Mitä alaa kannattaa opiskella?

Aloittaja Tunnus, huhtikuu 18, 2013, 02:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tunnus

Hei! Mitä alaa kannattaa opiskella päästäkseen Skilled Independent visalle? Tässä alkas just olla lukio takana ja armeijan jälkeen pitäisi jonnekin hakea. Ja kun nyt on vuosia ollut unelma muuttaa Australiaan niin ei olisi kovin kiva vuosien opiskelun jälkeen huomata, ettei kelpaakaan SI visalle...

maumau

Tule nyt ensiksi armeijan jälkeen WH viisumilla kattomaan kattomaan miltä Australia tuntuu!

MK

Kukaan ei varmaankaan pysty ennustamaan minkä alan asiantuntijoita Australiaan halutaan esimerkiksi 5-10 vuoden päästä. Varmaan joidenkin tiettyjen alojen ammattilaisille on aina kysyntää. Ehkäpä voisi katsoa läpi aiempien vuosien SOL -listoja ja tutkia mitkä ammattinimikkeet niistä vuosi toisensa jälkeen aina löytyy?

sToked

sairaanhoitaja on aina varma valinta. mut tuu tänne tekee tutkinto älä tee suomessa, tulee loppupeleissä halvemmaks.

Anssi

Minkä tason opintoja olet ajatellut. Kokin ja tohtorin väliltä löytyy aika paljon valinnanvaraa. Tällä hetkellä ehdot ovat niin tiukat, että voisi muillakin kuin terveysalalla olla ihan kätsyä suorittaa ainakin osa tutkinnosta Australiassa (esim. maisterintutkinto suomalaisen kandin jälkeen).

Anssi

Kaupan ala on ainakin 10 v. ollut sellainen, että turha yrittääkään. Kaikenlaista puliveivaria riittänee omastakin takaa. "Rehellisen työn tekijöille" (=amis) on tuntunut riittävän tilaa, samoin oikean alan insinööreille.

MH

No perinteiset Sähkö, Putki, Ilmastointi asentaja niille on aina kysyntää ja palkkataso on aika hyvä verratuna moneen paremmin koulutettuun ammattiin.

Boomerang

Jos tarkoitus on saada Skilled Independent viisumi ja päästä maahan asumaan niin kai lyhin/nopein reitti on paras. Viisumihan ei edellytä hakemuksessa ilmoitetun ammatin töiden tekoa. Tietenkin jotain duunia on tehtävä ellei ihan hipiksi heittäydy. Hitsaajat (Welder) näyttäisi olevan kysytty ammatti tällä hetkellä ja on visa listoillakin. Ne hommat on aika pitkälti reissuhommia.

Milka

Suomalaisella oikeustieteen tutkinnolla ei ole helppoa saada toita taalta. Oikeussysteemi kun on aivan erilainen. Joten jos tyollistymismahdollisuuksia ajattelet niin myos mina suosittelisin terveysalaa, sahko-, rakennus-, hitsaus- ammatteja. 

maailmalla79


[/quote] hmm.. no jos opiskelee suomessa bachelor of law ja sitten muutaman vuoden päässä sen pohjilta master of law? Mahdotontako?
[/quote]

Oikeussysteemit on täysin erilaisia. Itsellä bachelor of laws australiasta ja sillä ei tee yhtään mitään suomessa. Koulussa oli kavereita euroopasta joilla oli tutkinto suoritettu jo kotimaassa ja niiden täytyi tehdä koko tutkinto uudestaan täällä (poislukien englantilaiset a kanadalaiset)
Käsittääkseni paikallinen Master of Laws ei auta sinua saamaan töitä lakimiehenä jos ei ole paikallista perustutkintoa alla. Ilman paikallista bacheloria et pääse oikeuden listoille eli lakimieheksi.

Toisaalta voin sanoa että oikeustieteen opinnot ei täällä omasta mielestä hirveän vaikeita ollut. Lukemistakin loppujen lopuksi vähemmän kuin mitä peloteltiin. Esim jos lukiossa pärjännyt suomessa hyvin niin aussi yliopisto ei ole hankalaa. Lakialalla töiden saaminen on kuitenkin vaikeeta koska paikkoja on rajoitetusti ja ala on täynnä pinkoja.

maailmalla79


Omissa töissä näkee aina miten eri alan ammattilaiset tienaa.

Omat kestosuositukset on putkimies ja kirjanpitäjä-tilintarkastaja.

Tilejä pitää aina tarkistaa ja joku haluaa aina minimoida verojaan ja kyllä niiden putkien pitää lamankin aikana vetää.

Itsellä peukalo keskellä kämmentä ja numerot ei oikein kiinnosta mutta palkat on alalla kyllä aika hyvät oman käsityksen mukaan

Paula_Liina

Jos aikomuksesi oli suorittaa H-laaketieteen tutkinto Suomessa, se ei sellaisenaan kelpaa Ausseihin. Heilla on tiukat saannot talla hetkella etta mista maista tulevat hammaslaakarit voivat rekisteroitya Australiassa ilman etta joutuvat tekemaan uusia tentteja (esim. UK:sta valmistuneet kelpaavat). Naista muuntotenteista en tieda sen tarkemmin prosessia muuta kuin tietaakseni niita on ainakin 2 kpl (kirjallinen + kliininen) ja rahaa menee. Lisatietoja tasta: http://www.adc.org.au/index.php?id=6

Viime vuosina hammaslaakareista on ollut pulaa Ausseissa ja esim. Englannista on tuotu sponsorivisalla hammaslaakareita paikkaamaan tarvetta. MUTTA tama saattaa muuttua radikaalisti lahivuosina silla alan koulutuspaikat Australiassa ovat lisaantyneet huimasti. En siis pitaisi taysin varmana etta ammatti olisi listalla valttamatta enaa 3-5 vuoden paasta. Jos talle alalle suuntaat, kannattaa pitaa tiukasti silmalla alan kehitysta Ausseissa.

Jos ajatellaan vastavalmistunutta hammaslaakaria ja miten he talla hetkella tyollistyvat: suurten kaupunkien ulkopuolella on helppo tyollistya. Suurissa kaupungeissa (Sydney, Melbourne, Brisbane) kilpailu on kovaa silla paikallisetkin vastavalmistuneet haluavat naihin kaupunkeihin. Joten jos haluaisit tyollistya nopeasti -> ole joustava sijainnin suhteen; jos haluat tehda toita tietyssa kaupungissa -> ole valmis pitempaan tyonhakuaikaan. Tietenkin jos on tiettya erikoisosaamista ja -kokemusta, tilanne on toinen kaupungeissakin.

maailmalla79

Lainaus käyttäjältä: Tunnus - toukokuu 12, 2013, 03:10
LainaaKoulussa oli kavereita euroopasta joilla oli tutkinto suoritettu jo kotimaassa ja niiden täytyi tehdä koko tutkinto uudestaan täällä (poislukien englantilaiset a kanadalaiset)
eli siis britanniassa/seelannissa suoritettu kandi on ihan kelpo australiassa, että eivät vaadi kuitenkaan täys aussi tukintoa?

Englantilaisten taytyy suorittaa kursseja, muistaakseni siina meni pari vuotta osa-aikasena kaverilta. Toissa on ollut uusi-seelantilaisia jotka on tullut tanne toihin, en tieda onko niiden pitanyt suorittaa mitaan.