Kerpeleen pesukoneet!

Aloittaja Merja, maaliskuu 13, 2007, 18:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

jounij

Lainaus käyttäjältä: MH - maaliskuu 15, 2007, 15:11
Tutulla on Ausseissa kaksosanen tiskari, merkkiä en muista. Hän ainakin kehuu sitä. Tosin ennen ainakin käsitiskissä Aussit tiskas astiat Fairylla ja sen jälkeen huuhtelematta suoraan kuivumaan. ???

Minun havaintojeni mukaan se on yleistä käytäntöä yhä edelleen.


Vahvistaa
Jouni
Canberra

iida

Jep. Pitänee osallistua keskusteluun. Usan kokemuksen jälkeen mulla oli ennakkoluuloja näitten pyykinpesukoneitten suhteen eli niinpä ostin ennen tänne Aussilaan muuttoa Suomesta Rosenlewin päältä täytettävän pesukoneen ja lähetytin sen muitten tavaroitten kanssa tänne. Pesee pyykit todella hyvin ja on ohjelmia mistä valita, ajastus, liotus etc. Ja käyttää äärimmäisen vähän vettä. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän koneeseen.

Kaitlin

moi

on teillä pienet ongelmat, pyykit kuivuu - 20  pakkasessa vähän hitaammin!, itse sain juuri 395 eur sakot 21 km/h ylinopeudesta tyhjällä (mitä muutakaan voi täällä korvessa olla)
kesäkelissä siis tie kuiva jne....mun pitää tulla hakemaan kohta poliittista turvapaikkaa sieltä eikä skilled imigrationilla!
t kaitsu Pornaisista

RUU

Lainaus käyttäjältä: Kaitlin - maaliskuu 17, 2007, 05:57
on teillä pienet ongelmat, pyykit kuivuu - 20  pakkasessa vähän hitaammin!
Onneksi ne kuivuvat sisällä vähän nopeammin sentään. Ja tulee samalla hitunen kosteuttakin ilmaan lämmityksen vastapainoksi.

Lainaaitse sain juuri 395 eur sakot 21 km/h ylinopeudesta tyhjällä (mitä muutakaan voi täällä korvessa olla)
kesäkelissä siis tie kuiva jne....
Täällä muuten sitten ajetaan satasen alueella 90 kmh kaikilla kaistoilla. Eli kannattaa harjoitella leppoisa kruisailutyyli jo valmiiksi, muuten voi mieliala lipsahtaa ikävän puolelle tuolla matkaa tehdessä. Tarkoitan, että ainakin eteläisen Queenslandin alueella olen havainnut ihmisten suureksi osaksi ajelevan vähän alle rajoituksen, tosin se saattaa johtua sakkojen ja ajokorttipisteiden vuoksi kuin mentaliteetista mutta se onkin sitten oma asiansa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Timo

Lainaus käyttäjältä: Kaitlin - maaliskuu 17, 2007, 05:57
moi

on teillä pienet ongelmat ... itse sain juuri 395 eur sakot 21 km/h ylinopeudesta tyhjällä (mitä muutakaan voi täällä korvessa olla)  kesäkelissä siis tie kuiva jne.. 
t kaitsu Pornaisista

Pienet on meidän ongelmat ...  onneksi !

Pakko jakaa "säälipisteet" minunkin, jonka sukulaislapsia liikuskelee Pornaisten teillä. Kaahari on aina rangaistuksensa ansainnut, eikä pidäkään saada lievennystä noista vakiselityksistä: "ihan kuiva tie ja hyvä näkyvyys ...", jotka sitten pahimmassa tapauksessa jatkuvat "... jostain se lapsi vaan siihen eteen hyppäsi".

Lainaa
..mun pitää tulla hakemaan kohta poliittista turvapaikkaa sieltä eikä skilled imigrationilla!

Olisikohan sinun syytä tarkistaa Australia-kuvaasi? (vaikkapa tuon Ruun viestin avulla, joka tähän väliin kerkisi): ei tämä ole enää mikään Villi Länsi ja rötöstelijöiden turvasatama, johon voi tulla lain kouraa pakoon elämään omien lakiensa mukaan. Kyllä täälläkin on teillä nopeusvalvonta, ja liikennehäiriköiden kortti joutuu herkästi jäähylle. Että pettymys varmaan tulee, jos tuollaisin kuvitelmin olet tänne tulossa.


Likapyykkiä huljuttelee

Timo

Lainaus käyttäjältä: iida - maaliskuu 16, 2007, 05:28
niinpä ostin ennen tänne Aussilaan muuttoa Suomesta Rosenlewin päältä täytettävän pesukoneen ja lähetytin sen muitten tavaroitten kanssa tänne.

Mitäs sitten, Iida, kun ruususenleevi ottaa ja tekee lakon?  Taitaa olla huoltohenkilön ja varaosien saanti aika matkan takana? Vai onkohan siellä sisällä kuitenkin ne samaiset kiinalaiset ja korealaiset laakerit, mutterit ja mikropiirit kuin kaikissa muissakin? 

