Onko Aussipassi välttämätön kaksoiskansalaiselle, kun poistuu Ausseista

Aloittaja Vilja, huhtikuu 15, 2013, 10:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Vilja

Moi,

perheemme muuttaa takaisin Suomeen heinäkuussa. Kustannukset ovat valtaisat, joten mietimme, että 6-henkinen perhe säästäisi rahaa mm. passikustannuksissa, mikäli ne eivät ole pakolliset? (Voimme hakea passeja tulevina vuosina tarpeen vaatiessa, mutta just nyt emme haluaisi niitä hankkia.)

Tietääkö joku, voiko Suomen passilla poistua maasta, vaikka on myös  Australian kansalaisuus?

Kiitos =)

Nina

wendolene

Uskoisin, että maasta poistumiseen tarvitaan ainakin voimassa oleva permanent residency Suomen passissa. Tietääkseni tuo permanent residency pitää uusia viiden vuoden välein.

SaQ

Lainaus käyttäjältä: Vilja - huhtikuu 15, 2013, 10:12
Tietääkö joku, voiko Suomen passilla poistua maasta, vaikka on myös  Australian kansalaisuus?
Olen tutkaillut naita passiasoita kanssa viime aikoina ja paadyin tahan tulokseen:

Maasta voi poistua suht helposti milla tahansa aidolla ja voimassaolevalla passilla. Saapuminen on huomattavasti helpompaa aina sen maan passilla, mihin maahan olet saapumassa. Suomi tahtoisi mieluiten skannata Suomen passin, jotta he voivat pitaa kirjaa Suomessa olopaivista, joilla voi olla verotusvaikutuksia. Aion tulevaisuudessa itse pitaa Australian passia (koska se on 10v voimassa ja myos helpompi jos asuu taala kts. seuraava kappale), ja Suomeen mennessa ilmoitan, etta olen myos Suomen kansalainen ja anna heille henkilotunnuksen, jos niin haluavat.

Australia taas toivoo, etta kaytat Australian passia maahan saapuessa, koska se on helpoin todiste kansalaisuudestasi. Australian kansalaiselle ei voida myontaa minkaanlaista viisumia Australiaan, joten passi on helpoin tapa todistaa kansalaisuutesi rajalla. Smart Travellerin mukaan (http://www.smartraveller.gov.au/tips/dual-nationals.html) maahan voi tulla myos ilman voimassa olevaa Australian passia. Tosin lentoyhtiot eivat ota lennolle, elleivat he loyda sinulta Australian viisumia tai Australian passia, eli tuo taitaa olla aika harvinaista.

Vilja

Kiitos paljon vastauksista. Näin olemme itsekin ymmärtäneet, ettei passi ole pakollinen, kun siis Suomen ja Australian kansalaisina poistumme maasta ja meillä on Suomen passit.. Tästä tuli varmempi oloi ja pitää kai vielä kerran tutkailla joitain immi.gov sivuja... =) NIna

RUU

Nina, maasta voi poistua vaikka Suomen passilla. Australiaan takaisin paaseminen vaatii kaksoiskansalaiselta aussipassin, silla kansalaisuuden saatuasi viisumi perutaan tarpeettomana, joten suomipassiin ei ole liitetty minkaanlaista maahantulo-oikeutta enaa sen jalkeen.

Jos haluatte myohemmin tulla kaymaan Australiaan, teidan on sitten ulkomailla haettava aussipassit itsellenne.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Vilja