Ruisleivän "salakuljetus"

Aloittaja Aussit03, syyskuu 08, 2004, 19:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Aussit03

Jokohan tästäkin on jo kirjoitettu, let me know jos on, haulla ei varsinaisesti löytynyt... (?)
Ruisleivän ja karjalanpiirakoiden suurkuluttajana ajattelin tunkea laukkuni täyteen evästä, mutta ruoanhan tuominen on periaatteessa kiellettyä eli onko kellään kokemuksia siitä että jos jää kiinni niin miten tulli sitten suhtautuu tähän "salakuljetukseen"? Viimeks taidettiin täytellä lippulappusia ja vannottiin ettei ole mitään "laitonta" rinkassa, eikä ne sitä nyt ihmeellisemmin tutkinutkaan. Joskus kuulin joltain, että tullia pitäisi tiedottaa etukäteen näistä tuotavista ruoka-aineista, mutta mitenhän tämä onnistuu, siis lähettelenkö meiliä tullille tyyliin olen sejase, tulen silläjasillä lennolla ja laukussani on sitten ruisleipää vai...?
Sikäläisen "ruisleivän" maku tunnetaan, eli kotimaista on ihan pakko saada mukaan :D

riaapa

On tästäkin muistaakseni joskus ollut puhetta, mutta kertaushan se on opintojen äiti...

Muistaakseni leipää saa tuoda, kunhan siinä ei ole maitoa eikä kananmunia. Salakuljettaa ei kannata, saattaa rapsahtaa aika muhkeat sakot, joten on paras vaan rehellisesti laittaa siihen lippulappuseen raksi ruutuun "yes" sen ruokakysymyksen kohdalla, ja kirjoittaa siihen viereen vaikka "bread". (Näin meille neuvottiin tekemään karkkien suhteen.) Ja sitten punaista väylää ulos, jolloin he haluavat nähdä sen leivän, mutta jos kaikki on kunnossa, niin antavat sinun pitää sen leivän. Karjalanpiirakoita et siis voi tuoda, niiden valmistamisessa kun on varmaankin käytetty maitoa siinä riisipuurossa.

En tiedä mille kentälle saavut, mutta ainakin Melbournen Tullamarinen kentällä on kahdella edellisellä kerralla (2002 & 2004) läpivalaistu KAIKKI laukut, menipä vihreää tai punaista väylää pitkin, ennen kuin pääsee kentältä ulos. Joten voipi olla että muillakin kentillä on tarkastusta tiukennettu. Ei siis kannata luottaa siihen ettei rinkkaa tutkita.

Tässä vielä muutamia linkkejä:

http://www.customs.gov.au/site/page.cfm?u=4353
http://www.affa.gov.au/content/output.cfm?ObjectID=D2C48F86-BA1A-11A1-A2200060A1B01848

Lycka till!!
Riina

mette

Ruisleipää on  ainakin aikaisemmin saanut tuoda, ja uskoisin , että  saa edelleenkin. Ei pitäisi olla ongelmia, muistat vain siihen koneessa annettavaan  kaavakkeeseen ilmoittaa ruisleivän. Siitä sitten saat samalla hyvän leivänjuuren!
En mitenkään rohkaise sinua tuomaan karjalanpiirakoita. Me kerran laitettiin anoppi salakuljettamaan viilipurkillisen, joka jäi tietenkin sinne tulliin. Liekö päässyt ekakertalaisena  sakoitta?

Aussit03

Cheers Riina! :god:

Mutta mites ne tietää tarkalleen mitä aineita piirakoiden valmistamiseen on käytetty? Onko niissä sitten maitotuotteita enemmän kuin 10%..?