Happamia, sanoo ... ei kun ihan hyvä idea muuten. Meillä on vähän katseltu tuonne japanilaisten koneiden suuntaan, ihan siitä syystä, että ne ovat ainakin Aasian maissa arvostettuja. Mutta aika vähän niitä on ainakaan meidän kylällä tarjolla, ei edes riisinkeitintä ole löytynyt, vaan kaikki ovat jotain kiinalaista halpasarjaa.






RUU

Ruususenleevi on nykyisin Electroluxin omistuksessa ja sen brandeja. Joten paikallisella Simpson / Westinghouse -korjaamolla pitäisi olla kontaktit, joiden avulla osat ja työohjeet saadaan aikaiseksi.

Sitä paitsi triviaaliosathan noissa ovat pitkälti samankaltaiset ja sorvattavissa kohdalleen, jos korjaaja vain osaa asiansa: meilläkin hajosi osa Upon pesukoneesta Suomessa ja korjaaja nappasi salkustaan Mielen vastaavan osan, joka hänellä oli mukanaan, viritteli sitä hetken ja kauniisti taas toimi kone sen jälkeen...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Lainaus käyttäjältä: RUU - maaliskuu 17, 2007, 10:46


Sitä paitsi triviaaliosathan noissa ovat pitkälti samankaltaiset ja sorvattavissa kohdalleen, jos korjaaja vain osaa asiansa: meilläkin hajosi osa Upon pesukoneesta Suomessa ja korjaaja nappasi salkustaan Mielen vastaavan osan, joka hänellä oli mukanaan, viritteli sitä hetken ja kauniisti taas toimi kone sen jälkeen...

Juuri näin, isot tehtaat, useimmiten kaukoidässä valmistavat komponentit ja sitten pesukone tehdas kasaa ne nippuun ja laittaa oman tuotemerkin päälle.

Osaava korjaaja pystyy lähes 100% varmuudella korjaamaan koneen soveltamalla toisen merkin osia, ohjelmarumpu on se vaikein juttu. Siihen pitää osa löytää sellaisesta, jossa on samat toiminnat kaikki muu on helppoa. Laakereita saa laakerikaupasta kun ottaa mallit mukaan jne.

Valitettavasti nykyinen suuntaus(taloudellinen tehokkuus) on mennyt siihen että huoltomiehet ovat nykyään osan vaihtajia, jos osa ei käy suoraan niin sitten sanotaan ettei voi korjata ja kuluttaja ostaa uuden koneen.

Upo on näköjään myös nykyään "Italialainen".


http://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?sivu=ratk/r-2000-81-0363

arixmel

notta maar tuli tahankin sattumalta vahan tietoa, eli eilen oli ysi kanavan extrassa joku vanhempi pesukonehuoltohenkilo antamassa neuvoja kuinka siita aparaatista saa kaiken irti (noin niinkuin kuvaannollisesti, ei silla ruuvarilla vaantaen).

no han mainitsi etta se pitaisi puhdistaa kerran 3 kuukaudessa (oops, mina tunnustan en ole tehnyt nain) no siina haastattelussa ne loyti jotain ihmiskuonaa yak siita malli koneesta, ja kuulemma bi carb sooda puhdistaa hyvin tammoisen koneen...
eli heidan neuvonsa oli, etta kaynnistaa koneen kuumimmalla ohjelmalla hetkeksi jotta sinne tulee vetta, sitten sammuttaa sen ja laittaa sekaan 2 kupillista bi carb soodaa jonka jalkeen kone paalle taas hetkeksi, sitten pitaisi koneen antaa liota yon yli ja sitten ajaa se ohjelma loppuun...
tieda sitten toimiiko,,,jostain joskus opin ja olen kokeillutkin astian pesukoneen kanssa samanlaista kikkaa, eli bi carb soodaa pesuaine puolelle ja valkoviinietikkaa huuhtelupuolelle ja puhdasta tulee,,,vai sanoiko sen joku jo taalla...

minusta tuntuu etta minun mielipiteet aina eroaa muista vai haluanko vain olla vastarannankiiski,,tai tassa tapauksessa ehka toisaalta foorumista opitun ruisleivan leipomistaidon johdannaisvaikutuksen johdosta en huomaa minun koneeni pesutuloksen olevan yleisen keskitason alapuolella, mutta meilla on LG innowasher 7.5 kg ja olen ollut siihen erittain tyytyvainen viimeiset 3 vuotta????

no kattelin sen manuaalia ja asiaan liittyen siina on semmoinen siivila tuloputken pesukoneen paassa ja se pitaisi muistaa harjata varsinkin jos on kovistelevan veden alueella jolloin kalkin kertyma on runsasta/

ohjelman pituudesta heilla oli mainita etta pisin normaali ohjelma tehtaalta lahtiessa cotton 95 astetta kesto 158 minuuttia ja lyhyin quick 30 kesto 30 minuuttia, mutta asiaan liittyen heilla on mainita etta pesuohjelman kesto voi vaihdella riippuen pyykin maarasta, veren paineesta veren lammosta (ma niin tykkaan koreilla murteella) ja ymparipyoreasti he viela sanovat etta "other washin conditions"

ettta tommottii
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

MH

Lainaus käyttäjältä: arixmel - maaliskuu 21, 2007, 16:37


no kattelin sen manuaalia ja asiaan liittyen siina on semmoinen siivila tuloputken pesukoneen paassa ja se pitaisi muistaa harjata varsinkin jos on kovistelevan veden alueella jolloin kalkin kertyma on runsasta/


