Australiaan tienaamaan?

Aloittaja HR, tammikuu 29, 2004, 02:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

HR

Minkälainen palkkataso Australiassa on IT-alan Diplomi-Insinöörillä (Master of Science)?

Monet koulukaverit ovat muuttaneet jenkkeihin koulun jälkeen ja kehuvat palkkojaan (ja pieniä veroja). Voiko Australiassa päästä vastaaviin (n.7000USD/kk) tuloihin DI:nä ja mikä on silloin veroprosentti?
Tietenkään raha ei ole onnellisuuden mitta, mutta hyvät tulot luovat mielihyvää.

Jotenkin itseä innostaa tuo Australia enemmän kauniin luonnon ja paremman turvallisuuden takia kuin Jenkkilä.

riaapa

HR,

yleisestä palkkatasosta ja verotuksesta on ollut jotain puhetta aikaisemmin:
http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=374
Joten tutkihan tuota viestiketjua, siellä oli muistaakseni joitain linkkejä joihinkin palkkavertailuihin, mutta palkkaan vaikuttaa tietysti paljon myös työkokemuksesi ym., josta tiedät parhaiten itse, ja tilastothan on aina tilastoja, niinkuin varmasti fiksuna immeisenä tiedät.

Kuten tiedät, ei kannata verrata nettopalkkaa yksi yhteen, sillä elinkustannukset ovat hyvinkin erilaiset eri maissa. En tiedä Jenkkilästä, mutta Suomen elinkustannuksethan ovat tunnetusti EU:n huippuluokkaa, joka vaikeuttaa vertailua (jos ei ostovoima-tekijää tiedetä).

Riina.
Riina

Jaaks

HR :D

US$7000/ kk on noin AUD$ 120,000/ vuosi.  Hyvinkin mahdollista :D
Tuollainen 120K ei ole enaan nykyaan mikaan niinkaan iso palkka.  Hyvahan se on, mutta niin pitaa sitten sinunkin olla :D

Tuolta Riinan laittamasta linkista loydat myoskin ATO:n eli veroviraston linkin josta voit suurinpiirtein laskea verosi.  Aivan tarkkaan sita on vaikea etukateen laskea, silla sehan riippuu suuresti henkilokohtaisesta tilanteestasi :D

Milka

Olen itse toissa IT firmassa joten voin kertoa etta palkka vaihtelee todella paljon tyokokemuksen  ja tyotehtavan mukaan. Jos satut olemaan insinoorina myyntihommissa, $120k on vahan, mutta koodaajan hommissa se on paljon.

Mutta sanoisin etta noihin ansioihin paastakseen taytyy olla vahintaan yli 5 vuoden tyokokemus tehtavasta riippumatta.

Nimenomaan IT puolen palkoista on keskusteltu aiemminkin, joten kaiva arkistosta esiin aiemmat viestit. Itsekin taisin liittaa siihen viestiketjuun linkkeja rekrytointitoimistojen palkkataulukoihin. Mutta kuten Riina jo sanoikin palkkataulukot ovat vain suuntaa-antavia.

;););)

HR

Kyllä noi Australian palkat taitavat jäädä pienemmiksi kuin USAn vastaavat, (ainakin verojen jälkeen).

mutta toisaalta pitää puntaroida haluaako muuttaa turvalliseen maahan johon ei joka yö muuta salaa tuhansia rutiköyhiä Laittomia maahanmuuttajia. Varsinkin itseäni kiinnostavat USAn lämpimät etelävältiot, lähinnä CA, FL, TX houkuttelevat parempaa elämää tavoittelevia siirtolaisia (kuten itsekin), mutta monilla ei ole mitään mahdollisuutta saada toimeentuloa laillisesti, joka usein ajaa rikollisuuden tielle.

Tällä päätelmällä ajattelin että ei se Queensland (verrattavissa ehkä Floridaan ilmaston kannalta) ole hullumpi idea turvallisuuden takia, ainakaan jos on perhettä, vaikka palkasta joutuisikin tinkimään.

