Lemmikit; kuljetus,kysely,myynti,osto,ym

Aloittaja Jouko, elokuu 03, 2001, 22:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JuPe

Meillä lähtee 26 päivä tammikuuta kaksi Staffia Suomesta Melbourneen ja ovat 28 päivä perillä täällä.

Ne lentävät ensin Finnairilla Lontooseen, jossa niiden täytyy vähintään huilata 8 tuntia ja eläinlääkäri tarkistus.
Sieltä ne jatkavat matkaa Quataksella Singaporen kautta Melbourneen.

Me soitimme suoraan Finnairin Cargoon joka tarjoo yllä mainittua palvelua (ilmeisesti uusi tänä vuonna). Lennot ja eläinlääkärin tarkastus Lontoossa maksaa noin 2600 Euroa kahdelta koiralta.
Eli vähän halvempi kuin Pet Cargo.

Sen jälkeen koiruudet joutuvat olemaan karanteenissa vähintään 30 päivää. En muista tarkkaa hintaa yölle.

Se on kuitenkin helppo osuus...

6kk ennen lähtöä koirilta täytyy ottaa verikoe josta katsotaan onko rabiesta. Jonka jälkeen haetaan lupaa Australian maa ja metsä taloutta vastaavalta instituutilta lupa koirien tuomiseen.

Sitten alkaa eläinlääkärissä jouksemis rumpa, verikokeita, rokotteita, lois/kirppu häädöt, yms. ja nämä täytyvät olla määrättyjen päivien sisällä ennen lähtöä (viimeisen kuukauden/viikon aikana).

Kannattaa lukea koirien tuonti ohjeet erittäin tarkkaan läpi!!!


Toivottavasti tästä saa jonkin laisen kuvan mitä tarvitsee tehdä että saa koirat Ausseihin.
Nyt täytyy vaan toivoa että omat koirat pääsevät turvallisesti ja hyvin mielin perille. Ei pitäisi olla kuin lois ja kirppu häätö jäljellä ennen lähtöä.

-JuPe-

chilifinn

Jupe, mitenkäs koirien lentomatka sujui?
Menikö kaikki niin kuin piti ja voivatko koirat hyvin lennon jälkeen?
Millainen paikka karanteeni on? Miten vierailut sujuvat?

necronomicon11

osaako kukaan kertoa miten saa koiranpennun australiaan? siis karanteenista rokotuksista iästä ym.
voisi vaikka ystävällisesti laittaa sähköpostia minulle? olisiko joku kenties menossa sinne ensi kesänä? voisiko viedä pennun mennessään? toki kulut korvataan!
wildperry@msn.com

kiitos!

necronomicon11

kiitos, vaikeaahan tuo tuntuu olevan. hinnoista en nyt oikein päässyt selvyyteen mutta lentoyhtiöltä kait selviää nekin.

chilifinn

Ohessa vielä lisää aiheesta:

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1680#pid20346

Jupen koirien matkasta ja karanteeniajasta olisi joskus kiva kuulla.

varaani

Mitenköhän liskon tuominen ausseihin onnistuu? vai onnistuuko ollenkaan?

Rockola

LainaaOriginally posted by varaani
Mitenköhän liskon tuominen ausseihin onnistuu? vai onnistuuko ollenkaan?

Ei onnistu ollenkaan. Australian karanteeniviranomaisen AQIS:in webbisivulta www.aqis.gov.au loytyy mm. seuraavaa tietoa:

Commodity:     Reptiles, pets - Live

Biosecurity Australia has not developed import conditions for this animal and as such AQIS cannot facilitate your import.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Nasu

No nyt kun ollaan nuo kisulit ja koiratkin käsitelty, niin miten on chinchillan laita (enkä tarkota nyt sitä Aussilan kaupunki-chinchillaa vaan jyrsijä-chinchillaa)! AQISin sivuilla ei ainakaan kielletty niiden maahantuontia, jos oikein ymmärsin...mutta en löytäny sieltä mitään kyseisen eläimen tuontiin liityvistä vaatimuksista (ehkei siinä sitten sen kummempia vaateita olekaan:?). Onko se karanteeni 30-päivää myös näille pieneläimille?