Tästä jo tuolla aiemmin mainitsinkin, tämän takia kun tilaa huoltomiehen paikalle niin se todennäköisesti vaihtaa asiakkaalle koko sen magneettiventtiiliin koska siitä saa rahaa enemmän kuin sihdin putsaamisesta, jonka voi mainiosti tehdä itsekin. ;D ;D ;D

Eli, tuloletku irti jolloin sihti näkyy koneessa putken sisällä. Siinä on yleensä keskellä sellainen muovinen olake niin siitä kiinni varovasti kärkipihdeillä ja kevyesti vetäen se tulee ulos. Sitten vain rapsuttelemalla jollakin juoksevan veden alla huuhtoo kokkareet pois.

Tässä ei kannata yrittää olla nokkela ja jättää koko sihtiä pois että vesi pääsee vapaasti koneeseen, silloin ongelmat vain suurenevat ja korjauskustannukset kasvaa.

eevis

Täällä Suomessa apteekeissa myydään sitruunahappoa (citric acid), se on tosi hyvää pesukoneen ja astianpesukoneen kalkkisaostumien poistamiseen. 50 grammaa sitruunahappoa pesukoneen pesuainekoloon ja 90C ohjelma päälle niin avot. Astianpesukoneessa taas sama määrä ja kuumin ohjelma mitä löytyy (ja aterimet mukaan niin nekin kirkastuvat). Hmm vanha kemisti miettii tuota arixmelin reseptiä, että natriumbikarbonaatti ja etikka yhdessä kuulostaa hiukan oudolta, eikös ne neutraloi toisensa? Eli vois ehkä saada paremman tuloksen käyttämällä vain jompaa kumpaa ja itse käyttäisin noista sitä etikkaa. Paitsi että se haisee. Eli mieluiten sitruunahappoa käyttäisin itse. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


arixmel

Eevis,

tuo on ilmeiseti vanhojen mummojen tietoutta, mutta niksi niiden kaytosta yhdessa on etta niita ei sekoiteta heti, esim nain telkassa kun neiti laittoi uhteeen pesusienee soodaa ja toiseen etikkaa sitten nama paallekkain etikka ylemmaksi ja silla se pyyhki,

samasta syysta ne on sitten astianpesukoneessa eroteltu huutelu aineeseen ja pesuaineosioon

tammoisen loysin
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_bicarbonate#Miscellaneous_and_domestic_uses

Pour 1 cup of baking soda down a drain and follow with 1/2 gallon of White Vinegar will degrease the drain.

eli ilmeisesti se liuottaa oljyt veke tai mista noista tietaa,,,mutta hei se oli telkkarissa ja telkkarissa ei koskaan valehdella ;)

huomenna olis siivouspaiva hmph.
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

Minäkin olen useamman kuin kerran törmännyt ohjeisiin,  joissa kehotetaan käyttämään ruokasoodaa ja etikkaa puhdistukseen. Usein ohje ei täsmennä, miten niitä tulisi käyttää. Muutama vuosi sitten muuttaessamme vuokralle maalaismökkiin saimme kiinteistönvälittäjältä ohjeen, ettei wc:tä saa puhdistaa kemikaaleilla vaan pitää käyttää soodan ja etikan seosta. Minäkin sitä sitten ihmettelin ja kyselin asiaa naapurilta. Vanha isäntä se tiesi kertoa, että ei sekaisin vaan vaan ensin pannaan soodaa ja annetaan liota yön yli. Sitten aamulla kaadetaan etikkaa joukkoon ennen kuin vessa vedetään. Jos etikkaa ei lisää, kuolevat sakokaivon bakteerit. Tuohon kaivoon eli talokohtaiseen jätevedenpuhdistamoon ei kuulemma saa laittaa mitään hapanta eikä emäksistä, eikä tietystikään voimakkaita kemikaaleja kuten useimpia pesuaineita.  Tietysti voi olla, että tuo neutraloitumisreaktio itsessään puhdistaisi myös, mutta minä kyllä veikkaan, että kysymys on nimenomaan jätevesien käsittelystä. Ympäristöteko siis.  Eli minä kyllä Eeviksen sitruunahappokikkaa seuratessani lorauttaisin lipeää sinne huuhteluainepuolelle, tai jotain muuta, joka sihisisi ja puhisisi iloisesti.


Leokatti

No minä kopsasin suoraan Mythbustersista reseptin, jota testasivat muitten aineitten kera kylppärissä, jonka suihkuttelivat kissanpissalla... yök. Parhaiten tepsi sekoitus: loraus astianpesuainetta, bicarb soodaa ja etikkaa. Sekoitan nämä ihan keskenään sankoon kuumaa vettä ja pesen sillä melkein koko talon. Meillä on epileptikko koira ja sen takia kaikkia kemikaaleja vältetään viimeiseen asti. Toimii!