Aina kannattaa muistaa että miksi valita toiseksi paras paikka, jos paraskin on tarjolla, sillä molemmissa tapauksissa vanha koti on hylättävä. (Siirtolaisten motto)

Meni off-topiciksi, mutta tuossa on silti pohdittavaa monelle.

petra

Moi HR,

Kuten tassa ollaan jo todettu palkkoja ei suoraan voi verrata. Elinkustannuksista kaytiin jo hieman keskustelua aiemmin, ja
Jaaks taisi laittaa hauskan linkin erimaiden elinkustannuksien vertailuun
http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=931&page=2

Tassa toinen linkki jossa voit verrata USAssa eri osavaltioiden elinkustannuksia, palkkoja jne
http://new.homefair.com/homefair/servlet/ActionServlet?pid=27&cid=homefair

Minulle jai tuntuma jenkkilan elinkustannuksista, etta ruokakaupassa kaynti kulutti huomattavasti enemman rahaa kuin Suomessa. Halvinta ruokaa on yllatysyllatys pikaruoka... Siita voinkin katevasti hypata eri aiheeseen, oletteko lukeneet opusta Fast Food Nation? Suosittelen, saattaa tosin aiheuttaa halua valtella pikaruoka paikkoja...

Jenkkilasta voisi viela todeta,etta mikali on perhetta ja on tarkoitus olla maassa pysyvasti, kustannuksissa kannattenee ottaa huomioon lasten yliopistomaksut, oma+puolison elake, olematon sosiaaliturva jne...

hanskie

Moi Petra

...halvinta ruokaa on yllatysyllatys pikaruoka.........

Luin kai viime viikolla Sydney Morning Heraldista, etta aussiopettajat ovat huolissaan taman uuden sukupolven ruokailutavoista.

 Lapset ja teini-ikaiset eivat osaa enaan syoda veitsella ja haarukalla ruokapoydassa istuen, vaan ateriointi tapahtuu sormin syoden paprikaarosta seisaaltaan . Ja toinen ryhma koululaisia ihan nuoret, jotka syovat kouluruoan muovipoxista valitunnilla.

Tama on sitten johtanut siihen, etta kun perheessa valmistetaan normaali ateria, niin lapsi ei syo sita vaan vaatii esim. Hot Dog with Chip's jonka voi syoda turvallisesti sormin.  

http://www.smh.com.au/1013381511140.html :??

Tama poikkeaa hieman aiheestasi, mutta laitan tahan kuitenkin.
Hannu

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja HR
Kyllä noi Australian palkat taitavat jäädä pienemmiksi kuin USAn vastaavat, (ainakin verojen jälkeen).

mutta toisaalta pitää puntaroida haluaako muuttaa turvalliseen maahan johon ei joka yö muuta salaa tuhansia rutiköyhiä Laittomia maahanmuuttajia.

HR!

Laittomista maahanmuuttajista...
http://todaytonight.com.au//stories/514068.html

Tällä päätelmällä ajattelin että ei se Queensland (verrattavissa ehkä Floridaan ilmaston kannalta) ole hullumpi idea turvallisuuden takia, ainakaan jos on perhettä, vaikka palkasta joutuisikin tinkimään.

Hr,en osaa verrata Floridaan,mutta onhan täällä aivan turvallista.Vaan varautukaa siihen ,että täällä on kuljettaminen lapsia kouluun,kavereille ja harrastuksiin.Täällä kun lapset eivät paljon poistu pihapiiristä,niin kavereita ei ole samoin kuin Suomessa.Usko tai älä,mutta täällä monet high schoolilaisetkin viedään ja haetaan koulusta.Monet heistä eivät ole koskaan bussilla kouluun menneet.
Muistan vieläkin sen tunteen,kun palasimme Suomeen vuonna-92 (viisi vuotta asuimme)ja se toisenlainen maailma,vapaus,jatkuvasti ovikello soi ,kavereita oven takana iso joukko,viisivuotias käveli itse seurakunnan kerhoon jne.


Hanskie!