jounij

AQIS:in veppisivun hakua käyttämällä löytyi "Importing animals other than cats and dogs", jossa on "rodents" eli jyrsijät - linkki. Mikäli oikein osaan tuota jokseenkin epäselvää sivua tulkita, niin lemmikkijyrsijän tuonti näyttäisi olevan sallittua, mutta karanteenin kera:

http://www.daff.gov.au/content/output.cfm?objectid=4d62f5de-db4c-4161-a734ca7b02d58ea0

Tuolla sivulla luki: "Please contact the Live Animal Imports Program (Canberra) or your nearest AQIS office if further information is required." Tuossa tekstissä oli hyperlinkit asianomaisiin sähköpostiosoitteisiin lisätietojen pyytämiseksi.

LainaaAlkuperäinen postittaja Nasu
(enkä tarkota nyt sitä Aussilan kaupunki-chinchillaa vaan jyrsijä-chinchillaa)!

Mikähän mahtaa olla "Aussilan kaupunki-chinchilla"?!?


Ihmettelee
Jouni
Canberra

Aikis

Ihan en ole varma, mikä otus tämä chinchilla on mutta sen tiedän takuuvarmasti, että hamsteria ei Australiaan voi tuoda... meinasi meinaan meidän muutto aikanaan tyssätä tähän tosiasiaan muutama vuosi sitten täysin! Tyttö oli juuri saanut hamsun, ja kova työ piti tehdä että hän siitä pystyi luopumaan ja kiinnostus uutta asuinmaata kohti voitti! Mutta tuolloin selvitin kaikista mahdollisista lähteistä asian, ja hamstereita ei voi tuoda kuin tieteellisiiin tarkoituksiin ja silloinkin vain uroksia.

Yhtäkkiä luulisi, että kaikki jyrsijät ovat samassa kategoriassa, mutta tausta noille tuontimääräyksille lienevätkin siinä, että Australiaan ei haluta sellaisia eläimiä, jotka eivät ennestään kuulu sen faunaan. Nimittäin olemme sitten täällä huomanneet, että onhan täällä monenmoista jyrsijää kaupan, mutta ei hamstereita tosiaankaan!!

Joten jos haluaa asian varmistaa, niin kannattaa kysyä ihan lajikohtaisesti. Toinen juttu sitten on että mitä pieni piipertäjä tykkää vuorokauden lennosta - selviytynee hengissä tosin ,mutta entäs henkiset vauriot...??? Täältä kyllä löytyy tosiaan monenlaisia lemmikeitä korvaukseksi - no offence ja kaikki kunnia kyseiselle chincillalle.

Jaaks

Jouni,


LainaaMikähän mahtaa olla "Aussilan kaupunki-chinchilla"?!?

Taitaapi olla viittaus Queenslandin kaupunkiin nimelta Chinchilla ? - Western Darling Downs eli n 300 kliks meilta tuonne sisamaahan pain (North West).

marzi86

mitenkäs muuten on ton papukaijan tuominen ausseista suomeen? tutulta kuulin että se oli saanut ausseissa kakadun mutta ei voinut tuoda sitä suomeen koska hänen olisi pitänyt asua ausseissa vähintään kaksi vuotta!? Tästä tosin on jo hyvin kauan aikaa..15-20 vuotta. Kai tällaiset asiat olisivat jo hieman helpottuneet?

Jaaks

Marzi,

Ei ole niinkään helppoa, mutta mahdollista kyllä joidenkin lintujen kanssa.  Tällaiset asiat ovat todennäköisesti vaikeutuneet viimeisen 15-20 vuoden aikana.

Tässä vähän tietoa, mutta lisäksi sinun tätyy hankkia osavaltio kohtaiset säännökset.