....tahtoo tuoda karjalanpiirakoita aussikullalle....!!!!:P:P:P

Tuipa

Me ollaan tuotu vaikka mitä eri reissuilla: ruisleipää, marinoituja tatteja (lasipurkissa, jossa kaupan etiketti sisältöineen). savumuikkuja purkissa, bernadaise kastiketta jauheena (ruotsalaisille ystäville - en "muistanut" tullissa tulkata maitoa valmistuaineena), savustuslaatikkoon leppäpurua (mukana oli muutakin puutavaraa, ja nämä menivät siinä imussa...). Eli varmaan ne karjalanpiirakatkin menee, sanot vaan että riisipuuro on tehty veteen, jos kysyvät. Ja huonoimmassa tapauksessa, piirakat vaan päätyvät tullin roskikseen, siinä se. Mitään sakkoja ei siitä tule. Muistaakseni muuten se tullisääntö on, että maidon /munien täytyy olla korkeintään 4. tärkein sisältöaine listalla...
Tärkeintä on rehellisyys, eli suoraan tullijonoon (joka muuten usein on nopeampi). Ja ei se läpivalaisu niinkään, mutta ne nuuskivat beaglet! Eli koirat nuuskii laukut, ja jos sitten ruksit on pielessä, sitten niitä sakkoja tulee...

Jaaks

Aussit03 :D

Miksi et tee karjalanpiirakoita itse Aussi kullallesi :?

Ohjeita kylla loytyy jo taalta foorumistakin ihan tarpeeksi ja eikos omatekoiset "maistu" huomattavasti paremmalta myoskin kullallesi :?

Katsoppas vaikka taalta:

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1301#pid15277

Aussit03

Jaaks  :D:D:D

No maistuis, mutta kun olen kaikkea muuta kuin jauhopeukalo :hahhaa

Ehkä tämä piirakka-addikti joutuu kuitenkin jossain vaiheessa kaivamaan noi ohjeet esiin ja yritää vääntää sitä rypytystä otsa rypyssä :P

Mustahan vois kehittyä ihan mestarileipuri ja voisin sitten lanseerata tämän uuden tuotteen australialaiseen leipurimaailmaan, who knows! :D

MH

Meinasinkin jo tuohon väliin kommentoida että eihän niitä voi mikrouunissa valmistaa:hahhaa:hahhaa:hahhaa:hahhaa

Jaaks

Ausiit03 :D

Nyt ihan tosissaan, niin ala yrita tuoda maahan mitaan "kotitekoista leivonnais- tai leipa tuotetta".

Kaikki hyvaksyttava taytyy olla leivontafirman alkuperaisessa pakkauksessa, jossa on virallinen tuoteselostus.

Kuten Tuipa sanoi - sakkoja ei tule, jos menet punaiselle linjalle suoraan ja ilmoitat rehellisesti tuomisesi, mutta jos sinut kutsutaan sinne vihrealta tai jaat kiinni vihrealla linjalla, niin sitten onkin jo taysin eri juttu :(

Tony

Viime tammikuussa Brisbaneen lentäessäni toin mukanani säkillisen suomalaista ruisleipää. Näytin leivät tullissa eikä viranomaisella ollut asiasta mitään kielteistä sanomista. Eikä minun edes tarvinnut kääntää suomenkielistä tuoteselostetta englanniksi. Tämä asiahan tuli jo selväksi edellisissä kirjoituksissa, mutta halusin vain kertoa oman kokemukseni asiasta.

:)Tony


Jossain tapauksessa punainen linja voi olla nopeampikin, mutta ei silloin jos koneesi tulee Balilta ja on täynnä kotiin palaavia aussituristeja, jotka haluavat näyttää Balilta ostamansa puunaamarit ja bambukilluttimet tullimiehille:itke
Saavuimme kyseisellä koneella Adelaideen, ja valehtelematta 90% matkustajista jonotti punaisella linjalla.

Jaaks

Tony :D

Muistan hyvin sen sakillisen ja ei ole niinkaan kauan sitten kun viimeinen niista tuomistasi jalkiuunileivista syotiin pois pakkasesta :XXXX

Aikis

Mekin olemme toimineet reissumiehen kanssa kuten Riaapa ja kumppanit - no problems!  Joten siitä vaan.

Karjalanpiirakoita toi kerran eräs vieras tuliaisina - tietämättään salakuljetti. Ei tullut sakkoja, mutta sen sijaan piirakat olivat ihan muussina. Joten ei se kannata senkään takia.

Sitäpaitsi Aussilasta saa kyllä kotiuduttuaan ja suomalaiyhteisöön sisäänajauduttuaan karjalanpiirakoita, vaikka olisikin all fingers and thumbs. Kyllä niitä aina joku osaa leipoa ja myyjäisissä on myynnissä... Ja suomalaisiahan täällä piisaa.

