Suomalaisia ravintola-alalla Australiassa

Aloittaja -Tuikku-, huhtikuu 10, 2008, 04:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

-Tuikku-

Heippa.

Jo pidemmän aikaa foorumia selailtuani, ajattelin viimein avata suuni.

Löytyykö tältä foorumilta suomalaisia, joilla on ravintola-alan yritys Australiassa? Varmasti joku täältä ainakin työskentelee ravintolassa?

Olen 22-vuotias restonomiopiskelija ja tarkoituksenani olisi suorittaa työharjoittelu 3-6kk Ausseissa. Olen ottanut yhteyttä muutamiin paikallisiin ravintoloihin,
mutta työharjoittelupaikan saaminen täältä suomesta käsin on aika vaikeaa. Enkö sitten vaan ole osannut valkata "oikeita" ravintoloita vai millainen suhtautuminen siellä paikallisilla yrittäjillä yleensäkkin on työharjoittelijoihin?

Etsin siis paikkaa keittiöstä. Otan mielelläni vastaan vinkkejä ravintoloista, joihin kannattaisi olla yhteydessä asian tiimoilta.

-Tuija-

pinkus

En osaa sanoa politiikasta tyoharjoittelijoiden osalta, (joskaan en tyoharjoittelijoita muista keittiossa tyoskennellessani tavanneeni, kokkiopiskelijoita rahaa tienaamassa kylla), mutta jos tulet tanne vaikka working holiday-viisumilla, tai ihan milla tahansa viisumilla, johon voit saada tyoluvan, niin saat aivan varmasti toita kokkina, ja niin paljon kuin vain jaksat tehda.  :XXXX

Toivottavasti jollain muulla on antaa vinkkeja harjoittelupaikan loytymiseen!  :)

RUU

Lainaus käyttäjältä: -Tuikku- - huhtikuu 10, 2008, 04:38
mutta työharjoittelupaikan saaminen täältä suomesta käsin on aika vaikeaa. Enkö sitten vaan ole osannut valkata "oikeita" ravintoloita vai millainen suhtautuminen siellä paikallisilla yrittäjillä yleensäkkin on työharjoittelijoihin?

Suhtautuminen on taatusti keskimäärin hyvä - niihin, jotka voi kasvokkain tavata eli nähdä.
Eli töiden etähaku on muutamia erityispoikkeuksia lukuunottamatta hukkaan heitettyä aikaa. Energyt ja shieldit kannattaa virittää täysille vasta paikanpäällä ja hyökätä suoraan actioniin tapaamaan potentiaalisia työnantajia.
Keittiöväestä sinällään on tiettävästi pulaa, joten hankihan vaan itsesi tänne ensin...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Tuikku,

Sen harjoittelupaikan saaminen sieltä käsin on todella vaikeaa, ellei sinun koulutuslaitoksellasi ole suhteita täkäläisiin vastaaviin.

Minulla itselläni on töissä jatkuvasti 3 tai 4 harjoittelijaa ja aina on vähintään kaksi juuri keittiössä, mutta asia on hieman eri koska täällä tehdään oppisopimus, joka kestää kolmisen vuotta ja on valtion tukema (eli he maksaa minulle siitä kun otan heidät töihin oppimaan).

Toki lyhyempiaikaisiakin harjoittelijoita on aina silloin tällöin, mutta hekin tulevat koulujen tai eri oppilaitosten kautta, jolloin vaikka me joskus maksammekin palkkaa, niin kaikki muut "velvollisuudet" eli mm vakuutukset on hoidettu koulun puolesta.

Et kertonut kuinka muodollista työharjoittelusi tulee olla, mutta jos tulet WH viisumilla ja todella tiedät jotain kokkaamisesta ja kokemusta on, niin kuten Pinkus sanoi saat ihan varmasti töitä.

Good Luck  8)

ps. muistaakseni Finlandia Villagessa on ollut aikaisemminkin keittioharjoittelijoita Suomesta.

-Tuikku-

Kiitos vastauksista!

Sen olen todellakin huomannut, ettei harjoittelupaikan löytäminen täältä Suomesta käsin ole helppoa.
Valitettavasti minulla ei ole koulun takia mahdollisuutta lähteä matkaan sillä periaatteella että harjoittelupaikan etsin vasta paikanpäältä.
Koulu vaatii että työnantajan kanssa on kirjoitettu työsopimus ennen reissua, tämä mm. vakuutusten takia. 

Lisää vinkkejä potentiaalisista paikoista otetaan vastaan :)

-Tuija-

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: TuikkuKoulu vaatii että työnantajan kanssa on kirjoitettu työsopimus ennen reissua, tämä mm. vakuutusten takia.

Tuikku,

Meillä vähän toisinpäin, eli jos vakuutukset ym ei ole kunnossa ei tehdä mitään työsopimusta.
Millä viisumilla olet ajatellut lähteä ?

-Tuikku-

Asiat tämän työharjoittelun suhteen ovat edistyneet merkittävästi, löysin nimittäin itselleni harjoittelupaikan. Tästä kuuluu kiitos Jaaksille!  :god:
Harjoittelun suorittamisesta on nyt sovittu alustavasti ja parhaillaan selvittelenkin muita reissua koskevia asioita.

Mielestäni viisumeista sopivin tähän tarkoitukseen olisi tuo working holiday, vai mitäpä olette viisaammat mieltä? Kovasti olen haeskellut tietoa noista viisumeista, mutta en ole törmännyt toiseen noin varteenotettavaan vaihtoehtoon.

Paljon on vielä tehtävää ja selvitettävää, mutta syksyllä suuntaan sinne mantereelle! :)

Tuija


-Tuikku-

Nyt on tällä tytöllä viisumi taskussa ja lennot varattuna syyskuulle. ;) Kolme kuukautta aion Australiassa olla.

Yksi asia joka askarruttaa, on vielä mielessä, elikkäs onko Australiassa esim. matkustaessa mahdollisuus saada opiskelija-alennuksia?
Koitin löytää keskustelua tästä aiheesta, mutta vastausta tähän kysymykseen en saanut... Ja millä kortilla näitä alennuksia myönnetään?
Onko kellään kokemuksia esim. Kilroyn kansainvälisen opiskelijakortin käytöstä Ausseissa?

Kiitos jo etukäteen, toivottavasti joku teistä osaa vastata. :)

jounij

Kokeilepa foorumin hakua vaikkapa sanalla "opiskelijakort". Löydät mm. ketjun, jonka nimi on kuvaavasti "Opiskelijakortti ja -alennus".


Ehdottaa
Jouni
Canberra

pinkus

Julkisissa kulkuneuvoissa alennusta ei yleensa saa (ei edes ulkomaalaisena opiskelijana Australialaisessa yliopistossa  :nuttu: ) ellei ole australian permanent resident tai kansalainen (Melbournessa vaihto-opiskelijat kylla saa alennuskortin, kummaa..)
Mutta muissa paikoissa, siis leffoissa, museoissa, uimahalleissa ym. Yleensa kelpaa kansainvalinen opiskelijakorttikin, eli varmaan myos ISIC tai vastaava.