How to import and export Pet Birds
Wildlife trade factsheet
Department of the Environment and Heritage, November 2004

http://www.deh.gov.au/biodiversity/publications/trade-use/factsheets/pet-birds.html#overseas

Aikis

Ja jos Suomeen pain aikoo lemmikkeja kuskata, niin maa-ja metsatalousministeriolla on siihen jotain saannoksia... veikkaisin, etta verkkosivut ovat mmm.fi. Nyt varsinkin kun on noita kaikenlaisia virustauteja linnuissakin, voipi olla etta ovat aika lailla tarkentaneet tai tarkentamassa tuontimaarayksia...

Jaaks

Aivan oikein Aikis :D

Ajattelin kyllä kanssa, että ne olis helpompi kysyjien hankkia Suomesta kun siellä vielä ovat, mutta tässä vahän siitäkin tietoa mitä AQIS antaa:

LainaaCountry name: FINLAND
 
Species name: BIRDS
 
Transport requirement: Transport requirements do not exist.  
 
Updated: 16 Jun 2005

http://www.aqis.gov.au/animex/asp/Restriction.asp?ID=5423  



Yatungka

Re: Lintu ja koira lahdossa Australiasta Fidzille - miten mahtaa onnistua?

Hei,
mina ja mieheni suunnittelemme muuttoa Australiasta Fidzille taman vuoden loppupuolella. Taalla Lansi-Australiassa asuessa perheenlisaysta on tullut koiran ja linnun muodossa, mutta mutta... Mites mahtaa koko perhe paasta matkustamaan Australiasta pois? Koiran kanssa tuskin tulee mitaan ongelmia, kunhan rokotukset ja karanteenit ja muut kaydaan lapi, mutta enta lintu? Han on nuori galah, joka saatiin tuttavaltamme noin puoli vuotta sitten, eika kylla voida enaa erota tasta hurmaavasta nuoresta miehesta! Tietaako kukaan onko Australian native wildlifen vieminen maasta mahdollista?

Minulla on harvoin mahdollisuus paasta nettiin (asutaan pitkia aikoja IHAN puskassa usein ilman puhelinyhteyksia), joten jos joku osaisi antaa vinkkia taman asian suhteen, olisin oikein kiitollinen... :god:  

Kiittaen ja kumartaen, Yatungka

Leokatti

Koiran vienti onnistuu, jollei ole yksi kielletyistä roduista eikä asu Northern Territory:ssa. Karanteeni on ainoastaan 7 päivää. Enemmän täältä.

Galah'n saat viedä lemmikkinä, kunhan lupa-asiat ovat kunnossa. Lisää mm täältä
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

acromion

Heipä hei.

Osaako kukaan sanoa, onko merkittävästi kalliimpaa tuoda kaksi kissaa petcargoa käytteän Australiaan kuin hoitaa koko homma itse? Sain kustannusarvion petcargolta 2500e, mutta jos itse järkkäily on halvempaa niin yritän kyllä sitä reittiä.

Pääsisköhän Ausseihin kissojan kans veneellä? Kauan menis juu, mutta saisivat matka-ajan kisut olla omistajansa kanssa, mikä on tärkeintä.

Itsellä tarkoituksena tuoda tuolloin (luultavasti alkuvuodesta 2010) 10- ja 9-vuotiaat kissani Ausseihin. Ovat erittäin hyvässä kunnossa ja tottuneet että otan ne mukaan kaiken maailman häppeningeihin. Kaikkein suurin järkytys niille olisi jos niiden omistaja vaihtuisi, ympäristöä kun ovat tottuneet vaihtamaan säännöllisin väliajoin.

tuturune

Hei,

Olemme todennäköisesti muuttamassa Alburyyn elo-syyskuussa 2009 kolmeksi vuodeksi ja mukaan on lähdössä perheemme koira. Lemmikkien tuomisesta maahan on tässä viestiketjussa paljon tietoa, mutta suurin osa viesteistä on jo monen vuoden takaa. Siispä kysyisin, miten koiran tuonti maahan onnistuu. Koirallamme on eu-passi, se on sirutettu, rabiesrokotettu ja vasta-aineetkin on testattu.Vasta-ainetestistä meillä on 20.9. 2006 päivätty saksalaisen virologiainstituutin todistus ja testin jälkeen rabiesrokotus on pidetty voimassa. Miten lupaa koiran maahantuontiin haetaan ja kauanko koko prosessi kestää? Olisin myös kiinnostunut hinnasta. Mitähän yhden koiran vienti maksaa petcargona, entä omatoimisesti? Ja kuinka suuren vaivan säästää, jos käyttää petcargoa?