Näihin ruokakeskusteluihin yleisesti: reilun vuoden jälkeen olen löytänyt aussimarketeista (+IKEAsta) pienen vaivan jälkeen KAIKKEA ainakin meidä perheen tarvitsemaa ja kaipaamaa (tai siis aivan vastaavaa - ei se sininen lenkki nimittäin ollutkaan niin hyvää kuin muistin, kun viime kesälomalla sitä ah taas Suomessa sain!) - paitsi tuota reissumiestä. Että jos joku vielä jotain etsii, niin kysy vaan täältä, minä (tai varmasti joku muukin) kyllä kerron, mistä löytyy. Okei, no Turun/Auran sinapin veroista ei myöskään ole muualla.

Tuipa

Aikaihminen, en tiedä missäpäin olet, mutta Melbournen myyjäisissä myytiin Auran sinappia.
Ja loistavia kauppapaikkoja ovat tosiaan IKEA, Suomi-talo ja seurakunta, sekä muös ruotsalainen kirkko.
Meillä kyllä HK blöö on suomenreissujen suosikki piimärieskan ja uiden herkkujen kera!

mette

Me ollaan ostettu viime aikoina Ikealta Hultbergs-sinappia, Druvan (kun meillä on taas oikein urakalla tehty lihapiirakoita), joka meistä on tosi hyvänmakuista ja vielä edullistakin! Ei nyt tietenkään Auran-sinappien vertaista, mutta hyvää kuitenkin!

Heidi

Mina saavuin maanantaina takaisin maahan (Melbourneen) ja viime kerrasta viisastuneena ruksin ne elintarvikkeet ja puuesineet siihen lapukkeeseen. Viime kerralla nimittain (1.5 vuotta sitten) unohdin, etta matkalaukussa on pari pienta puuesinetta ja tax free karkkeja en edes ymmartanyt elintarvikkeiksi laskea ja ensimmaisena vihrealle linjalle saapuneena matkustajana kaikki innokkaat virkailijat olivat kimpussani. Laukut todellakin lapivalaistiin ja sitten piti avata tyolla ja tuskalla kiinnipuristettu matkalaukku jonkun pienen puisen servettitelineen takia. Mulle sitten sanottiin, etta talla kertaa paaset palkahasta, mutta ensi kerralla et... Sakkoja ei siis tullut ja tuskin laittoivat nimeakaan millekaan mustalle listalle!!! :hahhaa Nyt sitten olin kuitenkin fiksusti laittanut ne pari puujuttua kasimatkatavaroihin niin etta ne sai hetkessa esille ja matkalaukussa olleita vauvanruokapurkkeja ja sinappituubia eivat edes halunneet nahda, sanoivat vain etta kiitos rehellisyydestasi! Tuntuu vahan sellaiselta saivartelulta, mutta saannot on saantoja ja niiden mukaan pitaa menna, jos haluaa maahan paasta ja viela ilman sakkoja... :nuttu: Tosi nopeesti paasin muuten tarkastuksista lapi, kun olin pakannut kaiken "oikein".

Tony, Balin puunaamarijonossa itsekin joskus jonottaneena naurattaa nain jalkeenpain, mutta se tuntui silloin niin eksoottiselta...:P

Tony

Jaaks:D

Aika kuluu nopeasti, ja pian saapuukin tammikuun täydennyserä, joten jätä tilaa pakkasarkkuun.

:)Tony

datapair

Tervehdys!

Kun olen asunut täällä Ruotsissa 40-vuotta, niin väkisinkin jotain alkuasukkaiden tapoja tarttuu liiveihin.

Täällä opin "nautiskelemaan" ruotsalaisten nuuskasta. No, kun saavuin Sydneyhin, niin valitsin punaisen linjan koska minulla oli mukanani 10 rasian pakkaus mainuttua ainetta.

Ohjasivat sitten jonkin vuoropäällikön luo joka kysyi miksi valitsin punaisen linjan, johon vastasin, että minulla 10 rasiaa nuuskaa joka painossa on puolikiloa, mikä kai ylittää tupakkatuotteiden tuontirajan.

