aloittanut de facto spouse -viisumin hakuprosessin ja tästä keskusteluketjusta on ollut paljon apua. Vinkkinä niille, jotka vielä ko. viisumia hakevat, että itse sain immigration officesta (Adelaide) kätevästi kirjekuoressa kaikki tarvittavat lomakkeet ja vielä ohjeet police clearance hakuun täältä Australiasta ja myös n. 50 muusta maasta eli myös Suomesta (kertovat siis mihin osoitteeseen pyyntö tulee Suomessakin lähettää). Itse harmittelen sitä, etten suoraan mennyt immigration officeen papereita hakemaan, vaan selvittelin asioita netissä. No, rikosrekisterit yms. on jo postissa, mutta ehkä tiedosta on muille apua.

Tiedoksi myös, että ainakin täällä Adelaidessa käsittelyaika voi olla mitä vaan 2 päivän ja 4 kuukauden välillä, näin kertoi migration agent, jolta käytiin kysymässä muutamia kysymyksiä.

Ja vielä tiedoksi, että tätä nykyä kaikki ko. viisumia hakevat parit kutsutaan haastatteluun, on kuulemma uuden immigration ministerin vaatimus.

Oma hakemus on tarkoitus jättää tämän kuun aikana, kunhan saadaan paperit kasaan. Nopeaa käsittelyä toivotaan, koska lentoliput kaverin häihin Suomessa on jo varattu toukokuulle...

Aussit03

Kavi sitten niin (niinkuin ehka muutamalle muulle dundernewsilaiselle...), etta uskomattoman yhdeksan kk:n, working/holiday reissuni aikana menin ja rakastuin australiaan ja paikalliseen komistukseen...lahto oli todella vaikea ja olo talla hetkella todella tyhja. Ja takaisin aion menna niin pian kuin mahdollista, mutta ongelmana raha ja se viisumi.
Olisi siis tarkoitus hakea spouse migrationia ja on tassa lueskeltu www.immi.gov.au:n sivuja, mutta en loytanyt vastauksia kaikkiin kysymyksiini. Miten pitka seurustelusuhde vaaditaan? Enta yhdessa asuminen? Seurataanko myontamisen jalkeen, siis se 2-v., olemmeko ja asummeko viela yhdessa? Tapasin hanet noin 5kk sitten ja siita n. 4kk asuimme yhdessa, mutta emme tietenkaan viela jakaneet laskuja tai avanneet yhteista pankkitilia... Jos tulen takaisin turistiviisumilla niin olisiko silloin syyta hoitaa yhteiset vuokrasopimukset, tilit, laskut yms. seka jattaa hakemus?

Jaaks

Aussit 03 :D

Kaikki vaatimukset on selvitetty taalla:

http://www.immi.gov.au/migration/family/partners/index.htm

ja lue myos tama:

http://www.immi.gov.au/allforms/books1.htm

ja varsinkin Booklet No 1:

http://dima.cardgate.net/Partner_Migration/1127.pdf

Kylla se siita, vaikka ei valttamatta tule ihan helppoa olemaankaan :D

riaapa

LainaaAlkuperäinen postittaja Aussit03
Ja takaisin aion menna niin pian kuin mahdollista, mutta ongelmana raha ja se viisumi.
Olisi siis tarkoitus hakea spouse migrationia ja on tassa lueskeltu www.immi.gov.au:n sivuja, mutta en loytanyt vastauksia kaikkiin kysymyksiini. Miten pitka seurustelusuhde vaaditaan? Enta yhdessa asuminen? Seurataanko myontamisen jalkeen, siis se 2-v., olemmeko ja asummeko viela yhdessa? Tapasin hanet noin 5kk sitten ja siita n. 4kk asuimme yhdessa, mutta emme tietenkaan viela jakaneet laskuja tai avanneet yhteista pankkitilia... Jos tulen takaisin turistiviisumilla niin olisiko silloin syyta hoitaa yhteiset vuokrasopimukset, tilit, laskut yms. seka jattaa hakemus?