Tämä on nyt tällä erää huolista päälimmäisenä, koska tiedän, että koiran vienti Ausseihin ei ole aivan helppoa eikä nopeaa. Kyselen sitten varmaan tuolla muualla lapsen koulumaksuista ja muista muuttamiseen ja Ausseihin asettumiseen liittyvistä asioista.

Kovasti olisin kiitollinen, jos joku joka on tuonut koiran maahan kertoisi, miten se tapahtui ja miten meidän pitäisi menetellä, Tuija


MH

http://www.daffa.gov.au/aqis/cat-dogs

Tuolta löytyy tiedot siitä mitä tarvitsee, samalla kannattaa etsiä Suomesta eläin lääkäri jolla on kokemusta koirien valmistelemisesta muuttoon. Raja eläinlääkäriltä saa myös tietoa eli http://www.evira.fi/attachments/eviran_valtuuttamat_rajaelainlaakarit_1_.pdf

Me käytettiin omien koirien tuontiin tätä  http://www.petcarriers.com.au/ . Noiden avulla voit hoitaa kaiken ja palvelu pelaa loistavasti. Siinä on mukana suomalais taustainen henkilö Soile nimeltään ja siltä saa kaiken tarvittavan tiedon joko meilitse tai puhelimella. Ensimmäinen kontakti kannattaa ottaa meilillä.

Hinta on varmasti hiukan kalliimpi kuin itse hoidettuna mutta kannattaa miettiä mikä on omalla kohdalla järkevää, meille oli kokonaisedullisempaa käyttää ostopalvelua. tuolla on joitakin arvioita:
http://www.petcarriers.com.au/importing.asp

Hinta riippuu koiran painosta ja siitä onko kaikki tarvittavat asiat hoidettu oikein jolloin karanteeni aika jää siihen minimiin eli 30päivään. Se että koiralla on jo vastaaine testit ym ei välttämättä auta mitään jos ne on hoidettu eri tavalla kun  halutaan, joudut tekemään kaiken uudelleen, myös sirun pitää olla tietyn tyyppinen. Valmisteluun menee muistaakseni 150 päivää ja silloin kun tuo täyttyy niin karanteeni on 30päivää. Meillä oli 135 päivää ja karanteeni oli sitten 45päivää.

Mikäli nyt en ihan väärin muista niin kaikkine valmisteluineen ja eläinlääkäri ym kuluineen koko homma oli kahdelta koiralta luokkaa 8000$. Siihen kuului mukaan lento sydneysta brisbaneen (lähin karanteeni oli sydneyssä) koirille ja toimitus meidän kotiovelle. Koirat olivat jack russel terriereitä joiden yhteispaino n. 20kg+kuljetuslaatikot ja tarpeet niissä. Eli samalla rahalla ostaa 8 koiraa perillä jopa enemmän. Tilapäismuutossa miettisin hyvinkin tarkkaa onko järkeä. Meillä hintaan vaikutti myös se että hankittiin koirille isommat boxit kun olisi ollut tarve. Ettei tarvitse makoilla omissa ulosteissaan jos matkalla hätä yllättää.

Eihän näitä tietty järkisyillä voi perustella.

Aikaa tuosta on n.1,5 vuotta


Rabidos

Hei,
toimme dalmatiankoiran (25kg + se isoin mahdollinen hakki) maahan puolitoista vuotta sitten. Hoidimme asiat omatoimisesti Kuopiosta kasin: rokotukset + loishaadot kaupungin elainlaakarissa. Vasta-ainenaytteet elainlaakariasema lahetti saksaan analysoitavaksi. Lentorahdin varasimme itse Finnairilta. Finnairin kuitti osui juuri tuossa mannaviikolla silmiin ja siina luki 2200 euroa... Kuukauden karanteeni Melbournen Spotswoodin karanteeniasemalla maksoi noin 500 taalaa, eli nykykurssin mukaan 250 euroa.