Hän hieman naureskeli ja sanoi melko puhtaalla ruotsilla "snus" ja viittasi kädellä, että mene vaan vapaasti läpi.

Kuitenkin kysyin mistä hän oli oppinut nuuskasanan ruotsiksi, niin hän kertoi olevansa aviossa ruotsalaisen naisen kanssa ja oli käynytkin pari kertaa Ruotsissa!

Australiassa oleiluni viimeisinä päivinä meni nuuska säännöstelyyn ja kun kyselin jotain vastaavaa tupakkakaupasta, niin sanoivat sen olevan laitonta.

Terveisin
Tapio

Jaaks

Tony :D

Onko liput varattu jo ???

Me mennaan taas Tammikuun 9. paiva kahdeksi viikoksi Rainbow Beachille. - can't wait :D

Taytyy varmaan kayda lataamassa ne sinun autosi akut varmuuden vuoksi ennen Tammikuuta.

Tony

Jaaks:D

28.1-29.3.2005,
joten skipataan tammikuun ruuhkat, tarkoitan siis Australian leirintäalueilla.

Pysähdytään Hong Kongiin pariksi päiväksi menomatkalla.

:)Tony

, mutta nyt taisi mennä jo hieman ohitse ruisleivän:D

Arja on hyvä työntämään auton käyntiin:D

marsu

LainaaAlkuperäinen postittaja Heidi
 Viime kerralla nimittain (1.5 vuotta sitten) unohdin, etta matkalaukussa on pari pienta puuesinetta ja tax free karkkeja en edes ymmartanyt elintarvikkeiksi laskea ja ensimmaisena vihrealle linjalle saapuneena matkustajana kaikki innokkaat virkailijat olivat kimpussani.  

Siis täh... pitääkö karkitkin laittaa siihen lappuun kanssa?Esim. jos on pari pussia salmiakkia tai vaikka xylitoli purkkaa? :? En viimeks sellasta tajunnu ollenkaan .. huh ..  onneks ei tullu mitään rapsuja.. :)

Aikis

Juu juu. Meillä oli ekalla kerralla salmiakit mukana (ja esteettisyyssyistä moottoripyöräkypärän sisällä, ettei turkkarit murskaannu vallan) - siitähän syntyi kova kalabaliikki, kun emme olleet ilmoittaneet maahantuloläystäkkeessä... Saimme sitten toki ystävällisen neuvon, jonka myös muut näyttävät saaneen, että seuraavalla kerralla tikki ruutuun!

MH

Jaakko!

Tuo ruisleipä asia saadaan ojennukseen varmaan jo ennen tammikuuta. Haluatko luomua vai tavallista ja ilmeisesti AITOA (mitä suurin osa suomessa myytävistä ei ole vaikka ruisleivästä puhutaankin) ruisleipää jossa aineina ainoastaan ruisjauho,vesi ja suola.:D

Urul

Ruisleipään on perinteisesti  aina lisätty vehnäjauhoja.Tuon opin jo nuorena poikana ollessa kesäduunissa Linkosuon leipomolla.Ruisjauhojen leipoutuvuus riippuu sen tärkkelyksen laadusta eikä valkuaisaineiden laadusta kuten  vehnäjauhoilla. Tästä syystä ruistaikinoihin  lisätäänkin yleensä noin 15 % vehnäjauhoja-aika aitoa tavaraa!.Ja yleensäkin kaikissa leipätaikinoissa käytetään jonkin verran vehnää  sen sitkon ominaisuuksien takia.

Aussit03

Urul, niin perinteisesti juu varmaan, mutta kyllähän kaupan hyllyltä löytyy vehnäjauhottomiakin leipiä. Esim ei niin-perinteinen Täysjyvä real ;) Nam.. :P

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja Urul
Ruisleipään on perinteisesti  aina lisätty vehnäjauhoja.Tuon opin jo nuorena poikana ollessa kesäduunissa Linkosuon leipomolla.Ruisjauhojen leipoutuvuus riippuu sen tärkkelyksen laadusta eikä valkuaisaineiden laadusta kuten  vehnäjauhoilla. Tästä syystä ruistaikinoihin  lisätäänkin yleensä noin 15 % vehnäjauhoja-aika aitoa tavaraa!.Ja yleensäkin kaikissa leipätaikinoissa käytetään jonkin verran vehnää  sen sitkon ominaisuuksien takia.