Moi Aussit03!

Berliinin lähetystö on kasannut mielestäni erittäin hyödyllisen ja selkeän listan siitä mitä he vaativat spouse viisumiin liitettäväksi. Vaatimukset voivat hieman tietysti erota, jos hakee Australiassa tai jossain muualla, mutta listasta voi silti olla hyötyä: http://www.australian-embassy.de/visa/visas/family/100_309.html

Raha... varauduthan siihen että yksin tuohon viisumiprosessiin menee vähintään 1000 euroa? Itse en laskenut tarkkaa lopullista summaa, mutta viisumin käsittelymaksu (jota ei palauteta olipa tulos mikä tahansa) oli 770 ?, pakolliseen lääkärintarkastukseen kokeineen ja keuhkoröntgeneineen meni reilu 200 ?, ja sen lisäksi lukuisia pienempiä maksuja esim. rikosrekisteriotteesta ja eri dokumenttien "virallisista" kopioista.

Noista dokumenteista muuten kannattaa rikosrekisteriote hankkia viimeiseksi, sillä se on voimassa vain vuoden kirjaamispäivämäärästään. Kuten myös lääkärintarkastuskin.

Seurustelusuhteen pituudesta ei ole mitään määräyksiä, mutta jos aikoo spouse kategoriassa hakea, niin täytyy de facto -suhteen ehto täyttyä, eli yhdessä asumista vähintää 12 kuukautta. Tämä on yksi pääehtoja, ja erillään asumisen perusteet saisivat varmaan olla aika hyvät jotta he tuosta joustaisivat. Kannattaa alkaa kerätä suurinpiirtein kaikkea mahdollista missä vaan on teidän molempien nimet. Esimerkiksi yhteiset kutsut häihin tms. on hyviä, koska viestittää että teillä on yhteisiä ystäviä, jotka myös pitävät teitä parina, koska lähettävät hääkutsun teidän molempien nimillä... Miksei myös kavereiden lomamatkaltaan lähettämä postikortti jossa on teidän molempien nimi ja joku yhteinen osoite? Mielikuvitusta peliin vaan, eikä mitään roskikseen, sitä ei tiedä milloin sitä tarvii! Meillä ei ollut ainuttakaan laskua molempien nimissä, mutta vuokrasopimus kylläkin, sekä  yhteinen tili (siihenkin riittää kun laitta vaikka yhden tiliotteen sellaiselta kuulta kun tilillä on mahdollisimman paljon tapahtumia, joten vaikka teillä pääasiallisesti olisikin kullakin omat tilit, niin ei niitä aleta syynäämään). Ja nyt kun olet Suomessa ja kulta Australiassa, niin säästä puhelinlaskut! Jos puhelinlaskussasi ei näy erikseen ulkomaan puheluita, niin pyydä laskun erottelu, jotta voitte todistaa että olette pitäneet yhteyttä erossa ollessanne. Jos kultasi lähettelee sinulle kirjeitä, niin säästä kirjekuoret, jos kirjoittelette s-postia, niin pidä hänen postinsa tallessa, sillä  inboxin sisältö jossa näkyy ahkera yhteydenpitonne voi myös tulla kyseeseen viisumihakemukseen liitettäväksi.

Hakemusta ei ymmärtääkseni juurikaan kannata jättää ellei tuo 12 kuukautta ole täynnä... Olisiko hänellä mahdollisuutta tulla töihin Suomeen tai teidän molempien mennä esim. Englantiin? http://www.immi.gov.au/migration/family/partners/index.htm

Jos tuon ensimmäisen kahden vuoden aikana olosuhteet muuttuvat, eli teille tulee esim. ero, niin siitähän täytyy tietenkin heti ilmoitta immigrationiin. Bookleteissa ym. sanotaan että se ei tarkoita automaattisesti sitä että sinut lähetetään kotiin, vaan hakemustasi voidaan silti harkita hyväksyttäväksi muilla perusteilla. Eli käytännössä riippuu varmaan esim. työtilanteesta. Mutta toivottavasti tuollaisia ei tule tarvetta miettiä!