Tassa suora linkki tuontiohjedokumenttiin:
http://www.daffa.gov.au/__data/assets/pdf_file/0013/112045/category-4-information-package.pdf

Eli faktat edellisesta poimittuna:
- koira pitaa olla rokotettu 12kk sisalla ennen Australiaan tuontia
- vasta-ainetesti on voimassa 12 kk naytteen otosta (!)
- vasta-ainetestin voi ottaa aikaisintaan 4 viikon paasta rokotuksesta

Meilla koira rokotettiin n. 15kk ennen lahtoa ja vasta-aineet otettiin n. 12 kk ennen lahtoa. Nain ollen vasta-ainetesti oli viela voimassa Australiaan tullessa. Rokotus sen sijaan piti uusia 3 kk ennen lahtoa, mutta siita oli todistukset olemassa ja kaikki em ehdot toteutuivat.

Eli, vasta-ainetesti pitaa teidan ottaa uudelleen (ja mahdollisesti uusia rokotus, jos edellisesta on vierahtanyt aikaa). Vielapa aika pikaisesti, jos haluatte selvita 30 paivan karanteenilla! Printatkaa tuo dokumentti mukaan ja viekaa se elainlaakarille nahtavaksi. Meilla nuo rokotukset ja vasta-ainenaytteet hoidettiin tosiaan kaupungin elainlaakarissa, joka on "Government approved veterinarian".

Loppujen lopuksi lahdon lahestyessa pitaa varata koiran paikka koneesta. Taman pystyi muistaakseni tekemaan vasta kaksi viikkoa ennen haluttua lahtoa. Sen jalkeen pitaa varata aika lahtotarkastukseen ja dokumenttien tayttoon Vantaan kaupunginelainlaakarille lahtoa edeltavalle paivalle. Finnairin antamien ohjeiden mukaisesti mennaan cargo-terminaaliin ajoissa. Sinne pitaa myos varata elainlaakari lukemaan koiran siru. Lisaksi pitaa soittaa tullivirkailija paikalle sinetoimaan boksi.

Loppujen lopuksi homma on vaivan arvoinen  ;) Ei ole ainakaan valituksia kuulunut taman meidan koiran taholta  :pepsodent

Terveisin

Janne

Mesi

Täällä on puhuttu koirien rokotuksista, mutta mites kissojen rokotukset, vasta-ainetestit ja aikataulut niistä?

Myöskin hintaa kahden (n.3kg) painoisen kissan tuomisen kustannuksista olisin kiinnostunut. Saako esim. tuolta pet carrierilta paljousalennusta?  8)

Jännä lukea näitä kirjoituksia, että tuolla hintaa saisi näin ja näin monta uutta koiraa/kissaa, mut kuka lemmikinomistaja oikeasti korvaisi vanhan uudella  ;) Joo jätetään nää nykyiset kotiin ja hankitaan tilalle kaksi uutta samanväristä. Not.

MH

http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs

Tuolta tietoa, mikäli kissat kulkevat samassa boxissa saa varmaan alennusta vrt 2 boxia. Laita meiliä Petcarriersille niin selviää. Jokainen tuonti on kuitenkin omanlaisensa. Heillä on myös varmaan tuoreimmat tiedot vaatimuksista.

Mesi

Muistaako kukaan, missä oli lista Suomen eläinlääkäreistä, jotka ovat virallisesti hyväksytty ottamaan vasta-ainetesti Ausseja varten? En nyt millään löytänyt sitä listaa enää mistään...Rokotukset varmaan voi ottaa missä vaan?

MH

En tiedä missäpäin suomea olet mutta meillä teki ihan kunnaneläinlääkäri siitä paperit ja sitten rajaeläinlääkäri vain tarkistaa että kaikki on oikein.

