Mikä järjestely/ viisumi??

Aloittaja sofiaT, helmikuu 19, 2008, 06:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sofiaT

hei kaikki asiantuntijat:) Ajattelin kysyä hieman teidän neuvoja...
Olen seurustellut australialaisen miehen kanssa 1,5 vuotta. Ollaan menty edes takas 3 kuukauden välein ja vietetty aina 1-3kk yhdessä. Opiskelen yliopistolla markkinointia ja minulla on noin vuosi opintoja jäljellä. Tarkoituksenani on mennä australiaan suoritettuani opintoni. Olen todellakypsä työhön ja kouluun täällä suomessa ja haluisin pitää välivuoden esim. menemällä working holiday viisumilla australiaan tämän vuoden syyskuun paikkeilla. Olen lukenut tuntikausia noista viisumeista ,mutta askarruttaa vielä. Olin ymmärtäväni että jos haluaa hakea de facto-viisumia niin se pitäisi hakea niin, että on juuri asunut/asuu parhaillaan yhdessä,"You and your partner must have been in a de-facto spouse relationship for the entire 12 months immediately prior to lodging your application". Eli jos menen sinne vuodeksi ja tulen sitten takas 6-12kuukaudeksi suomeen , enkö saa enää kyseistä de facto viisumia, vai ymmärsinkö väärin? Tai hakeako esim kandin (bachelor) tutkinnolla työviisumia mielummin...? Pelkäänpä pahoin jääväni sille tielle sit ja gradu jää tekemättä;)
Kaikki neuvot ja vinkit ovat erittäin tervetulleita! On aina kiva kuulla kohtalotovereiden tarinoita:)

RUU

Sofia, et paljastanut milla alalla olet ja mihin tahtaat mutta yleisesti ottaen maisterin paperit ovat jo vahan yliampuvia tavallisilla tyomarkkinoilla. Ota kandin (bachelor) paperit ulos silla ne riittavat oikein hienosti. Oikeastaan voisin veikata, etta saat niiden kanssa paremmin toita kun et ole takalaisittain ylikoulutettu.  :coolh

My two pennies mietintojasi sekoittamaan...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

sofiaT

Hei kiitti viestistä! Eli mainitsin lukevani yliopistolla markkinointia,mutta siis tutkinto on elintarviketieteiden maisteri (taloustieteen laitos), ja tästä 90% on talousaineita. Olen miettinyt tuota samaa, eli siellä varmaan riittäisi se kandi (ja huomasin, että ausseissahan monet ihmettelikin sitä maisteria), mutta kun olen tehnyt lähes kaikki maisteritutkintoon liittyvät kurssit niin se jäis sitten vaan gradusta kiinni. tuntuis, että jäisi jotenkin "kesken" ja noi kaikki tuskaiset kurssit turhaan:). Mutta tosin epäilen, että se välivuosi jäisi ikuiseksi jos lähden:) En osaa sanoa tarkkaan mihin tähtään:), mutta tällä hetkellä pankkialalla. Voin varmaan jotenkin laskea suoraan niitä pisteitä, että saisinko sen työviisumin (wh:n sijasta), ettei menis se kauhea summa kankkulan kaivoon. Mun englanti on sujuvaa, että siitä se ei ainakaan jää kiinni.  :XXXX

arixmel

Jos pitemmaksi aikaa tanne tulet tai muutenkin elamassa niin kylla ne maisterin paperit mielestani kannattaa ehdottomasti ottaa,,, Bachelor paperissa on mielestani se huono puoli etta sen kaantaminen paikalliseksi elikka vastaavuuden loytaminen VOI olla hankalampaa kuin maisterin (Masters) paperin. ja huonolla tuurilla voit olla luokiteltu esim merkonomiksi ja menettaneesi kaiken saavuttamasi koulutuspohjan tutkinnostasi.