Lycka till! Jos tulee muuta kysyttävää, niin kysy vaan!

Riina.
Riina

petra

Aussit03,

Tuosta englanti mahdollisuudesta sen verran etta ausseilla on mahdollista saada vastaava "working holiday" viisumi englantiin. Viisumi sallii maassa 2 vuoden oleskelun ja tyoskentelyn. Tuossa viisumissa ei ole myoskaan vastaavaa rajoitusta samalla tyonantajalla tyoskentelyssa kuin australian WHssa! Suomalaisena sinahan saata taalla englannissa tyoskennella ilman lupia.

Petra

riaapa

Moikka Petra! Paistaako Lontoossa aurinko? (täällä paistaa...) :cool:

Juuri tuosta syystä ajattelin mainita tuosta Englanti-mahdollisuudesta Aussit03:lle. Mutta sittenhän jos hänen sydämen valitullaan on jo joskus ollut tuo WH-viisumi Britteihin, niin se mahdollisuus on jo käytetty. Muussa tapauksessahan se olisi ehkä helpoin vaihtoehto (näin henk.koht. mielipiteenäni...), juuri siksi että meikäläiset pääsevät sinne ilman mitään ongelmia. Mutta jos se vaihtoehto on jo käytetty, niin voittehan tehdä myös niin että aussimiehesi ottaa WH-viisumin Suomeen vuodeksi! Siinä sitten samalla väsää sen hakemuksen kasaan...

Ihan vaan ajatuksia mietintämyssyyn... Nimittäin jos Aussit03 lähtee turistiviisumilla Australiaan odottelemaan tuon 12 kuukauden täyttymistä, niin hän ei voi olla töissä tuona aikana, ja voisin kuvitella että ei välttämättä ole mitään herkkua (paitsi jos on pullea pankkitili).

Riina.

p.s. Miten tuo kevätaurinko saakin ikkunat näyttämään niin likaisilta... pitäisköhän alkaa siivoushommiin?
Riina

petra

Moi Riina,

Hmm Lontoossa aurinko ??:D:D Tanaan taas sataa ja tuulee (ja meilla on toissa barbeque saasta huolimatta :o ) . Tosin alku viikosta on ollut ihanaa! Eilen oli ihan T-paita keli :cool:

Viela tanne englantiin tulemisesta. Jos sattuu olemaan sukujuuria, toisen polven "englantilainen", niin tanne (kuten varmaan muihinkin maihin) saa Ancestor perusteisen viisumin. Alkuun sen saa neljaksi vuodeksi ja sitten sita voi uusia tarvittaessa. Tama luokka ulottuu vain toiseen polveen ja lapsenlapsenlapset eivat siis voi saada ko viisumia enaa.

Petra (enaa 6 paivaa australian matkaan, jee :XXXX )

Aussit03

Kiitos avusta. Poikaystavani ei toidensa takia (oma bisnes) paase australiasta mihinkaan, joten Englanti tai muu maa ei ole vaihtoehto. 12kk tekematta yhtaan mitaan on todella puuduttava, joten on kai alettava miettimaan opiskelija viisumia... Jos opiskelisi pari vuotta (vaikka jonkin diploman) ja vaihtaisi sen sitten spouse migrationiksi...?

Jaaks

Aussit03 :D

Mihinka pain Ausseja muutat ??
Varmaan sen olet jossain aikaisemmin kertonutkin, mutta kun on laiska kayttamaan tuota hakukonetta.


Remember:  "there's always a way if there's a will"

Poikaystavasi voi vahvistaa taman :D

Aussit03

Sydneyyn olisi suunta. Tietaisiko joku saako diplomeilla ihan "kunnon" toita? Mulla on sellainen kasitys, etta diplomista yleensa jatketaan 2v yliopistossa? Jaaks, i know and i really hope there is a way :)

Jaaks

Aussit03 :D

Mitka on kunnon toita :??