Urul:D

Kaikkia ei ole näköjään kesätyöläiselle kerrottu eli muiden jauhojen lisäys johtuu siitä että pystytään käsittelemään taikinaa koneellisesti.

 Aitoa ruisleipää tehdessä  vaihtoehdot ovat koneellinen vaivaus ja sen jälkeen taikina vuokaan jolloin syntyy ruisvuoka leipää tai jos halutaan tehdä perinteistä AITOA ruislimppua täytyy se taikina vaivata käsin ja siihen ei isot leipomot ryhdy koska käsityö on kallista ja aikaa vievää. Koneellisessa vaivauksessa taikina ei pysy "kasassa" ilman vehnä tai hiivaleipäjauhoja. Taikinan ainesosat toki voi sekoittaa koneella mutta itse limpun pyöräytys ei sillä onnistu

Aikoinaan olin Elannon leipomolla noita tekemässä ja esim perinteinen Elannon häälimppu pyöräytettiin täysin käsipelillä juuri edellä mainituista syistä.

 Pääkaupunki seudun parhaat Aidot ruisleivät löytyy täältä http://www.samsara.fi

Urul

LainaaAlkuperäinen postittaja MH

Kaikkia ei ole näköjään kesätyöläiselle kerrottu eli muiden jauhojen lisäys johtuu siitä että pystytään käsittelemään taikinaa koneellisesti.



Ruisjauhojen sitkon puute  aiheutaa taikinan  hajoamisen .
Että kyllä ne kertoivat kesätyöläisellekin syyn.

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja Urul




Ruisjauhojen sitkon puute  aiheutaa taikinan  hajoamisen .
Että kyllä ne kertoivat kesätyöläisellekin syyn.

Juuri tästä syystä AITO ruisleipä tehdään käsin, siinä saadaan taikina pysymään kasassa

mette

MH :D

Kyllä suomalainen ruisleipä on sentään aitoa, rehellistä leipää näihin Australian ruisleipiin  verrattuna. Täällä saa myydä ruisleipää ruisleivän nimikkeellä, ja  ruisjauhoissa ei tarvitse olla edes 30% ruisjauhoja-saa kaihoamaan eväsleipiä, jälkiuunileipiä ym. Ja kun  tuoteselosteessa ei tarvitse edes ilmoittaa käytettyjen jauhojen määriä (näin on käytäntö), koska jauho leivässä ei  kuulemma ole characterising ingredient.

Aussit03 :D

Löytyykö sieltä kaupan hyllyltä muita vehnäjauhottomia ruisleipiä kuin tuo real?

LauraK

iik! olen kyllä ihan onneton tösserö tuon hakukoneen kanssa *hihittelee*. Onko Melbournessa suomi seuralla kauppa? Mistä se löytyy ja milloin se on auki? ja mitä sieltä voi ostaa?

Olin kyllä ihan onnesta soikeana kun mussuttelin Marabou suklaata Ikean reissun jälkeen. nam :)

riaapa

Hei Laura,

Melbournen Suomi-seuralla on kauppa, joka on auki kerran viikossa (en nyt muista milloin, mutta voin ottaa selvaa kunhan palaan kotiin Melbourneen) seka aina kun talolla on jotain tapahtumaa. Kauppa (kuten kirjastokin) sijaitsee Suomi-talolla Altonassa (119 Pier Street, Altona, Melbournen lansipuolella). Myytavana on Kulta Katriinaa, Turkinpippureita, Vaasan hapankorppuja, Pectus-pastilleja ym. Ruisleipaa ei ole, mutta jotain jauhoja olen kylla hyllylla nahnyt...
Riina

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja mette


Löytyykö sieltä kaupan hyllyltä muita vehnäjauhottomia ruisleipiä kuin tuo real?


Ainakin isommista kaupoista pääkaupunkiseudulla löytyy varmaan kymmenkunta vaihtoehtoa ja jos ei ole hyllyssä niin kysymällä ottavat yleensä valikoimiin. Helpoin niitä on löytää kun katselee pienempien paikallisten leipomoiden tuotteita ja unohtaa Fazerit ja muut jättileipomot. Maaseudulla paikallisia tuotteita on yleensä aina.