Siinä "How clean is your house" -ohjelmassa, joka pyöri Foxtelilla joku aika sitten pestiin muuten tosi törkyinen vessanpönttö tahnalla joka oli tehty bicarb soodasta ja sitruunamehusta. Pitkillä kumikäsineillä varustautuneena mummeli vain nappasi kourallisen tahnaa ja käsin raakkasi koko pöntön, reunan alusen mukaan lukien. Taisi jättää sen ensin muhimaan joksikin aikaa. Puhdasta tuli.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

eevis

Kyllä vanha kansa tietää, en ala väittää vastaan.

Peräkkäin käyttö, hmm kaipa, täytyy kaivaa orgaanisen kemian raamattu (Fessenden & Fessenden ) esiin ja tutkittava taustoja ihan omaksi huviksi vaan. Hmm ja uskottava se yhteiskäyttökin on, luotan itsekin Mythbusterseihin , hmm oiskohan se sitten siinä vapautuva happi, joka puhdistaa? Voipi olla, että saa ihan kotitekoisen "oxy-actionin" silleen. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jouko

Meillä oli kans vanhan koneen kanssa noita tunkkaisuusongelmia, mutta noin vuosi sitten vaihdettiin Askoon ja ne poistuvat kerta heitolla.

Mutta takaisin itse asiaan, eli postista kolahti pari päivää sitten uusi kotivinkki 22.03.2007 jossa neuvoja "lemuavaan pyykkiin"

- Ensimmäinen neuvo oli että saatat pestä pyykkisi liian täyteen ahdetussa koneessa.

-  Artikkeli neuvoo puhdistamaan välillä myös itse pesukoneen. Nykyisin pyykki kuulema pestään haaleahkossa lämpötiloissa, ja lika jää kiinni koneeseen. Ohjeen mukaan puhdistaminen tapahtuu laittamalla astianpesutabletti pyykkirumpuun ja kone pälle 90 asteen ohjelmalla.
Lehden mukaan voit myös laittaa koneen päälle 90 asteen ohjelmalla pyörimään ja lorauttaa etikkaa pesuaineelle varattuun tilaan.

- Lehden mukaan eeviksen ehdottamasta sitruunahapostakin voi olla apua.

- Muista myös tuulettaa kone pesukertojen välissä, eli jätä luukku auki.

- Puhtaan pyykin epämiellyttävään hajuun voi lehden mukaan auttaa myös sooda. Kotivinkki suosittele laittamaan ripauksen soodaa pesuaineen joukkoon ja pesemään pyykin normaalisti.

Kotivinkkiä "asiantuntevasti" siteeraa vähemmän asiaa tunteva Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Heidi

Taytyy varmaan alkaa pesukoneen pesuun, kun on nain hyvat ja selkeet ohjeet tarjolla.  :peukkuy

Muistelen, etta taman ketjun alkupuolella joku mainitsi auringon aiheuttaman tunkkaisen hajun pyykeissa. Mina taas olen aina tykannyt ulkoilman ja auringon tuoksusta puhtaissa pyykeissa, enka koe sita millaan tavalla tunkkaisena. Henkilokohtaisesti en ole myoskaan koskaan ymmartanyt niita ihmisia, jotka laittavat pyykkinsa kuivausrumpuun, vaikka ulkona paistaisi aurinko ja ne kuivuisivat hetkessa. Mina suorastaan nautin pyykin ripustamisesta! Tanaan taalla tosin sataa tihuuttaa ja mulla olisi pari koneellista ripustettavana, joten tallaisina paivina olisi tietysti mukavaa, jos omistaisi kuivausrummun, jota voisi hatavarana tarpeen tullen kayttaa...  ;)

Timo

Minä olen kuullut, että paras paikka kuivata pyykkiä on varjoinen ja tuulinen paikka. Meillä on sellainen terassin nurkassa. Pyykkinarujen sijasta minä olen virittänyt sinne pyykkiseipäät. Tässä kuva niistä. Singaporessa aikanaan ihastuin perinpohjaisesti sikäläiseen tapaan kuivata pyykkiä, ja olen halunnut meillekin samanlaiset muovilla päällystetyt bambuseipäät, jotka on kiinnitetty koukuilla kattoon. Seipään toisen pään saa laskettua alas niin, että vaatteet voi pujottaa seipääseen. Toinen vaihtoehto on kiinnittää vaatteet erityisesti tarkoitusta varten valmistetuilla pyykkipojilla, joiden leuat ovat puoliympyrän muotoisia.  Kuivausrumpu meillä oli talossa valmiina, mutta se seisoo yleensä käyttämättömänä. Ja onhan meillä vielä auringossakin yksi pyykkiteline, mutta sillä kuivataan yleensä vain lakanoita. Tuo seiväsviritys on eniten emännänkin mieleen. Niitä päiviä varten, jolloin tuulenvirettä ei ole tarpeeksi, olen ajatellut asentaa aputuulettimen seipäiden läheisyyteen.