Niin miten tärkeätä se onkaan koululaisen saada murua rinnan alle lue täysipainoisen aterian.Onhan lapsen koulupäivä lapsen työpäivä!
Eikö tuosta voisi säätää lakia samoin kuin Suomessa???Suomessa kouluruokailulla on pitkät perinteet,jotain sadan vuoden takaa(opin Hovimäki-sarjasta).Ja siinä samalla kouluruokailussa saa tapakasvatusta,josta täällä tosiaan ei mitään tiedetä.Koulupiha vain täynnä roskia ruokailun jälkeen!

mette

Netistä löytää kaiken ja monta kertaa sitäkin mitä ei edes etsi ...


Kouluruokailun merkitys ja tavoitteet Suomessa

http://www.tkukoulu.fi/koululaitos/ruokailu/index.html

Jaaks

Mette :D

Siis Turun Koululaitos :??  Eipa siella ainakaan perinteita vaalita :(

Mista lahtien Tiistai on ollut "Hernekeitto Paiva" :o:o:o

mette

Jaaks :D

Suomen Turuuuus voi hyvinkin olla omat traditionsa?Iskater voisi tietää :D

iskater

:D jaa hyvia muistoja kouluruokailuista :hahhaa

kaks omaa uskomust kouluruokailust Turuus :D

  • tiistaista tehtiin hernekeittopaiva silloin kun Mina aloitin lukion. tiistait olivat pisimpia paivia aina, ja tiistaisin oli aina ruokaa tehty 'saastobudjetilla' joka tarkoitti sitta etta tarjolla oli 'runsaasti' vesipohjainen liemi, taikka joku salaatti. usein viela niin etta 'ruoka' loppui kesken liian aikaisin. eli kun oli riittavan kova nalka kerran viikossa etta se mita oli tarjolla koulussa olisi mennyt kiltisti alas, ruoka oli yleensa loppu ennen kuin sain itse mitaan lautaselle
  • omassa koulussa oli aina huonoimmat ruuat, pisimmat jonot, huonoimmat tilat jne. mita missaan muussa koulussa. esim. marskyssa aina 'vieraillessani' ruoka oli hyvaa, sita oli riittavasti, sita ei joutunut odottamaan, ja ruokailutilat oli paljon paremmat

eli uskon vakaasti siihen etta kaikista kouluruokailuperinteista turussa luovuttiin vain jotta minun opiskeluitani saataisiin hankaloitettua :D

Reija

Kommentti hernekeittopaiva perinteisiin....

Meilla pain hernekeittopaiva oli torstaina... ja tietysti kropsun kans :D

Jaaks

Reija :D

Juuri niin, mutta tuohan olikin Suamen Turuus :D:D:D

Reija

Joo vois varmaan verrata kuvainnollisesti muu maailma vastaan englanti.... missa kaikki toimii erilailla :hahhaa :hahhaa

Ei tokikaan kaikki kunnia Turkulaisille :god:, paha kommentoida kun viela ei ole oma kohtaisia kokemuksia miten asioida turkulaisen kanssa tai turussa :?

I-know

Toine (lähes)turkulaine kommentoi: Ollaan varmaan samaa ikäluokkaa Iskaterin kanssa, koska samaten lukiossa ollessani vaihtui tiistai yleiseksi soppapäiväksi. Joka tiistai oli jotain soppaa tai puuroa+mehukeittoa. Aiemmin soppapäivä oli perjantai (en muista olisiko hernaripäivinä tehty poikkeus torstaiksi), kuulemma sen takia, että perjantaisin piti säästösyistä olla helppoa ja nopeaa ruokaa, jotta keittäjät saataisiin häädettyä aikaisin viikonlopun viettoon pois palkkoja tienaamasta. :(
Yliopistolla sentään kunnioitetaan perinteitä ja joka torstai saa ruokaloissa hernesoppaa :peukkuy

Turun naapurissa Raisiossa oli muuten vuosituhannen vaihteessa harvinainen tapaus eli kouluruokauudistus! Itse olen sijaisena ollessani päässyt testaamaan uutta menúta ja kyllä on hyvää ruokaa nykyään! :o  Vai miltä kuulostavat esimerkiksi 'Napolilainen pastapaistos', 'Kalkkunavuoka', 'Kalaburger' tai 'Pizzakiusaus'? Maussa ainakaan ei ole valittamista... :)

Jaaks

" ...Vai miltä kuulostavat esimerkiksi 'Napolilainen pastapaistos', 'Kalkkunavuoka', 'Kalaburger' tai 'Pizzakiusaus'..."