Ilman diplomiakin saat toita joista voit tienata vaikka $60 /tunti  :D niin onko silla tittelilla niin kauheasti valia.

Marika

Tuossa aikaisemmin oli puhe mista loytaa NAATI (the National Authority for
Translators and Interpreters) accredited suomenkielen kaantajia.

Kaantajia loytyy Naatin sivuilta osoitteesta: http://www.naati.com.au ja itse hakupalvelu http://mail.naati.com.au/naati/pdsearch/pdsearch.aspx

Marika

Hip-hei, sainpa minakin puolisoviisumin (de-facto) viime perjantaina! Hain sita taalta Ausseista kasin Sydneyn toimistosta. Kasittelyaika oli tasan yksi kuukausi. Emme joutuneet edes haastatteluun, joten ilmeisemmin noin kilon painoinen todistenivaska riitti.. Kannattaa siis tayttaa hakemukset huolella ja toimittaa riittava kasa vaadittuja todisteita ja vahan ylimaaraistakin, niin jo sujuu rivakasti :)  

Osaako kukaan saman viisumin omaava kertoa oikeuttaako tama viisuminen ensimmainen vaihe taysiin Medicare etuihin vai vasta permanent residency?

riaapa

Marika :D

Onneksi olkoon!! :peukkuy :peukkuy

Kyllä olet oikeutettu kaikkiin Medicare-etuihin. Ja tietysti Safety Nettiin puolisosi kanssa, kuten olemme saaneet oppia tv:n medicare-mainoksista... ;)

Riina.
Riina

micke

Terve!

Minulla olisi pari kiperää kysymystä teille, jotka olette jo onnistuneet hommaamaan spouse viisumin. Itselläni tuo rulianssi on edessä lähikuukausina...

Berliinin lähetystön kotisivulla sanotaan ettei kaikkia "virallisissa" ohjeissa olevia liitteitä tarvitse toimittaa. Sen sijaan he tarjoavat oman listansa. Nyt ihmettelen täytyykö meidän toimittaa esimerkiksi partnerini palkkakuitit, jotka mainitaan lomakkeissa muttei siinä Berliinin listassa? Toinen vastaava dokumentti on tuo partnerin "proof of citizenship"... riittäkö kopio Ossilan passista? (http://www.australian-embassy.de/visa/visas/family/100_309.html)

Toinen kysymykseni liittyy siihen 12kk sääntöön. Eli, me olemme asuneet yhdessä noin 16kk, mutta siihen väliin mahtuu 8kk tauko. Aluksi yhdessä 6kk ausseissa, sitten erossa 8kk (tuolta ajalta on kyllä antaa kirjeitä yms.) ja taas yhdessä Suomessa 10kk. Onko ok?

Aiheuttaako se muuten ongelmia, kun partnerini työhistoria on vielä aika hajanainen? Hän on vasta valmistunut yliopistosta, eikä täten omaa pitkää ja vaurasta työhistoriaa...

Auttakaa, pliis!!! :??

:cool: -micke-

riaapa

LainaaAlkuperäinen postittaja micke

Nyt ihmettelen täytyykö meidän toimittaa esimerkiksi partnerini palkkakuitit, jotka mainitaan lomakkeissa muttei siinä Berliinin listassa? Toinen vastaava dokumentti on tuo partnerin "proof of citizenship"... riittäkö kopio Ossilan passista? (http://www.australian-embassy.de/visa/visas/family/100_309.html)

Toinen kysymykseni liittyy siihen 12kk sääntöön. Eli, me olemme asuneet yhdessä noin 16kk, mutta siihen väliin mahtuu 8kk tauko. Aluksi yhdessä 6kk ausseissa, sitten erossa 8kk (tuolta ajalta on kyllä antaa kirjeitä yms.) ja taas yhdessä Suomessa 10kk. Onko ok?

