Viisumiapua kaivataan - Student Visa/Working Holiday

Aloittaja Ernie, elokuu 29, 2005, 02:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ernie

Moi. Olen lähdössä vuodeksi 2006 vaihtariksi Melbourneen. Mietin tässä nyt noita viisumiasioita, sillä minua kiinnostaisi myös saada työkokemusta Australiasta. Viisumiasiat pistää kyllä miettimään.

Student Visa:lla ei saa aloittaa töissä käymistä ennen kuin opiskelut ovat alkaneet? Eli ei kannata etsiä etukäteen harjoittelupaikkaa marraskuu 2005-helmikuu 2006, jos opinnot alkavat vasta helmikuussa 2006? Entäs vaihtovuoden jälkeen? Eikös Student Visa ole voimassa vuoden? Saanko sillä siis jäädä vielä kolmeksi kuukaudeksi töihin opiskelujen päätyttyä marraskuussa 2006, jos menen Melbourneen vasta helmikuussa 2006? Onko Student Visa siis voimassa helmikuuhun 2007, jos menen Melbourneen helmikuussa 2006? Ihan senkin takia, että olisi hauskaa viettää "kesä" siellä, eikä tulla Suomeen kärsimään kylmyydestä.

Entäs sitten Working Holiday. Voiko molemmat olla voimassa samaan aikaan, jos haen molempia? Working Holiday:llahan voisin mennä töihin kolmeksi kuukaudeksi ennen opintojen alkua, jos se ei Student Visa:lla ole mahdollista. Tai voinko hakea Working Holiday viisumia opiskelujeni päätyttyä, jos satun saamaan työpaikan opintojen päätyttyä, eikä Student Visa:lla se ole enää mahdollista? Pitääkö poistua maasta?

Tiedän, että Student Visa:lla saa olla töissä täyspäiväisesti lomien aikana, mutta minulle sattuu nuo lomat ennen ja jälkeen lukukausia. Jäähän siihen 3 viikkoa talvilomaa lukukausien väliin (kesäkuu-heinäkuu), mutta sillähän ei nyt paljoa töitä saa tehtyä.

Olisin erittäin kiitollinen, jos joku osaisi neuvoa.

Reeko

Odotas kun jaaksi kertoo sulle kuinka asiat on.
Aikis tietysti vois vielä heittää jotain kommenttia, niin saadaan vähän syvyyttä ja väriä tähänkin topicciin.:hahhaa

eevis

Ernie :D

Nain olen ymmartanyt, etta kahta viisumia ei voi olla voimassa yhta aikaa Australiaan, eli sulla ei voi olla yhta aikaa Student ja WH voimassa, vaan vanhempi korvautuu uudella. Ja WH:ta et voi hakea maassa jo ollessasi (http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1988#pid22428), vaan sinun taytyisi lahtea vaikka NZ:iin kaymaan ja hakea uutta viisumia siella.

Viisumin kesto riippuisi nakojaan kurssiesi paattymisajankohdista: http://www.immi.gov.au/study/visas/travel_duration_options.htm mutta laittakaapa taalla opiskelevat tarkempaa tietoa!

Ja mita tulee tyoskentelyyn etukateen ennen opintojesi alkua, ilmeisesti et voi, koska Immi sanoo: "You and members of your family can apply for permission to work only after you have commenced your studies in Australia." http://www.immi.gov.au/study/working/index.htm

Oletko muuten lukenut taman Immin FAQ-osion? http://www.immi.gov.au/faq/study/index.htm
Dees - We will bloody bounce back!!!


jirvinen

viisumisi on voimassa kolme kuukautta, tai siis nain ainakin minun tapauksessani, kurssin paatyttya. en ole aivan varma miten tulee olemaan sinun tapauksessasi, koska olet tulossa tanne vaihto-oppilaaksi.

Jouko

Ymmärsin että 20h työskentely rajoitus koskee sinua niin kauan kun opiskelet CRICOS rekisteröidyllä kurssilla samaan tutkintoon, eli voipi olla ettei lomien välillä saa tehdä enempää työtä kuin tuo 20h v.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org