Niiltä tietysti voit kysyä miten nykyisin menetellään meidän jutusta on aikaa jo joku vuosi.

www.evira.fi/attachments/eviran_valtuuttamat_rajaelainlaakarit_1_.pdf

Mesi

Espoossa asutaan. Jossain vaiheessa kun löysin jonkun listan, jossa listattiin hyväksytyt eläinlääkäriasemat, joilla testin voi teettää. Käsitin, et vain joku niistä paikoista kelpaisi.

Mariag

Itse olen nyt olllut tekemisissä petcarriessin kanssa ja tällä hetkellä odotellaan maahantuontiluvan hyväksymistä jonka jälkeen varaan ajan viimeisiin rokotuksiin ja petcarries henkilö varaa karanteenin ja ehdottaa minulle lentoja joista sitten valitsen sopivan. RNATT-testin voi tehdä oma eläinlääkäri ja tuloksen kokeesta lähettää evira joka pitää ottaa mukaan kunnaneläinlääkärille, joka laittaa leiman ja allekirjoittaa.tämä allekirjoitettava kaavake löytyy sieltä www. daff.gov.au/aqis nimi oli jokin goverment veteriana. Helsingissä me kävimme Helsinginkatu 24 ympäristökeskuksessa, jossa toimii eläinlääkäreit joilla on tämä lupa.

Itse haluaisin tietää enemmän ihmisten kokemuksia jotka ovat vieneet koiran ulkomaille,ausseihin. Miten koira pärjännyt lennon ja miten karanteeni?  ottiko joku yhteyttä teihin että perillä ollaan jne. informaatiota koiran voinnista?kävittekö katsomassa koiraanne ja oliko luonteessa muutoksia? En ole varmaankaan ainoa jota pelottaa koko homma niin lohduttaisi kuulla vähän oikeita kokemuksia eikä vain oletuksia mitä olen omilta sukulaisilta kuullut joilla ei oikeata kokemusta asiasta ole. :)

MH

Mariag,

Me tuotiin reilu 2v sitten 2 koiraa petcarriersin avustuksella, sieltä oltiin heti yhteydessä kun koirat olivat maassa ja niiden ihminen (Soile) kävi vielä karanteeniasemalla katsomassa että kaikki on ok. Vaimo kävi karanteenin aikana joka meillä oli 45pvää katsomassa kahdesti koiria. Petcarriers hoiti joka tilanteessa tiedotuksen hyvin ja mitään huolta ei meillä ollut missään vaiheessa. Koirat olivat karanteenissa Sydneyssa ja itse asumme Brisbanessa eli kun karanteeni oli ohi koirat lennätettiin vielä brisbaneen ja PC:n edustaja toi ne suoraan meidän kotiovelle.

Nyt kun tuosta on aikaa kulunut ja koirat ovat kunnolla kotiutuneet emme ole huomanneet että matka niihin olisi vaikuttanut mitenkään, toisella koiralla on ollut hieman iho oireita mutta ne johtuu enemmänkin ilmaston tuomista jutuista.

Tärkeätä täällä on sitten heti alussa alkaa suojaamaan koiraa kirppuja ja muita ötököitä vastaan sekä huolehtia että aineessa on mukana sydänmatoja torjuva lääke.

Eniten meillä on ollut vaivaa siitä että asutaan paikassa jossa on sammakoita ja noi Russelit tykkää leikkiä kaikella mikä liikkuu niin aina pitää kattoa ettei ne kanna niitä sisälle.

Voit olla huoleti, eläimesi ovat hyvissä käsissä PC:n organisoimassa kuljetuksessa.

Milka

MH,

Tama menee nyt taysin ohi alkuperaisen aiheen mutta menkoon  :pepsodent

Millaisia on Jack Russellit lemmikkeina? Minua ne kiehtovat, silla olen kuullut niiden olevan todella alykkaita. Mutta olen myos kuullut etta ehka liiankin.  :pepsodent Ne kuulemma loytavat tien ulos aidatulta pihalta. Eli jos ne vain ulos haluavat, ne kylla paasevat. Miten on sinun kokemukset?