Aiheuttaako se muuten ongelmia, kun partnerini työhistoria on vielä aika hajanainen? Hän on vasta valmistunut yliopistosta, eikä täten omaa pitkää ja vaurasta työhistoriaa...


Hei Micke!

Ymmärtäisin että Berliinistä hakiessa tuo heidän oma listansa on etusijalla.

Palkkakuiteista... Homman nimi on se, että teidän täytyy todistaa että pystytte tulemaan toimeen täällä, ettekä rasita sosiaaliavustus-kassaa. Me laitoimme alunperin liitteeksi puolisoni palkkakuitit, mutta he pyysivät lisäselvityksenä lausunnon puolisoltani, jossa hän selvittää kuinka hän tarkalleen aikoo "elättää" minut. Eli laittakaa mahdollisimman paljon todistusta taloudellisesta tilanteestanne. Me kerroimme tuossa lausunnossa koulutuksistamme ja työhistorioistamme (lyhyesti), ideana vakuuttaa heidät siitä, ettemme töitä pelkää. Sen lisäksi kerroimme että meillä on säästöjä ja omaisuutta, ja että meillä on hyvä "turvaverkko" Australiassa: puolisoni vanhemmat voivat tarvittaessa tukea meitä, ja ystävät voivat majoittaa, jos niikseen tulee... jne... Pääasia siis se, että vakuutatte heidät siitä että tulette toimeen, olipa työhistoria kuinka hajanainen tahansa. Tässä vaiheessa tulevat markkinointi-taidot tarpeeseen... ;)

Proof of citizenship... "Evidence of your sponsor's Australian citizenship or resident status. (This could be a citizenship certificate, a copy of their Australian passport or a copy of their birth certificate or a copy of their Australian permanent residence visa.)" Tuon mukaan yksi todiste riittää. Me laitoimme sekä kopion passista että kopion syntymätodistuksesta. Ei siitä ylimääräisestä voi haittaakaan olla...

Olen ymmärtänyt, että kunhan olette asuneet 12 kuukautta yhdessä, ei se tauko välissä haittaa. Varsinkin jos pystytte todistamaan että olette pitäneet tiivistä yhteyttä myös tuona aikana.

Me päätettiin ottaa sen verran varman päälle, että laitettiin liitteeksi sekä kaikki mitä lomakkeessa pyydetään (se "Check-list" ) että tuon Berliinin listan mukaiset. Silti tuli pyyntö yksityiskohtaisemmasta selvityksestä siitä kuinka puolisoni aikoo täyttää "Sponsorship obligation"insa.

Lycka till! :)
Riina

micke

Kiitoksia vastauksesta!

Osaisikohan kukaan ottaa kantaa vielä tähän...

Eli, jos haen nyt spouse viisumin ja sellainen minulle myönnetään, onko minun itse asiassa tultava Australiaan? Olemme vielä vähän epävarmoja siitä missä tulemme asumaan seuraavat pari vuotta. Nyt vaan olisi suht helppoa hommata se viisumi... Voi kuitenkin olla että menemme esim. Lontooseen. Pysyykö minun Aussi-viisumini siinä tapauksessa voimassa? Entä se kahden vuoden koeaika?

Mielenkiintoinen kysymys, johon en löytänyt vastausta webistä. Kai ne ajattelevat, että kaikki kynnelle kykenevät myös tulevat lucky countryyn? :D

- micke -

riaapa

Micke,

kun sinulle myönnetään spouse viisumi, niin siinä on "initial entry" päivämäärä, johon mennessä sinun on tultava vähintään käymään Australiassa. Tuo päivämäärä riippuu police clearancen ja lääkärintarkastuksen päivämääristä, sillä ne ovat vain vuoden voimassa, joten yleensä tuo päivämäärä on suunnilleen vajaan vuoden päässä. Siihen mennessä täytyy siis tulla täällä naamansa näyttämään, mutta sitten voit vielä palata "järjestelemään asioita" ennen lopullista muuttoa.