Lisäys: niin, kuten kuvasta näkyy, minun tämänhetkiset seipääni eivät ole muovilla päällystettyjä vaan tavallisia puutarhaan tarkoitettuja bambukeppejä. Ne ovat tarkoitusta varten vähän liian lyhyitä. Eivätkä ne ole suoria, mikä heikentää hieman esteettistä vaikutelmaa. Tavoitteena on löytää jostain niitä oikeita eli parimetrisiä, suoria, sinisikis, punaisiksi tai vihreiksi muovilla päällystettyjä bambukeppejä.

Leokatti

Juu, varjoon ja tuuleen minäkin mielelläni pyykit laittaisin. Ehkäpä se on tämä kuiva ja kuuma Perthin aurinko, josta en pyykeissä tykkää. Eivätkä kyllä tykkää väritkään, ei sen puoleen  :confuse.

Kuivatusrumpua meillä ei ole eikä kyllä tule. Silittäminen nyt vasta hauskaa on  :nuttu:.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

hanskie

Kun kerta on puhe pyykkikoneista, niin taytyy kysya muilta asiantuntevilta, etta onko teilla myoskin sellainen malli, joka syo miesten sukkia?   :confuse   Ostin juuri Ihkauuden paaltaladattavan Simpsonin ja huokaisin helpotuksesta kun paasin eroon vanhasta, joka joka viikko soi sukan tai pari ja parittomia sukkia on laatikko puolillaan.  :nuttu:  Nyt kuitenkin huomasin etta tama uusi kone on myos sukkasyomari. Kysyin vaimolta onko han nahnyt kuinka se kone ne sukat syo, mutta ei ole, eika tieda miten haviamistemppu tapahtuu.

Kirjoitti nimim. yksisukkainen mies.   :XXXX    >:D    :XXXX
Hannu

MH

Kuivausrumpu on erittäin hyvä, poistaa tehokkaasti vaatteista irtopölyn, eläinten karvat ym. "tauhkan".

Milka

Lainaus käyttäjältä: hanskie - huhtikuu 02, 2007, 14:14
Kun kerta on puhe pyykkikoneista, niin taytyy kysya muilta asiantuntevilta, etta onko teilla myoskin sellainen malli, joka syo miesten sukkia?   


Hanski, Etkos ole kuullut etta jokaisessa pesukoneessa on ns. musta aukko, joka vetaa puoleensa vain mustia miesten sukkia.  :pepsodent


Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Milkajoka vetaa puoleensa vain mustia miesten sukkia.   

Ei se ole väristä kiinni.  Kyllä ne kaikki sinne johonkin samaan "reikään" menee vaikka olisi valkoisia :pepsodent

Jaaks

Piti nyt nostaa tämä aihe taas esille kun tuli pari viikkoa sitten uusittua lähes kaikki kodin koneet ja osana oli Fisher & Paykel Aquasmart sekä ASKO D3111 Dishwasher

Vaikka en näiden kodinkoneiden suurin käyttäjä meidän taloudessa olekaan, niin täytyy kyllä sanoa, että vanhat Westinghouse tuotteet jäivät huomattavasti jälkeen pesutuloksen laadussa, vaikka eivät niin vanhoja olleetkaan (ehkä 5 vuotta).
Nyt on valkoiset vaatteet valkoisia ja väriliset värillisiä sekä paljonkin käytetyt viinilasit kristallin kirkkaita, vaikka niistä tuskin aikaisemmin näki mikä oli viinin väri  :D

Näköjään tehokkuudesta ja veden- sekä sähkönkäytön taloudellisuudesta täytyy maksaa, mutta onhan se sen arvoista ympäristön ja jälkikasvun tulevaisuuden kannalta  :pepsodent

Aikis

Onneksi olkoon uusille koneille. Ehkäpä ne kadonneet sukatkin sitten löytyvät... ;)

Jaaks

Aikis,

Ei toivoakaan siitä, kun tämä uusikin pesukone tuntuu "syövän" niitä eli usein on se sukan pari hukassa :confuse

Aikis

Nyt täytyy 30-vuotisen sodan kokemuksella sanoa, että sinne liinavaatekaappiin tutkimaan sukkapyykin jälkeen pestyjä pussilakanoita...siellä ne ovat lakanan nurkissa!

No, ehkä eivät kaikki kuitenkaan - osa ilmeisesti hajoaa atomeiksi ja haihtuu universumiin pesuveden tai kuivaushöyryn mukana!

Se vain on outoa, että ilmiö koskee pääsääntöisesti vain miesten sukkia...olisiko siinä joku hajukerroin vai mikä? Vai eikö sitä toista paria ole koskaan pyykkiin laitettukaan?

Pohdinta ja tutkimusmatka jatkuu...

Heidi

Me ollaan katseltu viime aikoina astianpesukoneita ostomielessa ja aikaisempien dunderin suositusten mukaan lahinna Askoja, itse asiassa tehtiinkin jo ostopaatos Jaaksin mainitsemasta mallista. Kiva siis kuulla, etta olet ollut siihen tyytyvainen! Nyt on viela jaljella liikkeiden kilpailuttaminen, etta saadaan varmasti paras mahdollinen hinta koneelle... Olin muuten siina uskossa, etta Good Guys olisi hinnoiltaan edullisempi kuin moni muu paikka, mutta esim. Harvey Norman ja Retravision antoivat meille paljon paremman hinnan suoralta kadelta.