Luulen että ihmiset ovat niin tottuneita isojen tuotteisiin että eivät edes ajattele mitä ostavat mutta niillä kenellä on mahdollisuus kannattaa kokeilla samaan aikaan niin huomaa että maussa on huima ero. Tietysti pitää ruisleivästä tykätä

Tuipa

Hei Laura!
Suomi talolla on tosiaan kauppa, joka on auki keskiviikkoisin 10-12 ja seuran tilaisuuksissa. Tavaraa on rahtien tulon mukaan... Myyjäisten aikaan tietty enemmän, ja viimeistään jouluna tulee uusi tilaus. Näitä tuotteita löytyy (siis toisinaan, tarkista! 9398 4143) : Kahvia (presidentti ja juhla), näkkileipää, hilloja (puolukka ja lakka) sinappia, raesokeria, salmiakkia, suklaata, muita karkkeja, hapanleipää ja pullaa (jos on jäänyt myyjäisistä yli)...
Tämä nyt ei ole täysi lista, mutta ainakin noita tuotteita olen itse ostanut. Ja jos sitä vaikka ruvetaan kaikki hamstraamaan niin varmaan se tilausten suurentaminen ei ole ongelma!

Aussit03

Taalla nyt ollaan ja Vaasan ruispalat, Pauligin kahvi ja Fazerin karjalanpiirakat ongelmitta toimitettu tullin lapi :D Ei ne kovinkaan kiinnostuneita olleet kun kerroin leivasta ja piirakoista, tulliseta nopeasti vain vilkaisi karjalanpiirakoita ja nyokytteli ok ok. Piirakat eivat edes olleet missaan varsinaisessa pakkauksessa vaan Fazerin ruskeassa paperipussissa... Helpompaa tama oli kuin siis luulin, tiedoksi nyt siis kaikille etta huoletta voitte pakkailla ne leivat sinne kassiinne :) ....ja nyt Paddingtoniin shoppailemaan..! :cool:

Jaaks

Aussit03 :D

Tervetuloa uudelle mantereelle ja ota yhteytta, jos jos eksyt tanne Brissiin pain - on nimittain paljon juomatonta :XXXX nyt kun kesa tulee :hahhaa

Tanja

loytoja sydneyn seudulta suomalaiseen makuun:

- vaasan pienta pyoreaa myy coles tuotenimella "rye"
- turkinpippureita salmiakkivodkan keittoon ikeasta
- salmiakkia irtokarkkeina penrith plazan woollies'in vieresta loytyvasta pienesta delista

myos huhuja olen kuullut katoombassa olevasta hehkutetusta karkkikaupasta joka myy mm. salmiakkitikkareita, mutta tata ihmetta en ole viela paassyt omin silmin todistamaan.

-t

concept-

itse toin loytyjo lahi fruitmarketista missa on ainakin yleensa mahtaakohan olla ruotsalaista pumpernickel leipaa ja valilla sielta loytyy virolaista limppua mika ainakin maistuu iha normi limpulta!

mut tosiaan en menis yrittamaan tullin lapi ilmottamati mitaan. itse tullaan jopa salmiakit ihan vaa varmuuden vuoksi :D

ruotsalainen

eikos Brisbanessa ole oikein suomalainen leipomo oli ainakin jokin kuukausi sitten nehan lahettaa ympari maata leipaa ja piirakoita munkkeja ja vaikka mita.

Jouko

Kyllä löytyy virkistin tuon osoitteen koska he ovat muuttaneet, eli osoite tiedot löytävät täältä...

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=2296&page=1#pid24409


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

avalon

Pitääkö laittaa raksi ruutuun, jos tuo purkkaa mukana? Entä jos on puuhelmiä muutama kaulakorussa?
En ole ehka ruusu, mutta perunakin kukkii.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja avalon
Pitääkö laittaa raksi ruutuun, jos tuo purkkaa mukana? Entä jos on puuhelmiä muutama kaulakorussa?

Pitää molemmissa tapauksissa. Sitten vain näytät purkat ja puuhelmet tullissa ja kävelet pois enemmittä häiriöittä.


Opastaa
Jouni
Canberra