Riina.
Riina

Zara

Hei,
Onko teistä kukaan saanut minkäänlaista "receipt", että Berliinin lähetystö on spouse-viisumihakemuksenne vastaanottanut tai onko teille nimetty joku "case officer". Olen lähettänyt viisumihakemukseni 2 kk:tta sitten Berliiniin, mutta siitä ei ole kuulunut mitään. Tiedän kyllä, että heidän sivuillaan sanotaan "target processing time" olevan 4 kk.

Sinne kun ei kuulemma pitäisi soitellakaan, etteivät hidastuta prosessia. Olisin kuitenkin halunnut tietää, onko hakemukseni edes mennyt perille...

Missä hakemuksen vaiheessa tililtänne on lähtenyt se maksu?

Kiitos!

T: turhautunut  odottelija   :nuttu:    :)

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja Zara
Hei,
Onko teistä kukaan saanut minkäänlaista "receipt", että Berliinin lähetystö on spouse-viisumihakemuksenne vastaanottanut tai onko teille nimetty joku "case officer". Olen lähettänyt viisumihakemukseni 2 kk:tta sitten Berliiniin, mutta siitä ei ole kuulunut mitään. Tiedän kyllä, että heidän sivuillaan sanotaan "target processing time" olevan 4 kk.

Sinne kun ei kuulemma pitäisi soitellakaan, etteivät hidastuta prosessia. Olisin kuitenkin halunnut tietää, onko hakemukseni edes mennyt perille...

Missä hakemuksen vaiheessa tililtänne on lähtenyt se maksu?

Kiitos!

T: turhautunut  odottelija   :nuttu:    :)

Oikeastaan ainoa mistä tietää että käsittely on alkanut niin luottokorttilaskussa näkyy veloitus ei siitä muuten mitään tiedoteta ellei vaadita lisä selvityksiä.

Zara

Niin mä vähän arvelinkin. Ja tiedän, että oon hätähousu.  :) Mutta ajattelin, että tarkistan teiltä, jotka ootte tän prosessin jo läpikäyneet. Kiitos MH.

Terveiset lumipyrystä! Kevättä kovasti odotellaan...

Jukka

Joo,
mä sain 6 kk myöhemmin tiedon että hakemusta ei käsitellä koska yks paperi puuttui :nuttu:

Jukka

Zara

No niin... soitin sit kaikista kielloista huolimatta Berliiniin...

Mun hakemusta ei ole sinne rekisteröity! Eli 2 kuukautta oon tässä odotellut, turhaan. Lähetin hakemuspaperini kirjattuna ja postin lähetysseurannan mukaan se on luovutettu vastaanottajalle.

Kuuliaisena ja kilttinä suomalaisena en siis soittanut Berliiniin ennenkuin nyt, sieltä luvattiin nyt etsiä toimisto läpikotaisin. Tähänkin kuulemma menee pari päivää. Toivottavasti löytyy, kiva alkaa tää prosessi sit uudestaan! Onhan mulla kopiot, mut osa papereistahan piti lähettää alkuperäisinä...

:nuttu: edelleen! Eli tiedän tunteen Jukka!

Terveisiä vaan Milkalle, Terhille, Senjalle ja muille tutuille Melbournessa... tulossa ollaan, kunhan vaan löytäisivät mun viisumihakemuksen jostain! :)

chilifinn

Myötäelän Zaran tunnelmissa ja kannustan tarkistamaan postin kulkua kun lähettää tärkeitä dokumentteja. Meilläkin jäi tärkeä kirjattu kirje matkan varrelle alkuvuodesta. Onneksi soiteltiin perään ja ehdittiin laittaa asiakirjat uudelleen postitse.

Zara

No niin päivitetäänpä juttua vähän...