Ja kaikki varmaan valmiiksi tehtya pakasteruokaa :??

Muuten kuulostaa ihan tavalliselta kotiruoalta :?  Ei siis mitaan ihmeellista.

hanskie

Miksi sita "paparia" sitten tehdaan Torstaisin?????   :??

http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/h.html#kaskutorstai

tietaa kertoa historiaa hernekeitosta.
Hannu

mette

Minusta taas kotiruoka on maailman parasta ruokaa :D:D:D Noin totesin juuri tässä yhtenä päivänä,kun olin valmistanut muussia ja lihapullia porkkanaraasteen kera.

Vuosia sitten,kun olimme ystävien luona Singaporessa ja ystävän miehen saavuttua bisnes-matkalta(Valmetin hommissa ,miljoonakauppoja ja paljon hotelleissa ja ravintoloissa ruokailua).Hän myös totesi kotiin tullessaan,että mikään ei voita kunnon kotiruokaa.

hanskie

Kekkoselle.  Olessani kokkioppilaana 60-luvun alussa Grand Hotel Tammerissa, Tampereella ja hotellin alaisuuteen kuului Tampereen Pursiseura kesaisin, jolloin se oli auki. Minut siirrettiin sitten pursiseuralle kokeneenpana meista kahdesta harjoittelijasta Tammerista.
Eraana aamuna kun olin aloittanut vuoron , niin UKK ja Kaiharin, Kalle seka Vaino Linna tallustelee kavelysiltaa pitkin asiakkaaksi. Aamulla ehka noin kello kymmenen. Valittomasti koko henkilokunta meni  melkein shokkiin, koska se oli epanormaalia, etta nain vaikutusvaltainen seurua saapui tahan aikaan aamusta etukateen ilmoittamatta.

Normaali keittion rutiini oli etta mina harjoittelijana tein lounaan valmistelevat tyot ja keittiomestari saapui sitten vahan ennen kahtatoista.

Nyt kuitenkin puskaradio tiesi heti kertoa, etta herroilla oli ankea olo ja siihen piti saada helpotusta.  Oluet ja snapsit, suolasilakoita, seka uusia perunoita oli tilauksen sisalto.  Ja mukana seurasi valmistusohjeet a'la Kekkonen.

Perunat piti keittaa normaaliin tapaan tillinvarsien kanssa vahassa vedessa ja hieman ennen niiden kypsymista lisata perunoiden pinalle perkaamattomia suolasilakoita. Silakoiden haudutta vesi pois kattilasta ja kaiken taman topingiksi voita ja halattua tillia. Ja kattila sellaisenaan poytaan. Lisakkeena tummaa leipaa ja voita.

Joku oli sitten soittanut keittiomestari Hukkaselle mita tapahtuu ja keita tuli vierailulle ja Hukkanen tuli tuhatta ja sataa autolla pursiseuralle, mutta kyllakin siina mielessa myohaan, etta olin jo ehtinyt tuon erikoisen breakfastin  tehda ja kattila oli jo herrojen poydassa.

Jalkeenpain hovi kertoi UKKn  sanoneen, etta tama on maailman paras aamuateria joinakin aamuina ja siksi, etta han oli kurkkua myoten taynna ns. normaalia ravintolaruokaa.

Riitti siitta 16-vuotiaalle kokkioppilaalle ylpeyden aihetta tuolloin. Vaikkakin Keittiomestari taisi sanoa:
-Perhanan Poika ensi keralla jos vastaavia vieraita tulee, niin ei mitaan ruokaa ulos ennenkuin mina olen taalla.    :roue :XXXX
Hannu

Urul

hanskie :D

Hauska tarina!Olen turkkilaiseen monet kerrat tarjoillut kyseisille herroille,naiset kun eivät aina sinne kabinettiin uskaltaneet mennä...Näitten herrojen iltamenuu  koostui usein worsmack,blinit ,poronkäristys.