MH

Lainaus käyttäjältä: Milka - joulukuu 13, 2009, 11:53
MH,

Tama menee nyt taysin ohi alkuperaisen aiheen mutta menkoon  :pepsodent

Millaisia on Jack Russellit lemmikkeina? Minua ne kiehtovat, silla olen kuullut niiden olevan todella alykkaita. Mutta olen myos kuullut etta ehka liiankin.  :pepsodent Ne kuulemma loytavat tien ulos aidatulta pihalta. Eli jos ne vain ulos haluavat, ne kylla paasevat. Miten on sinun kokemukset?

No ensin pitää todeta että russeleita on ainakin suomessa kolmea erilaista jotka kansan suussa kaikki ovat russeleita.

http://www.jrtcgbsf.fi/ Meidän toinen koira edustaa tätä haaraa.

Nämä ovat alkuperäisiä russeleita ja ns. työkoiria jotka omaavat erittäin suuren metsästys vietin ja ovat siksi ehkä tavallista haasteellisimpia, tiedän tapauksia suomesta jossa omistaja on palauttanut koiran kasvattajalle siksi ettei ole uskaltanut ottaa riittävän tiukkaa kuria sille. Eli koira voi käydä jopa omistajan päälle, pienestä koostaan huolimatta "peto" ellei sille tehdä rajoja selväksi. Erittäin aktiivinen koira vaatii paljon liikuntaa ja muutakin puuhaa ettei turhaannu ja pistä esim kotona sohvaa palasiksi. Toisaalta sitten oikeissa käsissä todella seurallinen ja luotettava harrastekumppani.

Tämä kuuluu niihin jotka kaivaa itsensä helposti aidan ali tarvittaessa useammankin metrin, meillä oli suomessa häkki jonka pohjan alla oli metalliverkko joka puolella peitettynä hiekalla. 1,5m korkea aita ei myöskään ole näille mikään este, hidaste korkeintaan jos ne päättää lähteä. Täällä kun on noita lautaaitoja niin ei ehkä pääsen niin helposti yli kuin verkkoaidasta josta saa otetta käpäliin. Tai voit opettaa tämän kulkemaan vierelläsi ilman hihnaa ja se seuraa sinua vaikka 3v. mutta joku päivä se myöskin saattaa päättää että nyt on aika tutustua ympäristöön ja yleensä silloin koira on mennyttä, näiden yleisin kuolinsyy on auton alle jääminen koska kaikki mikä liikkuu kiinnostaa.

Tätä en meillä jätä koskaan vieraille enkä koskaan jätä valvomatta silloin kun on vieraita. Nämä on yksilöitä mutta en ehkä ottaisi jos itsellä olisi lapsia. Viihtyy lapsien kanssa hyvin mutta lapsi voi vahingossa ottaa kovakouraisesti turkista kiinni ja silloin koira puolustautuu varmasti. Myöskin omistajan  suojelussa on tarkka, jos vieras ihminen ottaa vaikka hartiasta kiinni niin hammasesittely tulee aika helposti.

Näille sattuu ja tapahtuu, pikkutappelun jäljiltä voi näky olla tällainen: http://www.marko.pictures.fi/kuvat/Kuvakansiot/El%E4imet/DSCF2109.JPG

http://www.parsonrussellinterrierit.fi/  

Sitten on tämä joka on suomessakin yleisempi ja enemmän seurakoira ja siksi luonnekkin helpompi. Tämän rotumääritelmä on täsmälleen sama kuin edellisenkin. Nämä saa alkunsa siitä että aikanaan Briteissä pastori parson on ottanut 500 em rodun edustajaa joista on alkanut koulimaan itse uutta "rotua". Tästä ei ole sen enmpää tietoa kun en ole perehtynyt. Tuolta linkistä varmaan selviää paremmin.


http://www.jackrussellinterrieri.fi/ meidän toinen on tällainen.

Tämä on sitten se kolmas eli ns. Tappijalka russeli eli tunnistaa edellisistä helposti kun jalat ovat lyhyet. Tämä  on ainakin meillä ollut tosi helppo oikein "sohvaperuna" aktiivinen mutta osaa ottaa rennosti eikä äksyile ja on rauhallinen.