Eli viime viikon torstaina sain kuulla, että Berliinin Suurlähetystö on hukannut viisumipaperini jonnekin. Otin yhteyttä myös postiin, josta sanottiin, että heillä on ennenkin ollut ongelmia Australian Embassyn kanssa. Sinne on jaettu lähetys asianmukaisesti, mutta dokumentit ovat sitten joutuneet Suurlähetystön sisällä vääriin paikkoihin! Eli varoituksen sanana vaan muillekin!

Maanantaina minulle sitten soitettiin ja kysyttiin vahvistusta yhdestä hakemukseeni liittyvästä asiasta. Olin ihan ulalla, koska viimeksi, kun olin jotain kuullut, koko hakemukseni oli kadoksissa. Eivät selvästikään tätä halunneet millään lailla kommentoida (sanoivat vaan lyhyesti "well, it's on my desk now). Tiistaina minulle sitten soitti, ilmeisesti case officer, kyseli muutaman kysymyksen, ja saman puhelun kuluessa kertoi, että minulle on nyt myönnetty viisumi ja voin lähettää heille passini!

Eli vaikka hakemusnivaskani kahdeksi kuukaudeksi hukkasivatkin, niin aika hyvä come-back. Ei siis kestänyt kuin vuorokausi siitä, kun kuulin että hakemukseni on löytynyt, siihen kun minulle oli myönnetty viisumi.
Kyllä Saksassa siis tehokkaita osataan olla, kunhan pistäisivät postinsa oikeaan paikkaan! :)

Eli takaisin Melbourneen! :D

Jukka

Joo mullakin on kokemusta noista Aussiviranomaisita,

ennen kuin sain pysyvän viisumin niin piti uusia firman sponsoroima viisumi, kun sitä tehtiin niin kavi siten että vaimo sai passiinsa tyton viisumin :nuttu:, onneksi huomattiin siellä viisumitoimistossa niin se voitiin korjata elikä viisumi hylättiin ja sitten taas leimattiin uus viisumi, et silleen.

Sitten kun pysyvään viisumiin tarvittiin lääkärintodistukset niin tyton todistus oli kadonnut ja viranomaiset ilmoittivat ettei heihin saa ottaa yhteyttä, silloin oli pää vetäjän kädessä, sekin tietystikkin saatiin selvitettyä ja itse piti etsiä se sairaalasta!

Mutta kyllä kaikki järjestyy kunhan vain viitsii soitella ja pitää puolensa, mutta aikaa ja hikeä siihen kyllä kuluu...:confuse

Jukka

Jouko

Koska noita documentteja tuppaa katoamaan virastoissa ei varmaan olisi huonompi idea tehdä lähetetyistä documenteista lista kahtena kappaleena.

Toinen lista kirjekuoreen ja toinen itselle josta voi tarkistaa mitä tuli lähetettyä ja koska.

Mielestäni täällä kannattaa ottaa tavaksi tehdä kaikista tärkeistä dokkareista kopiot itselle jos niitä ei automaattisesti jostain syystä tule.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jukka

Jouko,

esim. mun tapauksessa kun jo asuin Ausseissa niin lääkärinlausunnot lähetettiin suoraan Adelaineen (immigration toimisto) niin etten saanut kopiota taikka edes tietoa tuloksista (on muuten normaali käytänto). Elikä oot tilanteessa että paperi puuttuu ja et saa ottaa yhteyttä ja et edes tiedä  että se puuttuu...:hahhaa

Jukka

woikukka

Tanaan kaytiin Brisbanen immigration officessa ja kaiken kaikkiaan haastattelu ym kesti noin kaksi tuntia. Nyt on sit Spouse viisumi haussa ja ei voi muuta kuin istua sormet ristissa odottamassa tulosta. Kuulosti kylla lupaavalta eika pitaisi olla mitaan ongelmia. PAssissa on Bridging Visa A ilman tyorajotuksia (kun aikasemmin oli working holiday ja 3kk rajotus). Aika kallis urakka, mutta toivottavasti sen arvoinen. Paljon kiitoksia Riaapalle kaikesta avusta :)!