Kerran eräs vuorossa oleva hovimestari oli suositellut kyseisille herroille Janssonin kiusausta ,johon herrat olivat vastanneet:että liian rasvaista,tarttee juoda paljon viinaa :XXXX

Jaaks

Hanskie :D

Kiva juttu :D  Jos noista aikaisemmista hommista voisikaan kertoa :??

Urulin "resepti" (worsmack,blinit ,poronkäristys) ko herroille tuli jopa tehtya muutamilla Turun saariston luodoilla sorsan ja hanhen metsastyksen aikana :D ja tarinoitahan olisi :D:D:D

hanskie

Jaaks ja Urul  

Tarinaa vain kehiin, niin kuin nykyaan kai suomessa sanotaan. Minusta se on ihan asiallista kun muistaa "milla toleranssilla" jutut kertoo, eika loukkaa ketaan.  Samalla saadaan vahan "vipinaa" ja vastapainoa kuivalle informatiolle, jota on pakostakin nailla sivuilla.

Minulla samoin on paljon tarinoita ja kaskuja matkanvarrelta ja osa myos sellaisia, jotka eivat ole julkaisukelpoisia ainakaan nailla sivuilla.    :D  :D

Jaadaan odottamaan tarinaa  :eye:
Hannu

Jaaks

Hanskie :D

Nyt mennaan sitten vahan niinkuin valtionsalaisuuksiin :?? ja siihen sisaltyy muitakin kuin vain suomalaisia poliiitikkoja - kuten melko monta euroopan kuninkaallisien perheiden jasenia :??

Ei no mutta meilla oli aina eraassa Helsingin huippu hotellissa hissi varattu Ahti Karjalaiselle aina kun han oli ylakerroksissa - ihan vaan jos tuli joskus kiire lahto :D

Norjan Kuningas Olaville ("rest in peace" ) piti aina tarjota viinit ja ruoat, vaikka han yleensa nukkuikin paivallispoydassa :D  Very nice person :peukkuy

Edith Piaff'lle piti aina olla pullo Veuve saatavilla heti laulun jalkeen
:D

William Hurt filmatessaan "Reds" Helsingissa ja asuessaan meidan hotellissa halusi aamiaiseksi pullon vodkaa :D

No joo, loytyishan noita Hanskie, mutta enpahan tieda nain julkisessa mediassa :??

Nimissa kylla loytyy joita on tullut palveltua - alkaen Queen of England, lukuisia Jenkkien Presidentteja, King of Arab Emirates, Sultan of Brunei, ja tietysti suomalaisia poliitikkoja unohtamatta tai kansainvalisia urheilijoita; Greg Norman, Andre Agassi, David Coulthard, molemmat Schumacher veljet etc, etc, etc

Kun tavataan, niin voidaan aivan varmasti vaihtaa kertomuksia :D

Cheers
Jaaks :XXXX:XXXX

hanskie

Tapahtui muinoin Hotelli Kultakeron saunassa Pyhatunturilla.

Saunassa UKK:sta tuli leikkiva mies. Han saattoi piilottaa saunakavereiden sukat ja sitten moitiskella hovimestarille, kun tama oli paastanyt illallispoytaan sukattomia asiakkaita.

Vaikka tuliset loylyt pehmensivat mielta ja ruumista, vain kaikkein rohkeimmat uskalsivat sanoa UKK:lle vastaan.  Yksi tallainen henkilo oli hanen era-ja kalakaverinsa, armoitettu kaskumies Tauno Maki. Maen huomautuksista kasvoikin sitten legendoja.  

UKK ja Maki saunoivat yhdessa ja loylysta tullessaan poikkesivat helpottamaan oloaan.  Urkki vilkaisi vinosti Makea, jolta virtsa irtosi ensimmaisena:

-Sulta tulee noin nopeasti, vaikka sa oot niin vanha mies?

Maella valahti nopeasti:

-Meilla on kattos se ero, etta mulla se ei tuu paasta asti!

:D :hahhaa :hahhaa
Hannu