Siinä kaverit puistossa pick nickillä  

http://www.marko.pictures.fi/kuvat/Kuvakansiot/El%E4imet/Kuva+1265.jpg

Oho tulipas pitkä sepustus, toivottavasti tästä irtoaa jotakin.

Mariag

KIITOS MH! :pepsodent
Kuullostaa hyvältä ja tuntuu että kyllä tästä tullaan selviämään ihan hyvin. Itse muutan canberraan niin koira käsittääkseni kuljetetaan karanteenista autolla. Muistatko laittoivatko ne karanteenissa koirillenne rokotuksia noita punkkeja yms. ötököitä vastaan?

Mesi

Aha, siis Ausseissa on tätä sydänmatoa...Hyvä tietää. Kissojen kasvattaja jo siitä varoittelikin.

MH

Lainaus käyttäjältä: Mariag - joulukuu 13, 2009, 18:25
KIITOS MH! :pepsodent
Kuullostaa hyvältä ja tuntuu että kyllä tästä tullaan selviämään ihan hyvin. Itse muutan canberraan niin koira käsittääkseni kuljetetaan karanteenista autolla. Muistatko laittoivatko ne karanteenissa koirillenne rokotuksia noita punkkeja yms. ötököitä vastaan?

Voi olla että tulee autolla se on noin 4-5h matka, saattaa kuitenkin tulla lentämälläkin.

MH

Lainaus käyttäjältä: Mesi - joulukuu 13, 2009, 22:18
Aha, siis Ausseissa on tätä sydänmatoa...Hyvä tietää. Kissojen kasvattaja jo siitä varoittelikin.

juu, meillä annetaan tätä kerran kuussa.

http://www.bayeranimal.com.au/default.aspx?Page=50&ItemId=38

Mesi

Kyselin jo tuolla työ-palstalla, mutta ilmeisesti siellä ei oikein ollut oikeaa kohderyhmää :) Olen siis opiskelemassa pieneläinhoitajaksi (vet nurse) ja kunhan valmistun, niin suuntana olisi Brisbane. Täällä kun teitä lemmikin omistajia pyörii, niin ihan mielenkiintoista olisi tietää, millaisia klinikoita tai isompia eläinsairaaloita Ausseissa on? Varmaan kuitenkin suht samaan tapaan toimitaan kuin Suomessakin? Jos joku tuntee sieltä vet nursen, niin mielelläni ottaisin yhteystietoja, niin pääsisin kyselemään työnkuvasta jne :)

MH

http://www.manlyroadvet.com.au/

Tuota me ollaan käytetty, palvelu erinomaista.

Googlaat vet hospital QLD ni löytyy tietoja.

Mesi

Tuonne Manly Roadin klinikan sivuille eksyinkin jo aikaisemmin googlatessani. Näyttää varsin monipuoliselta paikalta :)

Mesi

Onko kukaan vienyt/viemässä lemmikkiään Ausseihin viime aikoina? Finnairhan ei enää järjestä kyytiä, kuin niihin kohteisiin, jonne se suoraan lentää. Eli milläs reitillä ja millä lentoyhtiöllä lienee paras tällä hetkellä eläimet kuljettaa? Ja pitääkö Pet Catgon tieto paikkaansa, että Australiaan kissat lentävät omissa bokseissaan vaikka lentoyhtiöitten sivuilla lukee, että kaksi/boksi?  ???

miuq

Heippa, täällä kaivattaisiin myös viime aikojen kokemuksia koiran viemisestä Suomesta Australiaan. Lähinnä tämän päivän hintapolitiikka (firmojen palveluita käyttäneet ja omatoimisesti homman järjestäneet) kiinnostaisi, kuten myös että mitä kautta olette matkustaneet. 

Mesi

Onkos kukaan vienyt lähiaikoina lemmikkiä Ausseihin? Lähinnä kiinnostaisi lentoyhtiöt ja reitit, joita ihmiset ovat käyttäneet.