Ollaan etsimassa myos uunia, jos jollain on suositella jotain hyvaksi havaitsemaansa merkkia/ mallia otan tiedon kiitollisena vastaan! Haluamme sellaisen "dual fuel" systeemin, eli sahkouuni ja kaasulevyt. Merkit, joita olemme katsoneet ovat Westinghouse, Lofra ja Euromaid - mulla ei ole noista mistaan oikein kasitysta, ensinmainittu taitaa olla ainoa merkki, jonka nimen tunnistin. Nykyinen uuni taitaa olla yhta vanha kuin talokin, etta on korkea aika uusia...  :)

arixmel

no nyt muistin kirjoittaa tanne kun aihe tuli taas esille, eli kun naita koneita alkaa ostamaan vaihtamaan tms, niin asiaan on hyva saada puolueetonta mielipidetta. Itse olen havainnut mielenkiintoiseksi fiksun kuluttajan oppaaksi Choice lehden.
(menee vahan mainonnaksi) sallittakoon mainonta koska kasittaakseni kyseinen julkaisu on riipumaton, ei voittoa tekeva laitos eli arviot eivat ole markkinavoimien jyllaamia.
http://www.choice.com.au/viewArticle.aspx?id=101257&catId=100472&tid=100008&p=1&title=Who+we+are

http://www.choice.com.au

koska niita ei ole mainoksilla maksettu niin testien tiedot ovat maksullisia olikohan vahan alle parikymmpia nettiversio neljannekkselle.

ja heti pitaa sanoa Jaaaksille etta hyvin olit taustatyon tehnyt :peukkuy nayttaisi tuo sun kone olevan Best buy luokassaan yhdessa LG invertterin (edesta taytettava) kanssa,

mielenkiintoisena pidan sita etta niilla oli joskus testi pesuaineista ja paras testissa oli Aldin tuote,,en nyt nimea muista...tutkiii,,,joo seka toploadereihin etta molempiin sopivissa pesuaineissa 45 testatun aineen joukosta voittajaksi selviytyi Aldin Trimat...hah mina niin tykkaan kun joku kiusaa isoja ketjuja ja merkkeja.

cvb
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

arixmel

You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

RUU

Lainaus käyttäjältä: arixmel - toukokuu 12, 2007, 08:29
mielenkiintoisena pidan sita etta niilla oli joskus testi pesuaineista ja paras testissa oli Aldin tuote,,en nyt nimea muista...tutkiii,,,joo seka toploadereihin etta molempiin sopivissa pesuaineissa 45 testatun aineen joukosta voittajaksi selviytyi Aldin Trimat...hah mina niin tykkaan kun joku kiusaa isoja ketjuja ja merkkeja.

Tämän saman huomasin Suomessakin, kun sinne alkoi levitä Aldin rakas kilpailija, Lidl. Osa niiden private-label tavaroista oli yllättävän hyviä, selvästi siinä parhaassa neljänneksessä tuoteryhmässään. Mutta vastapainoksi sieltä saa toki myös sellaista, joka ei innosta ostamaan samaa uudelleen eli tuotteet pitää tuntea, jotta osuu oikeaan. Pesuaineissa Lidlkin pärjää hyvin, liekö tämä jotenkin yleistä noille halpislaatikkoformaattikaupoille?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Heidi,

Se kilpailuttaminen kannattaa kyllä.
Minäkin hain tarjoukset Harvey Norman, Good Guys, Clive Anthony ja Retravisio liikkeistä.  Minä kylläkin pyysin tarjouksen paketista: jääkaappi, pesukone, astianpesukone, hella ja uuni joten siitä tuli ihan kohtalaisen kokoinen laskukin  :o  Olin tietysti jo etukäteen vertaillut tuotteita ja tiesin ihan tarkkaan mitä halusin, mutta silti suurin osa kauppiaista yritti vielä myydä jotain muuta mitä pyysin.
Retravisio oli paras ja toivat vielä tavarat kotiin ilmaiseksi, sekä toimittivat vanhan jääkaapin ja pesukoneen ilmaiseksi seuraavalle omistajalle  :pepsodent

Oli muuten n 20% ero suurimman ja pienimmän tarjouksen välillä ja kotiintoimituksen hinta vaihteli $50 - $120.

Siihen Askon astianpesukoneeseen olen todella tyytyväinen sekä pesutuloksen, että koneen hiljaisuuden takia.  Se pesee astiat jopa +70C lämpöisellä vedellä, joten hygienisyys on taattu ja astiat ovat pesuohjelman jälkeen täysin kuivia eikä laseissa ole pienintäkään kuivunutta vesitahraa.  Good choice  :peukkuy

MH

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - toukokuu 12, 2007, 14:40
toimittivat vanhan jääkaapin ja pesukoneen ilmaiseksi seuraavalle omistajalle 

Eikös ne mennyt vain "lainaan" :pepsodent

Raiwå

Pyykin / astianpesukone  :D

Törmäsin noin kk sitten yhteen mielenkiintoiseen ongelmaan pyykinpesukoneemme reistaillessa.

