Muutto Sydneyn

Aloittaja headwind, marraskuu 10, 2002, 09:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Rauno

Hei

Vastaan tässä kysymyksiin joista on jotain tietoa,

-   Mielestäni fillarit kannattaa ottaa mukaan, ja jos vielä näkee hieman vaivaa ja purkaa niitä pienempiin osiin niin ne eivät ota kovinkaan paljon tilaa kuormassa. Tämä ehkä kuulostaa hullulta mutta talvi-vaatteita kannattaa ottaa mukaan, sillä talvella on melkoisen kylmä, joten lämpöisille vaatteille kuten villasukat, villapuserot, ulkotakit tulee talvella tarvetta. Kannattaa muuten ottaa mukaan suomalaisia jatkojohtorasioita joissa on monta pistokepaikkaa, helpottaa kun ei tarvitse vaihtaa kun yhteen pistokkeeseen pää ja saa monta laitetta toiminaan. Valokuvat kannattaa pakata huolella, ja jos mahdollista niin pakkaukseen laittaa kosteudenpoisto pusseja, on nimittäin inhottavaa jos valokuvat liimautuu kiinni kansioiden muoveihin ja toisiinsa. Perille tultua kannattaa tarkistaa kaikkien sähkölaitteiden toiminta koska vakuutusyhtiöt eivät hyväksy puolenvuoden päästä sisään laitettua videokameran korjausvaatimusta jne.


-   Vakuutukset on pääasiassa samankaltaisia kuin suomessa mutta riisutumpia malleja, autovakuutukset on melko edullisia, autoon pitää ottaa niin perusvakuutus joka korvaa vastapuolelle aiheutetut vahingot, sitten lisävakuutuksia löytyy aivan kuten suomessakin. Huomata kannattaa että, useisiin Japanista tuotuihin ?import? autoihin ei tahdo saada kovinkaan helposti vakuutusta, varsinkaan jos vakuutuksen ottaja on nuori. Autoista on vaikea sanoa kun ei tiedä kuinka paljon olet sijoittamassa siihen rahaa.


-   Kaapelimodeemeja saa periaatteessa kahdelta pää palveluntarjoajalta Optus ja Telstra, (toki muitakin löytyy) tarjoukset kannattaa pyytää edellä mainitussa järjestyksessä. Optuksen 3G download limitillä varustettu paketti maksaa 69.95 pakettiin sisältyy 3 gigaa downloadia jonka jälkeen ne pudottaa nopeuden erittäin hitaan dial-up modeemin vauhtiin. Silti Optus on suositeltavampi mutta sitä ei tahdo saada kuin semmoisille alueille joilla on puhelin pylväät, onneksi niitä täällä riittää. Telstra on kalliimpi niiden 3 gigan paketti maksaa siinä 80 taalan tietämissä jos sinulla ei ole puhelusopimuksia heidän kanssa. ADSL liittymää ei saa kovinkaan moneen paikkaa sillä Telstran puhelinverkossa käytetään yleisesti niin pair gain tekniikasta jolla yhtiö myy saman langan monelle asiakkaalle, tästä seurauksena erittäin huono datalinja.  Niin ja yleensä nuo kaapeli/adsl modeemit tulee paketin mukana, jotkut suomalaiset modeemit voivat toimia täällä.


-   Terveydenhuoltopalvelut on järjestetty hyvin perhelääkärille pääsee tarvittaessa nopeasti, lääkärillä käynti maksaa tapauksesta riippuen noin 35 dollaria mutta siitä saa muistaakseni osan takaisin, jotkut lääkärit tekevät niin sanottua bulk billingiä joten se on halvempi,  hammashoito ei kuulu korvattavan terveydenhoidon piiriin ja joillain hammaslääkäreillä tuntuu olevan kova into repiä hampaat pois suusta korjaamisen sijasta. Suomella on Australian kanssa terveydenhuollon vaihtosopimus.


-   Pankeilta löytyy nettipalvelut mutta maksuautomaatteja ei ole olemme noin 10 v. Skandinavian pankkipalveluja perässä.


-   Matkapuhelimet myydään Englannin tapaan paketteina jossa käyttäjä tekee esim. 18kk sopimuksen palveluntarjoajan kanssa ja saa matkapuhelimen ?ilmaiseksi?. Matkapuhelut on kalliita verrattuna suomeen, palveluntarjonta ei ole samaa luokkaa mutta puhelimet toimii hyvin. Huomaa että tämä on vain henkilökohtainen näkemys asiasta ja tiedot eivät välttämättä ole 150 % prosenttisen oikeita.
;)
Rane

headwind

Kiitokset Rane ja raivo vastauksistanne! Tosin raivon vastaus häpyi palstalta muutama päivä postituksen jälkeen enkä enää tarkkaan muista mitä vastasit, voisitko raivo laittaa sen uudestaan? Kiitos! Huolintaliikkeiltä olen tiedustellut merirahdin hintaa kaikkine huolinta- ja tullauspalveluineen; danzas hoitaa vain yritysasiakkaita, beweship tarjosi, victor ek:ille lähetän kyselyn vielä. Tuleeko mieleen muita firmoja?


-hw
Riku Aho

headwind

Perheen kanssa haemme skilled independent siirtolaisuutta OZ:n, Sydneyyn.

Muutamia kysymyksiä;
- onko viimeaikaisia kokemuksia skilled independent viisumin käsittelyajoista? Oma 47SK lähti pari viikkoa sitten. DIMIAn sivuilla päätös luvataan 12 kk:ssa.
- onko kokemuksia DI-työllisyydestä Sydneyssä (electric & industrial eng). IEA:n mukaan eng-työllisyys ylipäänsä hyvä.
- Kannattaako muuttokuormaan pakata polkupyörät, miten fillarointi onnistuu Sydneyssä? Ajatuksena on 5 m3 laatikko jossa perustarpeet kalustamattomaan kämppään muuttoa ajatellen. Tämän saitin artikkeleissa oli hyviä vinkkejä rahdin järjestämisestä. Onko lisää?
- onko palstalla lentäjiä? Olen PPL, SEP, NF 160 h TT. CPL pitkän ajan tavoitteena esim. Bankstownissa
- meillä on vajaa 2v lapsi. Suosituksianne asuinalueeksi Sydneyn lähistöllä?
- vinkkejä koti- ja autovakuutuksista, ADSL/Cable modem liittymistä, auton hankinnasta ja kustannuksista
- miten on terveydenhuollon järjestelyt ja kustannukset, Suomella lienee sen suhteen joku kahdenvälinen sopimus OZ:n kanssa?
- asiointi pankeissa: onko siellä pankeilla nettipalveluita vai pitääkö laskut jonottaa tiskille?

Any bits & pieces greatly appreciated
-hw
Riku Aho