Esim suomen vanhan systeemin insinoori koulutusta (tekninen oppilaitos)ei suoraan hyvaksytty taalla joskus 90 luvulla, mutta ammattikorkean kolutus hyvaksyttiin, vahan systeemin koulutukseen piti muistaakseni lisata yksi opintoviikko ruotsia ???niin se tuli hyvaksytyksi taalla??? (eri asia on tarviiko se hyvaksyttaa muun syyn kuin paikallisen kattojarjestoon littymisen vuoksi)
Ja kuten Ruu sanoikin niin tavallisessa duunissa maisteri on ehka liikaa mutta niin on kandikin, eli riippuu siita mita aiot tehda,,,jos aiot tehda alaasi vastaavaa tyota niin alasi maisterin koulutus ei ole liikaa.


xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: arixmel - helmikuu 20, 2008, 07:26
huonolla tuurilla voit olla luokiteltu esim merkonomiksi ja menettaneesi kaiken saavuttamasi koulutuspohjan tutkinnostasi.

Ja kuinkahan merkonomi sitten täällä arixmelin mukaan luokitellaan?

Terv. "huonotuurinen"
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

arixmel

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - helmikuu 20, 2008, 08:29
Lainaus käyttäjältä: arixmel - helmikuu 20, 2008, 07:26
huonolla tuurilla voit olla luokiteltu esim merkonomiksi ja menettaneesi kaiken saavuttamasi koulutuspohjan tutkinnostasi.

Ja kuinkahan merkonomi sitten täällä arixmelin mukaan luokitellaan?

Terv. "huonotuurinen"

toivottavasti kukaan ei ymmartanyt etta olisi huonoa tuuria olla merkonomi, tarkoitin etta on huonoa tuuria menettaa jo melkein saavuttamansa edun. tata kirjoittamisen vaikeutta  :pepsodent

oiskohan Bachelor of Arts lahinna sita Merkonomia vastaava, en ole asiasta perilla muuta kuin noin nappi tuntumalta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bachelor_of_Arts
mutta se olisi mielestani jo huonoa tuuria jos pienella lisa vaivalla olisi saanut sen Masters degreen.

en tieda senkaan vertaa siita asiasta mutta nykyaanhan ne on tradenomeja tai vastaavia ja niita taidetaan kouluttaa ammattikorkeakoulussa,,,jolloin heista tulee sitten Bachelor of Art paprun haltijoita??? (joka on taalla 3 vuotinen taysaikainen, ja ammattikorkeat oli ainakin ennen siihen kategoriaan hyvaksyttyja)>>> joka sitten vastaa samaa tittelia kuin kandin paperit???eli uskoakseni ajatuskehitelmani on hiukan hakusessa koska kahdella eritason koulutuksella saisi samat paperit???en edes tieda onko ne eritason kunhan arvaan?

uteliaisuudesta kiinnostaisi onko joku arvioituttanut suomalaisen merkonomin, tradenomin ja kandin papereita taalla ihan virallisesti ja jos on niin mita niista sanottiin?
xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Leokatti

Tradenomi on Bachelor of Business Admin. B of Arts:lla ei ole mitään tekemistä kaupan ja hallinnon kanssa.

Merkonomin tutkintoa eivät ole osanneet kääntää miksikään. Kierrellen ilmaistaan: Graduate Diploma from xx College of Business and Administration.

Anyways: Australia on täynnä akateemisesti koulutettuja ihmisiä kun todellinen tarve on siellä Trades puolella. Stop-merkin kanssa tietöillä sohivat ja alumiinirikastamon siivoojakin ovat jo kuusinumeroisilla vuosituloilla tässä osavaltiossa...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

sofiaT

kiitos kaikille vastanneille. Noi yliopistolta tulevat "tittelit" ovat epämääräisiä joka tapauksessa. Ei suomessakaan yleensä ilman lisäselityksiä tiedetä mitä joku on opiskelut pelkän tittelin perusteella. Papereistahan sen kyllä sit vasta näkee mitä on oikeasti lukenut, jos nyt joku jaksaa sitä listaa katsoa:)

Milka

Ei ole minua aikanaa syrjitty tyomarkkinoilla maisterin papereiden takia, eli henkilokohtaiseen kokemukseeni perustuen suosittelen sen gradun tekemista, jos ne maisterin paperit on vain niista kiinni.

Tosin muistaa taytyy etta jokaisessa osavaltiossa ja jokaisella alalla on vahan eri kaytannot, joten vaikea tietysti yleistaa, mika kannattaa.

Jos olet vain gradua vaille valmis, niin oletko ottanut selvaa josko voisit tehda gradun etatyona taalta kasin.  :peukkuy