Olimme kolme kertaa korjauttanut konetta takuuseen, ja aina sama piirilevyke uusittiin ja selvitys oli aina että torakat aiheuttaa piirien oikosulkuja jättäessään jälkeensä jotai limaa kai sit:)

Kun hemmo kävi viimeisen kerran katsomassa konetta ohjauspaneelista johtuvan vian takia, hän samalla heitti sen reistailleen piirilevyn tilalle uuden, ja totesi että kun toi takuu menee umpeen, niin sit sen levyt korjaus maksaa $500 minimi :).

Noh, ei menný ku 6kk niin taas lopetti pyörimisen kone, ja kun sitten soitin korjaamoon, he sanoivat sen todennäköisesti olevan se sama levy, ja hinta olis se luvattu $500  :confuse

Kun sitten oli Sunnuntai tulossa, ja ei tietoakaan kenestäkään korjaajasta, niin aloin miettimään uuden ostoa, johon sitten 1 pulloa Siglo Rioja juotuani päädyin noin klo 1 aamulla, ja vielä sain aamulla perheen ilot niskaani ku olin sen Tupulle menny iloisena kertomaan yöllä, ja mielestäni ihan oikeutettuna  :nuttu:(vai nukku muka) pah!!!  :confuse


No sitten kuitenkin aloin purkamaan konetta kun tiesin piirilevyn sijainnin, ja hetken sitä katseltuani päätin ottaa ison lasin silmien eteen, ja yritin etsiä niitä mainostettuja limavanoja, en löytäny edes jalanjälkiä.

Toimituksen huomio tähän väliin; Meikäläinen myrkyttää talonsa säännöllisin väliajoin, koska naarurit eivät osaa sitä tehdä, joten ei näy olioita eikä torakoita meidän talossa.  >:D

Kun sitten aloin miettimään uudestaan asiaa, muistin että paikallinen TV kauppias/korjaaja on auki Sunnuntaisin, joten lähdin käveleen hänen luo, ja tiputin piirilevyn tinamestarin eteen ja pyysin tarkistamaan levyn kunnon.
Tämän hetken siihen kinattuaan että hän ei korjaa pesukoneita, hän sitten lopulta otti levyn nenänsä alle ja hetken tähtäiltyään ilmoitti, että lämpölaajentumista johtuvia piirien katkeumia, jotka uudelleen tinaamalla kuulemma saa korjattua.
Kun sitten maksoin $15 tinurille, ja kotiin käveltyä laitoin levyn kiinni, ja painoin nappia niin kone hyrähti käyntiin, ja on senkin jälkeen toiminut ihan moitteetomasti. Vaimo väittää että välillä näkyy sale of the century lasiluukusta, mutta olen sen vain todennut johtuvan korjaajan taustoista :)

Mutta loppuun vielä yksi huomio kun olette ostamassa uusia koneita!

Ostakaa aina siihen lisätakuu jos vain on saatavissa, ja se tulee olla vähintään 5v.
Yleensä se ei satasta enempää maksa, ja aina auttaa harmin iskiessä.  :nuttu: :nuttu: :nuttu:



Hauskoja pesuhetkiä toivottaa


:coolh :coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä:  MHEikös ne mennyt vain "lainaan"

Laita vaan kierrätykseen kun ette enään tarvitse tai myy pois ja pidetään rahoilla hyvä BBQ  :XXXX

MH

Raivo,

Tuo piirilevyongelma koskee nykyään lähes kaikkia joissa  sellainen on. Ennen vanhaan kun niitä teki ihmiset jossain muualla kuin aasiassa ei ongelmia ollut. Eikä tuo ole tekijän vika vaan tehtaiden jotka niitä teettää. Eräs tuttu joka päivittäin on aasian kaupan kanssa tekemisissä on kertonut että sieltä löytyy ihan huippulaadusta siihen toiseen ääripäähän. Aasialaiset kun osaavat kaupankäynnin niin eivät tee yhtään sen parempaa kuin mistä saavat hinnan.


Jaaks,

Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa paremmalta :pepsodent

arixmel

Tervehdys,
Tuli tuossa ajankohtaiseksi paivittaa torpan mukana tullutta asitianpesukonetta uurempaan koreampaan ja ekolookisempaan malliin (luulen etta nykyinen veren pula taalla johtuu meidan vanhan koneen kulutusluvuista  :pepsodent)

no samalla tuli mietittya semmoisia mita ei ennen ollut edes tullut mieleen, eli mika ne lasit sitten joissakin malleissa tekee sameiksi ja kasittaakseni veden kovuus(jos ei niita nyt suoraan ole hiottu sameiksi) on siihen syyna,,,sen voi sitten testata laittamalla lasin etikkaan viideksi minuutiksi ja katsoa vaikuttaako asiaan.

asiaa tutkiessani tuli vastaan koneita joissa on veden pehmennin joka suolan avulla  (muistettava lisata aika ajoin) pehmentaa vetta (pehmea vesi puhdistaa paremmin) (esim tama mielen kone http://www.productreview.com.au/showitem.php?item_id=3005)
ja rinse aid (johon kuulemma voi laittaa etikkaa) joka taasen siina loppu vaiheessa poistaa veden pintakalvon voimakkuutta jolloin astioista tulee kuivempia.

osittain tama kovuus mietiskely patee myos pyykinpesukoneisiin,,,eli kone joka on toiminut aivan oikein aivan samoin kaytettyna aivan samalla pesuaineella ei valttamatta toimikkaan toisessa paikassa aivan yhta hyvin johtuen siita vedesta. kuulemma jotkut pesuaineet pehmentavat vetta (esim ne kolmivariset tabletit)  mutteivat yhtatehokkaasti kuin oikea pehmentaja.

ei nyt ihan parhaita mahdollisia kovuusvertailuja maiden valille loytynyt mutta tassa alkuun jos jotakuta kiinnostaa

muunto kertoimet arvojen valilla
dH × 17.9 = ppm
ppm × 0.056 = dH

jostain loytamani suomen veden kovuudet

wikista loytynyt aussi tieto"""" http://en.wikipedia.org/wiki/Dishwasher#Hazing_of_glassware.2C_prohibition_on_dishwashing_lead_crystal
Analysis of water hardness in major Australian cities by the Australian Water Association shows a range from very soft (Melbourne) to very hard (Adelaide). Total Hardness as Calcium Carbonate mg/L are: Canberra: 40[13]; Melbourne: 10 - 26[14]; Sydney: 39.4 - 60.1[15]; Perth: 29 - 226[16]; Brisbane: 100[17]; Adelaide: 134 - 148[18]; Hobart: 5.8 - 34.4[19]; Darwin: 31[20].

eli jos vaikka vertaan helsinkia ja brislandiaa...Helsinki dh=3 brisbane 100ppm x 0.056 = 5.6

eli esim brislandiassa ollan jo menossa kovemmalle puolen,,,vai ollaanko,,,,kemistit vois asiaa valaista minulla ei siihen ole sen tarkempaa tietoa...asian voisi testata tietenkin keittamalla veden pohjaan ja jos (poista puuro ennen kokeen suoritusta) pohjaan jaa valkoinen kalvo niin joko keitit maitoa tai vedessa on kalsiumia tms

ai niin ostin (huutokaupasta 2v takuulla) Daniela DDw300ss koneen ja ainakin ensimmaisen pesun jalkeen olen tyytyvainen

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

arixmel

veden kovuudesta

tassa iltapaiva teen aikaan ajattelin sitten testata sen veden kovuuden "tieteelisesti" eli sijantina brissylan pohjoispuoli  vesi tulee kaiketi north pinesta? pari litraa vetta kattilassa ja sen kun keitin niin pohjalle jai huomattava valkoinen kalsiumi tai muu vastaava kerrostuma (ei ehka voi kutsua kerrostumaksi mutta semmoinen kalvomainen vari),,,ei hyvaa tee meidan koneille...en muista tehneeni vastaava testia suomessa joten jatan vertailevan tutkimuksen siihen,, kokkolan vedenkovuudella sita vetta ei edes pysty keittamaan ,,,sen joutuu paistamaan  :pepsodent
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Tiikeli

Hei hanskie ja muut  :pepsodent

"Kun kerta on puhe pyykkikoneista, niin taytyy kysya muilta asiantuntevilta, etta onko teilla myoskin sellainen malli, joka syo miesten sukkia?      Ostin juuri Ihkauuden paaltaladattavan Simpsonin ja huokaisin helpotuksesta kun paasin eroon vanhasta, joka joka viikko soi sukan tai pari ja parittomia sukkia on laatikko puolillaan.    Nyt kuitenkin huomasin etta tama uusi kone on myos sukkasyomari. Kysyin vaimolta onko han nahnyt kuinka se kone ne sukat syo, mutta ei ole, eika tieda miten haviamistemppu tapahtuu.

Kirjoitti nimim. yksisukkainen mies.            "

Pakko oli tähän väliin kommentoida tätä loputonta sukkien häviämisongelmaa joka vaivaa jopa puhemiestämme Sauli Niinistöä (ei kylläkään ikinä kuunaan allekirjoittanutta  ??? )
Sellaisille henkilöille joilla kone syö sukkia niin kokeilkaapa Supi sukkanipsuja (ainakin mulletoi.comissa), jos sen jälkeen vielä häviää niin uskon viimein kyseisen mustan aukon olemassaoloon.. Helpottavat myös sukkien kuivumaan ripustelua (miehet kuluttavat uskomattoman paljon sukkia...) ja parien löytymistä pois laitettaessa.

Olipa muuten hauska lueskella millaisia pesukone onkelmia siellä on. Omakin on tökkinyt viimeaikoina ja pesuaika venynyt jopa kolmeen tuntiin. Nyt on putsattu kaikki mahdolliset röörit ja vähän helppasi.